Jennifer målar hampus

Publicerad 2012-08-31 19:23:33 i Allmänt

När vi kom hem så ville ju Hampus absolut också få ansiktet målat. Jennifer tog fram sina färger och satte igång att måla honom. 
 


Ansiktsmålning

Publicerad 2012-08-31 19:18:00 i Allmänt

Vissa fredagar så gör dom ansiktsmålning på fritids, idag var en sån fredag. Verkligen populärt hos barnen :)
Så här såg Jennifer ut när jag hämtade henne!




Förkylning

Publicerad 2012-08-30 23:23:20 i Allmänt

Magnus åkte på en rejäl förkylning förra helgen som hållt i sig till nu, inte allas kul. Hampus har varit lite små snorig, så det har nog varit bra för honom med 2 dagar ledigt nu, igår pga. såret vid ögat och idag för att vi var lediga.
Jag har känt att det varit någonting som kanske är på gång i halsen, men inget mer. HOppas att det kan stanna där också!
Men ikväll så har Jennifer börjat känna sig ordentligt förkyld :( Hon är snorig, hostar och hon känner sig allmänt hängig. När jag sa godnatt till henne ikväll så undrade hon om hon fick vara hemma imorgon om hon kände sig dålig. HOn tycker verkligen om skolan och att vara med sina kompisar, så hon måste verkligen känna sig dålig :(
Sa till henne att vi får se hur hon känner imorgon, och om hon går till skolan så är det bara att hon säger till lärarna om hon skulle känna att hon vill hem.
Just förkylning är ju så svårt, man behöver ju inte ha feber eller jätte ont i halsen. Man kan ju bara vara snuvig men man kan känna sig riktigt dålig. Och det är ju jätte svårt för oss att veta hur Jennifer känner sig.
 
Jennifer var på första tillfället på dansen idag, ny dansskola och nu är det showdans som gäller. Jätte nöjd verkade hon vara , men det var efter dansen som förkylningen verkade bryta ut ordentligt.... Hon började fråga om det kanske var någonting hon var allergisk mot för hon var så snorig.
Hon blev jätte glad då vi kom till dansskolan samtidigt som en klasskompis till henne :) De visste inte att de skulle dansa tillsammans innan, så båda blev lika glada av att se varandra.
Jätte glad var hon iallafall när jag kom och hämtade, hon kände att det verkade vara precis rätt grupp för henne :)

Hampus

Publicerad 2012-08-30 10:24:42 i Allmänt

Så här ser han ut nu efter att ha fått såret ihop limmat och tejpat.
 
 

sladdar.....

Publicerad 2012-08-30 10:20:00 i Allmänt


Nu har vi fått hem nya boxen och har massor av kanaler, bästa är ju att jag kan kolla på alla fotboll och hockey matcher :)
Men den tillfälliga installationen....

Stackars Hampus

Publicerad 2012-08-28 22:15:22 i Allmänt

Han ramlade idag när han klättrade i Jennifers rum, klättrar gör han ju jämt men sällan han görs sig ordentligt illa.
Men idag hade han ordentlig med otur, först slog han i huvudet i fönsterbrädan och sen ned på elementskanten.
Blev ett jack på ögonlocket, och det blödde helt galet mycket.
Jag stod i kööket när det hände och höll på att skära rå kyckling.... Så Jennifer var så duktig och tog med Hampus in i badrummet och började hjälpa honom att torka medan jag hann tvätta händerna ordentligt.
Hampus var ju jätte ledsen så jag fick tag i Magnus som ringde löwet och där fick vi en tid 2 timmar senare.
 
Han fick en lätt hjärnskakning och så limmade de ihop såret och satte en tejp över den delen som var djupast.
Jätte skönt att slippa sy! Blir förmodligen ett mindre ärr nu, men skönt att ha uppsökt läkare om han får bestående ärr. För utan läkarbesök så är det inget man kan anmäla till försäkringsbolaget.
 
Försökte få över en bild från mobilen men den har hakat upp sig på blogg.se och lägger över ett gammalt blogginlägg hela tiden....
 

Nordea

Publicerad 2012-08-27 21:16:00 i Allmänt

Blir tokig på Nordea, ska in och betala räkningar nu men som vanligt så är det ju strul..... Varningstext, Just nu kan det ta längre tid än vanligt att slutföra vissa åtgärder. Jo man tackar, har blivit utloggad 3 gånger på 10 min. och fortfarande inte fått igenom de 2 räkningar som jagskulle lägga in. Och via mobilen är ingen ide alls, för den appen funkar ju aldrig!
Börjar seriöst fundera på att byta bank.
 
Uppdatering:
 
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15317250.ab
 
Kanske ska gå över till Handelsbanken som Magnus har och aldrig verkar vara problem med.
Men det känns så jobbigt bara att flytta över e-fakturor och autogiro. 

HÖST

Publicerad 2012-08-27 17:28:28 i Allmänt

Fy vad kallt det har varit idag, förutom nu på eftermiddagen då solen kom fram. Termometern visdae 10 grader vid 9 tiden idag, inte okej i Augusti! Jag väntar gärna några veckor till innan jag måste plocka fram höstkläderna...

Barnen

Publicerad 2012-08-27 13:26:19 i Allmänt

Mina underbara barn :)

vilar

Publicerad 2012-08-27 12:53:57 i Allmänt

så ont, så ont... Kunde inte ens somna i natt för det värkte av att ligga på kudden. Riktigt illa, somnade av utmattning vid ca.02. Idag har jag bara tagit det lugnt men jag börjar bli sjukt rastlös.
Funderar på att ta mig till gymmet och köra lite kondition, få upp blodcirkulationen i kroppen så kanske det känns bättre. Men i värsta fall så kanske det bli ännu värre... Svårt val, någon styrka ska jag iallafall inte gå på idag.

Har iallafall slutbetalt vår Rhodos resa nu, så nu börjar det verkligen närma sig :) Längtar så otroligt mycket, ska bli så skönt med semester med hela familjen.

jag fixade det

Publicerad 2012-08-26 22:55:32 i Allmänt

Jag fixade att jobba hela helgen! Eller jag gick lite tidigare och kom lite senare idag.... men jag var på plats båda dagarna iallafall, även om jag kanske borde stannat hemma idag för kroppens bästa.
Hade fortfarande sjukt ont i nacken efter förra helgens jobb, men då vi bara är 2 som jobbar under helgerna så var jag ju tvungen att komma in. Hade sjukskivit mig utan tvekan om det varit vardag och vi varit 3-4 på plats på jobbet.
Idag så var det klart värst, båda händerna var halvt bortdomnade/stickningar i händerna hela dagen. Har aldrig varit med om något liknande, brukar få det stundvis efter ex. matlagning när jag överansträngt ena handen. Men idag har det suttit i från att jag vaknat och har fortfarande inte gått över. Ibland var det värre och jag skakade när jag skulle hålla i kvitton/bekräftelser och gå igenom med kunder. Dom måste ju undrat vad jag höll på med...

Nu är jag iallafall ledig till nästa Onsdag, så nu ska jag vila och upp mig och sätta fart med träningen :)

Gott till kaffet

Publicerad 2012-08-24 23:38:00 i Allmänt

Var sugen på dessert idag men vi kom inte på vad vi skulle göra.
Blev en stor jätte god fruktsallad med bla. Hallon, jordgubbar och mango.
Sen till kaffet så hade jag köpt jätte goda tryfflar.

En till :)

Publicerad 2012-08-23 23:41:36 i Allmänt

Och sen hittade jag den här bilden också :)
 

Avslöjad!

Publicerad 2012-08-23 23:38:00 i Allmänt

Jag undrade varför kameran var så kladdig, hade en misstänkt här hemma.... Han sa att han inte alls hade rört kameran.
Men vad hittade jag när jag ladda över foton?!? :)

ajajaj...

Publicerad 2012-08-23 14:11:00 i Allmänt

Kroppen gav upp totalt idag, nackspärr och allämnt ont i axlar/skuldror.
Usch vad less jag blir! Har jobbhelg den här veckan också, känns ju sådär måste jag säga. Undrar om jag kommer fixa det, har fått så långa lördagar på schemat.


 
Går igenom lite bilder då jag ska framkalla lite nu, här är från Naturhistoriska där vi var i Juli.
Väldigt uppskattat av barnen!

Lunch träff

Publicerad 2012-08-22 21:29:31 i Allmänt

Åkte och hälsade på en vän som jag inte träffat på ett par år nu, sist vi sågs så var Hampus drygt halvåret kan jag tänka mig.
Vi lärde känna varandra när Jennifer och hennes jämnåriga son var bebisar, vi umgicks jätte mycket då. Sen har det blivit lite mer sällan tyvärr. Hampus och hennes andra son är också jämngamla så vi träffades lite när vi var mammalediga då också. Nu har hon fått ytterligare en son, han föddes i Juli.
Var verkligen jätte trevligt att träffas, mysa lite med bebisen och prata men tiden gick alldeles för fort. Vi måste ses snart igen. Dom bor sen något år tillbaka i Stäket, och det tog ju bara 10 min. att köra dit så det känns ju fånigt att vi inte setts på så länge när vi bor så nära varandra.

1:a klass

Publicerad 2012-08-22 21:23:25 i Allmänt

Idag började Jennifer i 1an, stora tjejen! Hon har varit ledig hela sommaren, bara varit på fritids förra torsdagen, måndag och tosdag den här veckan. Hon tyckte det var roligt att få träffa alla kompisar som var tillbaka idag, även om hon träffat några under lovet.
Både jag och Magnus var med under uppropet men sen så klarade hon sig själv :) Hon och Theres hade saknat varandra, de har inte träffats på hela sommaren. Jennifer följde med Therese hem sen efter skolana också, hämtade henne vid 18.30 och dom hade haft det jätte bra.
Mysigt med liten stund hemma med bara Hampus, han blir så mycket lugnare när han är själv.
 
Innan vi hämtade Jennifer så passade jag på att köpa mig ett par nya skor. Tanken var att köpa ett par nya easytone skor och ett par gummistövlar. Är inne på mitt andra par easytone nu och de håller ca.1 år så det känns ju väldigt bra då jag går i dom nästan dagligen. Åkte till Hi-sport och kikade, tyvärr hade de inga stövlar i rätt storlek, men slog till på ett par easytone i Gortex istället, de första paret jag hade var ett par sånna och dom var super. De jag har haft nu är kanske lite skönare att gå i men värdelösa om det bara börjar dugga för vattnet går rakt igenom. Så nu har jag ett par nya skor och inget som stoppar mig för att gå ut, oavsett väder.
 
 

igång!

Publicerad 2012-08-21 12:13:44 i Allmänt

Efter att ha lämnat barnen på fritids/förskola idag så var det raka vägen till gymmet, äntligen få rutin på träningen igen!
Gick över förväntan idag också, extra mycket kondition och ben idag vilket kändes härligt men träningsvärken kommer nog garanterat kännas imorgon. Det jag kör med hantlar och har som mål att fixa till 7/10 verkar redan vara uppnått. Jag kör inte med så tunga hantlar och mitt mål var att kunna gå upp 1kg på alla olika önvingar jag gör, har redan fixata att komma upp 1 kg vid två träningstillfällen i rad, trots dålig dagsform i nacken. Så det känns verkligen jätte lovande!
Så nu ska jag sattsa på magen och rygg framöver, och hålla kvar i det jag nu uppnått med övrigt.
Ryggen är en ordentlig utmaning, får så ont av träningen men vet att jag verkligen behöver få igång musklerna.
Mage har jag inga probem med att träna (eller jag kan ju inte göra vanliga sittups eller träningsmaskiner pga. nacken men man kan träna på andra sätt), har bara ganska så höga mål med magen. Där vet jag att jag faktiskt kan, har haft vältränad mage innan och märker att det är hyfsat lätt att få tillbaka.

2 gånger till den här veckan ska jag till gymmet!

Skokloster

Publicerad 2012-08-19 22:05:00 i Allmänt

Skrev för några veckor sedan tror jag att vi varit på skokloster med Magnus syster och familj.
Hade några bilder därifrån som jag fick över nu på datorn, dessutom så mailade Claes över massor av fina bilder också. Så det blir inte så mycket text nu utan massa bilder :)
 
 
Här tittar vi på tornespelen (står verkligen stilla i mitt huvud just nu, men visst heter det så?)
Barnen tyckte det var väldigt spännande.
 
 
 
 
Ja vad ska man säga, har de snackat ihop sig eller? ;)
 
 
Här står dom och väntar i kön för att få rida. Söta små ponnys som gick runt, runt, runt...
 
 
Alla "små" kusinerna samlade 
 
 
Hampus var konsentrerad men glad :)
 
 
 
Jennifer tycker så mycket om hästar, så hon var jätte nöjd.
 
Det var även som en liten marknad där vi sedan gick och kikade, köpte riddarklädsel åt Hampus.
Blev ett par timmar på plats och solen stekte, sedan nästan 1 timmes bilväg hem. Gissa om barnen var trötta när vi kom hem? :)
 
 
 
 

kvällsbesök

Publicerad 2012-08-16 23:06:00 i Allmänt

Då var Magnus igång på riktigt med jobbet igen, så jag är hemma själv på kvällarna igen. Tycker verkligen inte om det :(
Bjöd över mamma och mina systrar på middag idag, Johanna och Jessica kom först med bussen så vi mötte upp dom. Mamma behövde förbi jobbet en stund innan så hon kom när middagen var färdig.
Mycket trevligare med lite sällskap :) Bjöd på lövbiffgryta med färsk pasta. Köpte även blåbär idag så jag bakade en blåbärspaj till efterrätt.
Var lite intressant med matlagningen idag, vi har fått utesluta mjölk sen någon vecka tillbaka då vi märkt att Jennifer mår mycket bättre av helt mjölkfritt. Har hittils undvikt maträtter med mejeriprodukter i, vilket är ganska så enklet sommartid. Men när hösten kommer så blir det mer grytor, soppor, lassagne, gratäng m.m.
Köpte Oatlys variant på matlagningsgrädde, endast 13% i fetthalt men tjockare i konsistens än vispgräppe. Blev jätte bra! Kanske blir lite hälsosammare mat nu då? ;)
Jennifer fick Alpro Soya vaniljsås till pajen, den smakar mer vanilj än marsansåsen som vi andra åt.
Men jag tycker det är fruktansvärt dåligt med mjälkfria produkter här på vår närbutik. Varken havredryck eller soyadryck finns det, idag fanns inget mjökfritt margarin (tror att vi köpt det där någon gång tidigare) Endast någon variant på grädde och vaniljsåsen, tycker det är lite märklig prioritering. Verkar inte vara något tillfälligt heller då vi haft koll på den hyllan sen nåt år tillbaka då det är samma ställe som lactosfritt. Havredrycken behöver inte ens stå i kyl förrän förpackningen är öppnad, och de håller typ 1 år.

vardag igen?

Publicerad 2012-08-14 23:14:40 i Allmänt

Är väl dags att börja få någon ordning på rutinerna igen, både skönt och jobbigt. Jag äslkar att ta dagen som den kommer och slippa ha massa tider att passa, men samtidgt så behövs rutiner.
Även då vi har semester så försöker vi får barnen att sova och äta någorlunda regelbundet, men allt är kanske uppskutet 1-2 timmar under sommaren än resten av året.
Det vi inte kan skuta upp på är Hampus middagstid, senast kl.18 annars så funkar det bara inte. Så när vi har passat på att njuta av de lediga lata dagarna och middagr borta eller varit på landet och grillat sent på lvällen så får alltid Hampus middag innan oss. Ofta så får han även somna innan vi äter när vi är på landet också, han är så sjukt trött efter kl.19-20 (när dte inte är sommar så kan han somna redan kl.18).
Den svåraste utmaningen är nu att få Jennifer att somna i tid på kvällarna... Hon är en riktig nattuggla, precis som mig och Magnus.
Hon börjar fritids på måndag och sen har jag för mig att skolan börjar på onsdag.

Måste även komma igång med träningen nu! Börjara få riktigt dåligt samvete för det väldigt långa sommaruppehållet. Jag och Magnus har satt mål nu som vi ska fixa, dels till semestern i oktober och sen till jul. oj,oj,oj... hur ska det här gå om jag inte kommer igång typ NU
Gymmet imorgon måste det bli, måste verkligen.
Har inte satt några mål gällande vikt, den behåller jag gärna. Men musklerna lyser med sin frånvaro just nu, och dessutom så behövs träningen för att få igång blodcirkulationen och då brukar nacke och rygg kännas bättre. Men jag får väl räkna med en svacka nu första veckorna efter det här uppehållet. Inte bra! Tog mig ett par år på gymmet och jag har gett upp många gånger pga. smärta innan jag tillslut kom fram tilö vad och hur mycket jag fixar.
Jag och Magnus brukar alltid köra våra träningspass på mprgonen driekt efter att vi lämnat barnen på skola och dagis, så nästa vecka så ska vi komma in i dom rutinerna igen hoppas jag :)

Bröllop

Publicerad 2012-08-13 21:08:26 i Allmänt

I lördags så var vi på bröllop, Magnus kollega som gifte sig. Bröllopet var i Huddinge kyrka och festen hölls i deras trädgård. Jätte stor tomt har dom och de hade fixat med stora partytält och gjort det jätte fint.
Bröllopets tema var grönt, och de hade verkligen tänkt på allt.
 
Josefin som då gifte sig är ju då också kock och hade fixat all mat och tårtan själv! Allt var så otroligt gott, imponerad över att hon fått ihop allt så bra.
Blev ingem bild på maten men det var sallad med cesardressing, ostpaj, carpaccio, fläskfile, potatissallad, kryddsmör, 2 sorters bröd och kräftrör/ceviche.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Magnus och 2 av hans kollegor. Vi fick passa på att fånga tillfället då ingen av dom var vana vid kostym ;)
 
 
 
                  Den Gröna bilen som brudparet åkte från kyrkan i.
 
 
 
 
                                    Helt underbar godisbuffé :)
 
                              
                                  Fantastiska tårtor som hon har gjort!
 
 

City weekwnd

Publicerad 2012-08-13 20:50:08 i Allmänt

Skrev ett inlägg alladels nyss från mobilen om helgen, ser ut där som om det lagts upp men kan inte se det på datorn.... Aja, får se om det dyker upp snart, orkar ju inte skriva om allt.
Bodde iallafall på härliga Hotel Rival hela helgen, lyx! Bild därifrån hade jag bara på mobilen.
Magnus hade bokat ett dubbelrum men vi blev uppgraderade till ett Deluxe rum, stort och härligt. Likandant som vi hade sist, men då hade vi ännu lyxigare med balkong.
 
 
Jätte lyxigt badrum med både bad och dusch, högtalarsystem och alla möjliga tänkbara produkter fanns.
 
 
Frukosten är verkligen något utöver det vanliga, ingen jätte buffé men allt är av hög kvalite.
Och restaurangen är stor och det finns inte jätte mycket rum på hotellet så båda gånger vi bott på hotellet så har det varit jätte lugnt i restaurangen.
Finns menyer på bordet där man kana betsälla in pannkakor, fattigariddare, vitabönor och prinskorv, omelett med valfri fyllning m.m.
Sen kan man även beställa in espresso, cappucino och latte, och även detta ingår i frukosten. Även lactosfritt :)
Riktigt lyxigt måste jag säga, jag bara längtar tillbaka. Sängen på hotellet var till och med mycket skönare än vår här hemma!
Ska ni lyxa till det med hotell i stan någon gång så kan jag verkligen rekomendera Rival. Och jag kan lova att restaurangen är toppen den med ;)
 
 

pizza

Publicerad 2012-08-13 17:18:12 i Allmänt

Blev så sugen på pizza idag men kände inte för en köpt super flottig, så nu har jag gjort en själv istället. Blev lite annorlundare än vad vi brukar.
Köpte färdigt kitt med deg och tomatsås, riven ost i botten, rökt delikatess skinka. Sen blev det lite olika, hampus ville bara ha ananas, Jennifer presto, fransk lantsalami och ananad, jag hade presto, lantsalamin och en stark italiensk salami. Sen hade jag färsk basilika över pizzan.
Nu står den i ugnen och jag bara väntar och väntar....

ledig

Publicerad 2012-08-08 16:03:19 i Allmänt

Nästan 2 veckor ledigt nu :)
Igår jobbade Magnus lunch och börjar inte jobba igen förrän måndag eftermiddag, så fem hela dagar ledigt är lyx då semestern är över :)

Igår var vi på Cirkus Scott, pappa och Annelie var också med oss. Det var riktigt bra måste jag säga. Barnen var jätte nöjda och glada så det var en lyckad kväll.

Idag så har det varit städning på schemat, välbehövligt då vi sista veckorna mest bara varit hemma och packat om så det var rätt skitigt.
Ikväll får vi gäster (därav var städning nödvändig), vi ska äta kräftor så det känns skönt att det inte är massor av matlagning som måste fixas med också. Har kvar alla bilder på kameran fortfarande, imorgon har vi ingenting inplanerat så då kanske jag får ro att sätta mig med datorn och fixa med bilder.

Om

Min profilbild

Nettan

Hej Välkomna hit till min blogg! Jeanette heter jag och är 25 år, bor Norr om Stockholm i Upplands Väsby. Har tillsammans med min sambo Magnus två barn, Jennifer 7 år och Hampus 4 år. Familjen är i fokus här i bloggen, allt vad det innebär med 2 underbara, busiga och härliga barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela