Barnen är ute och leker och jag både ser o...

Publicerad 2012-04-29 15:32:26 i Allmänt

imag0485 (MMS)

Barnen är ute och leker och jag både ser och hör dom från köket, så jag passar på att baka :) En kladdkaka på nytt recept, den ska sen stå över natten innan den är klar att äta. Nu håller jag på med en sats ckhokladbollar, bästa receptet finns i ovanstående bok. Tänkte frysa in de flesta sen så har vi till Hampus kalas.

Tävling och kalas

Publicerad 2012-04-29 13:26:20 i Allmänt

Igår var det som sgat trampolintävling för Jennifer, hon var jätte duktig :) Plaseringen kanske inte var jätte bra men hennes pprestation var bra, och hon verkade vara bar mycket mindre än alla andra deltagare. Kanske att 1-2 stycken kan ha varit 7-8 år men annars så såg de festa ut att vara 10-12 år, någon kanske ännu äldre.
Hon och en träningsskompis hade jätte roligt tillsammans hela dagen :) De vara verkligen lika varandra och det var så roligt att de hade varandra under tävlingen, för det är mycket väntan.

Sen bar det av mot Täby och kalas för min lillasyster Jessica, Hampus var redan där då jag lämnade han hos mamma på vägen till tävlingen. Fikade och umgicks med släkten och sen smet jag och min kusin Ida iväg en liten stund för att kika på bikini i Täby C. Hittade faktiskt en som jag hoppas ska funka, jätte svårt att hitta bikini som inte ska knytas/har band runt nacken, fixar inte allas det utan får jätte ont i nacken. Eller så har de inga band alls, och de vill jag inte heller ha då det känns lite jobbigt när man är iväg och badar med barnen... Kan ju funka om man bara ska ligga och lata sig i solen, men det händer ju inte så ofta.
Vi blev kvar hos mamma sen, jag fixade middag och så kom vi inte hem förrän vid kl.21 och då var jag helt slut.

Idag är det bara en slappar dag, myskläder på och fixar med lite av varje. Magnus åkte iväg för ett par timmars städning på dagis, men de hade gått väldigt snabt för dom. Sen är det jobb för hans del. Imorgon är vi däremot lediga hela familjen :)
Ska se om jag kanske orkar plocka fram bakmaskinen och komma på något kul att baka med barnen?

På Lek & Bus med barnen och de leker för f...

Publicerad 2012-04-27 14:30:46 i Allmänt

imag0472 (MMS)

På Lek & Bus med barnen och de leker för fullt :) om en timme kommer Sofie hit också, hon ska hjälpa Jennifer att träna en sista gång inför trampolintävlingen som är imorgon. De har ganska bra studsmattor här som hon kan hoppa ordentligt på. Hampus har varit ledig hela dagen, blev en mysig förmiddag hemma med honom. Jag hann åka till gymmet också innan Magnus åkte till jobbet, jätte skönt. Ikväll så ska Jennifer på skoldisco :) Vi ska åka och hämta upp en klasskompis på vägen, de vill inte komma dit själva. verkade va några stycken tjejer från klassen som skulle gå, så dom får det nog jätte kul! Tidigare i veckan var de lite osäkra då det mest hade varit större barn på förra discot.

Blev smothie idag också, men en annan vari...

Publicerad 2012-04-24 19:51:04 i Allmänt

imag0471 (MMS)

Blev smothie idag också, men en annan variant. Tog lactosfri hallonyoghurt, hallon och banan. Tog i lite mjölk för bättre konsistens. Den gick hem hos barnen, men själv föredrar jag utan banan och yoghurt, framför allt utan banan.

Nu är vi förberedda! :) I god tid också......

Publicerad 2012-04-24 18:15:32 i Allmänt

imag0470 (MMS)

Nu är vi förberedda! :) I god tid också.... ;) Hampus ska få gå igenom kompisarna han vill bjuda på kalaset igen så ska jag skriva ned alla namn och börja kolla upp alla adresser.

Min lilla bus :) Jennifer har precis blivi...

Publicerad 2012-04-23 18:02:06 i Allmänt

c360_2012-04-23- (MMS)

Min lilla bus :) Jennifer har precis blivit hämtad av Sofie och är nu på trampolinträning, så det är bara jag och Hampus henma. Soffhäng, handy manny på tv och kanske en kopp te snart. Hampus ser ut att somna tidigt ikväll, men man vet ju aldrig....

Ny vecka

Publicerad 2012-04-23 13:14:28 i Allmänt

Blev en lång jobbhelg för min del, otroligt mycket att göra. Var helt slut igår när jag kom hem men idag känns det faktiskt bättre än vad jag hade vågat hoppats på! Kom iväg till gymmet imorse och det är jag riktigt nöjd över :)  Ska plocka fram pilatesbollen igen och googla efter bra sidor med övningar som jag kan göra här hemma.
Om någon har bra tips på övningar/hemsida så tas de tacksamt emot.


Svårt att få dom båda bra på bild, och för...

Publicerad 2012-04-20 00:33:16 i Allmänt

imag0466 (MMS)

Svårt att få dom båda bra på bild, och för att göra det lite svårare så firade jag med mobilen.... Idag blev iallafall båda barnen nyfrissade, var verkligen på tiden! Vi har försökt ett tag med Hampus men han har inte vågat, alltid klippt honom hemma tidigare. Men hos rätt frisör med cool Audi som han fick sitta i så gick det utmärkt :) Jennifer bestämde själv hur hon ville ha håret och då blev det kort. Blir nog jätte bra då hon hatar att borsta håret, mindre tårar varje morgon :) Blir alltid tårar då håret ska borstas...

Prövade att göra egen smothie idag, blev v...

Publicerad 2012-04-20 00:27:52 i Allmänt

imag0467 (MMS)

Prövade att göra egen smothie idag, blev väldigt gott måste jag säga :) Endast på frukt, köper aldrig smothie ute då de nästan alltid är yoghurt baserade och det tycker jag inte om. Blev perfekt som kvälksmål efter att vi kommit hem från Hampus gymnastik.

Behöver ork

Publicerad 2012-04-15 22:37:37 i Allmänt

Ingen bra helg för min del, lite orolig hur morgondagen blir då jag ska jobba.
Vaknad upp igår och hade hemsk yrsel, domningar i händer/armar och flimmer för ögonen. Vet att det enda som hjälper är att lägga sig och vila. Men när ska man ha tid med det när det först är simskola och sen själv med barnen hela dagen? Var riktigt jobbigt!
Stannade kvar på badet efter simskolan, Jennifers kopmpis med pappa kom dit så barnen badade tillsammans och det funkade jätte bra. Sen fick Jennifer följa med dom hem, vi hade sen innan bestämt att jag och barnen skulle komma över på middag sen så det blev perfekt. Så när jag och Hampus kom hem så blev det lite lunch sen låg  vi båda på soffan och vilade i nästan 2 timmar, väldigt välbehövligt.
Kvällen spenderades hemma hos Cia och Kim, skönt med gångavstånd när man går iväg själv med barnen.

Idag har det bara blivit en hemma dag, min nacke är inte alls med idag heller så inte mycket gjort. Blev iallafall en härlig brunch med Amerikanska pannkakor :) Sen behövde Magnus åka till jobbet tyvärr.

Imorgon börjar skolan och dagis igen efter över 1 veckas påsklov, känns som om det behövs nu. Behöver få in de vanliga rutinerna igen, har blivit någon timmes förskjutning nu under lovet när det gäller sovtider.

Fredag i bilder

Publicerad 2012-04-14 00:11:44 i Allmänt

Några bilder från dagen som var



Här är vi på väg, sitter på spårvagnen. Barnen tycker det är jätte spännande att åka tåg, buss och spårvagn, så det blev verkligen ett äventyr idag :)



Vi följde bågarna för att komma fram till Lill Skansen



Tjejerna spanar in den nya Nappmaskinen där man kan lämna sina nappar till katterna



Det fanns mycket plats för lek!






Bilder

Publicerad 2012-04-13 23:59:11 i Allmänt

Laddade över dagens bilder på datorn, men såg då att jag hade några bilder från i onsdags när vi hade besök av Carro och Rachael. Så jag startar med ett inlägg med onsdagens bilder.

Vi satt väldigt länge med barnen och spelade olika spel, alla barnen gillade det.



Här har vi barnen och Carro, redo att spela spel  :)



Snigelspelet, Tempo. Ett av Hampus favoritspel.
Innan hade Hampus och Rachael spelat ballongspelet som Hampus fick av Carro och Rachael i julklapp, det spelas väldigt ofta här hemma.



Sen blev det Hello Kitty, men då behövde Rachael och Hampus lite hjälp.




Och så spelades det Nintendo

Skansen

Publicerad 2012-04-13 17:34:33 i Allmänt

Idag har vi då varit på Skansen, undrar om vi lyckades pricka in den kallaste och blötaste dagen den här veckan? Nya Lill skansen var bra och barnen verkade väldigt nöjda över dagen.
Men nu är jag helt slut, sitter i soffan och håller nästan på att somna... Måste ta mig upp så jag kan börja med middagen. Om jag inte somnar efter middagen så kommer det lite bilder under kvällen :)

Sitter på tåget, idag blir det skansen med...

Publicerad 2012-04-13 09:44:40 i Allmänt

imag0449 (MMS)

Sitter på tåget, idag blir det skansen med hela familjen (Magnus börjar jobba i eftermiddag) och familjen Nyberg. Barnen tycker det ska bli jätte roligt, ska bli spännande att se hur Lill skansen är nu.

Nu får det vara nog

Publicerad 2012-04-10 17:46:53 i Allmänt

Kan inte den här envisa förkylningen förvinna, så fruktansvärt less nu. Dels så är jag allmänt hängig och trött men framförallt så vill jag träna. Hade precis kommit igång med träningen igen, och det var så roligt! Har inte kunnat träna nu på 1,5 vecka och det är frustrerande.

Har påsklov nu iallafall :) Idag var vi iväg med min mamma och systrar och hällsade på min morfar. Imorgon så ska vi träffa Carro och Rachael och sen så ska Jennifers kusin Alva komma hit och sova över. På torsdag så ser det ut att bli ett besök på skansen (kanske borde kolla vädret?) Fredag har vi än så länge inga planer, inte helgen heller. Så om någon vill hänga med mig och barnen så hojta till! :)

Överraskad :)

Publicerad 2012-04-05 09:15:47 i Allmänt

Var med Hampus i Täby Centrum i Tisdags och åt glass efter att vi varit hos läkaren för att titta på hans rygg. Han har klagat en del på att den gör ont, men ingen aning om vad det kan bero på.
Så efter läkarbesöket så gick vi och åt glass och efter en liten stund så blev vi väldigt glatt överraskade då Carro och Rachael kom förbi :) Något förvånad måste jaga ju säga att jag blev, de bor ju på Irland så inte var dag man springer på varandra i centrum.
De hade precis kommit till Sverige och stannar över påsken, så gårdagen spenderade vi med dom.

Vi testade ett nytt lekland igår, Lekiz i Åkersberga. Kan verkligen rekomendera det stället, lagom stort och fräsht. Nu när vi var där så var det bara mina barn och rachael först, sen kom 2 familjer till så det var ju väldigt lugnt.
Barnen hade jätte roligt och var väldigt glada över att få träffa varandra :)

Blev även lite utelek för barnen med deras kusiner igår också, häligt med lite frisk luft nu när våren börjar komma. Men det får gärna sluta blåsa så kallt!

Förkyld

Publicerad 2012-04-03 11:53:44 i Allmänt

Vaknade upp imorse och var dunderförkyld, ont i halsen och ont i bihålorna :( Jätte trist då jag hade väldigt trevliga planer för dagen som jag tyvärr fick ställa in.
Så virrig pga. att allt bara blev fel från det att jag vaknade att jag helt glömde bort vad det var för dag idag och vad jag hade inbokat under morgonen.
Lämnade barnen, kryssade i Onsdag på listan på Hampus dagis. Hans fröken stod brevid och skrattade lite och meddelade att det är tisdag idag... Lämnade Jennifer i skolan och gick till bilen och åkte därifrån.
5 minuter senare så ringer min mobil, dagis som  ringer. Jag förstod inte alls varför och funderade på om hana ramlat, blivit akut magsjuk m.m. Men nej, de hade sett att jag åkt därifrån och undrat om jag glömt bort utecklingssamtalet som vi skulle ha 8.30 (direkt efter lämning). Hmmm.... bara erkänna att jag hade helt glömt bort det, hade ju som sagt inte ens koll på vilken dag det var.... Vände bilen och kom faktiskt dit 2 minuter i halv, så jag kom i tid :)
Jag pratade med Magnus om det senast igår och hade lagt upp dagens planer efter utvecklingssamtalet, förstår inte hur jag kunde glömma bort det så där?

Fixat!

Publicerad 2012-04-03 10:37:55 i Allmänt

Så var den tråkiga deklarationen fixad, ett samtal till skatteverket och ett samtal till Nordea så var allt på plats.
Blir trevligt med lite extra pengar till midsommar :)

Blä för vintern som kom tillbaka

Publicerad 2012-04-01 21:35:36 i Allmänt

Var ju så härligt att det hade blivit sol och varm sista veckorna, veerkligen jätte härligt! Men igår och idag har det ju verkligen blivit bakslag, less på att frysa. Försöker hålla humöret uppe med att tänka på att jag kommer få det härligt med SOL och värme om knapt 2 månader :)

Hemma och håller på att tina upp efter 2 t...

Publicerad 2012-04-01 17:34:40 i Allmänt

imag0409 (MMS)

Hemma och håller på att tina upp efter 2 timmar i snöstorm på råsunda. Härligt att säsongen är igång igen! Barnen har varit på kalas på olika håll idag, för Hampus var det hans allra första barnkalas och han var jätte glad :) Nu blir det familjepizza och följa AIK i hockeyn på tv.

Om

Min profilbild

Nettan

Hej Välkomna hit till min blogg! Jeanette heter jag och är 25 år, bor Norr om Stockholm i Upplands Väsby. Har tillsammans med min sambo Magnus två barn, Jennifer 7 år och Hampus 4 år. Familjen är i fokus här i bloggen, allt vad det innebär med 2 underbara, busiga och härliga barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela