Spännande väntan...

Publicerad 2011-05-31 10:45:32 i Allmänt

Har tradera auktioner som börjar gå ut nu om en timme, spännande väntan.
Går och uppdaterar lte då och då och det är roligt att se hur priserna stiger :)

Godmorgon

Publicerad 2011-05-31 09:45:26 i Allmänt

Fått iväg barnen till dagis där det skulle bli utflykt för båda barnen. Jag ska packa och tvätta så vi kommer iväg till landet i eftermiddag. Men jag undrar var solen tog vägen? Värmen är här iallafall!
Ska ta med cyklarna när vi åker idag, tänkte att Jennifer ska få träna ordentligt nu så kommer hon nog kunna cykla själv snart.

Innan vi åker så ska vi gå ner till ängen där det ska vara cirkus ikväll. Tidigare år så har dom haft alla djuren ute på ängen i hagar så dom får röra på sig. Man kan då gå och titta på alla djur, det är Cirkus Maximum och dom brukar ha ganska mycket olika djur bland annat elefanter. Hampus hoppades på att få se katter :)
Men jag gick in på ticnet igår och kollade vad det skulle kosta om jag och Jennifer skulle gå på cirkusen. Kollade upp sittplatser uppe på läktaren, så inte alls dom dyraste men ändå så skulle det kosta 620:- tror jag för oss två.
Det tycker jag är lite väl dyrt, hade för mig att jag betalade ca.500:- förra året när dom var i Norrtälje och då tyckte jag att det ar lite väl dyrt men över 600:- har jag ingen lust att betala.

Var tog tiden vägen?

Publicerad 2011-05-30 22:26:47 i Allmänt

Ikväll hade jag behövt glra en hel del men nu är klocka för mycket, tror inte att det är så populärt hos grannen om man sätter igång med dammsugning och tvätt nu. Det är sent på kvällen som jag kommer på allt som måste göras, varför kan jag inte komma på det lite tidigare?
Jaja, kanske ska fundera lite på packningen iallafall så kan jag ta tag i tvätt och städning imorgon istället.
Behöver ta tag i kassen/väskan med sommarkläder som jag plockade fram här om veckan men inte plockat upp. Behöver få fram lite shorts, linnen och klänningar om det nu ska bli så varmt i veckan som det utlovats.

Lyxig söndagsmiddag

Publicerad 2011-05-30 19:39:54 i Allmänt

Igår åt jag och Magnus sen middag när barnen somnat, blev sista burken med "hemmakokta" (min farfar kokade dom på landet) svenska kräftor. Så otroligt gott!!!
Sen blev det en omgång Monopol, som vi inte behöver gå in så mycket på...

Fick en god frukost och sovmorgon på morsdag, och en bukett rosor :)




Nu funderar jag på om jag ska ta med mig barnen och dra ut till landet imorgon eftermiddag, såg att det ska bli jätte fint väder så det skulle nog kunna vara riktigt härligt.
Börjar inte jobba förrän på fredag såm na kanske ska passa på. Barnen ska iallafall på dagis imorgon då det ska vara avslutning för grupperna. Jennifer ser verkligen fram emot dagen, hon ska ha lite matsäck med sig för dom ska på utflykt med 5-årsgruppen.

Inte en lugn stund

Publicerad 2011-05-30 19:04:10 i Allmänt

Fullt upp hela dagarna, men ganska så skönt för då hinner man inte ha tråkigt.
Igår var vi och hälsade på min mamma, hade med oss jordgubbar, hallon och bigaråer så åt vi glass till det :)
Sen bar det till Täby centrum för att shoppas skor, hittade ett par till Jennifer men inga fler. Fortsatte till Stinsen där jag lyckades hitta ett par och sen fortsatte vi dag så nu har Magnus också fått tag på ett par skor.

Min nya fina skor :)




Nu ska jag natta Hampus, Jennifer ska få sitta uppe och mysa lite till med mig. Tänkte titta på Fyra bröllop med henne, kul att det är någon mer i familjen som tycker det programmet är rolit :)

Återkommer med fler bilder från helgen!

Vilken dag!!!

Publicerad 2011-05-28 19:35:24 i Allmänt

Då kom vi ganska nyligen hem från en heldag på loppisen, är helt slut både i kroppen och huvudet. Inte van vid att varken stå upp hela dagen eller att vara ute så länge. Fick en hel del sålt, så jag är nöjd över dagen :)
Dock hade det kunnat var lite varmare, fick lite solsken sista timmen men då var vi redan genomfrusna.
Hade Jennifer med mig och sen kom Ida och gjorde oss sällskap, tack så jätte mycket! Brevid oss så stod Emelie och hennes mamma sen var pappa och Annelie en bit bort.
Var helt galet mcyket folk, både som var där för att sälja och folk som var där för att titta och handla. Hade sett bilder att det var mycket folk men trode inte alls att det skulle var så mycket. Från att vi kom farm så tog det nästan 1 timme innan vi hade fått en plats och kunde börja packa upp.








Nu tar vi helg!

Publicerad 2011-05-27 17:14:43 i Allmänt

Hampus har vaknat och är nu på lite gladare humör :)

Magnus ringde precis och sitter nu på bussen, så då kan man väl säga att helgen börjar nu när familjen snart är samlad :) Vi ska inleda fredgaskvällen med att ta entur ner till förrådet och kika igenom vad som ska med till loppisen imorgon. Nu håller jag verkligen tummarna för att det INTE blir regn!
Ska se till och plocka framlite "prislappar" växelpengar och påsar till imorgon. Jennifer vill gärna följa med, Magnus tror att hon kommer tycka att det blir tråkigt och lång dag men jag tror nog att hon kommer tycka att det är roligt. Vis ka vara där mllan 10-16 men det kommer nog gå ganska så snabt och det kommer vara fler där som hon känner. Jag och Jennifer får sällskap av min kusin Ida, sen kommer min pappa och Annelie att stå där, Emelie och hennes mamma ska också stå och sälja så Jennifer får väl gå lite imellan om hon lessnar på mig :)
Fredrik som jag jobbar med skulle också dit imorgon så jag får väl se om jag hittar på honom där, verkar vara en populär loppis det där :) Fredrik och hans tjej hade varit där förra året också på premiären och det hade tydligen varit väldigt mycket folk, dom hade sålt mycket så jag hoppas att det blir lika mycket folk i år.

Trevlig helg!

Helt slut

Publicerad 2011-05-27 14:46:36 i Allmänt

Ja nu är både jag och Hampus helt slut!
Jennifer har ju en dagiskompis hemma och Hampus vill absolut vara med dom hela tiden. Han har fått vara med och leka lite men jag förstår Jennifer att hon vill leka lite själv med Sofia. Jag har försökt hålla Hampus borta från Jennifers rum sen efter lunch och det slutade med över 30 minuters helt hysteriskt anfall. Hampus gallskrek, spottade, sparkade och slog på mig. Jag fick verkligen kämpa för att hålla i honom. Försökte pratat tyst och lugnt med han om varför han inte fick gå in i Jennifers rum och trösta honom, men inget hjälpte. Efter 30 minuter så var vi båda ganska så slut då tog han mig i handen så gick vi till soffan. Rorri var på på tv:n så Hampus la sig ned och sen somnade han på 5 minuter. 
Så tråkigt att det alltid blir så här med Hampus när Jennifer har kompisar hemma, eller så här arg som han var idag har han nog inte blivit men näst intill.  Jobbigt när man är själv hemma för är båda jag och Magnus hemma så brukar en av oss ta Hampus och hitta på något annat eller kanske åka iväg, men det funkar ju inte när man är själv och dessutom har en del att göra hemma.
Nu är det iallafall lugnt här hemma, hoppas att Hampus sover en stund nu för han verkar behöva det. Sofia tror jag snart blir hämtad, så sen kan Jennifer och Hampus leka lite tillsammans.

Biomys!

Publicerad 2011-05-27 12:23:00 i Allmänt

Jennifer har en kompis hemma och Hampus får inte vara med så jag fixade lite biomys åt honom.
Han är väldigt rött så det passade perfekt. Rorri film och en skål med grönsaker och frukt, tjejerna fick också lite frukt.






Nu ska det fixas lunch, får se vad man kan få ihop lite snabt. Så är det väl dags att börja fundera ut middagsmat också.

Jag vann!

Publicerad 2011-05-27 11:42:45 i Allmänt

För någon månad sen så anmälde jag mig till en vår tvävling hos Tradera. Man skulle öka sin omsättning med minst 500:- den månaden jämfört mot månaden innan. Som tur var så hade jag knapt lagt upp något föregående månad så jag fixade det. Men sen har jag inte tänkt på tävlingen mer.
Här om dagen kom det ett brev från Tradera, trodde att det var reklam eller att dom kanske börjat skicka räkningarna per brev istället för mail. När jag öppnade brevet så ramlade det ur en Trisslott :) Det stod Grattis till din vinst i vårtävlingen. Det tycker jag var en väldigt trevlig överraskning, tyvärr vann jag inget på lotten men det gör inget.
Har aldrig anmält mig till deras säljtävlingar tidigare men jag kanske ska ta och göra det lite oftare.

Dagens bilder

Publicerad 2011-05-26 23:50:53 i Allmänt

Blev aldrig någon promenad idag, var allmänt kaos här hemma.... Blev så less då barnen inte ville lyssna över huvud taget och så bråkade dom massor med varandra.
Blev lite vila för Hampus sen iallafall, vilket han verkligen behövde och Jennifer kunde sätta sig och pyssla lite.

Lite bilder från dagen.









Husvisning

Publicerad 2011-05-26 21:25:05 i Allmänt

Har varit och tittat på ett radhus idag :) Är fortfarande inom Väsbyhem men inget höghus utan ett tvåvånings radhus. Igentligen lite väl litet men gillade det ändå. Lite tomt på framsidan där man kunde ha cyklar m.m. och även ett litet bord och två stolar för eftermiddagshäng. Till baksidan var det utgång från köket, en ganska stor del som var under tak och sen en liten gräsplätt. På andra sidan staketet var det en allmäning med gräsmatta och en liten sandlåda.
Ska visa Magnus lite bilder när han kommer hem, skulle vara så härligt med en tomt.

Bra service på Coop

Publicerad 2011-05-26 12:16:13 i Allmänt

Var och handlade efter jobbet igår och då åkte jag till Coop i Rotebro för där hade vi bestält Hampus födelsedagstårta ifrån. Han tårta var nog den finaste Cars tårta som jag sett, har nämligen sett en del som varit väldigt slarvigt gjorda. Men när vi skar upp den så var det inte det innehåll som vi hade bestämt. Jag och killen som tog emot ordern pratatde om lite olika ideér men sen upprepade vi det slutgiltliga minst 2 gånger för jag ville vara helt hundra på att det blev rätt. Nu blev det fel innehåll, men det var ändå god men fortfarande inte det vi bestält.
Ringde och pratade med konditoriet och då sa hon som gjort tårtan att han som tog emot beställningen hade skrivit fel, vi blev erbjudna en ny tårta. Jag sa att en tårta vill vi gärna inte ha, kalaset var ju redan över.
Jag skulle komma dit så skulle dom lösa det, så igår gick jag till informationen. En jätt trevlig kille som jobbade och han erbjöd ett presentkort på 300:- som kompensation, tårtan gick på 360:- så jag var mer än nöjd :)
Som sagt, tårtan var ju god och jätte fin men det var inte det vi hade bestält.
Hade kanske väntat mig en kompensation på ca.100:- men jag säger ju inte nej när han utan tvekan
erbjuder 300:-

Bra service alltså på Coop, det gillar jag :)
 

Jaha, nu då?

Publicerad 2011-05-26 12:06:40 i Allmänt

Vaknar upp till strålande sol och en ledig dag, en kännr mig inte alls pigg och glad.
Huvudvärk, eller om det är bihålorna kanske? Känner mig jätte trött och jätte spänd i nacken pga. vår ventilation som stått på max hela natten och blåst kalluft rakt ned på mig. Kanske huvudvärken är spänningsvuvudvärk nu när jag tänker efter.
Har iallfall gått väldigt segt här hemma, ska ta mig in i duschen nu och sen blir det en promenad. Hampus börjar bli lite trött då han vakande tidigt så vi tar nog med vagnen så kanske han kan passa på att vila lite ockå.
Försöker få tag på min svärmor också men hon verkar inte vara hemma, eller ute och hör inte telefonen. Tänkte åka över och hämta upp Magnus gamla golfklubbor och enhjuling, tänkt försöka sälja dom på loppisen på lördag.
Ska nog ta en extra runda här hemma och se om det är mer som jag kan ta med, skåpen här hemma är verkligen fylda till max.

Ska se till att ta med kameran idag så jag ka nbjuda på lite bilder när vi kommer hem från promenaden.


Sugen på en resa?

Publicerad 2011-05-25 13:59:58 i Allmänt

Apollo fykker 25 år i år så den 25:e varje månad har det ett jätte bra erbjudande :)
Ïdag är det 25% rabatt på alla resor till Turkiet i Augusti!

Skor

Publicerad 2011-05-25 13:12:53 i Allmänt

Skulle verkligen behöva kpa nya skor, ett par sandaler och ett par svarta skor till jobbet. rensade ur skor för någon månad sedan och var tvungen att slänga mina svarta skor som jag hade tänkt att ha på jobbet. Sandaler köpte jag aldrig några nya förra året då jag hade flera par snygga från året innan, men nu är dom helt slut.'
Jag som alltid har haft mycket skor förstår inte vad som har hänt, går runt i mina Reebok easytone hela tiden :)
Kikade lite på Dinsko igår när jag kom till Solna Centrum, kikade på dom här sandalerna.
Gillar att om inte har en helt plan sula som många andra har haft som jag tittat på, tyvärr hade jag inte tid att prova dom.




Sen hittade jag dom här på hemsidan nu, ser snygga ut men frågan är hur höga dom är? Kanske inte riktigt detjag är ute efter, men snygga var dom :)

Försöker göra någon nytta

Publicerad 2011-05-25 11:59:39 i Allmänt

Börjar inte förrän kl.15 idag, Jennifer har sista veckan med 5-års verksamhet så barnen går på dagis.
Försöker få lite gjot här hemma men min rygg är inte med miig helt, har iallfall fått bort lite tvätt och ska snart hänga upp en maskin tvätt. Hittade en till tröja som var nytvättad som fick läggas ut på tradera, hade redan fått några bud där vilket känns lovande då det brukar komma sista dagen/timmarna.
Skulle igentligen behöva göra en orentlig utrensing av barnens garderober. Jennifers garderobslådor är överfylda men där är igentligen lösningen ett besök på Ikea för att kompletera med några till trådbackar och en liten rensning såklart. Hampus garderob är inte full men däremot så har han nu sista veckorna vuxit ordentligt, helt plötsligt så är varenda långärmad tröja för kort och alla mjukisbyxor urväxta. Shorts har han en hel drös av från förra och förrförra sommaren, som äntligen sitter uppe i midjan nu. Men han skulle behöva några nya lite längre shorts, såna som slutar nedanför knäna.
Ska fortsätta med tvätten nu, men sen måste jag nog lägga mig ned en stund för att sträcka utoch vila ryggen. Måste orka jobba i eftermiddag också :)

Noll koll på veckodagar

Publicerad 2011-05-25 10:56:50 i Allmänt

Veckorna blir verkligen helt röriga när man har jobb som har väldigt varierande arbetstider/dagar.
Då varken jag eller Magnus har ett måndag - Fredag jobb så är det väldigt lätt att man helt enkelt inte har koll på vilken dag det är. Nu ska jag jobba min 5:e arbetsdag i rad och sen är jag ledig till nästa fredag.
Imorgon och på fredag är även dagis stängt, annars går barnen ibland 9-14 när jag eller Magnus är ledig för att få lite rutiner. Så det blir lång helg för mig och barnen nu :)
Får se vad vi ska hitta på imorgon, inga ideér alls än så länge så om någon är ledig och vill hita på något så är det bara att höra av sig!
På fredag så kommer en dagis kompis till Jennifer hem till oss för att leka, så vi blir nog hemma då och ev. någon lite utflykt till någon lekpark bara.
På Lördag så är det dags för loppisen på Täby galopp, så återigen hoppas jag verkligen på bra väder. Känns inte så jätte roligt om det skulle bli regn. Ska försöka skicka ner Magnus till förrådet idag så han kan börja gå med lite kartonger och cyklar till garaget, skönt om det finns på plats för på fredag kväll måste allt packas in i bilen.
Söndag hoppas jag blir en riktigt slapp dag, än så länge inga planer iallafall. Vill ha sol och värme så vi kan vara ute hela dagen och kanske ha lite picknick eller köpa en engångsgrill och gå ner till ängen.



Tradera och en kopp kaffe

Publicerad 2011-05-24 13:04:50 i Allmänt

Har äntligen tagit tag i en hög med kläder som låg i garderoben och väntade på att fotas för att lägga upp på Tradera. Håller nu på med sista auktionerna och precis hält upp en kopp kaffe, sen ska jag gå ner mot tåget för att åka till jobbet men det känns inte särskilt lockande att gå ut i det här vädret. Var tog solen vägen?

Lite bilder från i fredags

Publicerad 2011-05-24 10:40:52 i Allmänt

I fredags förmiddag var jag och barnen lediga, vi tog en promenad ner till ängen och hade med oss fotboll, sparkcykel och såpbubblor. Tror nästan att alla såpbubblor Hampus fick i present är slut nu.
Här kommer lite bilder :)











Hampus var ute med sparkcykeln för första gången, han var jätte duktig!

Kamera

Publicerad 2011-05-24 10:11:14 i Allmänt

Skulle verkligen behöva en ny kamera, den jag har börjar bli gammal nu. Frågan är hur mycket pengar man igentligen måste lägga för att få en bra kamera? Jag tror inte att jag vill ha en systemkamera som alla ska ha nu, dels kan jag inget om kameror och sen så vill jag ha en liten som jag alltid kan ha med mig annars blir det u inga bilder tagna.  En önskan vore ju om den var rosa ;)
Tar tacksamt emot tips på bra digitalkameror!


Semester?

Publicerad 2011-05-23 23:54:37 i Allmänt

Tycker att alla börjat prata om att nu är det snart sommar och så härligt med semester... Jaha, själv så har jag ett ganska så bra schema i Juni men sen så ska jag jobba mer i Juli och Augusti än vad jag gjort på länge.
Magnus bytte jobba precis så inte har han någon semester han heller, han ska visserligen ta en vecka föräldraledigt nu i Maj/Juni. Den veckan kommer jag jobba väldigt mycket, dels därför han ska vara hemma så vi inte måste fixa barnavkt så många dagar.
Vi har inte haft en enda sommar då vi haft ex.3-4 veckor ledigt i sträck. Det längsta vi haft ledigt tillsammans var  i 2 veckor och det var när vi åkte till Rhodos för 2 år sedan. Magnus har alltid haft jobb där det är som mest att göra sommartid så semester är inte att tänka på. Jag däremot har alltid varit ledig, men i år blir det ett pussel att få ihop det när dagis stänger och barnen ska gå på en annan förkola då ordinarie förskola är stängd.
Hoppas på ett possitivt besked om ett par veckor, isåfall ser det väldigt ljust ut för en veckas semester i september. Jag skulle verkligen behöva det, vi skulle behöva det hela familjen.
Barnen har redan ledsnat på att Magnus jobbar mer kvällar och helger nu, dom tycker inte alls om det. Att spendera en vecka med varandra skulle vara helt underbart, och det är så stor skilnad på att vara ledig hemma och att vara på semsterresa. När man är bortrest så slipper man alla måste som, är man hemma och ledig så tar man bara på sig ännu mer jobb. Varför är det så svårt att bara koppla av och njuta av sin lediga tid, även om det bara är en kväll eller helg man är ledig?

Blev nog lite rörigt det här inlägget, men jag börjar bli trött. Kanske blev rörigt av just den anledningen att det är helt enkelt för mycket som snurrar runt i huvudet, massor av tråkiga måsten. Jobb i 2 dagar nu sen är jag ledig i 4 dagar, men som sagt det är skillnad på att vara ledig och hemma mot att ha semester.

Godnatt!

Svårt val

Publicerad 2011-05-23 21:11:10 i Allmänt

Vet inte riktigt hur vi ska göra med förskoleplats åt Hampus i höst. Antingen får han gå kvar på sin förskola men då vet vi inte hur det kommer bli. Just nu ser det ut som om alla barnen på hans förskola ska flyttas till Hasselskolan och om det är en tillfällig lösning eller om dom ska stanna där helt vet jag inte. Tror inte att komunen har bestämt det heller.
Andra alternativet är att byta till förskolan där vi hälsade på förra veckan, ett föräldrakoporativ och montessori.
Det kändes jätte bra när vi var där, stora bra lokaler, trevlig och stor utegård, mysig omgivning, trevlig personal, egen kockerska m.m. Nackdelarna, dom tar en liten summa varje termin utöver den vanliga avgiften, dom stänger kl.17.15 och detgick tydligen inte att ändra på (lite konstigt tycker jag, vi skulle behöva 17.30 ibland) sen så vet vi inte riktigt om montessori passar Hampus, för Jennifer hade nog den förskolan varit jätte bra.
Ficksvar idag angående stängningen, det var det vi väntade in innan vi kände att vi kunde pratat om det och bestämma oss för hur vi ska göra.
Fördelen med den andra förskolan är att den ligger precis brevid skolan som Jennifer ska börja i, vilket underlättar vid lämning och hämtning men kan också vara negativt om vi behöver barnvakt md tanke på att det inte är gångavstånd hem.

Många funderingar..... men vi måste ju inte bestämma oss idag iallafall.

Rhodos

Publicerad 2011-05-23 12:33:30 i Allmänt

Efter att vi spenderade 2 veckor på Rhodos för 2 år sedan så är vi väldigt överens om att det var den absolut bästa semstern. En anledning var väl hotellet, oslagbart! Rummet, poolområdet, de supertrevliga reseledarna som hjälpte till med vad man än önskade sig, när de hade tid över (och så tog de sig tid) att bara sitta med barnen och spela spel, sparka boll m.m. Vill så gärna tillbaka, ön är jätte mysig och det finns mycket mer att upptäcka.
Nu har Apollo ett gäng bloggare nere på sitt nybygda hotell, vilket ser nästan precis ut som det vi bodde på. Så nu sitter jag och läser vad dom skriver och tittar på bilderna och drömmer mig bort. Vill gärna åka till det hotellet, ser så härligt ut.
När det är dags för vår näta semester så kommer nog båda jag och Magnus hasvårt att bestämma oss. Ska vi resa till ex. Kreta, Gran canaria eller Egypten som vi pratat lite om (lite beroende på årstid), eller ska vi tillbaka till Rhodos som var så underbart. Rhodos känns iallfall som ett ganska så säkert val, men lite tråkigt då vi redan varit där. Blgarien blir det iallfall inte, om vi inte skulle komma över en riktigt billig resa dit. Bulgarien var helt okej om man bortser från maten och otrevlig hotellpersonal som verkar jobba på flera hotell.

Här kan ni följa Apollos Rhodos bloggare :)

http://mythos-beach.apollo.se/blog/

Snart har jag hela familjen samlad

Publicerad 2011-05-22 22:28:45 i Allmänt

Magnus ringde och sa att han har slutat :) Har jobbat över varje dag nu så det var oväntat, så han borde vara hemma till kl.23 så länge det inte är strul med pendeln.
Trevligt, då får vi lite tid tillsammans inan vi behöver sova. Imorgon är vi lediga hela förmiddagen så det ska bli skönt med lite familjetid.

Lite mer från Hampus födelsedag

Publicerad 2011-05-22 21:51:51 i Allmänt

När vi frågade Hampus vad han ville ha på sin födelsedag så sa han utan minsta tvekan, banan, äpple och glass.
Så när barnen hade varit på förskolan och firat förskolansdag så gick vi hem för att födelsedagsfika innan Magnus åkte till jobbet.
Vi dukade upp en liten buffé :)







Hampus blandade ihop allt i sin tallrik, frukten, glass, chokladbollar och chokladpinnar :)

Hemma

Publicerad 2011-05-21 21:50:07 i Allmänt

Blev sent idag, närjag skulle hämta barnen hos minmamma så blev vi kvar på middag och kom inte hem förrän kl.21.30
Hampus somnade i bilen och fortsatte sedan att sova i sin säng, Jennifer ligger ohc läer en ny bok hon fick idag.
Jag sitter och bläddrar i Apollos nya vinterkatalog och drömmer mig bort.... Dom kom ut med en ny katalog nu i veckan så det ingår ju i jobbt att hålla sig uppdaterad :)
Hoppas på att vi kan komma iväg en vecka i september, för i sommar blir det ingen semester iallafall.

Godmorgon

Publicerad 2011-05-21 09:41:18 i Allmänt

Solen skiner och jag har en kopp kaffe :)
Sitter och äter lite frukost innan det är dags att packa ihop lite extrakläder till Hampus och göra mig själv iordning. Hampus ville absolut inte åka utan sin Buzz, så han får väl hänga med Hampus till mormor :)
Nä nu blir det till att bli färdig här, måste åka iväg snart så jag kommer itid  till jobbet. Efter jobbet bir det fotboll, bra när man har så nära från jobbet till Råsunda!

Jobbhelg

Publicerad 2011-05-20 22:23:47 i Allmänt

Skön avslutning på den här fredgaskvällen, Hampus sover och jag passar på att slppa i soffan framför tv:n.
Jobbhelg både för mig och Magnus, imorgon jobbar jag 11.30-16.30 och Magnus 10.23.30, på söndag jobbar jag 12-16 och Magnus 11-22.30. Barnen får vara hos mormor och farmor i helgen när jag jobbar så dom kommer ha det bra iallfall :) Får bli lite extra mys imorgonkväll när båda barnen är hemma.

Trevlig helg och hoppas att ni får njuta ordentligt av solen och värmen!

Förskolans dag

Publicerad 2011-05-20 19:20:45 i Allmänt

Har varit så mycket som har hänt nu i veckan så jag glömde ju bort att berätta om Förskolans dag som var igår.
På mina barns förskola brukar dom fira det med att alla barnen får klä ut sig, vilket är väldigt uppskattat av barnen :) Sedan så går dom ett "karnevaltåg" här omkring, ibland tillsammans med närliggande förskolor, dom sjunger massor av sånger och spelar på maraccas som dom tillverkar själva. Sedan får dom äta glass.
På kvällen är alla föräldrar och barn välkomna på grillning på dagisgården och barnen brukar sjunga lite.
Vi har tyvärr bara kunnat delta på grillningen 1 år, och det var förra året. Det har krockat med Hampus födelsedag och det året han föddes så kommer jag ihåg att jag hjälpte Jennifer att klä ut sig till Pippi innan vi åkte till förlossningen.
I år kunde vi ju inte heller delta, Hampus födelsedag så hade Magnus varit ledig hade det blivit kalas men nu blev det trampolinavslutning istället.

Här är iallfall bilderp å barnen från igår :)
Hampus är Byggare Bob och Jennifer Hannah Monthana.









Ledig fredag

Publicerad 2011-05-20 11:58:17 i Allmänt

Jag och barnen är lediga idag, Magnus åkte precis in mot stan. Hans skulle möta en gammal kollega innan det var dags att jobba kväll.
Vi fick en ordentlig sovmorgon här hemma idag, stälde ingen klocka och jag blev väckt av ennifer kl.8.30.
Jennifer hämtade sitt nintendo och sen la hon sig i vår säng och spelade till klockan var nästan 9.30

Nu ska vi göra oss iordning så ska vi ut och spela lite fotboll och ta med oss fika. Så härligt med SOL :)
Jobbar i helgen så det är lika bra att passa på att vara ute nu när man är ledig.
Får väl se om Hampus ska rova att köra med sparkcykeln ute lite idag också, Jennifers sparkcykel är fotfarande borta.
I eftermiddag ska jag köra Jennifer till min mamma, Jennifer ska få följa med och titta på min ena systers dansuppvisning och sen får hon sova över där. Hampus lämnar jag hos min mamma imorgon som ska passa barnen när jag jobbar. Tyvärr började inte dansuppvisningen förrän kl.20 så det skulle bli lite för sent för Hampus att hänga med.

Hoppas ni får en jätte härlig fredag!

Trampolin

Publicerad 2011-05-19 21:27:26 i Allmänt

Idag hade Jennifer trampolinavslutning mellan 18-20, jag och Hampus hängde med och tittade på. Hampus fick också prova på att hoppa lite, vilket han tycker är jätte roligt :) Men jag blve helt slut av att passa honom, måste ha stenkoll så han inte springer ivägen för dom som hoppar dmt eller springer under någon trampolin.
Vi tog en liten paus och gick ut och blåste såpbubblor också. Efter träningen så blev det fika då det var avslutning.
Kan lova att jag hade två rejält trötta barn när jag kom hem.

Ska plocka undan lite nu sen ska jag ta och vila upp mig lite, känner mig helt slut efter två fartfylda dagar.
Tänkte se om det finns någont bra på tv4 play att titta på.

Vi fira vår 3-åring!

Publicerad 2011-05-19 15:23:24 i Allmänt

Barnen kom inte isäng förrän kl.21 igår då vi blev sena hem efter kalaset igår. Då Hampus inte vaknat före 8 seanste tiden så trode vi verkligen inte att han skulle göra det idag heller. Vi stälde klockan på 7.30, Jennifer vakande vid 7 och Hampus starx efter. Magnus försökte få honom i säng igen men det gick inte, sen provade JEnnifer och hon lyckades :)
Så vid 7.40 så gick vi in till Hampus som låg och blundade i sängen :) När vi sjukngit klart så öppnade han ögonen och log stort.
Han fick drickyoghurt och limpsmörgås som han själv bestämt och så fick han sina paket. Jennifer hade gjort en maraccas till Hampus, vi hade köpt såpbubblor, ett par byxor (som inte var roliga att få) Toy story vattenflaska och en radiostyrd Buzz.



Födelsedagsbrickan med paket och frukost




Jennifer håller i maraccasen som hon slagit in och teckningar som hon ritat till Hampus



Hampus väntar in att vi ska sjunga färdigt så han kan sätta sig upp ;)



"Nyvaken" och får presenter







Såpbubblor är kul

Publicerad 2011-05-19 14:22:05 i Allmänt

Hampus fick massor av såpbubblor i present, jätte roligt för han tyckker så mycket om dom :)
Här blåser han såpbubblor med Oscar och Sofie









Bilder från kalaset igår

Publicerad 2011-05-19 14:17:05 i Allmänt

Igår hade vi då kalas för Hampus, vi bjöd på kycklingsallad och tårta. Hampus fick många fina presenter och han uppskattade verkligen varje paket han öppnade :)  Han fick Toy Story Sparkcykel och skateboard, en verktygslåda, kläder, böcker, såpbubblor med olika tillbehör, skaljacka, fotboll, Rorry garage och tillbehör, polisbil och motorcykel, sen kommer jag inte på mer men kan säkert ha missat något. 
Här kommer lite bilder från gårdagen







Sofie och Emelie




Här äts det middag




Sofie och Hampus



Carstårtan som vi köpt




Och marrängdaim tårtan som vi gjort, men det blev en väldigt dålig bild.
Hampus har garnerat tårtan själv :)



Sen spelades det fotboll, frisbe m.m. på ängen



Min mamma och min kusin Ida

Kalas

Publicerad 2011-05-18 21:57:27 i Allmänt

Då var Hampus 3-års kalas avklarat, nu är vi helt slut. Hampus var så nöjd över kalaset,han uppskattade verkligen allt! Tårtorna, en Cars tårta som vi köpt och en marrängtårta som han fick vara med och garnera själv, maten, kakorna som han själv bakat, blev jätte glad över alla presenter han fick, den gäst som han var mest glad över att få träffa var utan tvekan Oscar (hans 2-åriga kusin). Hade verkligen en jätte nöjd kille när vi kom hem, men bra trötta var båda barnen och vi me.
Hade tur med vädret så vi kunde vara ute, men det böev lite småkyligt efter någon timme.

Nu ska vi bara slappa och titta på lite tv, laddar upp bilder och skriver mer imorgon.

Tisdag

Publicerad 2011-05-18 00:07:28 i Allmänt

Idag var jag och Magnus lediga, barnen gick på dagis mellan 9-14 då det var 5-års verksamhet för JEnnifer och på Hampus avdelning kulle de slutföra en dela av det dom jobbat med uner terminen.
Jag startade dagen med utvecklingssamtal för Hampus, vi blev sittande i drygt 1 timme. Hampus har en jätte bra fröken som verkligen går att prata och diskutera med, önskar att fler var som henne då hon är underbar med barnen också. Jag tog upp de punkter sm vi var lite missnöjda med och hon tycker det är jätte bra att vi berättar om det vi är missnöjda med. Bland annat så pratade vi om händelsen då Frida hämtade Hampus och en fröken försökte övertala henne om att ett annat barn var Hampus, hon blev helt stäld när jag berättade föe henne om det. Sen så pratade vi om att Hampus inte verkar vilja vara på förskolan så ofta, han säger ofta att han är sjuk och vill vara hemma, finns flera olika andledningar som skulle kunna ligga bakom det, Dels att han har hört prataet om att Jennifer ska börja skolan, han vill gärna ha sin syster i närheten, sen kan det bero på att precis som vi känner att vi inte riktigt vet vilka fröknar som hör till vilken avdelning och vi inte vet vem som har ansvaret för Hampus, sen kan det även vara så att han helt enkelt just nu bara är inne i en period då han testar oss lite exra mycket.
För övrigt så är han jätte duktig på det mesta för sin ålder, snäll mot sina kompisar, omtyckt av alla, äter bra, kan klä på/av sig själv, pratar bra m.m.
Hade avslutningssamtal för Jennifer idag också, tyvärr är hennes fröken inte så jätte pratglad och vi var färdiga på ca.10 min. Men allt var så bra precis som vanligt. Kommer nog bli jätte bra för Jennifer att börja i skolan snart, hon behöver få utveckeklas och få lite utmaningar.

Jag och Magnus passade på då vi hade dagen ledig att fixa och städa, varför ta det lugnt för?
Magnus fixade i källaren och förrådet medans jag höll på i lägenheten, vi tog en tur till Centrum där vi handlade de sista presenterna till Hampus. Kl.14 hämtade vi barnen och åkte till Vilunda badet.
Jätte härlig eftermiddag med familjen, Jennifer lyckades ta flera simtag och Hampus simmade runt själv på det djupa med armpuffar och simring och var så glad att han kunde själv :)
Hur många gånger vi var tvugna att åka vattenrutchkanan med Hampus (och Jennnifer) tappade jag snabt räkningen på. Jag som har avskytt sånt har nu fått lära mig, med Hampus så är vattenrutchkana ett MÅSTE.


Nu ska jag ta mig till sängen, har en lång dag imorgon.
Skulle ha varit ledig men bytte med en kollega, så jag jobbar 11.30-14.30 imorgon och kommer då hem precis innan kalaset börjar. Men får nu fredags eftermiddagen/kvällen ledig vilket känns jätte skönt.



Föräldrarmöte

Publicerad 2011-05-17 21:39:37 i Allmänt

Nu har vi varit på vårat första föräldrarmöte i Frestaskolan, det var 1 timme som var väldigt givande. Vi fick precis den info vi behövde och inte massa onödigt idsdrivande slöprat som jag tycker att det oftast blir.
Vi har nu fått klasslistorna och Jennifer fick den fröken som vi träffat innan och som jag har haft kontakt med, känns jätte bra och Jennifer blev glad.
Imorgon blir det besök på Pelikanens förskola med Hampus, ska bli väldigt intressant, skiljer sig mycket från hans nuvanrande förskola då Pelikanen är motessori inspirerat och ett föräldrakoporativ.

Har precis slagit in Hampus presenter så det är gjort, ska även packa iordning lite som ska med imorgon till kalaset. Vi hoppas verkligen att det blir fint väder så vi kan vara ute.

Hoppas på bra väder

Publicerad 2011-05-16 21:39:23 i Allmänt

Nu får ni hjälpa till att hålla tummarna för bra väder på onsdag!
Satt precis och räknade, om alla som tackat ja kommer så blir vi 22 vuxna och 4 barn på onsdagens kalas.  Skulle vara så skönt om vi kan fira Hampus ute, vi får ju så mycket mer utrymme då istället för att tränga ihop oss här hemma.



Hampus 2 års kalas :)


Barnuppfostran och att sätta gränser

Publicerad 2011-05-16 20:37:06 i Allmänt

Var inne och läste lite bloggar idag som jag brukar vara inne på och då har två skrivit om barnuppfostran och att sätta gränser. Blev riktigt förvånad när jag läste den ena, hur kan barn uppföra sig så nonchalant när man är borta (självklart ska man uppföra sig hemma också) och ha en sån attityd.
Håller med båda två bloggare utan tvekan.
Som ex. att barnen säger Tack och förlåt och att man visar hänsyn till andra, både vuxna och barn. 
Skulle skriva mer men nu är jag alldeles för slut i huvudet för det så jag länkar till bloggarna som jag har läst.

http://blogg.mama.nu/lailas-blogg/2011/05/15/var-gar-gransen/

http://blogg.mama.nu/familjenannorlunda/2011/05/13/uppfostrar-ni-andras-ungar/ 

Mina busungar

Publicerad 2011-05-16 19:43:09 i Allmänt

Mina underbara barn



Hampus som fyller 3 år nu på Torsdag, stora killen :) Han är så förväntansfull inför hans födelseda och kalaset på onsdag. Kalasgästen som han mest ser fram emot att få träffa är kusinen Oscar som fylde 2 år igår.



Jennifer ler mer än gärna nu när första tanden är tappad, ny tand är på väg upp nu också :)

Slut

Publicerad 2011-05-16 18:55:47 i Allmänt

Suttit vid datorn nu i ett par timmar till och från, har läst igenom journaler från läkare och FK och kommenterat massor då dom skriver helt galet. Allt ska vidare till min jursit som sedan har all min kontakt med Trygg Hansa.
Förstår inte riktigt vad dom får allt ifrån, blir nästan lite orolig om min läkre inte lyssnar över huvud taget när jag är där. Bland annat så står det i min journal att jag under 2 veckors tid i december arbetstränade 5 dagar i vecka i en present/blomsteraffär. Detta är någonting jag aldrig har gjort och aldrig haft några planer på att göra, är det någon anna patient hon skriver om och skrivit om mig i en annan patients journal?
Sen så pratade min sjukgymnast med mig om ev. andra behandlingar då jag har haft så ont. Hon föreslg Botox i nacken och jag tyckte det lät lite läskigt men ville absolut höra efter med min läkare om det kanske var en bra behandling. Även om nålar är väldigt läskiga så är det inte roligt att alltid ha ont, så jag bokade tid hos min läkare. Min läkare sa att hon inte ville skriva remiss för botox då det inte fanns tillräckligt med studier på ev. biverkningar. Nu står det i min journal att min sjukgymnast föreslagit botox men att jag inte alls hara någon lust att prova denna metod. Det känns ju inte så bra, då lär väl försäkringsbolaget tro att jag inte vill försöka få bort värken.
Sen fortätter det med flera olika punkter som min läkare verkar tolka lite precis som hon vill.

Nu ska jag börja göra barnen redo för natten, sen ska jag se om det kanske visas något roligt på Tv ikväll.
Fortsätta med lite kalas planer kanske det blir också.


Nu kommer Jennifer och säger att Hampus har låst in sig i badrummet och har duschen på!
Måste gå!!!

Jaha...

Publicerad 2011-05-16 14:35:39 i Allmänt

Då var dagens ärenden avprickade och städning påbörjad, snart dags att hämta barnen på dagis.
Innan blir det en kopp kaffe och fundera ut någon middagsmat till mig och barnen idag.

Skulle haft utvecklingssamtal idag med Hampus fröken men dom ringde från dagis och sa att hon var hemma med vård av sjukt barn. Hoppas att det blir av snart, har e del som vi funderar över och som vi vill ta upp. Känns inte så bra nu när Hampus inte verkar trivas lika bra längre, jag förstår honom då det verkar vara en enda röra när det gäller personal/vikarier/praktikanter. På Onsdag är det iallfall dags att besöka en annn förskola, hoppas att det verkar bra där. Dom verkade iallfall ha plats för Hampus efter sommaren, så då kanske Jennifer ohc Hampus kan byta samtidigt. 

Här kommer bilder från gårdagens cykeltur :)



Kalas

Publicerad 2011-05-15 20:44:47 i Allmänt

Idag har vi planerat det kommande 3-års kalaset :) Jag och Hampus har bakat lite kakor och så ringde jag och bestälde en Carstårta, ska även baka en marrängtårta. Vi hoppas verkligen på att det blir sol så vi kan vara nere på ängen i år igen och fira Hampus, brukar bli väldigt trevligt.
Imorgon ska vi iväg och inhandla allt som kommer att behövas, vi ska bjuda på någon sorts kycklingsallad. Nu blir det att kika lite på hockeyn och forsätta med kalasplanerna.
Annars så har det inte hänt så mycket här hemma idag, vi var borta igårkväll och kom hem ganska så sent inatt så lite trött har man varit. Men det var en väldigt trevlig kväll igår :) Synd bara att Saade kom 3:a :(
Var ute ett tag på eftermidagen, barnen cyklade och det börjar släppa mer och mer för Jennifer. Hampus är galen och bara kör, han gjorde en ordentlig vurpa i en backe idag men han fick bara et litet skrapsår på ena handen. Är fortfarande van med Jennifer som bromsade för mycket i nedförbackarna så hon sen var tvungen att trampa för att komma framåt. Hampus är ju precis tvärtom, han vägrar bromsa.

Sommar!

Publicerad 2011-05-13 12:27:51 i Allmänt

Åtminstonde så kändes det som om det var sommar tidgare i veckan :) När vi var på landet så hade vi verkligen sommarvärme, så härligt!

Barnen fortsatte jobbet med att tvätta cyklar, skottkärror m.m.





Bilder från helgen

Publicerad 2011-05-13 11:53:25 i Allmänt

Ja då fick jag över bilder tillslut! Börjar med några från i lördags innan barnen åkte iväg och jag började jobba.








  

Loppi.se

Publicerad 2011-05-13 11:48:52 i Allmänt

Så där, nu har jag lagt upp två annonser på www.loppi.se
Är med i en kampanj via Buzzador där jag får testa två annonser eller auktioner på Loppi.se :)
Har aldrig använt sidan tidigare men hört talas om den, får se hur det här går till. Gissar att det är ett bra sätt att bli av med urväxta barnkläder och saker, dessutom gick en del av vinsten till välgörande ändamål.

Eurovision!

Publicerad 2011-05-12 21:07:03 i Allmänt

Nu blir det soffan och Eurovisin :) Perfekt tajming då jag är helt slut i huvudet efter den här dagen, kom inte hem från jobbet förrän kl.20.
Förmiddagen spenderade vi på Frestaskolan där Jennifer fick vara med på en introduktionsdag för de som ska börja där till hösten. Hon fick en plats förra veckan så hon var instäld på att det skulle bli Hasselskolan men nu blir det Fresta. Ska även kika på förskola precis brevid till Hampus, nuvarande dagiset börjar vi bli riktigt less på. Idag fick jag höra ytterligare en sak som gjorde att vi fick ytterligare en anledning att byta.

Ska fortsätta letandet efter kameran, hoppas jag inte glömde den på landet.

Lättad

Publicerad 2011-05-11 23:30:43 i Allmänt

Idag har jag och barnen träffat Frida som ska börja passa barnen när jag och Magnus jobbar kväll. Känns så bra nu, Jennifer trode jag inte alls skulle ha någonting att invända med men Hampus vet man aldrig med. Han tyckte iallfall jätte mycket om Frida och pratade nu på kvällen om att dom ska bygga tågbana och leka imorgon :)  Jennifer var jätte besviken över att hon skulle på Tramplinträning och inte får vara hemma med Hampus och Frida. Hoppas att det funkar bra med hämtningen på dagis imorgon, men det borde inte vara några problem.
Vi bestämde även att Frida hämtar barnen på fredag även då Magnus jobbar dag, men han är inte hemma förrrän vid 17.30. så hinner barnen lära känna henne lite bättre.


Imorgon blir det besök i Fresta skolan  med Jennifer, ska bli spännande ch se hur det är där.

Godnatt!

Jag är tillbaka igen! :)

Publicerad 2011-05-11 12:46:18 i Allmänt

Känns som om vi haft en liten minisemester, jätte härligt!
Jobbade hela helgen och barnen har varit på landet. Så i lördagskväll så åkte jag in till stan för att möta upp Emelie, jätte roligt att träffa henne igen och roligt att få höra vad hon hade varit med om under sin långa resa :)
efter jobbet i söndags så åkte jag ut till landet, härligt att få träffa barnen igen :) Dom hade haft det så bra, dom älskar att vara ute så det är helt perfekt för dom att vara på landet då dom kan springa in och ut precis som dom vill.
Jag blev kvar där och i måndags efter jobbet kom även Magnus ut så åkte vi hem igår eftermiddag då vi alla var lediga igår.
Tittade på eurovisionkvalet igår, vet inte rikigt vad jag ska säga om det. Det var många väldigt annorlunda och speciella låtar/artister med, hoppas att torsdagens startfält ser bättre ut.

Ska leta fram kameran så kommer det några bilder från helgen.

trött

Publicerad 2011-05-06 21:48:46 i Allmänt

Helt slut i hela kroppen, vet inte varför men jag kan knapt stå på benen.
Blev så less när jag skulle hem fårn jobbet idag, med min vanliga tur så var ju självklart pendeln försenad.
Hade varit srömavbrott så jag blev ca.40 min. försenad.

Kom iallfall hem till färdig middag och en sambo som var helt slut han me, barnen hade kört slut på honom totalt.
Jag hade köpt lite rosa bubel som vi drack till maten, jätte gott! Nu sover nog barnen (och Magnus som jag ska gå och väcka) så då är det dags att dricka kaffe och packa väskor. Både jag och Magnus har jobb helg så barnen blir hämtade imorgon av min pappa, så imorgon tillbringar dom dagen med pappa och Annelie som sedan kör barnen till landet. Dom fr sova hos min farmor och farfa på landet till på söndag ock så åker jag ut dit på söndag när jag slutat. Ser ut som om det ska bli riktigt bra väder så då stannar vi på landet och Magnus kommer dit på måndag efter jobbet så åker vi hem allihopa på tisdag.

Imorgon kväll ska jag träffa Emelie inne i stan, ska bli jätte trevligt :) Ska se om jag kan hitta något bra ställe att gå och äta på som inte är allt för dyrt.

Trevlig helg!

SOL

Publicerad 2011-05-06 10:09:32 i Allmänt

Så härligt att solen är tillbaka och nu hoppas jag verkligen att det inte blir någon mer snö.
Med solen så kom energin tillbaka och jag känner mig på så bra humör :)  Innan jag lämnade barnen på dagis idag så smörjde jag även in derasansikten med solskyddsfaktor, det är ju faktiskt maj nu. De har redan fått en del färg i ansiktet så det är väl lika bra att köra igång, även om det känns konstigt med solskyddsfaktor när det snöade här om dagen.
Fick iväg barnen till dagis 9.30, lagom till stora sångsamlingen som är på fredagar. Magnus hämtar inte förrän kl.17.30 idag, så det blir en lång dag. Jag ska bege mig av mot jobbet om en liten stund, ska vara på plats kl.13 idag och slutar kl.18. Kanske har jag tur att maten står på bordet när jag kommer hem?

Hoppas ni får en underbar dag och hinner njuta lite av solen!


Myskväll med Hampus

Publicerad 2011-05-05 20:15:14 i Allmänt

Magnus jobbar ikväll och Jennifer har haft trampolinträning mellan 18-20 så jag och Hampus har haft en riktig myskväll. Det blev bad och sen har jag klipt Hampus, inte det lättaste kan ju ju säga men nu är det kortare iallafall. Han fick i sig en yoghurt och sen satte vi oss i soffan, han somnade i mitt knä på mindre än 10 minuter.
Så nu har jag haft en halvtimme helt själv, precis lagom till Fyra Bröllop :)
Nu kommer Jennifer hem viken minut som helst, då blir det lite mys med henne innan hon måste i säng.










Loppis!

Publicerad 2011-05-05 15:42:43 i Allmänt

Provade på att stå och sälja på en loppis förra våren, gick helt ok. Om ett par veckor så är det dag igen, visserligen så var jag ivög förra året men vi har fortfarande minst 6 flyttkartonger kvar med sånt vi vill bli av med. Nu har vi även en TV, 2 st. trehjulingar och förmodligen en del annat också som vi inte längre behöver.
Tycker att det är ett ganska så bra sätt att göra sig av med saker, känns svårt att kasta saker som inte är fel på eller sönder men som man helt enkelt har tröttnat på eller vad gäller barn så växer de ur/ifrån mycket.
Man blir ju inte direkt rik på att stå och sälja på loppis men kastar man allt så får man ingenting tillbaka. Sen så var det ganska så trevligt med loppis också :)

Förra året var jag och Sofie väg till Kom i Rotebro där dom har loppis varje helg, vi var där en hel lördag i slutet av Maj. En härlig dag med sol, värme och trevlig sällskap, vi hade med oss solstolar, kaffe och lite fika och fick en mycket trevlig dag. Har summan 1000:- i minnet, men jag kommer inte ihåg om det var före eller efter jag räknat bort lunchen och kostnaden för att få vara där (ca.150:-). Tror att det var 1000:- i vinst, vilket är helt okej för sånt som annars bara skulle blivit stående i källaren eller åkt i soporna.
I år så har jag pratat med Annelie om att åka till Täby galopp, dom har precis flyttat så dom hade en del som skulle bort nu. Och vi har som sagt en hel del kvar. 

Jaha...

Publicerad 2011-05-05 12:41:58 i Allmänt

Vad ska man göra idag då? Kl. är 12.30 och jag har inte gjort någonting än, helt slut i kroppen och huvudet. Var tog solen och värmen vägen? Behöver sol så jag kan få lite energi.
Snart dags för vildingarna att komma hem från dagis, så det gäller väl att piggna till nu.

Försöker för övrigt att få ihop en dag då vi kan ha 3-års kalas för Hampus, inte det lättaste när vi har hela Maj överbokat. Dom få dagar vi kan så vet vi att det är en del som inte kan komma, men vi får helt enkelt välja en dag så får vi se hur många som kan.

TV4 play

Publicerad 2011-05-04 22:59:33 i Allmänt

Har verkligen fastnat för playkanalerna, perfekt då man kan se det man vill, när man vill.
Läggningen av barnen, plocka undan efter middag m.m. får ta sin tid och sen när allt är fixat kan man sätta sig i lugn och ro och titta på vad man vill. Det bästa av allt är ju att man slipper reklamen så man sparar ju tid också.

Nu har jag precis kikat på veckans 3 avsnitt av Fyra bröllop och Åtta hos stjärnorna, 2 riktigt bra program.
Tv4 play har dessutom bättre bild än vår tv, tror att dom grävt av nån kabel här utanför för vi har haft riktigt dålig bild sen nyår.

Nu blir det till att hänga lite tvätt och sen kommer nog Magnus hem från jobbet. Jätte trött så jag ska försöka komma i säng snart. 

Matlagning

Publicerad 2011-05-04 18:39:04 i Allmänt

Nu är det full fart i köket, håller på med en köttfärssås som doftar jätte gott. Dagens middag blir köttfärssås och spaghetti och imorgon ska jag köpa lite mer mjölk så jag kan göra en lassagne. Storkok är så bra, kan behövas när det blir lite sena kvällar framöver.

Äntligen

Publicerad 2011-05-04 17:20:36 i Allmänt

Nu har jag tagit tag i något som jag igentligen sulle ha gjort i höstas, bokat tid för fotografering av Jennifers ärr hon har under/på hakan.
Fick hem ett brev från Trygg Hansa idag angående det så då sökte jag upp en fotograf på eniro som höll til här i Väsby, vi ska dit på måndag. Försökte fota själv men det gick inte alls.

Glömde kameran när vi var på dagis idag, det sista jag tänkt på men ändå så glömde jag den.
Blev några bilder med mobilen, tyvärr inte så bra kvalite.










Familjefest på dagis

Publicerad 2011-05-04 10:52:28 i Allmänt

Idag så är barnen på dagis 9-14 och både jag och Magnus är hemma, Magnus jobbar 16-23.30 idag.
Vi ska gå till dagis kl.14 och då är det utställning med allt som dom har gjort den här terminen. Alla familjer har fått fixa iordning någon maträtt eller fick som ställs upp på en avdelning, de flesta kulturer är representerade på dagis så det brukar bli en hel del nya rätter. Vi svenska familjer brukar så för bullar, sockerkaka, morotskaka elelr liknande. Ja, det blev en sockerkaka även för oss i år. Hade verkligen ingen ork igår så Magnus fick göra en sockerkaka när han kom hem, men vi använde nya fina sockerkaksformen så den blev stor och fin :)

Nu ska detfixas här hemma, så mycket det går då jag fortfarande har inflammation i muskelfästen i nacken.
Magnus håller på att fixa med förrådet och garaget, få upp hyllor så vi kan få ordning på biltillbehör i garaget.

Ska fota lite på dagis, så bilder kommer!

BVC

Publicerad 2011-05-03 19:47:46 i Allmänt

Hampus fick nästan godkänt på 3-års kollen, han hade gått ner i vikt sen sist.
Från 13.5kg i december till 13kg idag. Han rör på sig hela tiden, ungen är ju aldrig stilla sen så har han sen ett par veckor tillbaka slutat med välling som han annrs drack minst 3 gånger om dagen.
Vi ska försöka få i honom ett extra mål innan läggning och så ska vi tillbaka efter sommaren på en extra koll.
Vuxit på längden hade han iallafall gjort, från 92cm tror jag i december till 96cm. Vi avslutade med att gå till McDonalds, lite fet mat så kanske han går upp i vikt ;)

Usch vilken seg dag

Publicerad 2011-05-03 11:47:40 i Allmänt

Vet inte om det har med vädret att göra eller min nacke kanske, förmodligen en kombination. Känner mig så fruktansvärt seg idag, ingen ork alls. Ser allt här hemma som jag borde ta tag i men det få nog ligga en dag till. Nu ska jag dricka en till kopp kaffe och ta en dusch, sen hoppas jag att jag känner mig lite piggare. Allra helst skulle jag bara vilja krypa ner under täcket och ligga kvar där hela dagen, men det går ju inte.
Tänkte åka vid 14.30 mot Täby så barnen hinner leka lite i väntrummet på BVC innan vår bokade tid för 3-års koll av Hampus. Barnen brukar tycka om väntrummet där väldigt mycket, massor av roliga saker att leka med.

Vill inte gå ut idag

Publicerad 2011-05-03 10:32:49 i Allmänt

Trode barnen skämtade när de stod i köket och ropade att det snöade, men tydligen så gjorde snöade det ju ganska så ordentligt. Tror aldrig att jag har sett så stora snöflingor förut.
Fick iallfall sovmorgon till kl.9 idag, sen hörde jag att barnen kom upp. Jag gick upp, såg snön och gjorde en stor latte för att sedan gå tillbaka till sängen. Hann ge barnen lite yoghurt innan också, sen har dom tittat/dansat till moraträsk dvd:n.
Tog med mig datorn till sängen och har kikat runt i lite bloggar och så gick jag in på facebook. På facebook så var Emeli också inloggad från flygplatsen i Doha, hon är på väg hem efter mer än 3 månader på resande fot. Ska bli så roligt att träffa henne när hon kommer hem, kul att hinna skriva lite med varandra på chaten på facebook också. Hon skulle spendera hela dagen på flygplatsen idag.


En bil på Jennifer från i lördags

Straffade sig att vara duktig och effektiv

Publicerad 2011-05-02 23:38:08 i Allmänt

Har haft sån fruktansvärd värk i nacken, jätte stel och spänningshuvudvärk. Blir så frustrerad av att inte kunna göra någon nytta, för tvätta bilen vet jag inte om jag vill göra igen. Kändes inte när jag höll på att fixa då, men dagen efter så kunda jag ju inte röra huvudet och värken och inflammation i muskelfästena sitter fortfarande i.
Sjukgymnasten v ågade inte göra mycket och sa att jag inte ska tvätta bilen igen. Men läkaren säger att man mår som bäst med whiplash om man gör allt, inte undviker någonting. Brukar inte tro på det riktigt, men nu försökte jag iallfall.


Imorgon är det iallfall dags för 3-års kollen på BVC med Hampus :)
Får se om det kanske bli Nickis i Täby innan vi ska till BVC, har en känsla av att barnen behöver springa av sig.

Pussel

Publicerad 2011-05-02 21:49:34 i Allmänt

Jäklar vilket pussel det är att få ihop våra scheman, nu i Maj är det verkligen extra svårt.
Vi har fått scheman så vi jobbar samma helger, vilket innebärtvre helger som vi behöver barnvakt och dessutom kvällar lite då och då. Men nu så verkart vi "bara" ha 2-3 dagar kvar att lösa och så ska jag kolla om barnen kan vara på landet med min farmor och farfar en till helg.


Hoppas att det ska bli bättre i fortsättningen nu när Magnus har nytt jobb och jag kommer få andra tider, dels varannan helg för oss båda. Men då vi fått dom jobb vi vill ha så får vi kämpa på ett tag så kanske vi kan få bättre tider framöver.

Men om någon känner någon som vill ha lite extra jobb och passa barn någon eftermiddag/kväll kanske en dag i veckan så hör av er!

Om

Min profilbild

Nettan

Hej Välkomna hit till min blogg! Jeanette heter jag och är 25 år, bor Norr om Stockholm i Upplands Väsby. Har tillsammans med min sambo Magnus två barn, Jennifer 7 år och Hampus 4 år. Familjen är i fokus här i bloggen, allt vad det innebär med 2 underbara, busiga och härliga barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela