Glöggmys

Publicerad 2012-11-30 23:38:00 i Allmänt

Sofie hörde av sig imorse och undrade om barnen var lediga under eftermiddagen och ville åka pulka med henne. Såklart de ville :)
Fick även med oss en klasskompis till Jennifer hem så de var ute och åkte någon timme medan jag i lugn och ro kunde fixa middagen.

Sofie stannade kvar på middag och sen tittade hon på X-factor med mig och barnen, Magnus jobbar kväll.
Jag fixade iordning glögg, tände de röda juljusen och plockad fram pepparkakor. Nu börjar julkänslorna komma fram på riktigt, specielt då snön har kommit också :)


Julpyntat

Publicerad 2012-11-30 22:37:21 i Allmänt

Idag har jag plockat fram adventstakarna, bytt ut de gröna blommorna i fönstrena mot röda fina julstjärnor och bytt rosa ljus mot röda ljus. Så mysigt! Glöggkopparna har också hittat in i köksskåpen, och jag köpte en bag in box med Blossas vinglögg :)

Vinter

Publicerad 2012-11-29 14:06:24 i Allmänt

Äntligen kom snön och vintern, så mycket härligare än en lång och regning höst.
Alldeles lagom till 1:a advent också :)

Junibacken

Publicerad 2012-11-28 18:38:00 i Allmänt

Idag har jag och Hampus varit på Junibacken tillsammans med Nilla och Oscar. Hampus hade längtat en hel vecka och han uppskattade verkligen besöket.
Skönt nu när killarna är lite större och sköter sig själva lite mer utan att man måste hålla koll på varje steg dom tar. Blir ju lite lugnare så för två kaffesugna mammor med onda nackar ;)
Vi hann med en Pettson och Findus teater och en sångsamling och såklart sagotåget och massa lek.

Ny karriär kanske?

Publicerad 2012-11-26 21:31:00 i Allmänt

Funderar på om vi ska starta ett familjeföretag, barnen får stå för det kreativa och jag och Magnus får fixa marknadsföring, logistik och ekonomi.

Vi kan börja sälja armband! Med vanliga plastpärlor i diverse färger och former... :)

Hittade detta arm på en nätbutik jag var inne på


169:- kostar det. Vi skulle kunna sälja våra plastarmband för ja vad säger ni, 100:-/st ??? Det låter väl rimligt ;) Specialbeställningar med specifika färger och former för en 20:- extra, låter ju som ett riktigt klipp! Vad tror ni, skulle det funka? ;) Skulle ju såklart sen kunna utveckla företaget och sälja halsband, grytunderlägg av plastpärlor, kanske tavlor m.m.

Födelsedagsmiddag

Publicerad 2012-11-25 00:57:00 i Allmänt

Firade svärmor idag som fyller år nästa vecka. Jag och barnen var dit bjudna på middag, Magnus jobbade tyvärr. Magnus syskon med respektive och barn var också där. Jätte trevlig kväll med god mat och härligt sällskap.
Hampus somnade inte förrän på bussen hem, ca.23.30. Anatar/hoppas att han sover länge imorgon. Han brukar somna runt kl.19, allra senast 20.00 oavsett veckodag.

Julklappar

Publicerad 2012-11-25 00:52:50 i Allmänt

Shoppat julklappar idag :) Var galet med folk i Täby centrum idag, vågar inte ens tänka tanken på hur det kommer se ut om 2-3 veckor och den värsta julhandeln är igång....

Julkänslor

Publicerad 2012-11-23 23:19:56 i Allmänt

Jag och Jennifer plockade fram lussebullar och glögg idag till fredagsmyset, så gott! Längtar verkligen till julen och december nu, det är verkligen en mysig månad.

Fredag

Publicerad 2012-11-23 18:56:49 i Allmänt

Ligger på soffan och klockan är 19.00, brukar jobba vid den här tiden. Va härligt att få spendera en fredagkväll med barnen, synd bara att jag har så ont i nacken. Fick lägga mig på soffan när dom åt middag.

Jennifer har varit hemma idag, hon fick jätte ont i huvudet och mådda illa igår kväll. Det var kvar imorse men efter lite vila idag så är hon pigg som vanligt.

Powerwalk

Publicerad 2012-11-21 21:32:41 i Allmänt

Måste röra på mig, men försiktigt. Inte redo för gymmet ännu, inte styrka iallafall. Än så länge har jag inflammation i nacken men behöver få igång blodcirkulatinen, promenader är jätte bra. Så om någon är ledig och vill göra mig sällskap så säg till! Blir hemma drygt 2 veckor nu så tid finns!

Lugn kväll

Publicerad 2012-11-20 21:06:34 i Allmänt

Bara legat i soffan ikväll och myst med barnen, så mysigt. Hampus somnade i mitt knä straxt innan kl.20 men Jennifer är fortfarande vaken och nu är klockan 21. hon kom ut från sitt rum förut och var lite ledsen, men nu ligger hon i min säng nu så nu tror jag att hon är på väg att somna.

Listor

Publicerad 2012-11-20 13:47:48 i Allmänt

Sitter och kikar igenom och kompletterar julklappslistor :)
Vi är färdiga med julklappar till båda barnen, eller en sak kvar som vi ska köpa till dom eller kanske mer en julklapp till hela familjen (tror jag iallafall). Men annars så är vi färdiga. Kan ev. kompletteras med lite kläder, men inga fler leksaker. Så skönt!
Sen är vi färdiga till ett par i släkten, några har vi ideér på vad vi ska köpa till och en del har vi absolut ingen aning om vad vi ska köpa till...
Dessutom så har vi nu 6 stycken i släkten som fyller år innan jul, varav endast 1 present är fixad.
Var i Täby C igår ochc bara gick och kikade i affärer en stund, fick lite ideér, vänta någon vecka så ska jag fixa färdigt allt.
Längtar efter att få spela julmusik, drick glögg och sitta och slå in alla julklappar :)

Så jäkla coola

Publicerad 2012-11-15 10:41:47 i Allmänt

Om jag bara kunde gå i höga klackar så hade jag slagit till direkt! Såg dessa snygga pumps igår på Lindex, mycket snyggare i verkligheten.

Brist på sömn....

Publicerad 2012-11-15 10:10:02 i Allmänt

Helt slut när jag kom hem från jobbet igår, dom här kvällspassen funkar verkligen inte.... Satt och mådde illa sista 2 timmarna då det tryckte så på muskelfästena i nacken, bara väntade på att klockan skulle bli 20.00 så jag kunde stänga och gå hem. Stannade på Sibylla och köpte med mig mat hem till mig och Magnus, sen tittade vi på fotbollen till en liten bit in i andra halvlek sen gick vi och la oss. Magnus hade börjat kl.7 så han var rätt så slut han med efter lite sömn då han dagen innan jobbade till kl.23.30. Jag var inte trött men hade för ont för att sitta uppe, men gå och lägga mig tidigt var tydligen inte så smart gjort så här i efterhand. Vaknade flera gånger under natten och sen när Magnus klocka ringde typ 03.40 så vaknade jag till och kunde inte somna om förrän runt 6 tiden. Ska fixa en kanna kaffe!!! Gick in på facebook imorse, fick full uppdatering där om hur matchen slutade. Inte behöver man kika på sporten när man har fb ;) Men såg sporten sen på TV, sista målet var riktigt snyggt!

Nöjd dotter

Publicerad 2012-11-13 21:48:00 i Allmänt

Suttit och gått igenom alla jultidningsordrar med Jennifer, och gått igenom vad hon får välja för premier.
Hon har sålt för mycket mer än vad jag trode att hon skulle göra, så det var en mycket nöjd tjej ikväll. Och målet inför nnästa år är redan satt!
Nu är ordern lagd och med den kommer hon förutom jultidningarna/böckerna få 3 premier och en välkomstpremie.
Man fick välja upp till 3 stycken, men då blir det ju mindre pengar men vi gjorde en liten deal där ;)
En juste surfplatta till Jennifer (hon hamnade på gruppen under ipaden) vilket hon hade som mål men hon trode hon skulle få en mindre surfplatta. Men hon valde även en mindre och enklare surfplatta och den ska hon ge Hampus i julklapp, vilket hon tyckte var jätte roligt. Det var där vi gjorde en lite deal ;) Hon får lite pengar av oss som poängen för den motsvarade och vi slipper massa bråk om Jennifers surfplatta som Hampus kommer vilja lägga beslag på. Men köpa en surfplatta i någon affär hade kostat oss minst 1500:- mer än vad poängen var värda!
Sen räckte poängen till en premie till och då blev det en Slush maskin, vilket även Magnus blev nöjd över :) Själv funderar jag redan på var vi ska få plats med denna stora maskin..... Finns jultidningsförsäljning för vuxna där en premie är ett stort och rymligt kök??? Välkomspremie fick hon ju också, där valde hon en cool klocka. br />Så det var det, och massor av julklappar är fixade både för vår och andras del och en super nöjd dotter!

Lugn eftermiddag

Publicerad 2012-11-13 18:23:00 i Allmänt

Blev bara Hampus jag fick med mig hem idag, Jennifer hängde med en kompis hem. Ska snart åka och hämta henne, hoppas Hampus håller sig vaken i bilen.... Orkar inte bära upp honom om han somnar.
Vi har bara myst och tagit det lugnt, han blir så mycket lugnare när han är själv hemma.

Mörkt

Publicerad 2012-11-13 14:44:18 i Allmänt

Klockan är 14.30 och det börjar redan bli mörkt ute.... Lite snö skulle sitta bra nu så det blir ljusare.

Mitt kök

Publicerad 2012-11-12 22:49:21 i Allmänt

Några bilder från Mitt Kök mässan som jag var på i lärdags med härligt sällskap av Emelie och Sofie Verkar som om maten försvinner mer och mer för varje år men desto mer vin att prova ;) Vi hade det jätte trevligt, men ingen mässa man tar med sig barnen på ;)
Det här är en favorit när det gäller mousserande, brukar köpas hem med jämna mellanrum. favoriten är rosé. Och nu kan jag även spela kort med en trevlig kortlek ;)
Det här skulle man ju ha hemma! Eller skulle det va lite väl att välkomna gästerna med? ;)
Många röda viner provade vi också, Amarone är ju alltid en favorit!
Trevlig ask med choklad i :)

Fotbollsgalan

Publicerad 2012-11-12 22:21:52 i Allmänt

Efter att barnen somnat så har jag slappat i soffan och tittat på fotbollsgalan, eller numera kanske det borde kallas Zlatangalan....
Känner att jag borde göra massor här hemma, men har ingen ork eller inspiration. Hoppas på nya tag imorgon!

Lördag

Publicerad 2012-11-11 09:51:14 i Allmänt

Vilken härlig dag vi hade igår!
6 timmar på mässan med härligt sällskap av Sofie och Emelie. Provade många goda viner och ännu godare champagner :) Lite olika charkuterier och lax smakade vi, för övrigt så är det lite mat man kan provamaka på mässan. Eller öst finns ju, men det äter jag inte.


Härliga fredag!

Publicerad 2012-11-09 23:30:47 i Allmänt

Blev lite panik med barnvakt idag, men i sista sekund så löste det sig :) Jag fick ändra mina jobbtider lite och min snälla kollega tog stägningen. Tack Sofie för hjälpen med barnen!

Imorgon så ska jag Mitt kök mässan med Sofie och Emelie, ska bli jätte trevligt :)

Fotboll

Publicerad 2012-11-08 20:23:00 i Allmänt

Har ägnat kvällen åt att köra barnen till och från gymnastik och dans. Nu ligger de i sina sängar och sover.
Magnus passade på att träna nu, själv landade jag i soffan med en öl och tittar på fotboll på tv. AIK - PSV och än så länge går det riktigt bra!

Busungen

Publicerad 2012-11-08 11:30:00 i Allmänt

I eftermiddag är det dags för utvecklingssamtal för Hampus, kan ju bli intressant. Han har lugnat sig en del tycker jag, men fortfarande mycket bestämd.



Sol och värme

Publicerad 2012-11-07 22:32:00 i Allmänt

Hampus klagar på att det är kallt och man måste ha massor av kläder på sig, han vill ha somma och sol! Han och Jennifer brukar leka "Rhodos" :) Tror att dom längtar tillbaka båda två.
Får väl ta med Hampus imorgon till Vilundabadet, så får han leka i badet. Jennifer är tyvärr förkyld och varit hemma idag och blir hemma imorgon också.

Från helgen

Publicerad 2012-11-06 22:01:00 i Allmänt

Skulle lägga in bilder igåer men då hakade datorn upp sig
La in bilder från helgens Halloweenparty

Här var förberedelser med inbjudningar. Blev ju till att göra egna då vi inte hittade några färdiga typ som kalas kort.
Här står Magnus och Sofie i köket och fixar det sista med maten.
Jennifer bestämde maten, kycklingklubbor, hemmagjorda nuggets, korv inlindad i smördeg som serverades med ketshup, bea, potatiskroketter, gröna nudlar och grönsaksstavar.
Var inte lätt att få med barnen på bild, men en någorlunda bild på Jennifer ohc Alva... :)
Lite smått kaos efter mumienleken/tävlingen, men det ser värre ut på bild än vad det var på riktigt. Kul hade dom iallafall :)

Underbar

Publicerad 2012-11-06 20:55:00 i Allmänt

Vilken underbar klänning, Ida Sjöstedt för Nelly

Mys i soffan

Publicerad 2012-11-06 19:09:02 i Allmänt

Häntat hem Jennifer från en kompis, så nu har jag och barnen bäddat ner oss i soffan. Gjort i ordning te till barnen och kokat ingefärsvatten till mig, behövs för att värma sig nu.
Jennifer verkar vara på väg att åka på en rejäl förkylning, lite förhöjd temo också. Får se om hon får bli hemma imorgon. Magnus är ledig imorgon och torsdag så vi slipper VAB iallafall, men Jennifer missar ju skolan.

Snö

Publicerad 2012-11-06 11:38:56 i Allmänt

När jag gick till bilen för någon timme sedan så snöade det :) Kan ju inte påstå att det var mycket det snöade men det var SNÖ.
Temperaturen låg på 0 grader så jag hade en förhoppning om att när mötet jag var på var slut så skulle det snöa även i Sollentuna, men det gjorde det ju inte, och inte snöade det i Väsby längre heller ... Less på hösten, nu vill jag ha riktig vinter!

Bål

Publicerad 2012-11-05 22:47:50 i Allmänt

Halloweenbålen, grön sockerdricka, stjärnfrukt och röda ishänder

Mäktigt

Publicerad 2012-11-05 12:04:00 i Allmänt

Sista Allsvenska matchen på Råsunda var det, men premiär för mig på Norra övre. Var de biljetterna som fanns kvar när jag bokade i början på September :/ Var faktiskt helt ok, men det vi missade var ju tifot, eller vi fick ta del av all rök som samlades och stannade kvar just på Norra Övre...
Vilken härlig avslutning! Hade bara varit ett SM guld som kunnat slagit det :)


Men helt slut är det inte, 2 europa matcher kvar att spela.

Vila

Publicerad 2012-11-05 11:31:38 i Allmänt

Idag har jag onte riktigt vaknat, känns både i huvudet och kroppen.
Galet trött, misstänker att det är förkylningen som ligger bakom det. Antar att jag behöver vila för att få bort förkylningen. Men jag vill va pigg och frsik så jag kan ta tag i träningen igen!

2-0

Publicerad 2012-11-04 19:43:00 i Allmänt

Sista matchen och den vann vi med 2-0 och slutade på en 4e plats.
Tack för allt!




Råsunda

Publicerad 2012-11-04 13:42:00 i Allmänt

Snart dags att åka till Råsunda och sista Allsvenska matchen någonsin där. Vilken märklig känsla, så många minnen!
Bild från sista derbyt.

De va fullt ös

Publicerad 2012-11-04 13:38:11 i Allmänt

Snacka om fullt ös alltså igår, 9 tjejer från Jennifers klass var här på Halloweenpartyt. 2 timmar räckte gott och väl ;)
Ska se sen om det blev några bra bilder.

Nu är Hampus iväg på Halloweenkalas hos en dagiskompis, 3 timmar skulle kalaset vara. Kommer nog vara en mycket trött kille ikväll...

Nytt

Publicerad 2012-11-01 20:16:00 i Allmänt

I veckan så har vi gjort om i Jennifers rum, bort med en gammal byrå och in med en större skiva till skrivbordet
.

Grattis Johanna

Publicerad 2012-11-01 15:57:00 i Allmänt

Nu är vi och firar min lillasyster Johanna som fyller år idag!


Om

Min profilbild

Nettan

Hej Välkomna hit till min blogg! Jeanette heter jag och är 25 år, bor Norr om Stockholm i Upplands Väsby. Har tillsammans med min sambo Magnus två barn, Jennifer 7 år och Hampus 4 år. Familjen är i fokus här i bloggen, allt vad det innebär med 2 underbara, busiga och härliga barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela