Härlig start på helgen

Publicerad 2011-09-30 22:32:33 i Allmänt

Idag så har jag och barnen varit och plockat svamp och lekt i skogen i ett par timmar, jätte härligt!
Fick med oss svärmor, tur det så hon kunde visa mig vad för svamp vi kunde plocka :) Jag har gabska så nyligen lärt mig tycka om svamp och sist jag plockade svamp var väl när jag själv var liten. Vi fick ihop några liter som jag och Jennifer sen suttit och rensat.
Nu ligger Jennifer brevid mig i soffan coh sover, Hampus osmnade för ett tag sedan i sin säng men han var väldigt hes innan han la sig. Hoppas att Hampus är frisk imorgon så vi kan tillbringa dagen ute igen.













Fick en jätte god alkoholfri drink på båte...

Publicerad 2011-09-30 11:15:54 i Allmänt

imag0094 (MMS)

Fick en jätte god alkoholfri drink på båten igår, skulle ha frågat vad det var i. Idag fick jag en härlig sovmorgon, så skönt. Barnen är ute och leker men snart måste vi åka hemåt då Magnus jobbar ikväll. Ingen aning om vad jag och barnen ska hitta på men något kul blir det nog.

Hampus undrade hur man skulle komma på den...

Publicerad 2011-09-29 09:33:48 i Allmänt

imag0090 (MMS)

Hampus undrade hur man skulle komma på den stora båten vi ska åka med idag. vi berättade att vi först kommer åka upp för en rulltrappa och sen går man på en lång bro. så nu har Hampus byggt en lång rulltrappa och leker båt :)

Mini semster imorgon

Publicerad 2011-09-28 21:28:02 i Allmänt

Med betoning på Mini :) Vi är ledig imorgon och så även båda barnen, jätte härligt!
Det blir en dagskryssning Kapellskär - Mariehamn, äta lite mat (förhoppningsvis bra mat), lek och bus, titta på båtar sen så ska det inhandlas lite öl och vin till vår fest.
Efter båtturen så stannar vi på landet och blir kvar där till på fredag, sen måste vi hem då Magnus börjar jobba kl.14 på fredag.
Så är det dags för Magnus jobbhelg och jag och barnen är lediga, så om någon vill umgås så hojta till eller slå en signal. Vi är lediga hela helgen, både dag och kväll.


I´m back!

Publicerad 2011-09-27 22:34:05 i Allmänt

Tydligen så har ju 3 legat nere nästan hela dagen, och jag har 3 både på mobilen och  bredbandet hemma.
Men nu så är det igång igen :)

Har tillbringat förmiddagen på husläkarmottagningen, lagt om mina brännskadade fingrar och fått en kortisonspruta i axeln. Hade så frukansvärt ont i axeln, hade aldrig gått med på en spruta annars så spruträdd som jag är. Än så länge ingen förbättrig men tydligen så skulle det ta ca.24 timmar innan det hjälper. Hoppas verkligen på effekt imorgon!
Känner mig lite smått handikappad nu, lindade fingrar på högerhanden och skadad vänsteraxel som även påverkar hela armen.

Sen har jag tillbringat hela eftermiddagne och kvällen med Emelie, jätte roligt att ses då det var ett tag sen. Vi han med ett besök på ikea också tillsammans efter at vi hämtat barnen på skola och dagis.

Hollywoodfruar

Publicerad 2011-09-26 21:35:03 i Allmänt

Jag slutar visst aldrig bli förvånad över Gunilla Persson, hon blir bara värre och värre för varje program som går.
Stackars barn som hon släpar runt på trots att hon är sjuk. För övrigt så är ju serien helt oslagbar! :)


Skogen

Publicerad 2011-09-26 11:43:26 i Allmänt

Magnus tog med barnen ut i skogen igår, hittade några bilder på kameran :)











Godmorgon

Publicerad 2011-09-26 09:28:33 i Allmänt

Ny vecka och nya tag, legid större delen av veckan och det känns jätte skönt! Har blivit väldigt mycket jobb i September, framförallt långa dagar vilket jag inte är van vid och gärna ska undvika.
Blir till att vila idag, börjar känna att muskelinflammation är på gång i nacken och det är inte kul.

Ska se om jag ka få fram kameran lite senare, Magnus hade tagit med sig den igår när han och barnen var i skogen. Dom hade hittat några kojor, tittat på hästar, haft picknick och plockat lite svamp.

Borde man sova nu eller?

Publicerad 2011-09-26 01:18:47 i Allmänt

Fastnade uppe vid datorn nu under kvällen/natten. Så lugnt och stilla här hemma nu, alla sover förutom jag. Har skickat lite mail efter att tradera auktioner avslutats och läst lite bloggar.
Helt slut är jag och borde igentligen sova, upp tidigt imorgon för att få iväg barnen till skola och dagis. Jag är ledig och behöver vila upp mig efter jobbhelgen, har så fruktansvärt ont i nacken idag. Trodde att jag skulle behöva gå hem tidigare från jobbet idag då jag knapt kunde koncentrera mig men lyckades härda ut. Tur för mig att det var så otroligt lugnt, dåligt för försäljningen men jag hade inte fixat dagen annars.

Nu blir det sängen även för mig, Godnatt!

Hittade den här bilden på mobilen, ser det...

Publicerad 2011-09-25 16:31:06 i Allmänt

sample10 (MMS)

Hittade den här bilden på mobilen, ser det inte galet lockande ut! Skulle göra nästan vad som helst just nu för att byta ut den här trista hösten hemma mot lite sol och värme.

Då börjar jobbhelgen igen

Publicerad 2011-09-23 10:30:46 i Allmänt

Börjar kl.12 idag och slutar kl.18, sen jobbar jag både lördag och söndag.
Haft hyfsat bra flyt på jobbet sista veckorna så jag ser fram emot en bra helg, hoppas på att få mycket sålt! :)

Ikväll blir det en fredagsmys med familjen, ska bli jätte skönt att bara vara och få prata med varandra i lugn och ro. Om jag inte minns helt fel så ville Jennifer spela spel, så förmodligen blir det spelkväll istället för att sitta i soffan och titta på TV. Inget mig emot!

Imorgon blir det först jobb som sagt och sen ska vi bort på fest :) Tror att det kommer bli en väldigt trevlig kväll, skänt också att det är så nära när man sen måste hem och sova för att orka upp på söndag. Börjar inte förrän kl.12 på söndag men då måste jag vara pigg.

Vet inte vad Magnus och barnen har tänkt hitta på i helgen, kanske skulle de ge sig ut i skogen här och se om det finns någon svamp att plocka. Själv plockade jag några liter svamp i Tisdags, från bordet hemma hos svärmor ;)

Hampus rum

Publicerad 2011-09-22 15:51:03 i Allmänt

Idag har det inhandlats nya ramar och en "lampslinga" så ikväll ska det pysslas :) Tänkte att vi någon gång ska få ordning i Hampus rum, käns som om det hela tiden är minst prioriterat. Varför vet jag inte?

Äntligen!

Publicerad 2011-09-22 09:40:42 i Allmänt

Nu är barnen friska´och min förkylning är nog helt borta :) Vågar inte ge mig iväg och träna idag, känns som om det är bäst att vänta en dag till iallafall.
Så skola och dagis som vanligt idag och ikväll blir det barngympa för Hampus och mig, min första dag som ledare. Får se hur det här ska gå :)
Ett välbehövligt besök hos sjukgymnatsen i eftermiddag har jag inbokat också innan barnen ska hämtas.

Hoppas ni får en härlig Torsdag!

Har varit på lite dåligt humör idag, inget...

Publicerad 2011-09-22 00:25:24 i Allmänt

imag0060 (MMS)

Har varit på lite dåligt humör idag, inget som riktigt gått som det ska. Två dagar i rad med usla sportsliga resultat, det påverkar mer än vad jag trodde. Nya tag imorgon! Fick iallafall nya tvättmaskinen inkopplad idag, så om inte annat så kan jag börja röja upp i badrummet imorgon. Visst lät det roligt, haha!

Rese tips!

Publicerad 2011-09-20 16:35:51 i Allmänt

Hittade en rolig tävling på Vings hemsida, så varför inte delta? :)

Ämnet för månadens tävling är "Min bästa storstadssemester" och än så länge så har det inte blivit så många storstadssemestrar för min del men det kommer :)
Snart ska vi till Dublin men det är efter att den här tävlingen gått ut.

Något jag absolut kan rekomendera och tipsa om är Palma Stad! Här hittar man allt och lite till :)
En stad med allt vad det innebär, gamla delen med små mysiga gränder, charmiga cafeér, tapasbarer, hantverksförsäljning m.m.
Nyare delen med trendiga butiker, barer och discotek. köp en glass och ta en promenad längst med hamnen, finns en hel del lyxbåtar där kan jag lova. Katedralen är någonting man absolut inte får missa, inte så svårt att hitta den heller då den verkligen är något extra.


Katedralen

Tycker om kontrasterna mellan storstadspulsen i hjärtat av Palma stad och närheten till de idylliska badorterna bara några kilometer ifrån.


Gränder inne i Palma stad

Hotellen har ofta en härlig havsutsikt men tyvärr så är det inga badstränder inne i staden. Hotellen har ofta pool, en del på innegård eller så finns den på taket. Vill man bada i havet så får man bege sig ut mot Palma Nova eller Playa de Palma. Går snabt och enkelt med taxi eller så finns det bra bussnät om man vill ta en lokalbuss. Lokalbussar finns det gott om även om man vill ge sig iväg på längre utflykter. Hyrbilsfirmor finns det också gott om, eller så kan man fixa hyrbilen redan hemifrån när man bokar resan.
Att ta sig ut till en badort rekomenderar jag verkligen om man åker under sommarmånaderna, blir gabska så varmt annars att gå inne i stan hela dagarna. I de närliggande orterna Palma Nova och Playa de Palma så har man jätte härliga sandstränder och klart vatten. Längs med stränderna så har man starndpromenad med trevliga butiker och restauranger som ligger på rad.
Vill man så kan man kombinera ett par dagar inne i Palma stad och sen ett par dagar i en lugnare badort.



Här är stranden i Alcudia, perfekt för en dagsutflykt om man vill komma iväg för lite sol och bad. Eller så kan man ta några dagar på vardera ställe. På bilden ovan ser ni Vings egna Sunwing Resort i bakgrunden, det består av flera byggnader och har verkligen allt och lite till med ett perfekt läge både till shopping, historia och stranden såklart!

Åh vad jag längtar tillbaka! Har varit på Mallorca väldigt många gånger och det är alltid lika härigt att komma tillbaka.
Fördelen med att bo i Palma är att man har kort transfer mellan hotellet och flygplatsen. Flyger gör man också jätte smidigt till Mallorca, finns flera dirketflyg att välja på även om man åker reguljärt. Tar ca.3,5 timme.

Tyvärr så har jag inga privata bilder på dator från Mallorca, de har försvunnit... :(
Men om ni går in HÄR så hittar ni flera lockande bilder och mer fakta om resmålet.

Ställ gärna frågor om det är någonting ni vill veta mer om!



Sjukstugan här

Publicerad 2011-09-20 11:47:20 i Allmänt


På vägen hem igår fick jag veta att Jennifer fått åka hem 1 timme tidigare från träningen, hon hade jätte ont i huvudet. Straxt efter att jag kommit hem så kräktes hon också, hon sa att hon hade jätte ont i huvudet och därför hon kräktes. Sen blev det lite bättre med huvudvärken.
Hon sov bra hela natten och sen har hon kräkts en gång nu på morgonen.
Troligtvis så är det som tidigare hennes sätt att reagera när det varit för mycket. Nu när skolan börjat så har hon varit väldigt trött. Vi ser till att hon kommer i säng i tid men hon har jätte svårt att somna och sen jätte trött och svårväkt på morgonen. Hon behövde nog en dag nu att bara vila. Har som sagt hänt förut, brukar bli så 1-2 gånger per år sen hon var runt 3 år.
Får se om vi behöver vara hemma med Jennifer imorgon?

Hampus är hemma idag också, han är frisk nu men behövde en extra dag att återhämta sig då han har varit väldigt trött och hängig.

Och själv har jag ju då halsen, men som börjar bli bättre.

Jaha, ett derby över

Publicerad 2011-09-20 11:45:19 i Allmänt

Resultatet igår var ju katastrof! Trots att vi låg under större delen av matchen så var iallafall trycket i klacken bra, gäller att hålla humöret uppe. Klacken började komma igång redan långt innan matchen startade, för att sen ta en paus.
Men det var lite märklig känsla att inleda matchen med att sitta ned tyst på ett fullsatt Norra stå.
Vara tyst när Vi ser hur solen stiger över Råsunda spelades och att starta tifo 10 minuter in i matchen.

Idag har jag ont i halsen, rösten har jag precis börjat få tillbaka.

Ikväll är det dags för nästa Derby, men den här gången får det bli till att titta på TV.

Haha

Publicerad 2011-09-19 11:59:00 i Allmänt

Var precis inne på Sportbladets hemsida, det här var ju ett skämt LÄS HÄR  Kul läsning :)

långsamt

Publicerad 2011-09-19 11:32:06 i Allmänt

Det var ju fruktansvärt vad tiden går långsamt idag! Med en sjuk son och ett kommande derby ikväll så smyger verkligen tiden fram. Vill att det ska vara efetrmiddag nu så jag kan ta mig in till Solna. Men innan dess så myser jag lite extra med min lilla gullunge här hemma.

Lite lek

Publicerad 2011-09-18 22:20:40 i Allmänt

När Jennifer var på kalas så passade jag och Hampus på att var ute, blev ett stopp i en lekpark och sen en power walk för mig och då somnade Hampus i vagnen.
Han har haft ca.37.8 idag också i temp men sen vid 19 tiden så vaknade han till för att kissa (somnade reda nkl.18 idag) och då var han mycket varmre och tempen var då uppe i 38.8. Hoppas att det blir bättre nu med lite sömn. Han är iallafall så mcyket gosigare när han är sjuk, så jag har fått sitta och mysa massor ikväll.







Trevlig kväll

Publicerad 2011-09-18 19:44:49 i Allmänt

Vilken helt underbar och trevlig kväll Jenni bjöd på igår :) Hon skrev i inbjudan att det utlovades årets röj, och de måste jag ju säga att det blev!
Kom inte i sägn förrän närmare 04.30, helt galet.
Blev inte så många bilder tagna igår, hade fullt upp med att umgås med härliga människor och att dansa. Kan nog inte komma på när jag dansade så mycket sist. Ett under att jag höll mig uppe på dom klackarna jag hade så länge. De andra gav upp och dansade barfota men jag tycker inte om att vara barfota och unviker det så långt det bara går. Idag blve det dessutom en power walk på 40 minuter så jag lär nog känna av träningsvärken imorgon.

Bjuder på några bilder från gårdagen, vilket tyvärr nte blev många som sagt.



Överfullt presentbord som Jenni ska börja ta sig igenom



Nilla och Jenni



Claes och Magnus



Även jag kom med på bild

Det avgörs den 23/10

Publicerad 2011-09-16 23:28:56 i Allmänt

Det är faktiskt teoretiskt möjligt att AIK tar hem Allsvenska Guldet i år! Det kommer förmodligen bli en otroligt spännande och laddad match nere i Helsingborg den 23 oktober. Kanske är det där kommer att avgöras?
Känns lite som 98 och då vet vi ju hur det gick :)
Men just nu så är jag otroligt laddad inför måndagens derby, stämningen kommer vara helt enorm!


En liten påminnelse till mig själv, Hämta ut biljetterna!

Sjuk liten kille

Publicerad 2011-09-16 22:09:57 i Allmänt

Barnen blev hämtade av farmor idag så jag åkte dit för att hämta upp dom efter jobbet, blev bjuden på  middag också. Både jag och Lotta tyckte att Hampus kändes lite varm och var inte lika livlig som han brukar vara, och när vi kom hem så tog jag tempen som då visade att han hade lite feber. Nu ligger tempen runt 38 så han är inte jätte varm men det blir till att vara hemma under dagen imorgon så han får vila. Tror inte att det ska vara några problem för mig och Magnus att åka iväg på festen imorgon, Sofie ska vara hemma hos oss och passa barnen och vi ska inte åka förrän ca.17.30
Han verkar inte dålig på något annat sätt så jag hoppas att det ger med sig snabt.

Nu är jag jätte trött, funderar faktiskt på att gå och lägga mig redan nu. Var nog väldigt länge sen jag kom i säng före kl.23 isåfall.

Fredag!

Publicerad 2011-09-16 11:31:19 i Allmänt

Så skänt, haft 8 dagar nu med massor av jobb. Idag jobbar jag 14-18 bara sen blir det helg :) Både jag och Magnus är ledig imorgon, vilket är ovanligt för en helgdag men vi ska bort på 40-års fest så därför har Magnus tagit ledigt. Ser verkligen fram emot morgondagens fest.
Idag blir det en lugn kväll när vi väl kommer hem, ska hämta upp barnen på väg hem från jobbet då dom ska hem till farmor efter dagis/skola.
BLir lite fredagsmys med Jennifer och Hampus om han är vaken, sen ska jag nog ta och kika igenom lite klääder som ska upp på Tradera och lite som kanske ska ges bort. 

Hoppas ni alla får en trevlig fredag!

kul sällskap man har ikväll... blev en lån...

Publicerad 2011-09-15 23:01:04 i Allmänt

imag0036 (MMS)

kul sällskap man har ikväll... blev en lång dag på jobbet idag, helt slut i huvudet och i benen !?! Magnus sitter nervös i soffan och spelar poker, hoppas han vinner lite då han är ganska osocial. Ganska så skön dag imorgon, endast 3 timmars jobb sen fredagsmys med Jennifer för Hampus kommer nog hinna somna innan.

Äntligen :)

Publicerad 2011-09-14 23:53:04 i Allmänt

Nu har vi planerat vår 25års fest! Hoppas nu att så många som möjligt kan komma, det skulle vara så roligt :)
Tror att vi fick till ett bra upplägg, har meddelat vänner nu som är inbjudna till kvällen så nu saknas det bara att ringa runt till släkten och njuda på 3-fika :) Några av er som både är härliga vänner och samtidgt släkt kommer också att få en inbjudan till lite fik under eftermiddagen om ni vill komma.
Hoppas att jag inte missat någon nu bara....
Kul att ha något att se fram emot och planera. Ska ta och leta upp lite trevlig plockmat och se om jag kan hitta inspiration till en härlig tårta.

Godmorgon

Publicerad 2011-09-14 10:45:06 i Allmänt

Gick upp runt 7 för att hjälpa till att få iordning barnen till skola/dagis, Magnus skulle lämna idag så dom tog bussen vid 8. Riktigt kaos var det, Hampus var jätte gnällig ohc Jennifer super trött så hon vi vi tjata på för att hon skulle få på sig kläder.
När dom gick kl.8 så kröp jag ner i sängen igen, somnade om och vaknade upp till en mycket lugnare start på dagen kl.10. Börjar jobba kl.12 idag så det känns skänt :)
Men däremot så har min förkylning kommit tillbaka, inte kul. Min nacke tog en del stryk av att vara ute i stormen igår också. Blir till att försöka komma i säng tidigt ikväll så jag förhoppningsvis kan sova bort förkylningen.

Nu en STOR kopp kaffe, för pigg är jag inte även om jag sov till.10 men förmodligen är det bihålorna som gör att jag känner mig så trött. Hälla i mig ett stort glas Aloe vera efter kaffet också, så ska jag nog bli frisk och pigg!

Trevlig Onsdag!  Jag som trode det var torsdag idag....

Underbara bilder

Publicerad 2011-09-13 22:59:17 i Allmänt

Snart är det dags, bara 6 dagar kvar! Biljetterna är fixade, ser ut att bli helt utsålt på Norra.




Kvällsmys

Publicerad 2011-09-13 22:26:34 i Allmänt

Nu börjar jag tina upp, en stor kopp te, massor av tända ljus och lite smågodis.

Fy vilket oväder det är ute, ljusstakarn på fönsterbrädan skakar varje gång det blåder till ordentligt.

Fan vilken dag!!!

Publicerad 2011-09-13 21:48:20 i Allmänt

Brandlarm på jobbet så hela Solna centrum utrymdes, i 3 timmar!!!! Var inte direkt klädd för att stå ute i storm med en tunn ofodrad jacka, slår vad om att min förkylning som precis häll på att försvinna är på väg tillbaka.
Var någon idiot som grävt av en elledning vid Råsunda så stora delar av Solna var utan ström. I centrum så var i princip hela centrumet utan ström förutom vår butik och de som låg längs med samma gång.
Otur att vi också hade barnavkt idag, blev ju verkligen sen :(
Hoppas att allt funkar som det ska imorgon, vet inte hur lång tid det kan ta att åtgärda elfelet?

Nu ska jag krypa upp i soffan under en filt och drick en kopp te.

Glömde ju bort Hampus

Publicerad 2011-09-13 09:53:00 i Allmänt

Nu har han fixat två nätter i rad helt torr och utan blöja :) Stora killen, vad skönt om han fixar det här så vi slipper hålla på att köpa blöjor och tänka på att de ska med när man ska iväg.

Seg start på dagen

Publicerad 2011-09-13 09:50:17 i Allmänt

Gick upp kl.6 idag, inte alls pigg men det funkar. Behövde lämna barnen extra tidigt idag då jag hade en tid hos sjukgymnasten redan kl.8! Men jätte skönt nu efteråt att jag kom dit, det behövdes. När jag kom hem så ringde min chef och  sa att det var kris på jobbet, förutom henne så är vi 4 som jobbar. En är på kurs, en på semester och en sjuk, så då är det bara jag kvar. Skulle sluta kl.18 idag men tar nu stängningen så det blir inte jätte stor skillnad tidsmässigt men jag hoppas att hon hittar någon som kan hoppa in ett par timmar under eftermiddagen så jag slipper sitta själv. Har varit en hel del sista tiden plus att jag har en hög med sånt som måste göras också.

Nu blir det en till kopp kaffe så jag piggnar till! :)

Måste skriva lite om Hampus också :)

Publicerad 2011-09-12 23:06:48 i Allmänt

Nu har han sovit 2 nätter utan blöja, det var inte planerat att han skulle vara utan men har gått över förväntningarna :) Första natten så var det bara lite kiss i sängen på morgonen, inte mer än att han sov vidare och upptäckte det när han piggnat till ordentligt. Nu inatt så var han helt torr när han vaknade :)
Självklart så tog vi upp honom för att kissa innan vi gick och la oss, och även gjort så ikväll. Vi tänkte ge honom några dagar nu och testa, varför gå tillbaka till blöja om det verkar som om han faktiskt kan sova utan.

Så glad för Jennifer

Publicerad 2011-09-12 22:11:57 i Allmänt

Har väl sagt det tidigare men kan inte låta bli att säga det igen :) Vi är verkligen jätte nöjda med valet att hon fick börja i Fresta skolan, och specielt att det blev montisori vilket vi först var tveksamma till.
Hon utvecklas enormt på så kort tid. Vi fick idag hem hennes planeringsbok, hon har hunnit med två sidor och är inne på sin tredje sida nu. På första sidans utvärdering av hennes fröken så stod det "Bra kämpat! Du har en härlig koncentration och lärarlust. Glöm inte bort att pausa ibland och göra något annat"
Och efter andra veckan så stod det "Härligt! Du måste visst få lite mer på din planering"
hon håller på med både plus och minus, lärt sig udda och jämna tal, skriver långa ord och lättare meningar, lärt sig alla världsdelar och mycket mer på bara några veckor.
Dessutom så blev hon förra veckan framröstad i klassen till elevrådsrepresentant :) Hon är kompis med alla tjejer i klassen, och då även med dom som går i 1:an.
Jag är en mycket STOLT mamma :)

Hon blev bjuden på kalas hos en klasskompis igår och nu på söndag så är det dags för nästa kalas :) Jennifer har alltid varit lite blyg så vi trode inte alls att hon skulle förändras så här mycket nästan bara över en natt. Även hennes fröken hade fått den uppfattningen om Jennifer att hon skulle behöva lite tid att komma in i klassen och våga mer. Så vi har verkligen blivit possitivt överraskade :) Hon står tydligen och pratar inför hela klassen utan problem och är inte alls blyg.

hur trött kan man va?

Publicerad 2011-09-12 16:55:04 i Allmänt

Tror inte att jag vaknat till alls idag, känner att jag bara skulle vilja lägga mig i sängen och sova tills imorgon så jag då kan vakna upp pigg pch utvilad. Men nu så är det snart trampolinträning för Jennifer, middagen ska fixas innan, tvätten ska bli färdig och maskinen ska bort ikväll (hoppas jag, på torsdag får vi hem vår nya) och så lite småfix på det och självklart två trötta och griniga barn.
Gjorde mig iallafall en kopp kaffe nu, det behöver jag! Kommer nog bli ett par till innan eftermiddagen/kvällen är slut.
Har iallfall varit iväg och tränat nästan en timme idag :) Lite possitivt!

Önskar mig

Publicerad 2011-09-11 22:54:48 i Allmänt

Har börjat få lite frågor om vad jag önskar mig i present, tycker det är jätte svårt men kommit på några saker. En del kanske lite tråkig, Presentrkot på Ticket, Mio, Ticnet, MQ, Carmen eller annan trevllig inredningsbutik och på Spa.
Halsband och armand är alltid trevlig att få, är så dålig på att köpa sånt själv. Champagne eller en bra flaska rött, eller kanske en vinprovning?
Surfade runt lite nu och kom då på några saker som jag tänkt på flera gånger att det där skulle ju vara perfekt att önska sig i present.

   Härliga formar från IB Laursen. Har en liten och en mellan i rosa. Skulle vilja ha flera små formar då det är perfekta portionsformar eller en stor.


Underbar ugnsform från Rice,  finns i flera färger och storlekar. Gillar den lila, rosa eller kanske en blå? Den får inte vara allt för stor.




Den här "bunken" från Rice är också så härlig, tänk vad mycket roligare det blir att baka om man hade den här :)


Gå in och kika på Nordljus så hittar ni massor av härlig inredning, kläder, smycken m.m.

Jippi!!! Nu är biljetterna till Dublin bok...

Publicerad 2011-09-11 21:43:16 i Allmänt

imag0028 (MMS)

Jippi!!! Nu är biljetterna till Dublin bokade :) Ska bli så roligt att åka dit, dels för att vi aldrig varit där, vi kommer vara lediga tillsammans i fem dagar vilket vi inte varit sen i vintras. Men bäst är att vi ska hälsa på Carro, Rachael och Lee :) nu måste jag bara fixa pass till mig och Jennifer.

Borta!?!

Publicerad 2011-09-11 21:05:41 i Allmänt

Hur kan kläder bara försvinna???? Eller har jag bara gömt dom fruktansvärt bra???
Plockade fram barnens urväxta vinterkläder och fotade dom för att ge bort/kasta/Tradera. Nu när jag skka plocka fram en jacka och ett par täckbyxor så är dom borta, har letat på alla möjliga och omöjliga ställen. Alltså det är ju inget litet jag letar efter direkt, och jacka är lila så den borde ju synas. Nu när jag skriver det här så inser jag även att det är ytterligare en jacka som är borta! Så stor lägenhet har vi ju inte att det bara kan försvinna.

gymnastik

Publicerad 2011-09-11 20:48:11 i Allmänt

Då har jag precis haft besök av Sofie och Madelene för att få en genomgång av gymnastiken som jag tagit på mig att vara hjälpledare till för höstterminen. Vad har jag gett mig in på??? :)
Det kommer nog bli jätte bra, vi fick lite tips på banor och övningar som barnen kan göra. Hoppas att det är lugna och lydiga barn :) 
Madelene var jätte trevlig så det kommer nog funka jätte bra, hon som är huvudledare den här terminen.

Blöja

Publicerad 2011-09-10 23:01:29 i Allmänt

Hampus har varit blöjfri sen förra sommaren under dagarna, bara haft blöja under nätterna. Nu sover han för natten och har ingen blöja, de tog slut igår och Magnus glömde bort att köpa nya idag. När jag kom på det så var klockan för mycket så närmsta affär hade redan stängt.
Ska ta honom till toaletten innan jag går och lägger mig, sen får vi se hur det går?

efter ett dygns vila och lite make up så s...

Publicerad 2011-09-09 14:50:54 i Allmänt

imag0020 (MMS)

efter ett dygns vila och lite make up så ser jag väl hyfsat pigg ut? känner mig helt ur form och skulle helst vilja åka hem och krypa ned under täcket, men istället så är det jobb som gäller. Tur att jag bara jobbar tre timmar idag. Hoppas ni alla får en härlig fredag!

Blir tokig på husläkarna

Publicerad 2011-09-09 09:44:19 i Allmänt

Har varit hos husläkaren flera gånger med Jennifer då hon ofta är dålig i magen, det har tagits prover på mjölk, lactos och gluten. Men inget har vosat något direkt, däremot så är lactos testet inte helt trovärdigt så därför skulle vi även testa att ta bort lactos från kosten. Visst har hon blivit bättre när vi utesluter lactos och hon blir sämre om hon någon gång får i sig större mängd lacots. Men hon är inte bra, bara bättre.
I början av Juli så var vi tillbaka på husläkarmottagningen, äntligen fick vi då en remiss till Astrid lindgren men läkaren sa att vi får räkna med att det kommer ta tid innan vi kommer dit. I och med att det var mitt i semestertider så räknade vi med lite extra tid men nu har vi börjat undra varför dom inte hör av sig.
Ringde nu på morgonen vår husläkarmottagning och fick veta var remissen hade gått, hon sa även att de fått ett remissvar men hon kunde inte se vad det stod.
Ringde sen till Astrid Lindgren och fick då veta att remissvar var skickat 17 Juli, i det stod det att vår husläkare skulle skicka en remiss i första hand till lokal barnläkarmottagning. Men det här är ingenting som vår husläkare har hört av sig om. 
Sköterskan som jag oratade med sa att jag kunde testa att ringa till mottagingen i Väsby själv då dom tillhör Astrid Lindgren och kan se journalen och remissen.
Så nu har jag haft kontkat med mottagningen här i Väsby och fått en tid i Oktober, Äntligen! 
Helt sjukt att man själv ska behöva ringa runt och ta reda på vad det är som sker, eller vad som inte sker...

När/om vår husläkare ringer upp så ska jag verkligen fråga varför dom inte hör av sig direkt, eller iallafall inom någon vecka. Nu har det gått nästan 2 månader sen de fick svar.

Imorgon ska jag vara frisk!

Publicerad 2011-09-08 22:17:28 i Allmänt

Så är det bara! Jobbar imorgon 15-18 skönt att börja sent så jag hinner vila under förmiddagen. Men sen så jobbar jag både lördag och söndag, så jag har verkligen inte tid att vara sjuk längre.
Ska ta och rensa kylen nu på allt som innehåller mängder av vitaminer, synd att jag inte har några apelsiner hemma och kan göra lite juice.

Ny kläder :)

Publicerad 2011-09-08 15:52:23 i Allmänt

Idag fick vi hem vårat andra paket från DJelite. Som en bokklubb men man får hem ett paket med kläder varje månad :)
Har betsält så att det kommer hem killkläder, än så länge så är jag jätte nöjd. Bra kvalite, bra reglerbara resårer så att byxor passar de flesta. Man kan gå in på hemsidan och kika på kommande månads klädpkaet och om det är något man inte gillar så kan man avboka det paketet. Alla kläder som kommer varje månad ska vara lätta att matcha med föregående eller kommande månadskläder. Även väldigt säsongsbetonat och då även finkläder till jul som kommer i November/december.
Som sagt bara haft det här i två manader nu men kan verkligen rekomender det, gå in och kika HÄR


Det här fick vi hem idag :) Nästa månad så skulle det vara ett par mjukisbyxor och två stycken tröjor.



Byxorna har snygga detaljer på baksidan också, lite text och snygga fickor.

Hampus hade malt kaffe idag på dagis. Så n...

Publicerad 2011-09-08 14:33:04 i Allmänt

imag0018 (MMS)

Hampus hade malt kaffe idag på dagis. Så nu har han fått hjälpa till att brygga kaffe till mig :) Nu blir det en slapp eftermiddag i soffan hoppas jag, ingen ork alls. Behöver en riktig dunderkur så jag blir av med förkylningen.

Fotografering

Publicerad 2011-09-07 22:43:03 i Allmänt

Vi har haft fotografering på jobbet, hehe.... Ingen fotograf direkt som kom dit utan vi fotade själva med min kamera. Gruppbilden på oss alla blev helt okej men övriga bilder blev väl så där, eller några blev väldigt bra :)
Blev en bra på mig förutom att den blev lite för suddig så jag var tvungen att ta om. Vet inte om jag blev så jätte nöjd med resultatet? Bilderna ska ligga uppe på ticket.se så man vill ju gärna att det ska vara bra bilder :)

Förkyld

Publicerad 2011-09-07 22:01:33 i Allmänt

Verkar ha åkt på en riktig dunderförkylning :( Mår skit just nu, ont i bihålorna och i musklerna, känner mig bara allmänt hängig. Ska ta mig i säng tidigt idag och hoppas att jag vaknar upp pigg och frisk imorgon. Man kan ju alltid hoppas iallafall.

Myse med min stora tjej, vi tittar på halv...

Publicerad 2011-09-07 19:52:16 i Allmänt

imag0016 (MMS)

Myse med min stora tjej, vi tittar på halv åtta hos mig. Jag har jobbat till 18 så idag hämtade Lovisa barnen för första gången, det hade gått jätte bra :) Jennifer berättade precis att hon blev vald till elevråds representant idag, hon är jätte glad fast hon än så länge inte riktigt vet vad det innebär :)

godmorgon, måste testa att premiär blogga ...

Publicerad 2011-09-06 07:56:36 i Allmänt

imag0005 (MMS)

godmorgon, måste testa att premiär blogga med nya mobilen. idag fyller Magnus år så jag och barnen var uppe jätte tidigt för att fixa födelsedags bricka med frukost. Nu sitter Jag på tåget påväg till jobbet. morgonmöte och fotografering.

Festkläder

Publicerad 2011-09-05 23:46:47 i Allmänt

Om knapt två veckor ska vi på 40-års fest! Känns som om det kommer bli en väldigt rolig kväll :)
Temat är Glitter, så då är ju frågan vad man ska ha på sig? Köpte för ett par veckor sedan en långklänning som är helsvart. Funderar på om jag skulle kunna ha den, så kan jag matcha med lite glittriga accesoarer kanske. Har även ett par snygga högklackade skor med mycket glitter :) Om jag nu kan gå i dom en hel kväll....
Eller skulle man ta och sattsa på någon kortare glittrig klänning? Vilket jobbigt och svår val man har då ;)


Hittade en bild bilder på klänningen, vad tycker ni?





Ny mobil!

Publicerad 2011-09-05 22:23:47 i Allmänt

Äntligen har jag nu fått en ny mobil :) Men just nu så vet jag inte ens hur man ringer med den... Varför skaffade jag inte en med knappar? Haha... :)
Blev inte alls en av de två jag tänkt välja mellan, blev den osm jag var inne på från början av anledningen att det var den mobil de fått in minst service årdrar på. Vill inte ha en till mobil som är inlämnad mer på service än vad jag har den. Just det, det blev en HTC Sensation. var lite osäker men tydligen så har man 14 dagar på sig att testa, är man inte nöjd så får man byta efter två veckor :)

Godmorgon måndag

Publicerad 2011-09-05 08:16:33 i Allmänt

Känner mig trött och "pigg" på samma gång, men ska snart ta mig en dusch så tror jag att jag ska piggna till ordentligt. Kanske att musklerna mjukas upp lite också, hoppas iallafall.
Har precis skickat iväg barnen till skola/dagis, Magnus tog bussen med dom idag så jag får ta det lite lugnt och slapp gå upp på tok för tidigt. Börjar kl.11 idag men har några ärenden som måste fixas innan jobbet.
Dels så ska jag in på 3 butiken och klämma och känna lite på mobilerna, sen är det dags att ringa och beställa :)
Vet inte om jag skrevi det här men jag har iallafall äntilgen fått igenom reklamation av min mobil. Så nu får jag välja att antingen köpa en mobil för 2000:- som min mobil nu hade varit värd eller så får jag börja om på nytt abonemang om jag vill ha en dyrare telefon. Men ska jag börja om på nytt abonemang så måste jag ringa och prata med han som haft hand om reklamationen, så då tar det någon dag innan telefonen kommer med posten.
Känner att det är lika bra att börja om på nytt, kommer ändå kosta mig lika mycket. Förstår inte hur men jag har alltid så höga räkningar, men nu är det så och då kan jag lika gärna skaffa en mobil med dyrare abonemang, för den summan får jag ju ändå betala i slutändan.

Hoppas ni får en jätte härlig måndag och en bra start på nya veckan!

dagens bilder

Publicerad 2011-09-04 19:50:19 i Allmänt

Det här är de som blivit fotat idag, på väg till Sigma för att köpa pizza till middag. Jag gav upp med allt som hade med matlagning/bakning att göra efter att ha tappat kladdkakan/smeten.
Just nu så sitter jag och bara försöker andas, långsamt. Barnen har verkligen testat gränserna idag, helt fel dag för det.... Så typiskt känns det som, varför kan de inte vara lite extra söta och snälla när jag har ont för? Känns som om de alltid blir extra busiga och bårkiga när jag har ont, varför gör dom så?
Morgonndagen kan väl bara bli bättre? Det hoppas jag iallafall!



Jennifer inviger nya höstkängorna idag :)

Kladdkaka

Publicerad 2011-09-04 16:16:24 i Allmänt

Eller kladd, för kaka blev det iallafall inte...
Har inte haft någon ork idag men så fick jag ett ryck då jag såg ett snabt recept på kladdkaka, tänkte att det skulle jag ju kunna testa. Att var tvungen att smaka av den senare ikväll kan man ju offra sig att göra ;)
Var ett väldigt lätt recept, som när jag gör smuldeg. Smälter smöret i kastrullen, blandar i övriga ingredienser i det smälta smöret och i en form. Tog inte många minuter. Men sen när formen skulle in i ugnen så tappade jag formen så den hamnade upp och ned på ugnsluckan. Så svag i händerna nu när jag har så ont och då bara tappar jag saker ibland oavsett vikten på det jag håller i. För jag kan verkligen inte påstå att formen var tung, gjorde bara halv satts och i en liten form.

Lugn hemma dag

Publicerad 2011-09-04 14:44:34 i Allmänt

Har inte gjort mycket idag, bara suttit och myst med barnen i soffan och pysslat lite. Har sjukt ont i nacken idag så att ge sig ut på äventyr idag kändes inte alls lockande :( Som tur var så verkar båda barnen lite små trött dom me så att ha en lugn hemma dag verkade inte störa dom.
Jennifer har precis satt igång med att rensa i sitt rum, hon tog med sig en stor kasse för att fylla med leksaker som hon inte längre leker med. Ska bli spännande och se vad/hur mycket det blir. Jag tycker att jag rensar hela tiden men ändå så har hon hela rummet fullt av saker.

Vinterkläder fixat!

Publicerad 2011-09-03 21:51:33 i Allmänt

Gäller ju att vara ute i god tid :) Idag sprang jag in i Täby C där jag hade en vinterjacka till Jennifer och en overall till Hampus undanlagt. I år testar vi två nya märken, eller helt nya är dom väl inte men nya för oss. Jennifers jaca är från cupcake och Hampus overall från Isbjörn (tidigare Nanook). 
Jennifer jacka är både snygg och en funktionsjacka så den är jag riktigt nöjd över, slipper vi köpa en varm funktionsjacka och en finjacka. Hampus overall ska vara en av de bästa när det gäller barnkläder, Pop har haft runt 12000 i vattenpelare vilket är väldigt bra och de bästa jag känt till men den vi köpt nu har 20000 i vattenpelare. Så han ska absolut vara torr och varm i vinter :) Kan behövas bra vattenpenlare när man bor här i stockholm då det ofta är blött och slaskigt (med undantag för de senaste 2 åren).

En bild på Jennifer med nya jackan på, sen ska vi bara hitta ett par snygga och bra täckbyxor.

 

Hösten på väg...

Publicerad 2011-09-03 21:30:44 i Allmänt

... och med den kommer förkylningarna.... :(
Hampus ligger och hostar i sängen och Jennifer ligger och snorar i soffan. Själv har jag känt mig lite små hängig, vet inte om det är nacken som spökar eller om det kan vara bihålorna?

Rönningeby

Publicerad 2011-09-03 19:25:42 i Allmänt

Blev en heldag ute i naturen idag :) Vi plockade upp Jennifers kommis Linnea vid 11 tiden och sen bar det av mot Täby, det var By fest/Höstmarknad på Rönningeby och en del folk där. Barnen fick måla, det var Roslagsmålarna som hade fixat det. Mycket uppskattat, vi fick många fina målningar med oss hem :) Sen så fanns alla djur där som vanligt och man fick gå och klappa getterna, titta på kaniner, höns, grisar, kor och hästar. Ponnyridning var självklart höjdpunkten :)
Efter Rönningeby så åkte vi hem till Carina, min moster och fikade. Vi blev några stycken :) Magnus åkte till jobbet vid 13 tiden så han fick inget fika.
Hemma efter kl.16, barnen trötta och jag helt slut! Haft spänningshuvudvärk hela dagen och känns som om jag håller på att åka på nackspärr. Men vi är mycket nöjda över dagen!



Gissa vem som ska få den fina målningen? ;)




Magnus hann vara med en liten stund innan han åkte till jobbet



Hampus rider på största hästen, han fick välja själv :)







Tjejerna står i kö för att få rida







Fler bilder kommer!

Jennifer lånade kameran

Publicerad 2011-09-02 22:39:50 i Allmänt

Jennifer tog min kamera och fotade lite :)




Fredagsmys! På barnens order :)








Hehe.. kanske inte bästa bilden :)


Hon verkar ha fattat grejen med att alla tar kort på sig själva nu för tiden, förutom jag då. Jag brukar fly kameran!

Fredagsmys

Publicerad 2011-09-02 19:03:20 i Allmänt

Nu är det Fredagsmys här hemma! Jag och barnen var och handlade massor av god frukt och bär, och lite godis också. Till maten fick barnen nya favorit helgdrickan, Hello Kitty läsk :) Hallonsoda som är i Hello Kitty burkar, jätte gott faktiskt!

Snart fotboll på TV!!!!

Om

Min profilbild

Nettan

Hej Välkomna hit till min blogg! Jeanette heter jag och är 25 år, bor Norr om Stockholm i Upplands Väsby. Har tillsammans med min sambo Magnus två barn, Jennifer 7 år och Hampus 4 år. Familjen är i fokus här i bloggen, allt vad det innebär med 2 underbara, busiga och härliga barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela