Brandstation

Publicerad 2012-09-30 21:55:00 i Allmänt

Var öppet hus på Brandstation i Täby idag, så jag och barnen, Jennifers kompis Linnea, min mamma och mina systrar var där.
Jennifer och Linnea verkade uppskatta det jätte mycket, men när någon frågade så var svaret sådär. Deverkade bara försöka va stora och coola ;) Men sen så sa de att de mesta var jätte kul :) De fastnade i röddningstjänsr bilen, den gillade dom verkligen. Rökdykning tyckte de alla var spännande att få pröva på, var discorök så inget farligt :)
Spruta vatten med den jätte stora slangen va också kul.

Mobilbilder från dagen

Jaaa!!!

Publicerad 2012-09-30 16:39:00 i Allmänt

Sitter och tittar på AIK som spelar borta mot Sundsvall just nu. Blev precis 3-2 till AIK, härligt när det enda man hör från arenan är den dit resta AIK klacken :)

Taxfree

Publicerad 2012-09-30 01:33:29 i Allmänt

Suttit och kikat på taxfree sortimentet, kanske man skulle slå till på en beställning till hemresan. Men det får vi nog ta tag i på flyget ned till Rhodos, orkar inte nu.... Men att fylla på barskåpet är ju betydligt billigare taxfree än att gå på systemet!
Blev iallafall en liten order på vägen ned (vilket inte brukar hända) härlig blandning av kortlek, solkräm, vattenflaska och bubbel :)

Film

Publicerad 2012-09-28 22:12:49 i Allmänt

Jag och Magnus spenderade förmiddagen i Stinsen, lugnt ich skönt och avslutade med lunch tillsammans innan Magnus behövde åka till jobbet. Jag hann hem en timme innan det var dags att åka till jobbet för min del.
Kom hem vid 21 efter att ha jobbat och hämtat barnen som va hemma hos deras farmor ikväll. Helt slut! Passande nog så såg jag att Fritidsresor bjöd alla som gillar dom på FB en gratis hyrfilm på headweb :) Så nu blir det en tjejfilm och popcorn, Hampus ligger och sover brevid här i soffan.

Och nu?

Publicerad 2012-09-27 21:58:00 i Allmänt

Hade stängning på jobbet igår, velade hela dagen om jag skulle jobba eller sjukskriva mig. Hade så ont i nacken! Tog mig iallafall till jobbet och fixade hela dagen men sen mådde jag inte bra. Låg i sängen till ca.10.30 innan jag tog mig upp idag så Magnus fick ta bussen med barnen till skola och dagis. Haft sjukt ont hela dagen, så här ska det inte kännas efter att ha jobbat! Jobb och stängning imorgon också, får se hur/om det går...

Nytt kanske?

Publicerad 2012-09-25 12:50:00 i Allmänt

Tror vi behöver skaffa nytt handfat...
Sätt och kikade på snygga badrumsmöbler igår, men hade inte tänkt köpa något. Men idag så tappade Magnus sin parfym på handfatskanten, parfymen höll!!

Måndag

Publicerad 2012-09-24 15:42:12 i Allmänt

Idag har Hampus och jag varit lediga. Blev ett besök hos läkaren då han varit väldigt dålig i magen, men absolut inte påverkad på något annat sätt. Ska ta avföringsprov och skicka in för att se om det är någon bakterie eller något annat som han fått i sig. Inget klart svar om han måste vara hemma eller om han kan va på dagis. Svar på proverna skulle tydligen ta några dagar, så vi vet inte hur vi ska göra nu. Pratat med personalen på dagis också som inte heller vågar säga varken ja eller nej.

Mysig hemmadag

Publicerad 2012-09-23 22:02:00 i Allmänt

Idag har vi bara varit lediga och tillbringat dagen hemma, jätte härligt.
Efter en sen kväll igår då vi var borta på kalas så fick vi en välbehövlig sovmorgon. Jag fick goda nybakade scones till frukos :)
Sen har vi bara myst, busat, spelat monopol och så bakade jag och Hampus paj på blåbären barnen plockade igår i skogen.

Vi avslutade kvällen med att hyra Sunes Sommar och tittade på den med barnen, Jennifer skrattade mycket till filmen :)
Hampus hjälpte till att baka pajen med glädje.
Monopol!

Föräldrarmöte

Publicerad 2012-09-20 22:37:00 i Allmänt

Har ikväll varit på föräldrarmöte på Hampus förskola, jätte bra var det.
Bra information och allt var intressant och givande, Hampus fröknar är verkligen toppen! Man märker att de trivs med sitt jobb och att de trivs med att jobba tillsammans, vilket är otroligt bra.

Rensat och klart

Publicerad 2012-09-20 14:24:56 i Allmänt

Resultatet blev en hel pappkasse med kläder från båda barnen som jag inte vet vad jag ska göra med. Tänkte höra efter om dagis kanske vill ha kläder som extrakläder, mycket mjukisbyxor och så har vi en hel del strumpor och strumpbyxor som är i bra skick men för smått.
Även gått igenom så ALLA (iallafall de som var rent) Hampus kläder är namnade.
Sånt som inte är så kul att göra men ändå ganska så nödvändigt är nu äntligen gjort!

Nu ska sommarkläderna ut!

Publicerad 2012-09-20 11:50:00 i Allmänt

Alla sommarkläder har legat kvar i garderoberna, någon förhoppning om att det skulle bli några varma dagar i September kanske....
Nu ska jag ta tag i att rensa ut ordentligt, sortera sånt som är för litet och sånt som ev. ska med på semestern. Både Jennifers och Hampus gardrober är just nu överfulla med kläder, en salig balndning av sommar och vinterkläder och det mesta är eller börjar bli för litet, ingen ordning alls. Båda barnen har växt jätte mycket den här sommaren.

Snart är det dags...

Publicerad 2012-09-20 10:59:00 i Allmänt

Jag och Magnus la ju upp mål när det gäller träningen, vi ska följa upp innan vi åker på semester så jag har ca.2 veckor på mig nu.
Redan nu känns det bättre, fixar tyngre vikter och orkar 5 minuter extra på konditionsbiten vilket jag är jätte nöjd över :)
Har sista veckorna tänkt mer på vad jag stoppar i mig, inte så att jag vill gå ned i vikt men jag känner att jag inte mår bra av vissa saker och blir då väldigt uppsväld i magen. Lactos vet jag sen innan att jag inte fixar i några större mängder, men har sista tiden märkt att jag borde trappa ned på intaget av ris och pasta. Och det är någonting som jag tidigare aldrig märkt av eller tänkt på. Potatis funkar bra men när jag har ätit ris och pasta så får jag jätte ont i magen.
Så nu blir det oftast omelett eller äggröra med bacon till lunch och sen till middagen så försöker jag att bara äta lite pasta eller ris om det är det som serveras till maten och då mår jag mycket bättre. Ska försöka tänka ut fler maträtter som serveras med potatis och rotfrukter på olika sätt.

Middag

Publicerad 2012-09-18 17:55:00 i Allmänt

Maten blev precis färdig, potatisklyftor med köttfärsbiffar med sås på nyplockade svampen vi fått av Magnus mamma.
Väntar bara in Magnus som borde komma när som helst, hans tåg var försenat. Försöker även få barnen att städa sina rum...Hampus stökar bara till det ännu mera!

Nu är vi redo!

Publicerad 2012-09-18 12:47:00 i Allmänt

Igår åkte vi till polisen i Täby för att hämta Magnus nya pass, tur att jag inte bara frågade honom om hans pass var giltligt. Har frågat och han sa att de va lugnt, kollade i hans pass för någon vecka sedan och såg att det gick ut i juni...

Jag brukar alltid åka utomlands på våren, är alltid massor av saker som ska fixas och inhandlas.
Men nu har det ju precis varit sommar, om man nu kan kalla senaste månaderna för det. Solskyddsfaktorn står näst intill orörd, sommarkläderna väntar på att bli använda igen! Det vi "behöver" är väl nya pysselböcker till barnen, både för att ha på flyget och för att varva ned lite under semestern.
Ska även passa på att köpa nya färgpennor, just nu verkar det bara finnas kritor och tushpennor här hemma. Men det känns som om jag glömt massor, har fortfarande ett tag på mig att fundera och kommer förmodligen komma på fler saker. Nu slog det mig, har hittils aldrig behövt använda det men vätskeersättning ska ju vara bra att ha med sig, och så även barn Alvedon. Hellre väl förberedd än irra runt som en galning där nere om barnen skulle bli sjuka. Åh vad jag längtar til semestern nu!

Dagens bilder

Publicerad 2012-09-16 21:25:00 i Allmänt


Precis innan andra halvlek
Helt galet mycket bengaler, och de va i båda klackarna
Verkade bli lite delade meningar om detta, men det är ju en kul grej. Är man så känslig så borde man även stå med öronproppar för att inte höra ramsorna från klacken...
Tack för en grym match! Tur att de tog igen en seg första halvlek med 3 härliga mål i andra.

Derby

Publicerad 2012-09-16 21:22:52 i Allmänt

Idag var det äntligen dags för det efterlängtade Derbyt, var inte AIKs hemmamatch men det märktes ju inte :)
Resultatet blev ju bra mcyket bättre än vad jag ens hade vågat hoppats på!
Var med blandade känslor jag lämnade Råsunda idag, lycka över vinsten men samtidigt så var det sista Derbyt någonsin på Råsunda. Och nu blrjar det verkligen närma sig slutet av Allsvenskan och med det allra sista matcherna som spelas där, så många minnen. Otroligt härligt att vi vann just idag iallafall! Nöjd över att fixat biljetter till sista Allsvenska hemmamatchen också, dock blev det på Norra Övre för det var helt slutsålt på alla läktare förutom Norra Övre och Södra. Valet var enkelt, Övre fick det bli.
Nu inväntar jag bara biljettsläpp inför AIK - Napoli, ska bli riktigt kul att se den matchen.

Ska se om dte blev några bra bilder från dagen, hade dåligt batteri på mobilen och då blir inte bilderna lika bra....

Nyklippta killen!

Publicerad 2012-09-15 17:34:00 i Allmänt


Han blev så fin efter dagens frisörbesök :) Tycker han ser så mycket äldre ut när han är nyklippt.

Lördag

Publicerad 2012-09-15 17:31:52 i Allmänt

Idag så blev det tidig start för barnen, hörde att de gick upp redan vid klockan 7, och då somnade dom inte förrän ca.22.15 igår.
Men de satt snällt i soffan och spelade Nintendo och tittade på TV. Vid 8.30 så hörde jag hur de höll på i köket och började fixa massa bus, då kändes det som om det var dags att gå upp ;)
Blev en mjukstart på dagen med god frukosty och barnen fortsatte leka. Sen körde vi hem Carro och Rachael, på vägen dit lämnade av Jennifer hos sin kusin för lite lek.
Jag och Hampus åkte till donken och åt lunch, han var jätte nöjd över det. Sen skulle han klippas, och han visste precis var. Han skulle klippas där de har en cool svart bil och TV med Rorri film.
Blev jätte bra resultat, så nu är han nyklippt och fin inför nästa veckas fotografering.
BLev en fika hemma hos Nilla ohc Claes sen så fick även killarna bus leka lite :) Sen tog jag med mig båda tjejerna ohc Hampus hem för mer lek. Nu blev Alva precis hämtad och jag börjar fundera på vad vi ska hitta på för middag. Känner ingen inspiration alls...
Kanske är jag så lat att det får bli pizza? Magnus jobbar så det är bara jag och barnen hemma ikväll.

Fredag

Publicerad 2012-09-15 16:29:44 i Allmänt

Igår så blev det bio för Jennifer och hennes kompis, min syster Johanna följde med dom så kunde jag vänta med Hampus i Täby C. medans. De tittade på Modig och jag kände att den skulle bli lite för lång för Hampus.
Tyvärr så blev båda tjejerna jätte rädda på slutet av filmen, mamma i filmen blir tydligen en björn. Så jag fick komma och möta upp dom, men de var ändå jätte nöjda över eftermiddagen.
På vägen tillbaka till Väsby så hämtade vi upp Carro och Rachael, så det blev trevligt sällskap hela fredagskvällen :) Dom stannade kvar här över natten också, alla 3 barnen sov i Jennifers rum och de somnade fortare än väntat.

Monopol

Publicerad 2012-09-14 23:43:00 i Allmänt


När barnen somnat så blev det monopol med Carro

Vardagslyx

Publicerad 2012-09-13 20:34:38 i Allmänt

Haft sjukt ont och galet mycket att göra hela dagen. Jennifer har haft kompis hemma efter skolan sen har det varit dansskola för Jennifer och gymnastik för Hampus.
Sällskap ikväll iallafall då Magnus är ledig :)
Nu blir det fruktsallad, rosedrink och kika på kockarnas kamp ( har jag för mig att det hette, visas på 4an ikväll).

Jobb idag

Publicerad 2012-09-12 11:16:00 i Allmänt

Då var det dags för jobb igen då, känns just nu lite tungt. Har inte blivit bättre i nacken ännu, tog ju lite stopp då hasflussen kom också.
Blev iallafall ett besök på gymmet idag efter lämning på skola och dagis, känns bra. Körde kondition och mage, men ingenting alls som belastade axlar. Känns lite småtråkigt att inte kunna träna ordentligt, men hellre lite än ingenting alls. Snart så ska inflammationen i nacken vara borta och då kan jag träna som vanligt.

Fotografering

Publicerad 2012-09-11 22:13:41 i Allmänt

Har fått info från Hamåus förskola ang. årets fotografering. Den blir lite annorlunda än vanligt :)
Under nästa vecka (ej vid regn) så kommer det finnas en fotograf på förskolan som kommer fotografera barnen utomhus, under lek. Sedan kommer vi få hem en fil med bilder och kan därifrån beställa de bilder vi vill ha.
Jag tycker det låter jätte spännande :) Hoppas bara bilderna inte blir allt för dyra...

Kaos

Publicerad 2012-09-11 20:37:26 i Allmänt

Sista tiden har kvällarna funkat jätte bra när Magnus har varit iväg och jobbat. Jag har lagt Hampus vid 19 tiden och han har somnat på 10-15 min. Jennifer har då tittat på TV och förberett skolväskan inför nästkommande dag. Sne går hon i säng ti kl.20 och det utan gnäll.
Men idag så var det tillbaka till kaos!
1 timme låg jag inne hos Hampus, Jennifer skule bara plocka iordning skolväskan och sen lägga sig och läsa bok. Hon brukar vilja läsa och då kommer hon i säng lite tidigare också vilket kan behövas just på tisdagar.
Precis när Hampus håller på att somna in kl.20 så kommer Jennifer in och prtar högt att hon ska lägga säg i sängen..... Hon vet att hon ska smyga in i sitt rum för att inte störa, och Hampus vaknade ju såklart till.
Nu kl.20.30 så sover iallafall Hampus och Jennifer ligger i sängen, jag får äntligen vila ut. Har en vänster axel som inte funkar alls, och ska jobba 7 timmar imorgon. Brukar inte fixa så långa pass, plus att vi normal sett är 4 personer totalt under vardagar och imorgon så är vi tydligen bara 2. Kommer bli en tuff dag!
Nu blir det hallonvatten, jordgubbar och sombreros (bara lite för att jag har för ont att skära upp mer frukt, ska ju inte äta sånt igentligen...)

Logopeden

Publicerad 2012-09-11 13:03:00 i Allmänt


Jag och Hampus sitter i väntrummet, dags för hans andra besök hos logopeden. Får se om han vill prata mer den här gången...
 

Fredag

Publicerad 2012-09-10 20:43:00 i Allmänt

Blev inte mycket fotograferat i fredags, dels så var det fullt upp när alla gäster kom och så var jag inte helt pigg heller. Som tur var så tog jag igen mig och piggna till efter några öl på Norra Brunn :)

Vi bjöd på kall fläskfile med örtmarinad, varmrökt lax med hemmagjord örtsås, sallad och potatisgratäng. Vi hade köpt lite kallskuret, men de kom vi på att vi missat att ta fram vid middagstid på lördagen.... och inte första gången det händer heller!
Då vi inte bjöd HELA släkten och några av de närmsta i släkten var bortresta så fick vi precis plats allihopa vid matbordet, barnen satt i köket. Så då kunde vi duka fram dricka på bordet och slapp ännu mera spring, jätte skönt :)
11 vuxna och 4 barn, lite skillnad mot ca.25-30 personer som de brukar bli här hemma vid kalas. Är alltid jätte tevligt att det är så många som vill komma jämt, men just den här gången när jag hade varit sängliggande hela veckan så var det lite skönt att det blev lite färre.

Tack till alla som kom och firade Magnus! Han är inte så mycket för att fira sin födelsedag men han verkade riktigt nöjd med allt.

 

Myspys

Publicerad 2012-09-10 19:04:00 i Allmänt


Lite mys i soffan med Hampus innan han somnar. Jennifer är på trampolinträning och kommer hem runt 20.15

Lunch date

Publicerad 2012-09-10 16:48:39 i Allmänt

Idag var jag i Täby och träffade Carro, roligt att hon äntligen är tillbaka i Sverige :) Blev en lång lunch på chinarestaurangen utanför Täby C.
Skönt var det att kunna sitta och bara prata utan att bli avbruten hela tiden so mdet annars brukar bli med barnen i närheten. Men till helgen så ska vi träffas så även barnen får vara med, tror att dom också längtar efter att ses.

Grattis Magnus!

Publicerad 2012-09-06 13:09:57 i Allmänt

Ja idag är det Magnus dag, tyvärr så blev den inte riktigt som planerad men jag hoppas han får det trevligare imorgon....
Lyckades iallafall ta mig upp imrse, trots att jag somnade med feber igår. Hampus kom in vid 6.30 till oss och som vanligt så är det Magnus som han sliter i och vill få upp. Jag vakande dirket och påminde om att pappa fyller år så vi ska smyga upp och koka kaffe. Hampus var på direkt, och han hjälpte till och fixa i köket.
Jag var verkligen inte pigg men blev iallafall kaffe och ljus på en bricka, och paket såklart.
Sen har jag sovit till kl.12, men sitter upp nu iallafall och försöker piggna till. Ska hämta baranen kl.15.30 och sen ska Jennifer vara på dansskolan kl.17.45
Håll tummarna för att jag är pigg imorgon!

Halsfluss också....

Publicerad 2012-09-05 21:51:22 i Allmänt

Något less nu..... Tillbaka till läkaren imorse, halsprovet visade streptokocker, precis som jag misstänkte. Slog till ordentligt igår eftermiddag, precis samma symptom som de tidigare 2 eller 3 gångerna bara i år som jag haft det. För bara 2 år sedan så hade jag aldrig haft halsfluss innan, men nu tar jag igen det :/
Med penicillinet så ska jag iallafall inte smitta på fredag, och förhoppningsvis även inte ha ont längre.
Vi ska fira Magnus på fredag kväll och har både lite middagsgäster och en kväll på Norra Brunn inpkanerad.
Får se om jag orkar upp imorgon och fixa frukost på sängen....
Tagit en ibumetin och 2 citodon för 1 timme sedan, men fortfarande ingen skillnad. Var likadant igår kväll.

Jaha, feber också....

Publicerad 2012-09-04 15:27:05 i Allmänt

Det går inte bra nu.....
Nyss hemkommen från läkaren, som var jätte bra. Ordinerad ibumetin mot inflammation 3 gånger om dagen, alvedon till morgon och 2 citadon till kvällen så jag förhoppningsvis får sova.
Väl hemma så märker jag att jag har feber också, inte hög men ändå... Kanske de som lurat och därför nacken blivit så dålig.
Fick sjukskriva mig imorgon och lördag men ev. jobb på söndag men kortare pass än på schemat isåfall.

Inte bra

Publicerad 2012-09-04 12:07:24 i Allmänt

Började ju känna mig dålig igår, det gick bara utför...
Känner av halsen mer idag, men värst är värken i nacke och rygg. Känns nästan som om jag har feber, gör ont i hela kroppen men jag har inte feber.
Kunde inte sova inatt pga värken i nacke och skuldror, sista gången jag tittade på klockan så var den 05.15 Så inte mycket sömn här.
Ringde faktiskt och bokade en läkartid idag,fick en nu till eftermiddagen. Jag kan ju inte ligga en natt till och va vaken.

Mina busungar :)

Publicerad 2012-09-03 19:22:00 i Allmänt


Lyckades fånga dom båda tillsammans på bild igå, Jennifer är på väg till kalas.

Va lugnt det blev

Publicerad 2012-09-03 19:18:38 i Allmänt

Jennifer drog iväg till trampolinträningen vid 17.40, hon och Sofie cyklade idag och med uppförsbacke hem så är de väl tillbaka till 20.30.
Första träningen efter sommaren så hon lär nog vara helt slut när hon kommer hem, gissar på träningsvärk i ryggen imorgon.

Jag och Hampus har haft en lugn stund, först städade vi upp i hans rum ochsen har vi myst i soffan. Han somnade alldeles nyss i mitt kän.
Så nu är det 1 timme kvar till Jennifer kommer hem, och jag passade på att plocka fram godispåsen från helgen ;)

Så trött, så trött

Publicerad 2012-09-03 16:45:58 i Allmänt

Undrar om det är en förkylning på gång? Känns konstigt i halsen, svider/kliar i ögonen och allmänt trött...

Då säger vi väl hej då till sommaren...

Publicerad 2012-09-01 14:35:49 i Allmänt

Är verkligen inte alls redo för höst ännu, har ju fortfarande inte blivit någon riktig sommar i år :( Oj vad jag är nöjd att vi åker på semester om drygt 1 månad!
Idag så packade jag ihop alla sandaler och gick ned med dom i källaren, kändes som om dom bara stod i vägen i hallen och hånade en när man gick förbi... ;) Nej, men de tog faktiskt mycket plats. Barnens fula foppatofflor blev kvar och sen så har varsina tygskor kvar här uppe förutom gympaskor. Men riktiga höstskor hoppas jag det iallafall dröjer lite till vi måste plocka fram. Tog visserligen upp 2 par av Jennifers gamla höst skor, men de var bara för att jag ville se om dom fortfarande passade. Och de gjorde dom :)

Om

Min profilbild

Nettan

Hej Välkomna hit till min blogg! Jeanette heter jag och är 25 år, bor Norr om Stockholm i Upplands Väsby. Har tillsammans med min sambo Magnus två barn, Jennifer 7 år och Hampus 4 år. Familjen är i fokus här i bloggen, allt vad det innebär med 2 underbara, busiga och härliga barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela