1 december imorgon, tiden går snabt. Jul o...

Publicerad 2011-11-30 15:41:10 i Allmänt

imag0213 (MMS)

1 december imorgon, tiden går snabt. Jul om drygt 3 veckor bara! Känns som om det behövs lite minusgrader och Snö så man förstår att det snart är jul. Barnens paketkalendrar är nu på plats :) Barnen/vi har det väldigt bra. Min farmor och farfar gjorde paketkalendern till mig varje år när jag var liten, sen tog dom över och har gjort till Jennifer. När Hampus föddes så fick han dela med Jennifer första året och sen har pappa och Annelie börjat göra till ett av barnen varje år. Så i år har Hampus fått av Lena och Bruno, bild ovan. När paken börjar försvunna så kommer det fram en fin jultavla. Jennifers har pappa och Annelie gjort i år, passade henne bäst då det är en kalender med färdiga små fickor att lägga paketen i. Dags för första paketet imorgon.

jobb

Publicerad 2011-11-25 22:25:27 i Allmänt

Fick veta hur Magnus schema såg ut över jul och nyår nu, värre än väntat :(
Han fick veta att antingen jobbar de jul och nyår ledig nyår eller tvärt om. Och då antar man ju att är man ledig ex. jul så är man ledig minst julafton och juldagen. Men nu blir det bara ledigt julafton, han jobbar då även till 00.30 den 23:e så inte ens den eftermiddagen/kvällen är han hemma.
Juldagen som i år är den dagen vi kan fira med hans släkt kan han själv inte vara med, känns ju väldigt tråkigt :(
Sen så jobbar vi båda två på annandagen och Nyårsafton, men olika tider. Undrar nu vad jag och barnen ska hitta på under nyår? Jag slutar iallafall kl.16 så jag har hela kvällen ledig men Magnus börjar kl.14...
Sitta hemma själv på nyår vill jag verkligen inte göra! Hade planer med vänner till oss men vet inte hur det blir nu när Magnus måste jobba?

Så fint vi har det!

Publicerad 2011-11-25 21:46:34 i Allmänt

Nu har vi äntligen fått ordning här hemma! :)
Vi har plockat och fixat, slängt en hel del och fått ned massor till källaren. Var kom alla saker ifrån?
Idag har vi haft städ här hemma, helt underbart att komma hem till ett nystädat hem.

Nu är det bara adventsljusstankarn som saknas :)


Ska sätta igång med packningen inför Tallinresan imorgon. Blir lite att packa då jag ska få ihop allt för mig och barnen (förmodligen även Magnus kläder) inför två nätter på båt och en natt på Spa hotell i Tallin.
Ska bli väldigt trevligt iallafall, ska som jag nämnt tidigare fira min svärmor som fyller 60 år. Vi åker tillsammans med Magnus syster med man och 3 barn och så Magnus bror och sambo.

Jippi!

Publicerad 2011-11-23 21:23:04 i Allmänt

6 dagar i rad har jag jobbat nu, känns i kroppen kan jag ju säga. Dessutom så har jag åkt på en förkylning, sitter mest i bihålorna där det trycker och gör ont. Har inte känns mig helt med idag men jag fixade alla 3 extra pass den här veckan, som desutom var längre dagar än vad jag brukar ha. Nu kan jag med gott samvete bara koppla av och inte göra någonting ikväll.

Imorgon så ska det städas/plockas här hemma! Allt skit som har legat så länge ska gås igenom och sorteras. Föera högar med papper som til 90% förmodligen bara är skräp, men man måste ju gå igenom det och det har jag bara inte orkat ta tag i tidigare. Sen är det massa annat som ska bort, började redan förra veckan och rensade bort massor. Barnens rum måste vi plocka upp allt som hamnat på golvet..... evighets jobb.
Ska ner till källaren också och se var vi har kartongen med adventssakerna som snart ska upp.
På fredag morgon så ska det då bli storstädat här, ska bli kul att kunna se ut igenom fönstrena igen ;) riktigt så ila är det kanske inte men det ska bli skönt att få allt ordentligt gjort, för det där med städning är verkligen inte min grej.

Jag är här!

Publicerad 2011-11-22 08:57:43 i Allmänt

Har varit lite tyst här ett tag nu, men jag har inte haft någon tid eller ork att sitta vid datorn nu när jag har jobbat. Blir så less på att sitta vid datorn efter en hel dag på jobbet då jag sitter vid min dator hela tiden. Skulle igentligen vara ledig nu men har hoppat in ectra i butiken på Götgatan då de drabbats av sjukdom. Så måndag - onsdag 12-18, alldeles lagom med extra timmar så här innan jul :) Kul också att få se hur det går till i en annan butik, alla jobbar ju lite olika och framförallt olika kunder.

Kom på att jag inte har lagt upp alla bilder från Dublin, så de ska jag fixa ikväll!

För övrigt så är det snart dags att packa igen, på lördag så åker vi med Magnus släkt till Tallin för att fira min svärmor som fyller 60år. Ska bli jätte trevligt! Blir båt dit och hem och så stannar vi en natt i Tallin också och bor på Spa hotell. HAr bokat in 2 behandlingar under måndagen, riktig lyx :)
Barnen ser fram emot att få umgås med sina kusiner i 4 dagar i sträck, som dom längtar!

Rensar

Publicerad 2011-11-17 10:43:03 i Allmänt

Jäklar vad det rensas, sorteras och fixas här hemma. Det tråglkiga är bara att det är ingenting som direkt syns, men jag har/håller på att rensa ut ordentligt i alla garderober och skåp. Känns så skönt att ha tagit tag i det.
Mitt mål är som sagt att ha allt fixat och klart till nästa torsdag, för på fredag så får vi storstädning och sen är det advent.
Just nu så är det min garderob som gäller, galet vad mycket kläder jag rensat ur senaste året och ändå så kan jag nu rensa ur ännu mer.  
Ska ta tag i barnens rum sen, tror nog att det kan rensas ur en del där också. Perfekt inna jul! Kanske att det kan bli en vända till Kid2kid igen, undrar om jag inte har lite innestående pengar där också för tidigare inlämnade saker. Ska nog åka dit iallafall och kika om de fått in slalompjäxor och skridskor i Jennifers storlek, och då passa på att lämna in de gamla skridskorna och pjäxorna.

Gör jag något fel?

Publicerad 2011-11-17 00:00:48 i Allmänt

Bakade lussebullar med barnen idag, helt underbart gott! Vi fikade precis efter att de var färdiggräddade, drack glögg till och myste med tända ljus.
Sen så fickade jag och Magnus lite senare då han inte hade hunnit komma hem till första fika (stackars mig som fick fika två gånger...) och då hade redan bullarna hunnit bli torrare. Tycker alltid att det är så, de måste ätas helt nygräddade. Spelar ingen roll om jag byter recept, samma sak iallafall.
Den här gången fick barnen baka alla nullar själva, och det gick jätte bra. Men nästa gång så ska jag nog ta och baka själv, iallafall en större del av degen. Jag har senatse åren gjort som när man gör vanliga kanelbullar, kavlar ut degen, brer smör och har på strösocker och så rullar jag ihop och skär skivor och har på pärlsocker då jag inte tycker om russin. De brukar bli mycket saftigare och godare, men jag fick ge mig den här gången då barnen ville göra riktiga lussekatter såklart.

Julkänslor! Här hemma bakas det lussebulla...

Publicerad 2011-11-16 15:26:22 i Allmänt

imag0202 (MMS)

Julkänslor! Här hemma bakas det lussebullar, till barnens stora förtjusning. Det doftar så gott, nu längtar jag verkligen till julen. Jag och Hampus var tidigare idag på IKEA och köpte jul ljus och lite annat smått. Så ikväll får det bli röda ljus, glögg och lussebullar :)

Kär och galen

Publicerad 2011-11-15 20:39:00 i Allmänt

Sitter och tittar på Kär och Galen som har premiär idag på tv3, härlig tisdagsunderhållning :)
Faktiskt roligare än vad jag trode.
Magnus lägger Hampus, efter mycket bråk då han fortfarande inte accepterat att sova utan napp. Får se om det blir lite glogg och pepparkaka när Hampus somnat.

Jag har städat och rensat idag, bytt plats på massor av saker och fixat. Nu börjar det blir ordning i köket, skönt att ha fått bort mickron från bänken. Ska fortsätta och rensa i vårat sovrum sen också, där inne har vi alla pärmar med papper m.m. Behöver verkligen rensas!
Vi ska ha städ här nästa fredag, så då ska allt vara färdigt tänkte jag. Om allt ändå måste bort från fönsterbänkar och liknande (dom ska även putsa fönster) så kan man ju lika gärna rensa ordentligt.
Fönsterbänken i vårat sovrum är väldigt djup och används som förvaring till allt som vi hade vid skrivbordet förut då vi hade det.

Farsdag

Publicerad 2011-11-13 22:18:25 i Allmänt

Idag hara vi firat frasdag såklart! Gick upp tidigt och fixade en liten frukostbricka till Magnus imorse och nu på kvällen så har pappa och Annelie varit äver på middag. De hade även med sig en jätte god chokladtårta från Gateau, vi passade på att fira både farsdag och pappas fördelsedag. Vi reste till DUblin samma dag som han fyllde år.
Är helt slut nu, har ju även jobbat idag så det blev en lång och intensiv dag.

Maagnus håller på att lägga Hampus, första kvällen utan napp. Var en hel del gråt och skrik efter napp men nu har han lugnat ned sig sen en stund tillbaka, gissar nästan på att både Hampus och Magnus sover nu....

Tjejkväll

Publicerad 2011-11-13 00:37:32 i Allmänt

Haft en trevlig tjejkväll med Emilie och under middagen även sällskap av Sofie.
Emilie kom och mötte upp mig på jobbet, så hämtade vi barnen som var hos deras farmor och där var öven Sofie kvar efter att ha lämnat Jennifer. Bjöd lver även Sofie på middag, blev coscos sallad med kyckling och lite vin till det. Jätte gott och trevligt :) Sofie skulle vidare sen men jag och Emilie satt och pratade till nu då hon åkte hem.
Härligt med goa vänners sällskap!

Lunch/kaffe rast på jobbet. Jobb mellan 11...

Publicerad 2011-11-12 15:32:14 i Allmänt

imag0191 (MMS)

Lunch/kaffe rast på jobbet. Jobb mellan 11.30-16.30 idag, än så länge ganska så lugn dag. Emilie kommer och möter upp mig när jag slutar, härligt att få lite trevligt sällskap när Magnus jobbar kväll. Sofie har varit med Jennifer och Alva på Lek & Bus och tränat till deras första trampolin tävling som är imorgon, det hade gått jätte bra :)

Jag och hampus stannade till i affären och...

Publicerad 2011-11-11 14:31:02 i Allmänt

imag0183 (MMS)

Jag och hampus stannade till i affären och köpte pepparkaks deg. Hampus har bakat nästan helt själv, jätte duktig var han :) Vi ska ta med oss kakorna när vi åker och hämtar jennifer i skolan, tänkte då åka vidare till deras farmor och fika.

Lite fler bilder

Publicerad 2011-11-10 21:56:38 i Allmänt

Här kommer några bildewr från lördagen, vår första hela dag i Dublin.
Blev inte riktigt som planerad dåd vi inte hade ordentligt med kläder pga. reväskan. Blev iallafall en trevlig dag i lekparken, besök i Temple Bar och sen panik shopping då vi insåg att väskan inte skulle hinna komma.



Jennifer och Rachael







Här väntar vi på bussen för att åka in till Dublin stad



Barnen tyckte att det var jätte spännande med dubbeldäckarna :)





Rachael och Jennifer



Magnus, och den obligatoriska Guinnessen när man är på Irland



Jag och Carro

Lärde mig något nytt när jag var i Dublin ...

Publicerad 2011-11-10 18:32:08 i Allmänt

imag0174 (MMS)

Lärde mig något nytt när jag var i Dublin :) Jag vågade smaka Guinness som jag fått för mig inte alls tyckte om, men det var ju faktiskt riktigt gott! Har precis jobbat färdigt för idag, 15-18. Alldeles lagom då jag vaknade upp idag och kännde att jag både håller på att få nackspärr och ryggskott... Är iallafall på väg hem nu, ska ta och bädda ner mig i soffan och bara vila upp mig, jobbigt att vara på semester ;)

Hahah...

Publicerad 2011-11-10 00:44:32 i Allmänt

Satt och läste lite bloggar nu och gick dels in på Laila Bagges blogg, gå in och läs det HÄR inlägget.

Hemma

Publicerad 2011-11-10 00:15:45 i Allmänt

Nu är vi hemma igen efter ett par riktgit härliga dagar i Dublin, var verkligen helt underbart! vi hade verkligen prickat in en bra helg, 3 dagar med stålande sol (bara första förmiddagen som var lite mulet och regn när vi var på flygplatsen på väg hem) så vi kunde vara ute hela tiden. När vi var på Dublin Zoo i söndags så gick vi till och med runt utan jacka på.

Lite otur hade vi däremot... vår resväska med alla mina och Magnus kläder plus nessesär försvann på dit vägen. Så det blev lite panik shopping under lördagen. ´Väskan fick vi sen på söndags eftermiddagen, bättre sent än aldrig.
Har idag tagit tag i att kontakta Europeiska där vi hade tecknat semesterförsäkring och även SAS som vi flög dit med. Hoppas att vi får tillbaka allt som vi borde, utläggen för nya kläder m.m. av SAS och förseningsersättning av europeiska.

Har massor av bilder, så jag börjar med några stycken så får jag fylla på vart efter sen.



Här är vi på väg med tåget till Arlanda, förväntansfulla barn :)





Framme på Arlanda och lite lek i nya "Junibacken" som de har byggt upp inne i Terminal 5









Vi hade ett stopp i Köpenhamn på vägen till Dublin, 2 timmar mellan flighterna och alldeles lagom med tid.
Hittade en Lego butik som hade ett lekbord med lego utanför, där satt barnen i ca.1 timme och var jätte nöjda. Brevid var en servering så dör satt jag och Magnus och betsällde in en varsin öl. Gick verkligen jätte smidigt i Köpenhamn.







Vi var framme hos Carro och Rachael kl.19, det tog inte många minuter innan barnen lekte för fullt uppe i Rachaels rum :) Jag och Carro passade på att gå till affären och handla det nödvändigaste som vi behövde (tandborstar, deo m.m.) då väskan var borta. Sen lagade vi middag och åt tillsammans, så lugn middag kan jag väl inte påstå att det blev.. Barnen var helt uppe i varv och jätte glada.



Blev ett litet stopp för lek på nya lekpla...

Publicerad 2011-11-04 13:19:28 i Allmänt

imag0171 (MMS)

Blev ett litet stopp för lek på nya lekplatsen på terminal 5, dom har gjort det jätte fint. Ett samarbete med junibacken. Om några minuter är det dags för oss att gå till gaten.

Nu sitter vi på tåget mot Arlanda. Från at...

Publicerad 2011-11-04 11:21:08 i Allmänt

imag0170 (MMS)

Nu sitter vi på tåget mot Arlanda. Från att vi gick på bussen hemma till det att vi går av tåget på Arlanda så ska det ta totalt 25min och kostade 100:- för hela familjen. Det tycker jag var riktigt bra. Blir väl lite lunch på McDonald's efter att vi har checkat in.

Jul

Publicerad 2011-11-03 22:49:08 i Allmänt

Ja det är ju faktiskt snart jul, även om det kanske inte ser ut som det ute ännu. Förra året så hade redan snön kommit men det gör inget om snön väntar till december. Sen får det gärna vara snö iallfall mars ut.

Pratade med mamma idag om julen, så nu tror jag att julen är bokad och klar. Jätte skönt! Men som det är nu så har vi inte fått med alla i släkten i planeringen, men jag känner att jag inte orkar med det hysteriska julfirande som det brukar bli.
Var annat år så firar vi 3 dagar i sträck och var annat år 4 dagar i sträck, det blir mcyket.
I år så sa jag att jag vill vara hemma på julafton, Magnus verkade inte ha någonting emot det. Det är alltid vi som får fara runt för att hinna med alla, eller förra året så kom släkten på min mammas sida hit på annandagen.
vi börjar alltid fira redan den 23:e men i år så ska vi skippa det och bara vara, klä granen, fixa med julmaten, bingolottos uppesittarkväll (gammal tradition sen jag bodde hemma som ska återuptas, brukar vara väldigt mysigt och så fixar man med julklappar samtidgt) och så bara vara och njuta utav julen.

Jag sa att vill någon fira med oss på julafton så är de välkomna hit, men jag åker ingenstans. Nu ser det ut som om min mamma och mina systrar kommer över på dagen på fika/lunch, skinkmacka och julmust/julöl. Sen åker dom efter någon timme så får mina systrar fira jul med sin pappa.
Sen så ska jag kolla med min pappa men det lät som om vi bokade att dom kommer över lagom till att kalle börjar. Lite ficka till kalle och sen hoppas jag att dom vill stanna på middag också. Vi brukar dela ut lite så vi inte måste fixa all mat själva, så det lär vi även göra i år. Känns som om det kommer bli jätte bra, så härligt att få vara hemma på julafton.
Juldagen kommer vi fira med Magnus släkt (för det är det väl ingen som har ändrat på?) vi firar varannat år julafton med min mammas släkt annars och var annat år med Magnus släkt. Med min pappa, hans fru och min farmor och farfar har vi firat den 23:e, så har vi gjort sen Jennifer föddes.
Var annat år då vi firat julafton med min mamma så blir det även en till dag med min mammas släkt då min morfar och fru även kommer. Så det kommer bli en till dag i år med dom, men vi ska försöka få in den efter annandagen i år så det inte blir så intensivt.

Är det fler som firar så här många dagar som vi brukar? Hur lägger ni upp det och är det fler än jag som känner att det blir För mycket?


Nu ska jag återgå till packningen, barnens väskor är färdiga men resten återstår. Ska även få lite ordning här hemma för jag har verkligen dragit ut på tok för mycket saker och kläder.

Feber

Publicerad 2011-11-03 18:24:36 i Allmänt

Jennifer har fortfarande feber.... ligger runt 38.5 hela tiden. Igår hade hon huvudvärk men idag har hon inte kännt av någonting annat förutom feber. Håller verkligen tummarna för att hon ska vara bra imorgon.
Magnus får nog ta vägen förbi appteket vid centralen inatt när han ska hem från jobbet. Känns som om det är säkrast med lite alvedon hemma, tydligen så var den slut här hemma.

Köpte iallafall lite som Carro beställt från Sverige :) och så lite godis/mini pringles till flygresan. Har börjat plocka fram lite kläder nu och tagit fram passen.
Så fort Hampus har somnat, vilket borde vara snart, så ska jag ta tag i packningen ordentligt.
Kanske en kopp kaffe innan dess?

Packningen....

Publicerad 2011-11-02 23:23:50 i Allmänt

Vi fick upp väskorna igår, men sen har det inte hänt så mycket mer. Det är ju så tråkigt att packa...
Körde lite på min egna teori ikväll.  Om jag lägger fram alla kläder nu och kanske till och med lägger ned dom i väskorna så kommer väl Jennifer bli ännu sjukare och så kan vi inte åka på fredag. MEN om jag istället väntar med packningen till imorgon så kommer jag veta hur läget är och jag kan slänga ned allt vi kan tänkas behöva och så åker vi på fredag morgon till Arlanda, pigga och friska!
Eller vad tror ni om den teorin? 

Min lilla sjukling :( När jag hämtade Jenn...

Publicerad 2011-11-02 18:42:02 i Allmänt

imag0169 (MMS)

Min lilla sjukling :( När jag hämtade Jennifer från fritids idag så såg jag direkt att hon inte såg helt okej ut. Hon sa även att hon hade lite ont i huvudet. Tog tempen när vi kom hem och självklart så hade hon feber. Har löst det nu med jobb imorgon, jag jobbar förmiddag och Magnus ska jobba kväll så vi byts av så räcker det med bara någon timmes vab var. På fredag Måste hon vara frisk så vi kommer iväg till Dublin! Tur att jag tecknade våran Ticket Garanti iallafall om hon inte skulle hinna bli frisk.

jaha...

Publicerad 2011-11-01 00:02:22 i Allmänt

Känner mig helt slut, min nacke är verkligen inte med mig.... Ska verkligen bli skönt med några dagars semester.

Imorgon är det jobb igen, tre dagar i rad med riktgit härliga tider :) Sen åker vi!
Efter jobbet imorgon så ska vi till Täby för att fira min lillasyster Johanna som fyller 13 år, ska bli trevligt. Insåg precis att jag inte slagit in hennes present och inte har jag något presentpapper hemma heller... Får väl ta med mig presenten till jobbet imorgon och gå och köpa papper och slå in paketet på lunchen.

Höstlov nu så barnen blir hemma imorgon också, då med Magnus. Men sen får de gå onsdag och torsdag på fritids och dagis.

Om

Min profilbild

Nettan

Hej Välkomna hit till min blogg! Jeanette heter jag och är 25 år, bor Norr om Stockholm i Upplands Väsby. Har tillsammans med min sambo Magnus två barn, Jennifer 7 år och Hampus 4 år. Familjen är i fokus här i bloggen, allt vad det innebär med 2 underbara, busiga och härliga barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela