vad ska man hitta på imorgon

Publicerad 2011-08-31 22:51:54 i Allmänt

Imorgon är som sagt jag, Magnus och Hampus ledig. Vi tänkte att vi skulle hitta på något kul med Hampus på dagen, men vad gör vi?
Verkligen brist på fantasi just nu, eller jag har flera ieér men vi måste vara tillbaka och hämta Jennifer 13.30.
Känns som om det är väldigt beroende på vädret, är det fint väder så räcker det med att vi är ute i lekparken, tar fram Hampus cykel så kommer han vara jätte nöjd :) Men regnar det så vet jag inte vad vi ska hitta på?



En bild från Lek & Bus på min lilla busunge, som för en gångs skull faktiskt ser ganska så lugn ut :)



I helgen är jag och barnen lediga också, så om någon vill träffa oss så säg till! Magnus jobbar 14-24 fredag, lördag och söndag så vi är väääldigt ledig.

En hel djungel av maskiner...

Publicerad 2011-08-31 19:52:56 i Allmänt

Det var ju inte bara till att åka och köpa en tvättamsin, det är ju en hel djungel av märken, modeller, butiker med olika priser och med olika service och pris på servicen. Vi vill ha en bra maskin som håller mer än 1-4 år som de senaste 2 vi haft. Sen vill vi ha den hemkörd och uppburen till dörre, gärna installerad och att de tar med sig vår gamla maskin också. De här sista tjänsterna varierar rejät prismässigt, så man kan inte bara gå efter vad maskinen kostar.
Någon som har bra erfarenhet och vill dela med sig, både av märke på maskin och bra butik? Jag tar tacksamt emot bra tips! Eller dåliga erfarenhet också med för den delen...

Wihoo, imorgon är jag ledig!

Publicerad 2011-08-31 19:23:45 i Allmänt

Ser fram emot en ledig dag imorgon, känner att jag behöevr det. Har inte varit helt okej den här veckan, ont i nacken, lite smått förkyld (förmodligen därför nacken varit värre) och allmänt trött.
Magnus är också ledig imorgon :) Jennifer går i skolan mellan 8-13.30 men Hampus är hemma. Vi ska på eftermiddagen till BVC för en extra viktkontroll av Hampus. När vi var där på 3 års kollen så hade han gått ned nästan 1kg sen vi var där när han var 2,5 år. Men nu tror jag nog att han kommit upp på sin kurva igen.

Sen kväll igen

Publicerad 2011-08-30 21:31:35 i Allmänt

Idag kom jag och hämtade barnen hos deras farmor kl.19.15. Dom hade haft det jätte rba och hade fått laga pannkaka och varit ute massor, men Hampus var jätte trött när jag kom. Han sa direkt,- mamma jag vill sitta i bilen nu. Jennifer däremot hade nog gärna stannat kavr en stund till, hon höll på att hjälpa till att rensa rabatten tror jag.
Igår kom jag hem 19.30, då sov Hampus redan. Skönt då jag kunde ta det lite lugnt efter jobbet men tråkigt att inte hinna träffa honom och  få säga godnatt, fick iallfall sällskap av honom inatt dp han kom in till mig.
Imorgon så jobbar jag till kl.17, så då borde iallfall båda barnen vara vakna när jag kommer hem :) Men vi behöver barnavkt imorgon me, barnen verkar inte ha någoting emot det men Jennifer tyckte att det var lite tråkigt att hon inte kunde visa mig vad hon gjort i skolan :( Dom hade fått sina planeringsböcker idag och hon hade redan gjort 3 punkter idag. Övningar där man skulle lära sig udda och jämna tal, vilket hon kunde utan problem :) Räkna och skriva alla siffror upp till 100 och så var det något klurigt memory. 

Så härligt

Publicerad 2011-08-30 11:34:33 i Allmänt

Har redan bokat in flera saker under hästen, ser så mycket fram emot hösten nu :) Inte så vanligt då det annars brukar hända ganska så lite, dåligt väder och sen blir det stress för allt ska ske i december. Nu ska det bara hittas barnvakt vid ett par tilläfällen också, men det brukar lösa sig.

Frukost

Publicerad 2011-08-30 10:45:02 i Allmänt

Hampus är nog den enda i familjen som tycker om att äta frukost, för oss abdra tar det ett tag innan vi vaknar till och ytterligare en stund innan vi vill äta. Hampus brukar hinna med att äta frukost både två och tre gånger ibland innan vi ska iväg någonstans :)

Några bilder från dagens frukost, jag satt och höll Hampu sällskap medan han åt yoghurt och jag drack en kopp kaffe.










Och en bild på min stora skoltjej :)





Trött

Publicerad 2011-08-30 09:31:19 i Allmänt

Hade jätte svårt att ta mig upp i morse, vaknade inte ens första gångerna alarmet ringde. Även barnen var svår väkta idag. Vi kom upp tillslut iallfall och kom i tid till skolan utan stress.
När vi väl kom iväg så kände jag mig pigg, kom hem och fixade i köket och små plockade lite och hade energi. Satte mig ned nu för att äta en smörgås och kolla igenom mailen och blev helt plötsligt jätte TRÖTT.
Tror att jag får koka en stor kanna kaffe och hälla i mig :)

Magnus sov hos en kollega som bor på söder, de skulle ut mot Järna idag och äta lunch på en golfrestaurang där en kompis till dom har börjat jobba. Trode att jag skulle få hela sängen för mig själv men Hampus kom in smygandes vid tolv tiden, la sig tätt intill mig och sen har han legat så nära hela natten så jag nästan ramlat ur sängen. Jätte mysigt! Han brukar inte sova i vär säng förutom ibland då han kommer in framåt väldigt tidig morgon, men då har han fullt upp med att sparkas i sömnen.

Fortsätter...

Publicerad 2011-08-29 21:49:43 i Allmänt

Ja, jag forstätter lite på mat temat som det blev i förra inlägget.
Igår så fixade Magnus en lite enkel takrik med "tre små rätter" :)  Blev lite av det vi hade hemma.




Tre st. toast, en med tonatsallad, en med kräftstjärtar och en med rökt skinka och pinjekärnor.

Supergott!

Lördag

Publicerad 2011-08-29 21:40:38 i Allmänt

Hittade några bilder från i lördags på kameran :)
Vi hade lite vänner över på middag, hade tänkt oss en spelkväll också. Visserligen blev det 2 spel men jag vet inte hur mycket vi igentligen var inne i spelandet. Vi hade en jätte trevlig kväll men det blev sent..... iallfall för mig som skulle upp och jobba på söndag morgon.
Det var Sofie, Nick, Emilie och Joel som var här :) Vi bjöd på "hemmakokta" kräftor (farfar som kokat dom ute på landet) till förrätt, vi serverade även lite räkor, kräftstjärtar marinerade i kräftspadet och bröd.
Till varmrätt blev det grillad kycklingfile med ljummen risonisallad. Dessert blev tryfflar/praliner och hallon och blåbär. Blev en ganska så enkel meny med lite matlagning då jag jobbade hela lördagen, men otroligt gott! 







Emilie fylde år i fredags, och Nicke fylde år i början av Juli(!) så självklart fick dom presenter :)





Strul

Publicerad 2011-08-29 21:10:56 i Allmänt

Har suttit nu och räknat timmar från föregående månad på mitt schema, insett att det inte riktigt stämmer.
Blir nog ordning på det till lsut, men som det ser ut just nu så ska jag nog få lite mer betalt för några timmar som inte räknats in på föregående lön.
Ska lägga ned de där nu och kolla på Hollywoodfruarna :)

imorgon så startar hösten på riktigt

Publicerad 2011-08-28 23:38:33 i Allmänt

Känns som så iallafall, imorgon så drar allt igång ordentligt i skolan och på dagis. Jag kommer börja jobba mycket mer nu och sen kommer även trampolin och gympa träningarna igång. Själv ska jag komma igång med träningen också och även Magnus ska börja träna på vilunda nu i höst.
Imorgon så har båda barnen skogsdag, Jennifer ska ha frukt eller smörgås med sig varje dag till skolan så imorgon blir det ingen större skillnad i planeringen men Hampus ska börja ha liten matsäck med sig varje måndag. På måndagar på dagis så går dom till skogen under förmiddagen, dom ska då ha med sig något litet att äta och dricka. Hampus ser så otroligt mycket fram emot morgondagen :)

På tok för trött nu så jag får be om ursäkt om det blev lite svamligt ;) Nu ska jag gå till säng så man orkar med morgondagen.

Hemma efter en lång jobb dag

Publicerad 2011-08-28 19:08:46 i Allmänt

Blev längre dag än planerat idag, helt slut nu. Förts trode jag att jag kände mig lite trött sen gårdagen, blev ganska så sent men nu tror jag tyvärr att jag börjar bli sjuk. Ont i halsen, kliar i ögonen och jätte ont i muskelfästena i nacken som jag brukar få i samband med förkylningar. Känns inte alls något vidare :(
Får bli en lugn kväll i soffan idag med Magnus, tänkte fixa lite god plockmat och titta på engelska wallander. Om vi håller oss vakna....

Ska iallfall följa mina Tradera auktioner med spänning ikväll, de går ut runt midnatt.

Sitter och tittar på resor

Publicerad 2011-08-26 22:21:51 i Allmänt

Kikade på flera charter alternativ i oktober, Kreta, Turkiet, Egypten, Cypern och Gran Canaria. Sol och bad och varmt klimat :) Men det lutar nog åt att det bli Dublin! skulle var så roligt att hälsa på Carro och hennes familj där, hon har bott där i flera år nu och jag har fortfarande inte kommit dit. Men i oktober blir det nog av :) Ska bara se till så att vi får semester.

Sko shopping!

Publicerad 2011-08-26 09:11:07 i Allmänt

Var iväg till Stinsen en liten stund igår, gick då in på Vincent som hade rea :)
Hittade dessa skor på rean och betalade bara 150:- för dom, ordinari ligger på 500:-
Dom här skorna har jag köpt varje höst till barnen, de är de bästa hlstkorna som jag har hittat. De andas och håller värmen dessutom är dom vattenavvisande. Lätta för barnen att själva ta av och ppå då det är karborrknäppning. Hampus blev jätte glad när han fick dom :) Men jag hoppas att vi får vänta några veckor till innan det ä dags att ta fram höstskorna.




Skippade Vincent skorna till Jennifer i år och köpte ett par tuffa höstkängor till henne från Din Sko istället.
Dom såg ut att vara väldigt bra men vi får väl se, känns som en chansning när ma nhanldar där. Vissa skor har gått sönder direkt och sen har vi fått in några fullträffar med billiga, sknygga skor som har hållt jätte bra.

godmorgon

Publicerad 2011-08-26 08:58:03 i Allmänt

Just nu känns det faktiskt väldigt skönt att ha varit uppe sen kl.6.30, känner mig inte alls lika trött som igår.
Har hunnit dusha och fixa mig iordning, kört Jennifer till skolan, små fixat med lite saker här hemma och nu sitter jag och väntaar på att affären ska öppna (!).
I eftermiddag så blir det iallfall Bio i Täby Centrum :) Får se vad vi hittar på innan dess, ev. kanske jag tar mig iväg till någon frsiör. Behöver verkligen fixa håret, men har inte bokat någon tid. Får se hur det blir med den saken, kanske förskör jag mig på att färga håret själv (gick ju hyfsat bra sist) för klippt mig har jag redan gjort.
 

Så stolt över min duktiga tjej!

Publicerad 2011-08-25 22:56:23 i Allmänt

Idag när jag hämtade Jennifer i skolan så var hon snabb att hämta sin skrivbok för att visa mig :)
Hon hade gjort slut på alla askar med ord på 3 bokstäver och hade gått vidare till längre ord, hon hade hunnit med många sidor i boken, i den takten så kommer boken vara slut nästa vecka. Verkar fortfarande bara som om det är hon av förskoleklassbarnen som fått böjra med skrivboken, de andra höll på med andra uppgifter. Jennifer går i en blandad klass med förskolebarn och 1-åringar. Tror att det var 9st förskolebarn och 10st 1:or. De har två stycken lärare, känns jätte bra.

Helt slut

Publicerad 2011-08-25 19:24:48 i Allmänt

Nej jag är verkligen inte van att gå upp så här tidigt på mornarna och dessutom har jag hållt igång tills nu. Men jag tror nog att jag kommer komma i söng tidigt idag, imorgon ska jag upp 6.30 igen.
Hampus somnade på soffan för en stund sen ohc Jennifer ska snart lägga sig. Hon har haft en kompis från skolan hemma i eftermiddag, de hade jätte roligt men dom var ganska så trötta båda två efter en dag i skolan.

Försöker fånga hampus på bild men det var ...

Publicerad 2011-08-25 17:12:56 i Allmänt

20110825033 (MMS)

Försöker fånga hampus på bild men det var ju inte det lättaste, han bara snurrar runt och skrattar. Hann med storhandling efter att ha lämnat barnen klockan åtta i skola och på dagis. Vad mycket man kan få gjort när man går upp så tidigt, men jag har fortfarande inte vaknat till ordentligt känns det som.

Stora skoltjejen!

Publicerad 2011-08-24 17:17:01 i Allmänt

Idag var vi med Jennifer på uppropet första riktiga skoldagen :) Stolt tjej vi har!
Så roligt att hon redan första dagen på fritids hittade en kompis, de fann varandra direkt och satt brevid varandra idag i klassrummet. Imorgon ska hon få föja med oss hem och leka efetr fritids också.
Känns verkligen jätte rba att vi valde Fresta skolan, all personal är jätte bra och lätta att parat med och verkar vara helt underbara med barnen.




Inne i klassrummet, det var framdukat juice och slata pinnar till alla barnen som de hade att sysselsäta sig med medan lärarna gick igenom lite info med oss föräldrar.



Sen var alla barn ute på gården och rektorn häll ett litet tal. Alla nya 6 åringar fick släppa upp balonger i luften efter talet.

När jag hämtade Jennifer sen så berättade hon och hennes fröken att hon hade fått en skrivbok, bara hon av alla nya 6 åringar i hennes klass som kunde skriva lite redan. Så lite stolt är man ju :)

Hämtat busungen

Publicerad 2011-08-24 16:32:32 i Allmänt

Var och hämtade Hampus vid 15 tiden idag, det hade funkat bra under dagen och Hampus hade fått gå på en utflykt till skogen med en till kille och en personal.
Han hade fått på sig en gul reflexväst på gården, han kommer få ha på sig den när de är ute. Vi tänkte på det imorse när vi gick därifrån så det tycker jag var jätte bra, Hampus verkade inte alls störa sig på den heller. Så hade dom berättat för Hampus att när man ska ut till skogen så måste man ha orange väst.
Sen hade perosnalen gjort upp ett schema så det hela tiden är någon som har ögonen på honom, men de såg till att hålla sig på lite avstånd så han inte blir störd eller känner att de gör en så stor sak av det. Jätte bra!
Han hade stått vid staketet vid flera tillfällen idag, testat att gå upp på saker för att lättare kunna se över men haft ögonkontakt med personalen ibland. De förvånade mig först jätte mycket att han hade gått till staketet, men som en fröken sa så kändes det som om han ville få ögonkontakt och testa gränsen lite. Hur långt kunde han gå innan dom gick för att säga till honom, han hade iallfall inte varit på väg över.

Fortfarande lite i chock

Publicerad 2011-08-24 13:50:15 i Allmänt

Dagen igår började ju jätte bra, fotograferingen gick strålande och Jennifer tyckte det var väldigt roligt :)¨
Sen ringer de från dagis och frågar om jag har hämtat Hampus utan att säga till, vilket jag inte hade gjort. Hampus var borta! De hade letat max 2 minuter innan de ringde mig, sen verkar det som om dom bara hade letat max 2-3 minuter till innan de fick ringa polisen. Mig ringde dom ytterligare några minuter senare och meddelade läget, jag var på väg dit då. Hela tiden trode jag att han har väl bara gått och gömt sig, de ringer snart och säger att han dykt upp. Men så var det ju inte. han måste ha varit borta i drygt 20 minuter med tanke på tidpunkten dom ringde mig första gången och när dom sedan ringde och meddelade att en mamma hade hittat honom vid fotbollsplanen. Det hände precis vid 16 tiden då de flesta hämtar sina barn så dom hade meddelat föräldrarna som var på plats att hålla koll, som tur var så gick en mamma med sin son som går på Hampus avdelning förbi Hampus på vägen hem.
Han hade klättrat över staketet och gått till skogen, han var nyfiken och ville veta hur det såg ut där. Sen hade han inte hittat tillbaka och satt sig vid ett hus vid fotbollsplanen intill dagiset.
Jag är såå glad att han var tillbaka innan jag var på plats, tror att det hade känt ännu värre om jag själv hade behövt börja leta. Nu satt han i knät hos en fröken när jag kom, men han var chockad det märktes väldigt väl.

Tycker att personalen skötte allt väldigt bra, så jag känner mig trygg att länma honom där idag. De måste ha märkt ganska så snabt att han var borta för dom hade haft koll på honom bara minuten innan dom undrade var han tog vägen. De var snabba på att ringa polisen istället för att springa själva och leta och sen hade de igår ringt till styrelsen (är ju ett föräldrakoporativ medföräldrar i styrelsen) och nu skulle de gå ut med ett brev om vad som har hänt. De undrade om det var okej, de hade inte tänkt att gå ut med vem det var som rymt. Jag tycker att de är jätte bra att de går ut med ett brev, hade det varit nåot annat barn som rymt och dom inte gått ut med någon information så hade jag blivit arg att dom inte informerar.
Vi som har pratat om vilken bra koll dom har, men vår son är uppenbarligen lite snabbare och påhittigare än vad dom är vana vid. Sen så har dom precis likadant stängsel som alla andra förskolor så det kan man ju inte heller klaga över. Även om jag tycker att de är lite låga, men det beror ju på att vi har en son som gärna klättrar.
Vi blev uppringde igår eftermiddag av förskolechefen och satt idag och pratade med två fröknar och förskolechefen en liten stund. På order av vår son så meddelade vi att han vill få gå till skogen med fröken och sina kompisar, han vill se hur det ser ut :)

Min söta tjej

Publicerad 2011-08-23 13:34:31 i Allmänt

Tyvärr så hade jag bara mobilen med mig så jag kan inte nu visa fler bilderfrån dagen men mår göra något mer mms inlägg senare. Dom var 8 barn tror jag idag under fotograferingen, de höll på i ca.1,5 timme. Fotografen var verkligen jätte bra och barnen hade jätte roligt. Jennifer verkade gilla att stå framför kameran :) Stort leeden hela tiden och gjorde precis som hon blev tillsagd att göra. Hon var i vattnet i 2 timmar, fick knapt med henne hem och hon som har varit en badkruka! Simmade runt på den djupa delen hela tiden men det gick jätte bra, hon fick ha armpuffar då hon precis lärt sig att simma.
Om några veckor så kommer de börja lägga ut lite bilder på Medleys hemsida sen kommer det under hösten komma upp mer reklam på badet och i tidningen med bilder från dagen.

Hampus vill visa sina nya skor :) vi står ...

Publicerad 2011-08-22 18:20:08 i Allmänt

20110822014 (MMS)

Hampus vill visa sina nya skor :) vi står och väntar på bussen från centrum. Har handlat och hämtat paket, barnens nya vinter jackor. Idag har vi även hunnit med ett besök på vilunda badet, sen var vi så trötta så vi sparar bio besöket till på fredag. Nu ska vi hem och laga mat och ha fredagsmys :) jag vet, vi har galna veckor.

Molo overaller

Publicerad 2011-08-21 23:33:33 i Allmänt

Har som sagt lagt upp en hel del auktioner på Tradera nu under helgen.
Förberedde även foto på förra årets overaller från Molo, tänkte inte lägga ut dom förrän om en månad.
Men om någon är intresserad så hojta till! Den blå är i strl.98 och den lila i 116. Båda i jätte fint skick, de är verkligen slitstarka, varma och vattentäta. Toppenoveraller!

 


Har också en jätte fin svart Nova Star jacka, man jag lyckades med att få ett litet hål i den idag då jag skulle få bort ett band som en reflex hade suttit fast i. Så typiskt mig, Hampus hade den hela förra vintern utan att det ens syns. Bilder på modellen finns i tidigare inlägg men den jag har här hemma är svart i strl.98
Tänkte be min mormor om hjälp att fixa till hålet, så det kommer nog inte ens att synas när hon har fixat till den.

Imorgon är vi lediga

Publicerad 2011-08-21 23:22:04 i Allmänt

Jag och barnen har visserligen varit lediga hela helgen men imorgon så är även Magnus ledig :)
Vi planerar att åka till Vilundabadet på förmiddagen och förmodligen så blir det bio på eftermiddagen. vi tänkte gå och titta på Cars. Får se hur det går med Hampus, sist gick det itne alls men det var 1 år sedan.
Jag ska iallafall börja dagen med att åka till jobbet en liten stund, prata/fika lite med min chef som jag inte har träffat på hela sommaren. Får se om det kanske blir någon god middag med vin imorgon också, blir ju som vår helg då vi jobbar som vi gör.

Idag tog vi det bara lugnt hela förmiddagen, sen blev det en liten tur till Täby C. och efter det middag hos min mamma. Alladeles lagom söndags sysselsättning.

Väntar...

Publicerad 2011-08-21 21:13:48 i Allmänt

Börjar bli lite frustrerande att bara gå och vänta på om vi får radhuset eller inte...
Vi som började få iordning här hemma nu och har lite smått kvar att fixa bara, men nu vill jag ju inte lägga energi på det då vi inte vet om vi kommer bo kvar. Visserligen har det bara handlat om 2 veckor nu som vi väntat, men i det här läget så är 2 veckor lååång tid.
Hoppas att vi får veta något i början av nästa vecka.

3-0

Publicerad 2011-08-21 20:16:31 i Allmänt

3-0 på Råsunda ikväll, så underbart!

Kom igen Gnaget!

Nu blir det film mys för mig och Hampus. K...

Publicerad 2011-08-20 16:53:06 i Allmänt

20110820008 (MMS)

Nu blir det film mys för mig och Hampus. Köpte en ny Cars film idag så den ska vi titta på :) Hampus har dukat upp tre små skålar med godis och fått lite saft, själv har jag precis kokat en kanna kaffe som ska drickas upp. Jennifer hämtade vi upp från kalaset och så körde vi hem linnea som också var där. Jennifer blev sen kvar hemma hos Linnea och det verkar som om hon även skulle få följa med dom och bowla ikväll :) Nu ska jag mysa med min lilla kille :) trevlig lördag kväll!

Lördag

Publicerad 2011-08-20 13:32:02 i Allmänt

Seg start på dagen blev det, min nacke är inte alls med mig just nu. Magnus har åkt till jobbet och jag och barnen är kvar hemma, håller på att fortsätta med projektet att rensa ur all kläder och skor.
Ska glra en paus nu för att åka och lämna Jennifer på kalas, under tiden hon är där tror jag att jag och Hampus åker och handlar lite gott till kvällen.
Ska fortsätta som sagt eftermiddagen med att rensa ur, fick upp en del på Tradera inatt så det är på gång :)
Har ett par helt nya vinterkängor i skinn med fårull i, strl.26 som jag tänkt sälja. Säg till om ni behöver! Skor är så bökigt att sälja på Tradera tycker jag, svårt med frakten.

Ha en bra dag!

Hemma efter en lång dag

Publicerad 2011-08-19 20:05:45 i Allmänt

Spenderade förmiddagen i Täby centrum, var där mellan 9.30-13.30 hann med både fukost på McDonalds, massor av shopping och fika. Sen hämtade vi upp Hampus och svärmor för att sen åka vidare mot Barkarby, fick tag på skor till Hampus och ett besök leksaksaffären innan vi gick till Ikea.
Blev middag för oss där så vi var inte hemma förrän närmare kl.19. Håller på att packa upp det vi har shoppat och så tänkte jag börja plocka fram allat som är urväxt. ska fota och lägga upp på tradera så mycket som möjligt. Skönt att bli av med allt som annars bara blir liggande och tar plats.
Barnen satte sig i soffan nu för att titta på en barnfilm som precis började på 4:an :) Ska sätta mig hos dom en stund också för lite fredagsmys.

Jag och jennifer startade dagen med att ät...

Publicerad 2011-08-19 10:08:12 i Allmänt

20110819003 (MMS)

Jag och jennifer startade dagen med att äta frukost på Mcdonalds, jennifer gillade pannkakorna :) nu ska vi starta vår shopping runda, får se om vi hittar det som står på listan, lämningen på dagis för hampus gick jätte bra, inga protester alls :)

Då var biljetterna bokade!

Publicerad 2011-08-18 23:16:13 i Allmänt

I oktober så ska jag se Lena Philipsson på Cirkus, ska bli så roligt :)
Ser fram emot en härlig lördag med trevligt sällskap och mycket bra musik/underhållning. Showen kan ju inte annat än vara grymt bra! Är det någonting Lena är bra på så är det att framträda live :)

Stora killen

Publicerad 2011-08-18 21:40:45 i Allmänt

Här är Hampus på väg till första dagen på nya dagiset, stor nu när han börjar på 3.5 års avdelningen :)

Först var han lite blyg och ville inte titta på kameran



Tjejdag

Publicerad 2011-08-18 20:18:14 i Allmänt

Imorgon ska Hampus vara själv på dagis, vilket jag inte alls tror kommer bli några problem. Han ska gå mellan 9-14.30 och då tänkte jag passa på att ha en ledig dag med Jennifer :)
Jennifer behöver en ny höst garderob så jag tänkte att vi passar på att åka till Täby centrum eller Stinsen (Jennifer skulle funder och bestämma imorgon) så blir det shopping och lunch och fika :) Bara ta det lugnt och göra det Jennifer känner för. Vi ska också köpa present till Sofia som Jennifer ska på kalas hos på lördag.

Ytterligare en bra inskolningsdag

Publicerad 2011-08-18 19:35:47 i Allmänt

Det gick verkligen jätte bra idag, Magnus tog första timmarna och sen bytte vi av så han kudne åka till jobbet.
Jag skulle ha åkt in till jobbet imorse för att prata lite med min chef men kom inte upp ur sängen pga. nacken. Ingen rolig strat på dagen, förmodligen så var det väl att jag slappnade av nu då jag är ledig ca.1 vecka. Brukar kunna bli så :( Tog mig iallafall upp någon timme senare och efter en lång varm dusch och värktabletter så kunde jag åka ocg byta av med Magnus.
Satt med under lunchen men sen ville Hampus att jag skulle stanna inne när de var dags för utelek. Satt i personalrummet i 2 timmar och pratade med personalen och en annan mamma, hann läsa Fritids resors nya magasin som kommit ut också :)

Eftermiddagen spenderade vi på Ica Maxi, barnen ville leka i lekrummet och jag strosade runt i affären och kikade på diverse saker. Behövde inte storhandla så jag kikade på lite köksgeråd, leksaker, provsmakade juice och mat som dom stod och bjöd på.
Nu är vi iallfall hemme sen någon timme tillbaka, ska försöka få barnen i säng nu.

inskolningen fortsätter och det går över f...

Publicerad 2011-08-17 12:23:04 i Allmänt

20110817002 (MMS)

inskolningen fortsätter och det går över förväntningarna :) efter lunchen så skulle alla barn ut och då sa han till mig att jag skulle stanna inne :) han kom precis in och bara tittade om jag var kvar men sen sprang han ut igen. Vilken skillnad det är på den här förskolan jämfört med den gamla. Det känns verkligen jätte bra att vi bestämde oss för att byta.

Mina barn :)

Publicerad 2011-08-16 23:10:13 i Allmänt

Står och väntar på bussen på väg till fritids förra veckan.
Jennifer känner sig så stor nu när hon går i skolan :) och Hampus har blivit om möjligt, ännu busigare...







Nyttigt gott

Publicerad 2011-08-16 13:48:43 i Allmänt

Förra veckan är jag och Magnus satt och tittade på film så fixade Magnus iordning ett stort fruktfat. Jätte gott ohc fräsht, mycket nyttigare och godare än chips eller annat onyttigt som det oftast blir på kvällen.
Det här borde vi göra oftare! För något år seda när Jennifer gick på dansskola på fredagar och Magnus jobbade kväll varje fredag så åkte jag alltid och köpte massor av frukt och bär som jag och Jennifer hade till fredagsmyset. Jennifer föredrog det framför godis, chips eller liknande.

 

Första dagen avklarad :)

Publicerad 2011-08-16 12:45:59 i Allmänt

Hampus och en tjej till började idag på nya förskolan, dom skulle få vara inne och mjukstarta lite. Hampus såg att alla andra barnen var ute och hade roligt så han ville ju absolut ut han också :) Så det blev utelek och sen samling och lunch. Han hade lite svårt at sitta stilla både vid samlingen och lunchen, mest tror jag att det var för att han ville utforska alla lådeor och korgar med leksaker i. Inte ville han hem efter lunchen men efter lite tjat så kom han med, imorgon så lir det en lite längre dag.
Nu blir det lite vila för oss här hemma innan jag ska lämna Hampus hos farmor och åka vidare till jobbet.
JEnnifer var jätte glad idag för hon skulle få gå på fritids till kl.16.30 :) Har slutat kl.14 innan och det tycker hon har varit för tidigt, skönt att hon trivs.

Kalasgott

Publicerad 2011-08-15 22:55:26 i Allmänt

Hittade en tävling som passar mig :) Var inne och kikade på Kalasgott och såg att månadens tävling var Choklad.
Ska fundera ut något gott och laga, ska ha gäster nästa helg så då kanske det skulle passa perfekt att laga någon god dessert :)

Nytt dagis

Publicerad 2011-08-15 21:36:34 i Allmänt

Imorgon börjar Hampus på sitt nya dagis, ska bli väldigt spännande och se hur det fungerar där. Är föräldrakoporativ och montesori, stor skillnad mot gamla förkolan.
Både jag och Magnus kommer vara med imorgon på första inskolningsdagen, sen blir det nog jag som tar resen  av veckan. Blir även stor skillnad för Hampus nu då han inna ngått på småbarnsavdelning och nu kommer gå på 3-5 års avdelningen. Tror att det kommer bli mycket bättre för honom :)

Inga anmärkningar

Publicerad 2011-08-15 14:17:56 i Allmänt

Nu är vi färdiga på bilprovningen, helt utan anmärkningar. Skönt, har som vana sen volvon att alltid bli lite nervös över vad dom kommer säga.
Hampus tyckte det var spännande att se när dom hissade upp bilen för att titta under den :)

Helt slut

Publicerad 2011-08-15 10:58:13 i Allmänt

Känns som om jag var på värsta festen och partade heöa natten, huvudet dunkar och jag är jätte trött!!!
Visserligen jobbade jag igår på dagen, borta hela eftermiddagen/kvällen och kom inte hem förrän 23.30. Drack ett glas vitt och lite kaffe, så här utslagen ska man väl inte bli? Hoppas jag inte är på väg att bli sjuk.
Kan vila upp mig en liten stund innan bilen ska besiktigas sen blir det jobb till kl.19

Underbar middag på Såstaholm

Publicerad 2011-08-15 00:59:35 i Allmänt

Kikade på bilder på datorn och kom då på att jag inte visat vilken underbar middag vi blev serverade på Såstaholm.




Sitter och njuter med ett glas champagne innan middagen.
Vi tänkte beställa ett varsit glas mousserande men då frågade bartendern om vi ville ha champagne istället för samma pris som mousserande, det säger man ju inte nej till :)






Min förrätt, kallrökt najadlax med mini krutonger, rökt löjrom, skirat smör och en färskostcreme under med pepparrot och gräslök.
Jag som inte tycker om löjrom vågade mig på att smaka den rökta löjromen och det var underbart gott!



Magnus förrätt, liten toast med kantarellstuvning av något slag.



Min lilla köttbit till varmrätt på ca.350g :)  Tog upp hela tallriken!



Och så tillbehören till min köttbit, rostad förskopotatis, tomatsallad och chilibea. Allt var jätte gott men det hade räckt till två!



Magnus varmrätt, som jämfört med min mat såg ut som en pytte liten protion men var igentligen en normalstor lagom prtion. Torsk med sparris och någon potatispure har jag för mig.



Desseten som vi båda valde, hemmagjord hasselnnötsglass (eller något liknande) med mjuk marräng ovanpå och marinerade bär till det. Jag åt upp bären och smakade på glassen men sen orkade jag inte mer.


Till maten så serverades vi otroligt goda viner som både passade maten och vår smak. En jätte trevlig servitör som verkade uppskatta att vi tyckte om goda viner för vi såg hur han lös upp och började hämta lite andra flaskor när han förstod att vi var intresserade och uppskattade det :)



Hemma sent ikväll

Publicerad 2011-08-14 23:55:09 i Allmänt

Kom inte hem förrän kl.23.30. Var totalt kaos för att komma ut med bilen från Ulriksdal. Barnen sov ohc jag fick hjälp upp med dom av Sofie, Magnus släpte vi av vid tunnelbanan då han skulle in till stan för att möta upp några gamla arbetskompisar.

Kvällens show var lite sådär, seg start, sen blev det lite bättre men aldrig någon riktig fart på det. Linda Bengtzing var väl undantaget, hon fick verkligen hela publiken att ställa sig upp :) Sista kvarten så körde dom final, och då var det Diggiloo som det ska va! Det var drag och hela publiken stod upp och dansade, sjöng och klappade händerna :)  Det var den känslan det var när vi gick på Diggiloo för 2 år sedan, även då det regnade ganska rejält det året så var det drag i hela showen och dom fick med sig publiken ordentligt.
De hade skippat schlagern nästan helt i år, vilket var en rejäl miss enligt mig. Sen var Thomas Dileva där, behöver jag säga mer.... Han fick köra massor av låtar själv, hans egna "hits" och det fick knapt dom andra artisterna göra :(
Är iallafall nöjd över kvällen, trevligt att vi kom iväg hela familjen.
 

Diggiloo

Publicerad 2011-08-14 10:52:09 i Allmänt

Ikväll ska hela familjen gå på Diggiloo! Vi får sällskap av Cia, Kim, Linne och Felicia och av Sofie :) Ser fram emot en jätte trevlig kväll, hoppas bara vi slipper regn.  
Min mamma och systrar ska också gå men valde andra platser, men vi lär säkert möta upp dom inna showen och i pausen :)

Nu är det jobb som gäller i några timmar!

Jobbhelg igen

Publicerad 2011-08-13 09:46:18 i Allmänt

3:e helgen i rad nu som jag ska jobba, men känns helt okej var ju ledig måndag-torsdag. Så blir det även lite extra pengar när man jobbar helg, inte så dumt :)
Magnus och barnene ska ut i skogen med Magnus bror Jonas och mamma, de hoppas på att få plocka svamp men vi får väl se om det finns någon. Sen blir det middag hemma soh Lotta ikväll.


Har fått hämta bilen nu :) Frihet att kunna åka var jag vill och slippa passa busstider.

Jobbade mellan 15-18 idag, lagom tid ;-) k...

Publicerad 2011-08-12 19:40:56 i Allmänt

p110812003 (MMS)

Jobbade mellan 15-18 idag, lagom tid ;-) kom hem till ett städat hem och maten på gång. Blev serverad en drink och lite snittar, riktigt lyxigt! Ska få i säng barnen nu, sen ser det ut att bli plankstek :-) Trevlig helg!

trött

Publicerad 2011-08-11 23:30:14 i Allmänt

Hemma efter en kväll med grillat och trevligt sälskap hos Cia och Kim, härlig spontan kväll! Barnen sover nu och jag ska snart göra mig iordning för sängen jag med. Först ska jag slö titta lite på 2½ män och How I meet your mother, bästa serierna som går just nu :)

Skulle hämta Jennifer....

Publicerad 2011-08-11 18:24:18 i Allmänt

Men blev nu ditbjuden på middag :) Så härliga vänner vi fått i och med att Jennifer lekt så mycket med Linnea.
Då slapp man sitta själv hemme ikväll då Magnus jobbar kväll. Får se om Hampus piggnar till eller om han fortsätter sova i vagnen. Han har sovit i över 1 timme på soffan och har inte gått att väcka. Ätit har han gjort tillräckligt idag så det gör nog inget om han missar middagen.

Ska ta och packa ihop lite extra ombyte till barnen och bege mig iväg.

Jennifer

Publicerad 2011-08-11 16:29:36 i Allmänt

Så skönt att hon verkar ha kommit in bra på fritids, hon trivs verkligen :) Pratade med en av killarna som jobbar på fritids idag, han har en dotter som ska börja i samma klass som Jennifer som inte heller kände någon innnan hon kom dit. De hade tydligen funnit varandra idag, de hade frågat om de får komma hem och leka hos varandra redan :) Hon verkar vara en jätte söt och snäll tjej så det är roligt.

Nu är Jennifer iväg och leker hemma hos Linnea, får se när jag ska gå och hämta henne. Hampus somnade på soffan precis, känns inte så lovande inför kvällen men han har varit trött hela dagen.

Ut och åka buss igen

Publicerad 2011-08-11 13:36:16 i Allmänt

Kan inte komma på när jag åkte buss så mycket sist som jag har gjort den här veckan.
Nu är det snart dags att hämta Jennifer så jag och Hampus ska bege oss ut mot bussen, igen.... Tänkte passa på att stanna till i lekparken på vägen, Hampus behöver få springa av sig lite. 

Vill flytta!

Publicerad 2011-08-11 13:10:35 i Allmänt

Nu har vi varit och tittat på radhuset, vill flytta dit nu!!!!
Eller kanske inte direkt, behöver fixas lite men det var helt okej för att vara väsbyhem :) Jag tror att vi skulle kunna trivas jätte rba där, så nu håller vi tummarna för att det blir vårat!
Infyltt 1 oktober isfåfall, skönt innan vintern kommer. Har igentligen ingen lust alls att flytta igen men vi vill så gärna bo i radhus så vi får väl stå ut med en till flytt. Tror att vi gjorde det värsta tidskrävande jobbet senste flytten, rensade verkligen ordentligt då. 
Hjälp oss att hålla tummarna nu för att vi får kontraktet! 

Vinter

Publicerad 2011-08-10 23:27:36 i Allmänt

Galet, men nu börjar vinterkläderna komma till butikerna.
Ska precis ta och betsälla varsin vinterjacka till barnen, Hampus hade likadan modell förra vontern i svart och den gillade vi verkligen. Jag jagade en rosa till Jennifer men de hann ta slut innan jag hittade någon som sålde i hennes storlek. Nu har de en fin blå till Hampus och den rosa finns i Jennifers storlek :)

Jackorna finns på KIDELIN 


Lena philipsson

Publicerad 2011-08-10 23:15:42 i Allmänt

Jag och Sofie ska gå på Lena Philipsson i höst på Cirkus, någon som vill med? Hör av er! Tror nog bara att de är vi som tycker hon är bra, men är det fler så blir det ännu trevligare :)
Hon kör varje vecka Torsdag - Lördag med start 29/9 - 17/12, än så länge har vi inte bokat datum men är ganska så flexibla.

Om ni undra...

Publicerad 2011-08-10 21:58:58 i Allmänt

så blev bullarna jätte goda :)

Får se om jag har prk imorgon att fortsätta baka, isåfall så blir det något gott brad. Hemma bakat bröd är ju så mycket godare än köpt, enkelt att göra men alldeles för sällan det blir av.

Bullbak

Publicerad 2011-08-10 16:17:55 i Allmänt

Så tråkigt väder idag så efter att ha hämtat Jennifer så åkte vi bed till centurm och inhandlade jäst och mjöl.
hemma så har vi bakat kanel och vaniljbullar, eller de är nästan färdiga. Ska pensla dom nu och sen in i ugnen.






Godmorgon

Publicerad 2011-08-10 11:05:40 i Allmänt

Säger jag kl.11 :)
Böev faktiskt en riktgit sovmorgon för min del, helt slut i ryggen och nacken så det behövdes, gick sedan upp och tog en lång varm dusch. Nu känner jag att jag börjar vakna till, ska dricka mitt kaffe och sen gå ut och möta upp Magnus och Hampus. Dom begav sig ut på äventyr efter att ha lämnat Jennifer på fritids idag :)
Sen är det dags för Magnus att åka till jobbet och jag har ingen aning om vad jag och barnen ska hitta på efter att Jennifer slutat fritids för dagen.

Hemma igen

Publicerad 2011-08-09 18:56:34 i Allmänt

Helt slut, slut i kroppen och huvudet. Hade utan tvekan kunnat gå och lägga mig för natten nu, men jag kämpar för att hålla mig uppe. Ljudnivån på Lek & Bus är verkligen hög, man blir slut av att bara sitta där. Barnen har sprungit omkring ordentligt och var så nöjda och glada. Hampus somnade på soffan 18.30, han verkar sova för natten.
Nu fixas det med middag här hemma, ska prova ett nytt recept som jag såg i Nillas matblogg. Det doftar väldigt gott från köket så det ska bli spännande attt smaka.
Sen hoppas jag på filmmys ikväll igen, behöver vila mina stackars ben som inte är vana att gå så här mycket som jag gjort idag och igår. Har kört mycket vagn nu också då jag inte har bilen och det känns rejält i nacken, vetekudden åker nog fram ikväll.
Ska se efter sen om det blev någon bild från dagen, osäker på om kameran hängde med i barnens fart :)

Nu drar vi

Publicerad 2011-08-09 11:45:01 i Allmänt

Jag och Hampus har varit hemma nu i 2 timmar och bara tagit det lugnt, vi tog en promenad hem från skolan efter att vi lämnat Jennifer och det tog ca.50 minuter.
Nu är det dags att bege sig till bussen igen och hämta Jennifer, för att sen åka vidare mot Infra och Lek & Bus :) Får se om det går att fånga barnen på kort idag, inte alltid det lättaste när de far omkring där.
Hoppas nu bara att vi slipper regn, ser oroväckande mörkt ut på himlen.

Bob be natural

Publicerad 2011-08-08 19:33:34 i Allmänt

Vi fick genom SMARTSON testa BOBs nya saft ur sortimentet Be Natural som även innehåller marmelad och sylt.
Produkterna innehåller inga E ämnen eller konstiga tillsattser, vilket jag tycker är väldigt bra :)
I och med det så är det bra att det inte är så stora förpackningar för de håller max 1 månad i kylen. Jag är inte jätte förtjust i saft, tycker att de bruukar vara fruktansvärt söta, den här var alldeles lagom söt och smakade gott. Ska ta och testa sylten nästa gång det är dags att inhandla sylt.



lek & bus

Publicerad 2011-08-08 19:02:28 i Allmänt

Imorgon blir det Lek & Bus med barnen efter fritids, vi ska möta upp Petra och barnen där.
Barnen verkligen älskar det stället, och leka med kompisar där är ju ännu roligare :) får se om jag och Petra kanske får en lite lugn stund och sitta och snacka med en latte? Vi har ju två buskillar med oss så man ska väl inte ha allt för stora förhoppningar... :)

radhus

Publicerad 2011-08-08 18:50:29 i Allmänt

Idag fick vi meddelande om att vi blivit erbjudna radhus som vi så gärna vill ha! :)
Hörde genast av mig med ett sms, tänkte att om det är någon som precis börjat jobba efter semestern så vill jag inte störa på förmiddagen om dom jobbar. Vi har fortfarande inte fått något svar.
Vi hade väl en liten förhoppning om att få svar direkt att dom var lediga och vi kunde komma förbi redan idag. I och med att vi gick hem från Fresta så gick vi förbi omrdået där huset ligger, så vi kikade på det och då sitter dom som bor där på tomten. Men varför hör dom inte av sig?
Vi får ta och ringa till dom under kvällen, hade inte schema med oss när vi var ute så det hade ändå varit svårt att bestämma tid om vi som sagt inte hade kunnat komma dit idag. Då jag vet att vi kommer jobba om varandra den här veckan så finns det inte så många tillfällen för oss att åka dit :( Vill inte gå miste om den här chansen nu.
Skulle vara så härligt med ett radhus, dessutom var det hörntomten så det var lite extra stor inhängnad tomt :)

fritids

Publicerad 2011-08-08 18:28:23 i Allmänt

idag var vi då i Fresta skolan men Jennifer, jag blev kvar ca.15 minuter sen ville hon vara där själv :) När jaga kom för att hämta så frågade hennes fröken om det var okej att hon hängde med till matsalen och åt lunch redan idag. Självklart fick hon det, hon ville ju inte gå hem. Hämtade sen kl.11.30 och hon var så glad, trivdes redan fast hon inte hunnit lära känna jätte många ännu.
Vi tog en promenad hem, blev lite stop på vägen vi lekplatser och tittade på många lastbilar, asfaltsbil, lyftkranar m.m. vilket Hampus verkligen gillade. gick snabt in i Sogma för att handla lunch som idag blev hemmagjorda tunnbrödsrullar :) Var hemma kl.13.15 då var vi slut hela familjen, förutom Jennifer då som satt i soffan med ett stort leénde :)
Jag har varit slut i kroppen, inte van att jobba så mycket som jag gjort sista tiden, dessutom haft båda barnen hemme hela sommaren. Jag fick vila en stund nu medan Magnus tog barnen till Vilunda för att bada.
Nu är dom på väg tillbaka, skulle bara göra ett stop i centrum för att handla lite och hyra en film.

 

Ett gott tips!

Publicerad 2011-08-07 22:06:43 i Allmänt

För er som är mat intresserade (om om ni inte är det så lovar jag att ni kommer bli det) ta en titt på min svägerskas matblogg! Hon uppdaterar kontinuerligt med många goda och inspirerande recept :) NYBERGS MAT 

Min stora tjej!

Publicerad 2011-08-07 21:03:30 i Allmänt

Imorgon börjar Jennifer på fritids, stora tjejen!
Skolan börjar inte förrän 23 Augusti men fritids öppnar imorgon så vi startar med inskolning ett par timmar om dagen så hon lär känna fröknarna och nya kompisarna. Hon ser verkligen fram emot morgondagen och har frågat länge nu när hon ska få börja på fritids och i skolan :)
Imorgon går hon bara 9-11, jag kommer vara med så vi får veta vad som gäller och lära känna personalen.




Blev det höst nu???

Publicerad 2011-08-07 20:44:21 i Allmänt

Tittade ut precis, löven yr omkring, det blåser och är grått och mulet :( jag vill ha sommar och sol länge till!
Insåg precis att vi måste ta bussen imorgon också, inte kul om det ska fortsätta var så här.
Har varit helt galet trött sen i torsdag, och inte gör det här trista vädret det bättre. Kan knapt hålla ögonen öppna efter kl.17 och mörka ringar runt ögonen, ändå så har jag sovit mer än vanligt senaste dagarna.
Slut klagat, nu ska jag se om jag kan hitta lite frukt i kylen. Behöver vitaminer så jag bli pigg och glad :)

 

Såstaholm

Publicerad 2011-08-06 23:45:54 i Allmänt

Jag och Magnus var som sagt på såstaholm onsdag-torsdag, tänkte dela med mig av lite bilder därifrån.
Vi började med dagen i stan, vi beställde en varsin frappe splendid på mitt favvo ställe och njöt av den isolen i Berzeli park. Magnus gick in på Berns och drack en öl medans jag gick till spa skolan där jag varit förut och fick en 25 minuters massage, jätte härligt!
Vi tog sen tillbaka till Täby och gjorde ett stop i täby centrum, Magnus behövde köpa lite nya kläder (!!!) vet inte varför han kom på det just då? Men visst behövdes det.
Vid 16 tiden var vi framme på Såstaholm, vi checkade in och lämnade snabbt ifrån oss väskorna på rummet för att sedan sätta oss på nya uteterassen med en varsin kall öl. Vi bara satt/låg i solstolarna och njöt.
Blev sen en promenad runt området, vi passade på att få med oss formulär för en tipsrunda som dom har uppsatt. Vi körde 2 teman på frågor (och var värdelösa på båda, chansade rakt igenom) och Ann i repan missade att berätta lilla detaljen om att tipsrundan är I en kohage!!!!
Vi gjorde första 3-4 frågorna sen satte vi oss på en brygga vid sjön och bara satt och snackade och njöt och lugnet ett bra tag. Sen var det dags att fortsätta, började bli lite orolig när det var fullt med skit längs med stigen, böjdade sedan se kossor men inget stängsel imellan. Vi befann oss alltså mitt i en kohage, och kossorna/tjurarna var bara någon meter ifrån vid ett par tillfällen. Men det som skrämde mig mest var fåglar som levde rövare i buskarna brevid.... :) Magnus hade iallafall väldigt roligt åt det.
Det var väldigt härligt att bara vara ute och gå så där i solen och lugnet, sen att jag vann tipspromenaden var väl ett litet plus det me ;)









Härlig kväll

Publicerad 2011-08-06 23:14:46 i Allmänt

Blev hämtad av min underbara mormor efter jobbet idag, så åkte vi till Täby för att fira min kusin Emma som fyllde år idag. Böev grillfest med hamburgare och efter det tårta. Herregud vad ovant det var att sitta där utan barnen, hade släkten där med flera barn men min saknades. Kändes tomt först men så härligt det var att bara få sitta och snacka, äta och drick utan behöva springa fram och tillbaka och hålla koll hela tiden.
Då jag inte hade någon bil idag så kunde jag även drick vin, mycket gott och trevligt annars så kör jag alltid när vi är på kalas i Täby.
Bestämde träff med Petra och barnen på tisdag, Lek & Bus blir det då :) Kommer bli mycket uppskattat av barnen
kan jag lova.

Jag funderar seriöst på att skippa bilen

Publicerad 2011-08-06 23:03:42 i Allmänt

Varför ha en bil när de bara strular och kostar massa pengar? Nu funderar jag allvarligt på att skippa bil helt och hållet, men vet att jag skulle ångra mig ganska så snabbt....
Körde ut till landet igår för att jag och Magnus jobbar lördag och söndag, jag stannade där tills imorse. På vägen till jobbet så gjorde jag ett stopp i Åkersberga på macken för att tanka. Men sen kom jag inte längre...........
Hade bilen inne på service igår, allt var okej men de konstaterade ett fel på växellådan. Jag hade innan sagt att jag varit med om att den lagt sig i neutral när jag har kört plus att de hade fått upp en varning om just växellådan när jag bokade servicetiden. Vår bil hade tydligen just den felkoden som Toyota har gått ut med att det är ett fel på, så det skulle gå på en garanti. Tydligen ett ganska stort arbete som skulle gå på en massa pengar så det kändes ju skönt att det går på garanti. Vi skulle höra av oss nästa vecka för att boka in en tid för växellådan då det skulle ta ca. 2 dagar att åtgärda felet.
Så nu imorse så ville växellådan inte mer, den la sig i neutral när jag skulle ifrån macken. Startade om bilen som jag gjort förut när det här har hänt men ändå så ville den inte, fick till slut i växeln så jag kunde köra framåt men kom bara några meter. Satt ett par minuter till och kom sen några meter till inna den la sig i netutral.
Ringde min mormor i lite smått panik, hon var den enda jag kunde komma på var vaken och helt körduglig före kl.9 en lördags morgon. Hon var vaken och kom genast och hämtade upp mig, vad hade jag gjort utan henne?
Jag hade min första öppning på jobbet idag, som tur var så var jag ute i god tid så jag kom till jobbet ca.9.50 och vi öppnar kl.10
Fick lämna in nyckeln i kassan på macken och även lämna vagnen inne på lagret, min farfar kom och hämtade vagnen sen under förmiddagen. Det var han som kom på det där med vagnen, jag hade inte en tanke på att den låg i bakluckan.
vilken tur att vi hade Toyota assistans nu, de bärgade bort bilen till närmsta verkstad utan kostnad.
Nu står bilen i Åkresberga och vi blir väl uppringda på måndag morgon, hoppas att de kan fixa felet där på garantin så vi inte måste få iväg bilen till Europeiska motor.
funderar på att då vi åker för att hämta ut bilen i Åkersberga att lämna något som tack till tjejen på Shell, hon var verkligen jätte trevlig och hade inte alls beövt engagera sig så mycket som hon gjorde.

Får ta tag i att kontakta Länsförsäkringar imorgon, hoppas att vi får ersättnining nu när vi är utan bil, eller hyrbil den tiden som bilen är på verkstan. De hade hunnit stänga när jag ringde idag, hade inte riktigt tid när jag satt på jobbet.
Just nu är jag bara så less på allt som har med bilar att göra, men samtidgt  väldigt glad att vi har toyotan och assistansservisen istället för gamla volvon och själva fått bogsera bort bilen.

Kanske inte en allt för bra bild men här s...

Publicerad 2011-08-03 12:28:20 i Allmänt

20110803029 (MMS)

Kanske inte en allt för bra bild men här sitter jag och Magnus i Berzel park och njuter i solen. Köpte med oss en varsin frappe från gallerian, den är helt underbar :) nu ska jag på massage :)

Packa....

Publicerad 2011-08-02 22:37:37 i Allmänt

Fy vad det går trögt med packningen, inte alls lust att packa.  Men jag har väl inget val, dags attsätta igång så det blir fixat!

helg?

Publicerad 2011-08-02 19:49:50 i Allmänt

Känns som om jag borde ta helg nu, eller? Har jobbat fem dagar nu, har två dagar framför mig som jag hara ledigt innan jag drar igång och jobbar fredag-söndag igen.
Tog iallafall ett glas rosé när jag kom hem och snart dags att sätta igång att packa. Dels ska jag packa åt mig själv för övernattningen på såsta och sen så måste jag packa övernattningsväskor till barnen och dom ska även ha med sig badkläder.

Hampus somnade straxt efter sju men Jennifer fortfarande vaken, hon har precis duschat och ska lägga sig nu så får hon titta på allsång på skansen i sängen.

Längtar till imorgon

Publicerad 2011-08-02 12:25:56 i Allmänt

Jobb idag igen men sen är vi lediga i 2 dagar :) Jag och Magnus är barnfria, barnen ska vi lämna imorgon förmiddag hos min mamma och vi kommer inte hämta dom förrän på torsdag.
Jag och Magnus ska till Såstaholm http://www.sastaholm.se/  ska bli jätte trevligt, hoppas på masor av god mat  då restaurangen är känd för att ha väldigt bra mat. Frukostuffén ska också vara riktigt bra :)
Såg att de byggt en veranda ut mot vallentunasjön, där planerar jag att sitta i solen och njuta av en drink, eller kanske morgonkaffet :)
Vi kommer börja dagen med att åka in tillstan och gå på spa behandling, ska bli så härligt. Tog en kort behandling då Magnus inte vill hänga med, han skulle gå och hämta sin dricks från förra jobbet (så kan han komma och betala sen :) ) Vi tänkte börja med att äta lunch tillsammans, får se var det blir.
Vi kommer hämta barnen runt 12 på torsdag, får se vad vi hittar på då. Har hela dagen ledig så vi får väl packa iordning badkläder om vädret tillåter annars gört vi något annat kul. Kanske ett beök på Rönningeby när vi ändå är i Täby.

Lite bilder från förra tisdagen

Publicerad 2011-08-01 21:02:02 i Allmänt

Förra tisdagen vr då vi skulle ha gått på skansen och tittat på allsång men hamnade i vasaparken tillsammans med Nilla, Claes och barnen.
Jag, Magnus och barnen gick sedan till Magnus förra jobb på Berns (han började på nytt jobb idag) och åt underbart goda desserter.



Hampus lärde sig att ta sig upp för klätterväggen själv :)



Han tycker verkligen om att cykla



Jennifer som först inte ville vara med på bild



Men sen ändrade hon sig :)
Hon fick en underbart god hallonsorbet som låg på nästan en liter jordgubbar, portionen ser liten ut på bilden!



Jag och Magnus beställde in en Bonbon (tror jag att det hette) en härlig blandning av tryfflar av olika slag, hemmagjorda kakor, bär och hemmagjord marmeladgodisar.



Och så blev det en klassisk Creme Brule



Självklart en god kaffedrink till :)

Två år lite drygt tog det innan vi kom ivä...

Publicerad 2011-08-01 20:41:56 i Allmänt

20110801025 (MMS)

Två år lite drygt tog det innan vi kom iväg och fick iordning målningen som vi köpte på Rhodos. Nu ska den upp på väggen, måste bara bestämma oss för var. Tog bilden med mobilen nu så långt ifrån bästa kvalité. Så härliga färger! Nu längtar jag ännu mer till sol, värme, ligga i en solstol med en paraply drink och bara vara. Lite bus med barnen i poolen också såklart :)

Är så fruktansvärt trött

Publicerad 2011-08-01 19:31:47 i Allmänt

Jag menar verkligen allvar när jag säger att vi BEHÖVER semester, inte sen utan NU! Men inte kommer det att bli så... Är verkligen less nu, känner hur humöret inte alls är på topp, orkar knapt vara social och blir irriterad över minsta lilla.
Visserligen är jag ledig ett par dagar i sträck nu under sommmaren men det tajmar aldrig in då Magnus är ledig och vi behöver verkligen ha minst 1 vecka tillsammans med riktigt semester. Bara vara tillsammans hela familjen och koppla bort alla måsten, det skulle  vara underbart!

Om

Min profilbild

Nettan

Hej Välkomna hit till min blogg! Jeanette heter jag och är 25 år, bor Norr om Stockholm i Upplands Väsby. Har tillsammans med min sambo Magnus två barn, Jennifer 7 år och Hampus 4 år. Familjen är i fokus här i bloggen, allt vad det innebär med 2 underbara, busiga och härliga barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela