Underbara barn

Publicerad 2010-09-30 23:03:08 i Allmänt

Gårdagens bild på 2 överaktiva barn :)

Någon om vill hänga med på Underbara barn mässan nästa helg? Håller på fredag-söndag 10-18.





Klätterapan Hampus

Publicerad 2010-09-29 12:37:58 i Allmänt

Hampus börjar boksavligen klättra på väggarn här hemma efter snart 1 veckas förkylning.
Han är ju så pigg och glad men behöver små vilopauser och sover extra mycket, annars så hade han kunnat vara på dagis. Fever hade han ju bara i Torsdags. Men då vi vet att han så lätt blir riktigt dålig så vill vi inte skicka tillbaka honom till dagis för tidigt då de flesta barn där är väldigt förkylda. Skönt att jag hade 2 dagar ledigt den här veckan och verkligen kunde passa på att hlla honom hemma lite extra.
Men i eftermiddag så ska vi till dagis någon timme, föräldramöte kl.17 och Magnus har inte kommit hem än vid den tiden så jag anmälde att vi behövde barnpassning. Tycker det är toppen att de alltid har föräldramötena kl.17 och erbjuder att passa de barn som inte har barnvakt.

Vi köpte som sagt lite nytt till lägenheten som vi snart får flytta in i, just nu står det i vardagsrummet och tar plats. Hampus missförstod det nog lite och trode att det var en klätterställning, vi har hittat honom högst upp 2 gånger.
Måste hitta någon annan lösning för sängborden som ligger ovanpå diskmaskinen.





Ni behöver ju inte lägga märket till alla tvätt som är runtomkring ;)

Men dom 2 stora kassarna som syns lite i bild är fulla av urväxta ytterkläder som precis blivit sålda på Tradera :)
Ska packa ihop dom snart, skönt att bli av med en del innan vi flyttar. 

Min lilla bebis

Publicerad 2010-09-29 10:41:20 i Allmänt

Hampus sitter och tittar på film och myser.
Börjar piggna till lite nu efter några dagars förkylning.



Även om han är sjuk kan han alltid se busig ut

Liten sjukling och förberedelser inför flytten

Publicerad 2010-09-27 12:18:07 i Allmänt

I Torsdags fick Hampus feber så i Fredags var jag hemma med honom, hoppades på att han skulle bli frisk under helgen. Febern var borta redan under fredagen men han är väldigt förkyld så vi fick vara hemma även idag. Sen är jag ledig tisdag och onsdag.
Nu ligger han i soffan och tittar på Bolibompa, hoppas att han somnar snart då han behöver vila mycket.
Själv passar jag på att fixa lite här hemma, har tvätt på gång och fler maskiner blir det, städar ur kylskåpet och så tänkte jag rensa ur sommarkläder. Hoppas på att komma iväg och handla lite idag också, behöver storhandla men vill först rensa ur ordentligt så vi ser vad vi har. Är nu mindre än 1 månad kvar tills vi får flytta tillbaka till vår lägenhet, så vi tänkte försöka tömma frysen nu.

I fredags så kom min farmor och farfar över på fika på eftemirddagen, sen när Magnus kom hem från jobbet så åkte vi två iväg till Barkarby och köpte diskmaskin. Nu när vårat nya kök är färdigt så får vi plats med en stor diskmaskin, jätte skönt så nu är det inskaffat. Står i ena hörnet i vardagsrummet och väntar på att flyttgubbarna ska bära över den :) 
När vi kom hem så åt vi pizza allihopa innan farmor och farfar åkte hem.

I Lördags så var det simskola som vanligt, men Hampus var förkyld så an fick inte vara med och bada så det blev bara jag och Jennifer som åkte. Magnus fixade iordning lite matsäck medans vi var iväg.
När vi kom hem så bytte vi om och så gjorde vi oss redo för en ytflykt till skogen, Vi hade kaffe, festisar, ägg och bacon smörgåsar och pannkakor med oss. En kompis till Jennifer följde också med, barnen tyckte det var väldigt roligt att komma ut. När vi sen kom hem igen så fick tjejerna leka själva inne i barnens rum medans Hampus somnade i våran säng.
Vi hade inge planer för kvällen och var helt slut så det blev en sväng till Ica format. Vi köpte lite smått och gott i charken till middag, mycket enkelt men väldigt gott.

Igår hade vi inte heller några planer, fortfarande var vi ganska så trötta. Magnus och Jennifer tog iallfall longboard och sparkcykel och gav sig iväg till Lotta, Magnus skulle hjälpa henne i trädgården och Jennifer ville gärna träffa sin farmor. Hampus har pratat om att åka till Ikea hela veckan, gullungen :) Sofie ville hänga med så vi åkte dit och shoppade. Hittade sidebordet/skänken som vi har tänkt att ha som Tv bänk, låg ouppackat i kartong i fyndhörnan :) Kunde inte annat än att slå till med en gång. Riktigt bra pris fick vi. Sen fick jag tag på 2 sängbord som vi skulle ha och nya dynor till köksstolarna. Så nu har vi utökat hörnan i vardagsrummet med ännu mer saker tills vi får flytta hem igen.
Känns om om det är ännu mindre tid kvar när man ser allt som ligger och väntar. Snart dags att börja packa också. Nu längtar vi verkligen hem. Ska bli så skönt att flytta. 

Ny vecka

Publicerad 2010-09-21 22:49:34 i Allmänt

Härligt att flrra veckan gick så pass smidigt, och jag har mitt Amadeus diplom :)

I helgen var vi alla lediga, så lördag började som vanligt med Jennifers simskola kl.10.40
Jag satt och tittade på, ville se hur hon låg till. Vi behöver träna mer på att ha ansiktet i vattnet och glida, så ska hon nog få sitt första märke när terminen är över.
Magnus och Hampus badade medans JEnnifer simmade, Hampus ville tydligen bara åka stora rutshkanorna och vägrade bada i poolerna.
Efter badet åkte vi hem och packade om och fick i oss lite lunch. Sen bar det av in till stan med tåg, vilket barnen tyckte var väldigt roligt. Vi skulle köpa kaffe (nespresso) och Magnus behövde lite nya kläder. Regnet bara öste ned så vi tog bussen från pendeln och gick av vid gallerian, man kan väl säga att vi inte var ensamma direkt.
Magnus hittade lite kläder på MQ och sen gick jag och barnen in på BR medans Magnus fick ta paraplyt med sig och gå till biblioteksgatan och köpa kaffe. Barnen fick välja en varsin målarbok och så blev det lite nya pennor.
Vi anslutade med glass och Frappe på mitt italienska favorit ställe i Gallerian :)

Sen blev det tunnelbana till Stureby, vi skulle hälsa på Jonas som flyttat dit för inte så länge sedan.
Hampus längtade nog mest efter att få hälsa på katten Rufus, Kan ju säga att Rufus inte var lika förtjus över besöket. Jonas bjöd på lite småplock och Öl när vi kom sen gick vi till en Pizzeria/Pub i närheten och åt middag.

Söndagen böev det lite sovmorgon, härligt. Sen passade Jonas och Lotta barnen medans vi åkte och röstade och tittade på en lägenhet. Vi fastnade verkligen för den, en 4:a på marklplan, inglasad veranda och stor tomt. Tyvärr lite mindre än vad vi annars ha men det gjorde inte så mycket då det fanns en stor tomt.
Det var ett bostadsbyte så dom som bor där måste ju vilja ha våran lägenhet, lite svårt bara när vi inte kan visa den. den är färdigrenoverad om precis 1 månad men vi vill ju helst slippa flytta in och flytta ut direkt.
Hyran för dom om dom tar över vår lägenhet blir mycket dyrare också så dom är lite osäkra. Vi hoppas att det kan lösa sig men det känns lite hopplöst just nu då det inte verkar gå att komma in i lägenheten innan 21 oktober.
Vi fick ett brev om att alla får komma och titta på sina lägenheter den 11 oktober mellan 8-9 men då kan varken vi eller dom.

I vilket fall som helst så är det bara 1 månad kvar nu! Äntligen kan man börja nedräkningen i den här lägenheten :) Ska bli så skönt att flytta hem igen, eller till en helt ny lägenhet kanske.


Lite nya bilder

Publicerad 2010-09-16 19:00:03 i Allmänt



Fredagsmys, barnen får middag när de tittar på bollibompa. Har nog aldirg hänt förut att de sittot där och ätit men de var så snälla och söta så vi ville inte störa och få in dom i köket.



Glasspaus på Barnensdjungel :)



 
Har vi galna barn eller?

Amadeus

Publicerad 2010-09-16 18:46:56 i Allmänt

Ja som rubriken lyder, det är det jag har ägnat hela veckan åt.
Är på kurs 9-16.30 varje dag, jätte roligt men idag kände jag att det nu får det snart räcka. kändes som att nu går det liksom inte att ta in mer ny information. Hoppas på att få lite mer klarhet imorgon då vi varje morgon börjar med en snabb genomgång av det vi gjort dagen innan.
Känns iallfall så otroligt skönt att få det här gjort, imorgon får jag Amadeus diplom!!! :)  Det betyder väldigt mycket när jag kommer söka jobb.

Har inte orkar göra så mycket mer, igår tog jag mig iväg och hämtade min mobil som varit på lagning.
Passade sedan på att åka och storhandla, vilket var väldigt nödvändigt. Ser fram emot morgondagen, hoppas att vi slutar tidigt och jag kan komma och hämta barnen runt 16 tiden. Sen blir det fredagsmys med familjen :)

Barnen har varit så duktiga den här veckan, de har varit på dagis mellan 7.45-17.30 varje dag. Normalt sett så går de 4 dagar i veckan ca.9-15.30 så det är lite skillnad. Hampus är väldigt trött på kvällen och somnar fort, men inga problem på mornarna.


Jennifer är på sin första trampolinträning idag, Magnus är med henne. Han ska hjälpa till då det behövs, och idag så var en tränare borta så då fick han börja med att hoppa in på första träningen redan :)
Jag passar på att sitta och mysa med Hampus, men nu håller han nästan på att somna. Ska börja med middagen så fort han somnat. Haft lite ont om tid för matlagning den här veckan så idag blev det barnmatsburkar till barnen vid 17.30, till deras stora glädje :) jag ska fixa iordning middag till mig och Magnus så den är färdig nbär dom kommer hem igen. Träningen slutar inte förrän 20.00 så det blir sent för Jennifer på torsdagar.

Vi har haft det ont om tid nu i 1 vecka, mycket planering krävs för att få ihop det med hämtning på daggis och matlagning. Undrar hur familjer får ihop det då båda föräldrarna jobbar heltid och har barn på dagis och/eller skolan. Vi har ätit middag vid 18 tiden och sedan när barnen somnat så har vi (Magnus) fått laga middag till dagen efter så vi då bara kan värma på den när vi kommer hem.

Ska se om jag kan få in lite nya bilder på datorn innan jag lägger Hampus i sängen.

Shopping

Publicerad 2010-09-12 22:29:21 i Allmänt

Hade ingen bra start på dagen idag, hade jätte ont och kunde inte röra mig men kom upp vid 12 tiden.
Magnus lämnade Jennifer hos en kompis och vi tog med oss Hampus och åkte till Barkarby outlet. Hittade massor av fynd, täckbyxor till Hampus på rea, inlines till Jennifer på rea (blir present eller julklapp), vinterskor till båda barnen och så hade Toys r us lagerutförsäljning så lite fynd där med :)

Sen åkte vi tillbaka till väsby och hämtade Jennifer för att sedan åka tillbaka och gå på Ikea.
Fikade, köpte ljus och servetter (därför vi åkte dit) och åt middag.
Hemma igen vid 19 tiden och då la vi barnen och fixade lite, sen har vi tittat på film och bara tagit det lugnt.


Imorgon börjar jag 1 vackas Amadeus utbildning, jätte roligt men klänner mig lite nervös över hur det ska gå.
Hoppas att jag fixar den här veckan och har Amadeus diplom när veckan är slut. Skulle vara ett stort plus när jag söker jobb sedan.

Nu ska jag sova så jag orkar upp imorgon och är pigg under lektionerna.

Dator tillbaka = nätshopping :)

Publicerad 2010-09-11 21:20:27 i Allmänt

Köpte precis denna jacka till Hampus, tyvärr så var den rosa slut i Jennifers storlek. Men kanske var mest tur att den rosa var slut i större storlekar då hon igentligen inte behöver bågon ny.




Nova Star från en ny nätbutik som jag hittat http://www.kidelin.se/

Dator igen

Publicerad 2010-09-11 20:41:16 i Allmänt

Då var man tillbaka igen :)
Min dator råkade ju ut för en lite olycka förra veckan, den ska in på reparation men har inga förväntningar om att den kommer fungera igen. Hoppas bara att det går att rädda alla bilder som ligger sparat på den.
Den här datorn ska min kära lilla son inte få kissa på!

Rolig vecka har det varit iallafall, börjat komma in lite mer på min nya arbetsplats. Ännu mer säker nu på att det är resesäljare som jag vill jobba som. Till en början iallfall, sen vill jag arbeta ex.på fritidsresors huvudkontor och vara ansvarig för att åka och kolla upp alla resmål :) Det låter väl som en bra plan?
Var på en inspirationskväll kan väl väl kalla det för på fritidsresors huvudkontor i torsdags, super kul.
De hade bjudit in Ticket söljare för en Tema kväll med information om Cuba. Det var kort information, lite film och foto visning, en förre detta reseledare för Tema på Cuba berättade lite om egna erfarenheter.
Tanken var att det inte skulle matas med massa info utan vi skulle få känna på den cubanska känslan.
Så det serverades massa mat och cubanska drinkar, Mojitos och cuba libre :) När vi kom var det lite svenska kanapeér och vin.
Fick träffa lite nytt folk i branshen och fick bra tips av andra som var nyanstälda, och fick tips av fritidsresors personal på huvudkontoret om deras interna utbildningar som jag var varmt välkommen till.
Så det var minst sagt en givande kväll.

Vid 21 så var det slut och Magnus slutade samtidigt så vi träffades och gick och åt några tapas och drack ett glas vin. Jätte trevligt att kunna passa på, han jobbar hela dagen idag så det blir bara söndagen öedig den här helgen.


Nu ska jag se om jag kan bli vän med den här datorn, tangenterna sitter inte riktigt som jag är van vid :(

Hampus: Trotsig men duktig

Publicerad 2010-09-01 19:54:19 i Allmänt

Lilla Hampus, ibland vet jag inte vad jag ska ta mig till när han får sina utbrott. Hoppas det är 2 års trots som snart går över.
Varje morgon så blir det en hel del bråk, både med Jennifer och Hampus. Mest så är det bråk mellan Hampus och Jennifer, hon älskar att retas med brorsan. Mitt tålamod brukar ta slut ganska så snabt på morgonen, vi är alla trötta och har lite tidspress och blir alltid sena. Hampus vägrar klä på sig och när jag väl har fått på honom klädenra så är han så snabb på att få av sig dom igen.
Måste komma på nåt bra för att få det att fungera på mornarna, för så här kan vi inte ha det.

Idag så var jag med barnen i Centrum på eftermiddagen för Jennifer ville köpa present till Magnus.
Hampus ville inte sitta i vagnen, inte gå och hålla i handen, gick absolut inte att bära honom för han ålade sig ur ppå direkten. Han låg mest på golvet lite överallt och skrek. Han fick inte provsmaka godiset i affären och inte heller köpa alla leksaker han såg så då blev han arg.
Jennifer hittade iallafall en liten present och ett kort, så då har vi presenterna fixade.

Men jag måste också berätta hur duktig Hampus är.
Vi kör ju hårdträning nu när det gäller toalett och potta sen ca. 2 veckor tillbaka.
Det har gått lite sådär med det, för det mesta bra men vissa dagar inte alls. Varje dag så har det hänt någon lite olycka, vilket är helt normalt. Men idag så kissade han inte på sig en enda gång :)
Och då sov han för första gången utan blöja under vilan på dagis och sen var han utan blöja i centrum i 1,5 timme.


Nu hoppas jag att Magnus har fått barnen att sova så vi kan sätta oss och dricka kaffe.
Behöver planera lite mat till helgen, har gäster både på fredag och lördag.

Om

Min profilbild

Nettan

Hej Välkomna hit till min blogg! Jeanette heter jag och är 25 år, bor Norr om Stockholm i Upplands Väsby. Har tillsammans med min sambo Magnus två barn, Jennifer 7 år och Hampus 4 år. Familjen är i fokus här i bloggen, allt vad det innebär med 2 underbara, busiga och härliga barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela