Kul recept

Publicerad 2012-10-31 23:46:00 i Allmänt

Letade roliga/läskiga recept till på lördag

Hittade detta på
http://www.tasteline.com/Recept/Cake_Pops_med_oreokakor


Om ni har några idér så skriv gärna en kommentar! Börjar bli lite tight om tid nu.... Men vi har lite förslag.

Heja Carro!

Publicerad 2012-10-31 22:37:29 i Allmänt

Såg en incheckning på facebook på Danderyds förlossning, så spännande :)
Med tanke att det var nu på kvällen så är väl chansen stor att du prickar in min syster Johannas födelsedag. Vilken härlig present hon skulle få då, ett kusin barn :) Eller vad säger man...???
Då blir det en bebis innan Råsunda rivs ;)

Hämtat hem en nöjd tjej

Publicerad 2012-10-31 22:10:00 i Allmänt

Jennifer var mycket nöjd, men trött när jag hämtade henne runt 20.30.
De hade varit runt i närområdet där kompisen bodde och hade fått massor av godis, men det var rätt så kallt ute och de hade ju inte valat ha jackor. Va lite knepigt när jag skulle packa kläder till henne, hon skulle ju vara utklädd, är ju det som är grejen och då är det ju tråkigt att dölja det med en stor jacka ovanpå.

Halloween

Publicerad 2012-10-31 10:38:00 i Allmänt

Idag ska Jennifer bli hämtad från fritids av en klasskompis, hon ska hem till dom och så ska de klä ut sig. Är ju tydligen idag som man ska gå runt och fråga Bus eller Godis, aller vad man nu säger.....
Jennifer har aldrig gjort det tidigare, men när hennes komis ringde igår och frågade om hon ville hänga med så bkev hon jätte glad :) Undrar om dom kommer våga göra något bus??? Och sen undrar jag hur många som tänker på att det är den dagen idag och har förberett med godis hemma? Men när jag kollar runt lite bland inlägg på bloggar och kommentarer på facebook så verkar det som om det är många som kommer fira ikväll. Känns ju fortfarande ganska så nytt i Sverige. Hur som hells så tror jag att de kommer få en jätte rolig kväll. Jag ska hämta Jennifer på vägen hem från jobbet så det blir inte förrän runt 20.30, så det blir en lång kväll för henne. Lite typiskt enda kvällen som både jag och Magnus jobbar den här veckan.

Riktig innedag

Publicerad 2012-10-29 14:40:59 i Allmänt

Ute blåser det storm och regnar, ser riktigt trisst och kallt ut!
Jennifer och Linnea kom hit på förmiddagen, tjejerna och Hampus har suttit och pysslat i köket och nu har de gått in på Jennifers rum och leker allihopa tillsammans. Underlättar ju en hel del när Hampus får vara med :)

Planen är Ikea i eftermiddag/kväll när Magnus kommit hem från jobbet. Men just nu så känns det inte alls lockande att gå ut...
Tanken är att vi ska köpa en ny skiva till Jennifers skrivbord, hon ska få en längre så ska vi plocka bort byrån som står bbrevid skrivbordet nu. Hon vill ha mer bänkyta så hon kan ha sitt lego där, bygger hon på golvet så måste det ju plockas ihop varje gång hon lekt färdigt.

Morgonmys

Publicerad 2012-10-29 09:27:00 i Allmänt

Sitter i soffan med en kopp kaffe, Hampus tittar på någon barnkanal.
Inga planer alls för dagen, känns jätte skönt. Har varit så mycket förra veckan så idag passar det bra med en hemma dag. Kanske pyssla lite till Halloweenpartyt, och sen.så behöver jag komma ikapp med tvätten.

Pumpor

Publicerad 2012-10-28 23:54:00 i Allmänt

Letade dekorationer idag med barnen till Jennifers Halloweenparty, jätte dåligt utbud är det. Massor av julsaker är däremot vad som finns att köpa redan nu, i alla affärer
Hitade iallafall lite pumpor lösvikt på Willys :)BBarnen plockade ihop en påse med pumpor i varierande färger och storlekar.

slapp kväll

Publicerad 2012-10-28 19:54:52 i Allmänt

Bäddat ner mig under en filt i soffan, Hampus ligger brevid mig och sover och Jennifer blev hämtad för en stund sen då hon skulle sova hos en kopmis. Samma kompis som hon även sov hos natten till idag, de hade inte lekt färdigt när jag hämtade henne idag :)

Ny klänning :)

Publicerad 2012-10-27 14:08:00 i Allmänt

Fick presentkort på Salt när jag fyllde år så jag passade på att gå in där idag och leta klänning. Hittade några stycken, en fick följa med hem :) Tror den blir perfekt till ikväll! Gick och köpte ett par lite tjockare men glansiga strumpbyxor också, lär ju bli rätt kallt ikväll.

Wohooo :)

Publicerad 2012-10-26 23:34:00 i Allmänt

Känner mig laddad inför morgondagen :) Som sagt, verkligen vad jag behöver just nu!
Magnus jobbar helgen så det blir barnavkt och jag hoppas på att få gott om tid på mig att göra mig iordning, Sofie skulle komma över och fixa sig iordning här, har lite Champagne i kylen som vi borde dricka upp :) Kanske även Cia skulle komma förbi, hoppas på att hon gör det. Även om man ska umgås hela kvällen på plats sen så är dte ju skillnad, så fort vi är där så blir det ju hög ljudnivå och sen sätter middagsshowen igång och då blir det ju lite svårt att prata med varandra.

Hoppa ni får en trevlig helg!

SNÖ

Publicerad 2012-10-26 13:15:35 i Allmänt

Det är så härligt med Snö, kan det inte komma lite mera?
Däremot så blir min nacke katastrof dålig i och med kylan.... Men hellre snö och kallt än kallt och regnigt! Vilat hela dagen men nu så måste jag försöka komma igång så jag kan ta mig till jobbet.

Imorgon väntra däremot en jätte härlig dag med dinnershow på Golden Hits med vänner :) Ska verkligen bli jätte roligt och precis vad jag behöver just nu!

Shoppat

Publicerad 2012-10-25 19:54:35 i Allmänt

Idag har vi gjort stan ;)
Jag bytte färg och storlek på en jätte fin kofta jag fick av Magnus i present, den hade varit slut här på MQ i Väsby.
Magnus gick in på utförsäljning på JC, han hatar typ sånt precis som mig. Kläder huller om buller och absolut ingen logik. Men han kom ut med 2 par jeans och 2 tröjor, skulle gått på närmare 3000:- men med 75% så blev det ju riktigt bra pris!
Hampus fick också jeans, hoppas han bara vill pröva dom. Men de ska nog passa.
Sen fixade vi biljetter till RAW comedy club som är på Hilton i höst. Vi ska gå i december och får sällskap av Sofie och Nicke, de ser vi fram emot :)

Gott!!!

Publicerad 2012-10-24 21:26:00 i Allmänt

Passar på när jag får välja vad jag vill till middag


Hur ska detta gå?

Publicerad 2012-10-24 13:25:35 i Allmänt

Har fruktansvärt ont i nacken och känns som om jag håller på att få ryggskott, och om 1,5 timme så ska jag vara på jobbet. Det känns som om det kommer bli en väligt lång eftermiddag/kväll idag....

Tack!

Publicerad 2012-10-23 22:42:15 i Allmänt

Stort Tack för gratulationerna som kom via samtal och sms!

Vi får väl se hur lång tid det tar innan bröllopet blir av, och var det blir..... :) Puss älskling, känn ingen press ;)
10 år innan förlovning, men förhoppningsvis något färre år nu innan nästa ring sitter på fingret :)

Jul

Publicerad 2012-10-23 12:12:00 i Allmänt

Hampus blev helt till sig igår när vi var inne på Rusta, massor av julsaker! Han ville köpa allt :) Och så skulle jag ta kort på honom vid julbelysningen, den blåa vill han ha på balkongen.

Resekompis

Publicerad 2012-10-22 22:33:00 i Allmänt

Hampus pratar varje dag om Elvin, hans resekompis som han själv säger. Eller om jag ska skriva precis som han säger så ska det stå Alvin.... Han kan inte säga Elvin.
Jennifer och Hampus fick direkt kopmpisar på Rhodos, ett syskonpar i samma åldrar som dom. Dom hade så roligt tillsammans och det var så kul att se dom. Tjejerna utmanade verkligen varandra i poolen, de verkade ligga på samma nivå ungefär när dte gälde simningen och modet att hoppa m.m. Men när veckan var slut så simmade båda utan probelm långa stunder på det djupa och hoppade och försökte dyka från kanten, de åkte jätte långa LÄSKIGA vattenrutchkanor tills de fick träningsvärk i benen av att springa upp för trapporna :)
De var bara 6-8 barn i superkids (barnklubben för 7-12 åringar) och båda tjejerna gick där så de lärde känna varandra första dagen. Killarna gick i Bamseklubb tillsammans men var nog båda lite blyga i början men sen kom dom igång ordentligt.


Grabbarna var ju lite svårare att fånga på bild, men här busar dom i havet :)

Rhodos

Publicerad 2012-10-22 20:04:00 i Allmänt

I slutet av veckan på Rhodos så förlovade vi oss, jätte härlig kväll på stranden och barnen var på cocos födelsedagskalas som arrangerades av barnklubbsledarna. Perfekt tajming :)


Jätte god champagne, passade på att köpa det på flyget ned som tur var. På plats fanns mest läskigt sliskiga mousserande.
Perfekt tid för solnedgången, men vi var ju på fel sida av ön... Men utsikten var väldigt härlig iallafall :)
Medan vi satt på stranden i lugn och ro så var det disco i Bamseklubbhuset där de flesta barnen på hotellet var

klippa och klistra

Publicerad 2012-10-22 15:36:30 i Allmänt

Sitter och pysslar med halloweeninbjudningarna, Jennifer ville så gärna fixa egna kort. Så nu har jag fixade alla adresser så ska Jennifer få hjälpa till med att göra insidan på korten.
Hn ville ha orangea kort för att gå på pumpatemat men det var jätte svårt att hitta, så nu blev det en satts med dubbelvika svarta kort med tillhörande svarta kuvert. Så får vi klistra in oranget papper på insidan och skriva på det, kommer nog bli jätte snyggt.
Därav blev det även lite jobb med adresserna, har fått skriva de på vitt papper och klistrat på kuverten. Måste bara försöka bli färdiga med dom ikväll så vi får iväg dom.

Tårtor

Publicerad 2012-10-22 09:31:00 i Allmänt

Igår så bakade vi 2 helt nya recept från kokboken Liten smula
Den ena var en kaffe och chokladcheeseckae, den såg god ut men var alldeles för mäktig. Tror att jag föredrar cheesecake som man fryser ochi nte tillagar i ugn, oavsett smaksättning.
Blev även en limetårta med italienskmarräng, den både blev snygg och var otroligt god. Den kommer vi absolut göra om!

Otroligt god! Men tror att vi nästa gång ska testa att göra portionsbitar nästa gång i små formar. Marängen föll ihop när man började skära i tårtan.
Här finns cheesecaken med också, dessutom så bakade jag vanilj och chokladdrömmar, kolakakor och kokostoppar. Var länge sen jag bakade så mycket till ett kalas, men nu fanns både tiden och inspirationen :)

Födelsedag

Publicerad 2012-10-21 20:03:00 i Allmänt

Idag är det min dag :) Haft en del av släkten här på fika, vi bjöd på massa hembakat. Testade några nya recept, bilder finns på kameran och kommer senare.

Det här fick jag i present av Hampus

Då blir det Hallowenfest/middag

Publicerad 2012-10-19 11:06:06 i Allmänt

NU ÄR DET BOKAT!!!
Kom gärna med tips om ni har, det här är nytt för mig.
Måste köpa inbjudningskort idag så vi hinner få iväg dom i tid, inte sån värst framförhållning här inte.
Vilken tid är det det börjar bli mörkt ute? Måste ju vara mörkt så man kan ha lite läskiga dekorationer och ljus, annars blir det ju inte rätt stämning.

Drakula tjejen :)

Publicerad 2012-10-19 10:07:00 i Allmänt

Missade ta bild innan vi gick ut, men hon blev jätte fin i kläderna och så fick hon lite svart ögonskugga också.


Hallowen

Publicerad 2012-10-19 10:03:00 i Allmänt

Jennifer har maskerad i skolan idag, hon sa att de flesta tjejer skulle vara prinsessor men Jennifer ville vara drakula tjej :)
Nu är hon jätte inspirerad och gillar hallowen temat, funderar på om hon skulle få bjuda över några kompisar på lite hallowenmiddag... Undrar bara om vi har tid/ork att fixa, men det borde väl inte vara så mycket jobb, eller???
Ska försöka få tag i Magnus och höra efter vad han tror om idén, 2 veckor på oss isåfall att fixa.
Ska försöka söka lite på nätet och se om jag kan få lite idéer :)

Nu ger jag upp för idag

Publicerad 2012-10-17 23:37:00 i Allmänt

Så slut efter jobbe tidag, visste knapt hur jag skulle ta mig hem....
BLev en lugn kväll i soffan, Magnus gick och la sig redan 21.30 då han började tidgt imorse och ska vara på jobbet till kl.06 imorgon. Han är inte så van vid dessa toder, är ju bara lunch var 4:e vecka och sista gångerna verkar de ha haft väldigt mycket.

Ska lägga mig i sängen nu och drömma mig tillbaka till Rhodos.....
Som jag saknar lediga dagar med familjen, sol och värme!

Byter av nu

Publicerad 2012-10-17 15:07:00 i Allmänt

Hemma med hampus idag också, jätte pigg men slutar smitta efter penicillinet ikväll. Imorgon får han gå på dagis igen :)
Sitter i bilen nu i Solna med barnen, väntar på att mötaupp Magnus så får han ta med barnen på tåget hem. Första jobbdagen för mig på 2 veckor, kommer ha en överfull mail att gå igenom när jag väl är på jobbet...

Hemmadag

Publicerad 2012-10-16 12:58:00 i Allmänt

Hemma med Hampus idag, tar 48 timmar efter första penicillindosen innan han inte smittar längre. Lite småsega båda två, tittar på TV och spelar spel. Jag har haft tid att gå igenom alla fina bilder från semestern också :) Videokameran har jag inte hunnit gå igenom ännu, men det kommer.
Var närmare 300 bilder kvar när jag hade gått igenom alla, så får väl försöka att välja ut en liten del av dom och visa här.

Även hunnit kontakta vårat försäkringsbolag och anmält de tillfällen vi fick uppsöka läkare på Rhodos. Ska få hem papper nu som ska fyllas i, hoppas vi kanske får tillbaka lite.
Jag blev ju dålig andra dagen på plats och fortfarande inte helt återställd men orkade större delen av resan hänga med familjen iallafall, dock orkade jag inte leka och bada med barnen så mycket utan fick mest sitta brevid och bara titta på. För när halsflussen blev bättre efter 3 dagar med penicillin så kände jag va biverkningarna från tabletterna ordentligt. Halsbränna och illamående, jätte jobbigt. Undrar vad de är för tabletter jag äter igentligen, stora är dom iallafall måste ligga på över 1g/tablett.
Hampus var smått hängig sista dagrna men de kom framåt eftermiddagen och kvällen, han sov till och med middag en dag. Sista dagen så fick vi gå till läkaren med honom då han hade klgata på att det gjordt ont i örat kvällen innan. Han fick förbud att doppa huvudet i poolen och tog det väldigt lugnt. Men med typ Ipren var 4:e timme så blev han ju mycket piggare. Nu går han precis som mig på penicillin och så hoppas vi att vi slipper streptokocker sen!



Några bilder från första dagen på plats


Precis utanför våran balkong. vi hade jätte fint väder på förmiddagen men sen efter lunch så blev det lite molning, men de mesta molnen gick runt hotellet och via berget. Men var en alldeles lagom start på veckan.
Testar verkligen gränser, hur långt kan man sräcka sig utan att ramla i...?
Och precis efter att den bilden togs så ramlade Hampus i poolen med kläderna på!
Bamse parad :) 5 eftermiddagar så kom coco clownen, Raj raj och Bamse och hans vänner till poolen
En liten promenad medan Jennifer var och tränade med Abs. Show kids inför kvällens dansuppvisning på scenen
Precis innan Jennifer ska upp och dansa, hon väntar bara på att få en tröja

Varma kvällar

Publicerad 2012-10-16 10:00:00 i Allmänt

Var verkligen jätte härligt väder på Rhodos, trotts en förmiddag med åska och regn. Men då låg ju jag inne på rummet med feber...
Hittade en bild på mig från onsdags kvällen, den svalaste kvällen efter förmiddag med regn och jag hade feberfrossa ändå var det lagom med tunn långärmad kofta och sjal.
De andra kvällarna hade jag bara en tunn kortärmad kofta och klänning, och jag brukar alltid frysa så det var varmt. Magnus fick nog aldrig användning för de koftor han hade med sig. Temperaturen dagtid var 26-28 i skuggan och de va inte stor skillnad till kvällen, kanske sjönk som lägst till 22 om vi sätt ute länge.


Ska plocka fram kameran och videokameran idag och ladda över bilderna därifrån också, nu har det bara blivit mobilbilder.

Nu är vi hemma!

Publicerad 2012-10-15 15:35:00 i Allmänt

Men usch för att byta 28 grader i skuggan och klarblå himmel mot 8 grader och regn, vill tillbaka!
Barnen var inte glada över att åka hem, Hampus försökte med mycket för att få va kvar....

Vi landade kl.03.30 inatt och hemma en timme senare. Så vi är alla ganska trötta idag.

Hunnit med ett besök på närakuten idag med Hampus, han har också streptokocker precis som mig. Så penicillin nu och hemma åtminstone till på onsdag.



Sista dagen på Rhodos

Publicerad 2012-10-14 15:28:00 i Allmänt

Ligger i solen och njuter, termometern visade förut 28 grader i skuggan. Kan verkligen inte påstå att någon i familjen längtar hem. Trots att både jag och Hampus har blivit sjuka under veckan så har vi haft det underbart! Kl.21.30 går transfern till flygplatsen, några timmar kvar.

Rhodos

Publicerad 2012-10-07 18:21:00 i Allmänt

Nu är vi ombord på flyget! Nu drar vi till varmare breddgrader :)
Ska bli så härligt, ses om 1 vecka igen.



Ett monster i min säng!

Publicerad 2012-10-07 18:17:00 i Allmänt

Hampus var bjuden på monster kalas idag och sin bästa kompis, hann precis med det innan vi åkte till Arlanda :)

Semester!

Publicerad 2012-10-06 19:43:00 i Allmänt

Nu firar vi in semestern :)
Underbart god champagne och pasta med kräftor och lax i vitvinssås.

Kalastjejen :)

Publicerad 2012-10-05 19:36:00 i Allmänt

Jennifer har precis kommit hem från Linas kalas

Klänningen något kort, hon har vuxit så mycket! Jennifer har haft så mycket klänningar jämt, men nu när jag skulle packa och ta fram kalas kläder så insåg jag att de flesta var alldeles för små.

Yrsel

Publicerad 2012-10-04 21:09:05 i Allmänt

Yrsel hela dagen, jätte jobbigt. Verkar komma pga inflammation i muskelfästen i nacken, måste bort innan söndag!!!
Förutom att jag mått skit större delen av dagen så var det ändå någonting possitivt... ;)

sommar och vinter

Publicerad 2012-10-03 13:26:11 i Allmänt

Då har vi varit i källaren och hämtat upp resväskor, sandaler och vinterjackor. Härlig blandning :)
Sista jobbdagen nu innan 2 veckors ledighet, ska bli så härligt!
Magnus är ledig från och med lördag och börjar jobba tisdag 16/10 igen, så det blir lite mer än 1 vecka för honom med.
Min plan är att få färdigt packningen innan helgen, så mycket som går då såklart.
Fredag så ska Hampus vara ledig så då vet jag inte hur mycket som kan hinnas med och på kvällen så ska Jennifer iväg på tjejmiddag, så hon ska ju lämnas och hämtas och Magnus jobbar kväll. På lördag så har vi tänkt att vara riktigt lediga, vi har ju precis börjat få varannan helg ledig tillsammans så för oss är det inte så vanligt med lediga helgdagar. Vi vill ta vara på det och passa på att få varva ned lite innan semestern börjar på "riktigt".
Så jag ska se om jag kan börja gå igenom lite kläder ikväll när jag kommer hem, annars så ska jag göra det imorgon. Men då har jag redan lite inbokat på dagen och sen är det gymnastik för Hampus och dans för Jennifer på kvällen..... Ja, tiden går!

Dags att ladda kamerorna, filmkameran, nintendokonsollerna och bärbara DVD-spelaren.

Träningen avklarad!

Publicerad 2012-10-03 09:37:34 i Allmänt

Dagens träning fixad, härligt :) Nu blir det lite fix hemma och förbereda middag till kvällen, vi har barnvakt då både jag och Magnus jobbar kväll.
Fortsätta med tvätten idag också så allt är rent innan vi åker på söndag, iallafall det som ska med på resan :)

Bilderna försvann...

Publicerad 2012-10-02 00:01:00 i Allmänt

Bilderna jag la in igår, och texten också för den delen bara försvann.
Skrev ett nytt inlägg och det verkar ha ersatt gårdagens inlägg med bilder från brandstationen...

Lägger in några bilder igen men tyvärr så orkar jag inte skriva om texten.

Så trött

Publicerad 2012-10-01 18:53:54 i Allmänt

Sitter i soffan med Hampus och kikat på barnprogram, vi har innan lämnat Jennifer på trampolin träning. Känner hur jag får anstränga mig för att hålla ögonen öppna, jätte trött! Sov jätte dåligt förra natten, hoppas det blir bättre idag.

Om

Min profilbild

Nettan

Hej Välkomna hit till min blogg! Jeanette heter jag och är 25 år, bor Norr om Stockholm i Upplands Väsby. Har tillsammans med min sambo Magnus två barn, Jennifer 7 år och Hampus 4 år. Familjen är i fokus här i bloggen, allt vad det innebär med 2 underbara, busiga och härliga barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela