Bilder från åre

Publicerad 2011-01-25 17:43:58 i Allmänt

Nu är vi i Åre, kom hit i söndags kväll.

Jennifer går i skidskola och åker så mycket hon bara kan, lärde sig åka lite med en gång och övar och övar på svängarna Riktigt duktig är hon :)
Idag deltog hon i sin första slalomtävling, vi var lite osäkra på om hon skulle klara det då backen var ganska så lång och brantare än vad hon tränat i, men Jennifer ville absolut vara med. På skiddkolan idag så hade dom tränat i en större backe än igår så då bestämde vi oss för att anmäla henne.
Hon var hur duktig som helst, svårt att förstå att hon bara hade åkt i 1,5 dag.
Alla deltagare fick ett paket Mariekex när de kom i mål och imorgon under barnens after ski så lottar dom ut en vinnare av glass. Den som vinner får glass motsvarande sin egen vikt :)





Saker som försvinner

Publicerad 2011-01-21 16:40:39 i Allmänt

Ja, Hampus saker/kläder har en örmåga att försvinna på dagis. Andra bars kläder kan försvinna för att sedan komma tillbaka dagen efter, men Hampus kläder kommer oftast inte fram eller så tar det väldigt lång tid.
Det hänger ofta kläder som inte är hans på kroken, någon som tror att det är Hampus men det stod inget namn på. Det märkliga är ju att jag får höra av personalen att det är så bra att jag märker alla barnens kläder för annars är det så lätt att dom kommer bort. Och jag är väldigt noga med att märka allt, och ändå så är det just Hampus och Jennifers kläder som försvinner.
I månadsskiftet november/december försvann båda Hampus halskragar, så det blev ju till att köpa ny då båda var borta. Personalen satte upp en lapp och efter några dagar kom den ena fram, men den var en extra och satt inte helt bra så vi saknade fortfarande den andra som var borta.
Förra vecka så låg den som varit borta i nästan 2 månader i Hampus korg, en mamma hade kommit med den då och sagt till personalen att hon uptäckt att det inte var hennes sons. Å den måste ju ha legat hemma hos dom i nästan 2 månader innan hon upptäckte det, för hade den varit på dagis så hade personalen sett den. Det är ingen annan som har en likadan så jag förstår inte hur man kan ta fel?

Nu är det Hampus termobyxor som är borta, har varit det i 2 dagar och vi MÅSTE ha domnär vi ska till Åre.
Overallen går inte att öppna upp nedtill så vi kommer inte att få över benen på pjäxorna. Blir så irriterad på sånt här, måste vi köpa nya byxor nu?
Kanske ska sluta skriva namn i kläderna så kanske dom finns kvar?

Jaja, nu har jag klagat tillräckligt för idag, ska bge mig till dagis nu och hämta hem det som behövs och sen en vända till centrum och köpa det om ska med till Åre.


Blir tokig

Publicerad 2011-01-21 11:43:55 i Allmänt

Så fick vi äntligen besök av NCC idag, dom skulle ha kommit igår eller i onsdags för att skruva fast garderobsdörrarna på nått bra sätt. Gångjärnen har redan lossnat och vi har satt i extra stora skruvar rakt in i väggen för att hålla dörren på plats, men i Jennifers garderob funkar inte det för det finns ingen vägg brevid.
Så kommer han som ska fixa dt, tittar på garderoben och konstaterar att här behövs det en lång skruv, och så sa han att han kommer tillbaka nästa vecka med skruv. Vad är det för fel med att vara lite förberedd och ha några sorters sruv och skruvdragare med sig med en gång?
Han viste ju att det var garderobsdörrarna som skulle skruvas fast.
Sen fick jag en lång förklaring om varför dom hade lossnat, det var dåligt material som inte höll skruvarna fast, gamla garderobsstommar m.m. Som om vi inte redan viste det. Han sa att man måste ha längre skruvar än vad som var från början. Då visade jag ytterligare en gång att det är ju precis vad vi gjort, men dom sitter ändå  inte fast, det måste finnas något att skruva i!
Sen så fick jag veta att man inte fick öppna dörrarna helt, för då blev det sån belastning på gångjärnen. Det var ju bra info. hur hade dom då tänkt sig att man ska kunna öppna lådorna som är inne i garderoben om vi inte får öppna dörrarna helt? Och hur förklarar man för en 2 åring att du får bara öppna dörren tillsdet är ca.1 dm kvar innan det tar stopp?

Nästa problem dom skulle ta tag i var toalettdörren som inte går att ha öppen, den åker igen pga. väggen är sne.
Det är toaletten som man går in till från hallen så den har ju inga fönster, alltså lir det svart så fort dörren går igen. Lite irriteande när man tex. snabt ska in för att hämta lite papper, lägga in en handduk i hyllan, skölja av händerna m.m. Vid sånna tillfällen så brukar jag inte tända lampan utan lämnar dörren öppen, men det funkar ju inte. Det som är värre är att när Jennifer (och snart är det väl Hampus också) snabt måste in och kissa så tänder hon sällan lampan för hon har inte tid med det. På natten så är hon så trött så hon inte tänker på att tända. Dt innebär att när hon har satt sig på toan så blir det kolsvart, och hon blir jätte ledsen.
NCC:s lösning var att sätta en gummikil och alltid ha dörren helt öppen.
Jag trode han skämtade, men tydligen inte. Han menade på allar att bästa lösningen var att alltid ha dörren till toaletten helt uppstäld. För det första tycker jag det är äckligt att ha dörrar till toaltter öppna, jag vill alltid ha dom stängda. En öppen dörr  till toaletten skulle ju se ännu mer inbjudande ut för Hampus att gå in och leka, han leker gärna toalettborsten, vatten, toalettpappret m.m.
Sen så skulle det bli stopp i vår hall, man kommer knapt förbi när dörren är öppen, så varje gång man ska in i barnens garderober så ska kilen bort, när man ska klä på och av sig ytterklläderna (barnen med overaller speciellt) så måste dörren stängas eller så får vi klä på/av overallerna i vardagsrummet.
Kilen måste sitta ordentligt fast för att inte barnen ska ta bort den och leka med den, vilket innebär jobb när man ska ta bort den om man själv ska in på toa och inte vill ha dörren öppen.
Nej jag tycker att det var ett fruktansvärt dåligt förslag.
Och detta beror på att väggen är sne, kom inte fram om det var så efter renoveringen eller om den alltid varit det. Innan renoveringen så hade vi inga probelm, men då fanns det andra gångjärn som gick att sjustera och dessa gick tydligen inte att använda nu.


Så det var det jag hade att bjuda på nu, kanske blev lite långt och lite rörigt men jag blir så irriterad på väsbyhem och NCC för det är inte en, två eller tre små fel som vi hittat sen vi flytade in. Vi är nog uppe i minst en hel lista och vissa saker är inte några små skönhetsfel som tex. kaklet i köket, gamla dörrkarmar. Vi har fukt/is imellan fönstrena vilket kommer orsaka ordentliga problem inom några år om de inte byts ut. Periennerna har redan börjat rost pga detta. Görs ngenting åt fönstrena så kommer dom ruttna och ramla ur.
Det här problemet med fönstrena ignorerar NCC och försöker få oss att tro att det ligger på utsidan av fönstret och det är ett vanligt problem pga. att det är så bra fönster. Det är så hos många men vår kvartersvärd har varit här och tittat och själv sett att det verkligen ligger vatten eller is (beroende på temperatur) imellan fönstrena.
Hon blev riktigt upprörd när aga berättade om NCC:s kommentarer om detta, dessutom berättade jag att han som var här och tittade på fönstrena stod i vardagsrummet och tittade in på föstret i vårat sovrum. Hur kan man då se var fukten sitter om man står kanske 5 meter ifrån? 

Shopping

Publicerad 2011-01-20 20:59:48 i Allmänt

Inledde arbetsdagen med en liten shoppingrunda :)
Vi hade det så lugnt i butiken så vi gick i 2 vändor till polarn o pyret som hade sänkt alla priser idag på rean. 70% ! Så det gäller ju att passa på :)
Det fannns v'ldigt mycket kläder men inte just i Jennifer och Hampus storlekar. Blev iallfall en varsin pyjamas och 1 långärmad tröja och 1 tunika till Jennifer. 320:- för allt, bara 1 pyjamas på ordinarie pris skulle ha gått på 345:- så jag är riktigt nöjd.
Blev några fynd på Stadium också, bra dag :)

Nu hoppas jag att barnen sover, la dom vid 19 tiden men idag så blev det lite spring.
Sen är frågan om jag ska försöka packa färdigt mina och barnens kläder eller om jag ska slappa i soffan?

Hampus ideér

Publicerad 2011-01-19 22:47:58 i Allmänt

Vi har plockat fram väskor här hemma som vi ska packa i, men Hampus tyckte att dom var väldigt roliga att leka med. Han har gjort ett tåg och åker runt här hemma och säger - Åka till Ikea :)

Nu håller Magnus på att fixa en lövbiffgryta som vi ska ha med oss upp, jag håller på att inventer skidkläder/underställ. Måste även leta fram bikinin, vi ska ju till Holliday clubs "äventyrsbad".
Lika bra att ta tag i allt nu, innan man blir för trött. Har ingen lust att ha all packningen kvar på lördag.






Ignorera all röra med tvätt m.m.

Kommentarer

Publicerad 2011-01-18 13:51:19 i Allmänt

Jag ser ju att ni är ett antal som är inne och läser varje dag, men ni är väldigt dåliga på att kommentera.
Är själv inne på flera bloggar och kommenterar långt ifrån varje gång jag läser nytt inlägg men lite då och då så skriver jag en kommentar, allt från några ord tll ett lite längre inlägg.
Är alltid trevligt att få kommentarer :)





Hampus med en stor tattuering på ryggen :)

Morgonmys

Publicerad 2011-01-18 13:42:46 i Allmänt

Två trötta barn som ska till dagis, den här morgonen fick det bli drickyoghurt i soffan.



Snart Åre

Publicerad 2011-01-18 13:35:17 i Allmänt

Ja nu är det bara några dagar kvar tills vi åker till Åre, som vi längtar.
Ska bli så roligt att komma dit och se hur det ser ut nu, åka skidor och att ha semester. Var 5,5 år sedan vi flyttade därifrån så det har ju hänt en hel del, men i år bytr vi Åre by mot barnens Björnen :) 
Båda barnen är anmälda till skidskola, Jennifer kommer gå 9.30-11 och Hampus 10-11 måndag till fredag. Så kanske att jag och Magnus får 1 timme i backen själva några dagar. Första dagen måste vi ju finnas i närheten och se hur det går för Hampus, igentligen var skidskolan från 3 år men de stod att det var väldigt individuelt från barn till barn så jag ringde och frågade om vi kunde anmäla honom. Jag tror inte att han kommer ha några problem med att vara själv 1 timme. MEn det är första gången han kommer stå på ett par skidor, spännande!

Har börjat skriva lite pcklistor, kommer ändå glömma massor av saker hemma. Har börjat fixa lite redan, slog in Jennifers födelsedagspresenter igår och la ned i en kasse, hon fyller år under veckan i Åre. Har bakat några ost och skink pajer nu, tänkte att det kunde vara bra lunch mat som går snabt att bara värma på.
Vi tänkte även göra en lassagne och en lövbiffgryta att ta med, dels för matpriserna är fruktansvärt höga i Åre men framför allt för att vi inte vill läga massor av tid på matkagning när vi har semester. Sen vet vi ju inte hur köket kommer se ut, ibland är det ju ingen vidare spis/ugn och väldigt dålig köksutrustning.
Baka bullar ska vi också försöka hinna med att gra så vi kan ha fika i backen med bullar och varm choklad/kaffe.

Tisdagen då Jennifer fyller år så blir det att äta ut i Åre, vi ska även sysselsätta oss på Holliday club som har bland annat äventyrsbad, bowling och minigolf.
Onsdagskvällen har vi ett bord bokat i restaurangen på vår gamla skola :) Ska bli jätte roligt att gå dit som gäst och äta. Verkar som om alla lärare jobbar kvar förtfarande, får se vilka som finns där den kvällen.

Ska se om det finns några nya bilder i kameran nu.

Bilder

Publicerad 2011-01-10 12:58:15 i Allmänt

Här kommer några bilder från Fredagens restaurangbesök



Hampus sitter och ritar med moster Johanna




Min mamma och syster Jessica




Jennifer är väldigt koncentrerad när hon ritar

Trött

Publicerad 2011-01-10 00:39:22 i Allmänt

Borde igentligen ligga i sängen nu, har varit trött hela dagen och haft fruktansvärd yrsel men ändå så sitter jag uppe. När barnen väl har somnat och vi har fixat med allt som måste göras så vill jag bara få lite tid att bara va.

Haft en långhelg nu, jag och barnen var lediga torsdag och fredag, båda dagarna spenderades med min mamma och mina systrar :) Torsdagen blev det besök på ikea och sen pizza hemma hos oss, Magnus skulle jobba till kl.23 men kom hem redan vid 20.30, sen slappade vi i soffan.
I fredags blev det en tripp till stan, åkte tåget in med Magnus som sen jobbade till kl.23.
Vi tittade på mammas nya lokal där ho ska börja jobba, fixade lite där och sen gick vi till Jensens och åt lunch/middag. Vi kom inte dit förrän närmare kl.15 och så tog det lite tid innan vi fick bord och sen väntan på maten så klockan blev väl närmare 15.45 innan maten kom in. Åt deras lunchbiff, riktigt bra och kostade endast 49:-. barnen fick egenkomponerade barnmenyer, man fick kombinera mellan olika kött, potatis och dipper och kostade bara 34:-. Så det kan jag verkligen rekomendera :) Dessutom så får barnen pennor och målar/pysselböcker.
På vägen hem så åkte vi i en buss med en chaufför som tydligen inte visste hur man kör i en rondell!!!

Igår var Jennifer på teater, Karlsson på taket. Det var min pappa och Annelie som gav Jennifer det i julklapp, sen så gav vi Alva, Jennifers kusin en biljett i julklapp så dom 4 var iväg igår :)
Dom hade hunnit med McDonalds besök innan och fickat efter, sen möttes vi upp hemma hos Magnus syster och man för att äta middag tillsammans allihopa. Det var mycket trevligt, men blev väldigt sent. tror att vi kom hem vid 04 tiden. Jennifer sov över hos Alva, vilket vi hade planerat innan.

Idag hämtade vi Jennifer vid 13 tiden, åkte hem till min farmor och farfar för fika och lite julgransplundring.
Farmor hade fixat lite fiskdamm, vilket barnen tyckte var väldigt roligt.
Hemma igen så fick vi middagsgäster, Sofie och Nicke kom över med julklappar till barnen och oss. Tack så jätte mycket :) Dom fick även julklappar av oss, så sen lunde vi slänga ut granen.
Sofie har vi träffat efter jul men Nicke har varit i Alperna så därför har vi inte hunnit med det där med julklappar än.
Har inte hunnit lägga över bilder än, men får återkomma med det.
Jennifer fick iallafall en ny sminkdocka med masor av hår, precis vad hon önskade sig.
Hampus fick ett bilgarage, han blev jätte glad. Det passade honom verkligen, han tycker det är så roligt att lekka med.

Nu blir det sängen, eller först måste jag ta hand om tvätten som jag förträngt att jag har kvar att ta hand om.

Godnatt!

BUZZADOR

Publicerad 2011-01-07 20:41:05 i Allmänt

Nu är jag med i en ny Buzzador kampanj :)

Denna gång är det lusmedlet Linicin som ska provas och buzzas om.
Ett lusmedel som är helt giftfritt och kan användas i förebyggande syfte i form av en smart spray.
Finns även schampoo med tillhörande luskam om man misstänker att lössen redan har "attackerat".

Här kan ni läsa mer om Linicin

http://www.linicin.se/


Har ni några funderingar eller vill få en prov flaska så säg till!!!

Julafton

Publicerad 2011-01-02 17:36:32 i Allmänt


Bilder från julafton

Hemma hos oss på morgonen

       



Hemma hos Magnus mamma på julafton, där firade vi tillsammans med Magnus syster med man och barn och Magnus bror.


                 
      

JUL

Publicerad 2011-01-02 16:40:43 i Allmänt

Jag hade tänkt skriva lite mer om julen men inte haft någon tid.

Kan göra en kort sammafattning av julen och så lägger jag in mer bilder sitället.

23:e  kl.14.00 fick vi första julgästerna, pappa, Annelie, farmor, farfar och Magnus mamma.
Vi började med lite fika och sen julklappasutdelning, vilket tog sin tid :)
Sen blev det kalkonmiddag, mycket gott :) Gästerna åkte runt 20.30 och då plockade vi ihop och städade upp innan vi kastade oss i soffan för att slappa och titta på en julfilm, precis som vi brukar den 23:e.

24:e  Julafton! Började dagen ganska tidigt, gick upp och barnen hittade sina julklappar i strumporna. Vi satt och tog det lugnt i soffan och öppnade lite julklappar, jätte mysigt. Sen blev det en ny julaftons tradition, vi fick ideén från Gordon ramseys julprogram. Så frukosten bestod av en stekt toast med kallröktlax och äggröra, otroligt gott.
Sen blev det som vanligt glögg kl.11 (vi var där lite senare...) hos Magnus faster och hela släkten var där :)
Vi firar var annat år hos Magnus mamma med hans syskon och var annat år med min mamma och släkt på julafton. I år var det alltså Magnus mamma vi skulle fira hos, så vi åkte dit allihopa efter glöggen.
Tomten kom redan kl.14 och efter det så började vi med maten, sen åt vi länge.
Blev en lång och mysig kväll, även där otroligt mycket julklappar så vi satt någon timme och öppnade men så är vi ju några stycken också. Avslutade med god dessert, godis och spel.

25:e  Började dagen väldigt stillsamt, åkte sedan och hämtade julklappar och lite mat hos Magnus mamma.
Kl. 15 fick vi hit min mamma, mina systrar, mormor, morfar, moster med man och mina kusiner :)
Vi fikade, öppnade julklappar och sen blev det ett litet julbord med kalla rätter.

Bilder från den 23 december hemma hos oss






Hampus jätte glad över sin nya traktor jacka, likadan som byggjobbarna har som jobbar i vårat område.



Barnen gillar nya skidglasögonen som ska med till Åre



Hampus får massa Duplo



Jennifer fick massor av smink till sminkdockan, men än så länge har hon bara sminkat sig själv och brorsan :)

Om

Min profilbild

Nettan

Hej Välkomna hit till min blogg! Jeanette heter jag och är 25 år, bor Norr om Stockholm i Upplands Väsby. Har tillsammans med min sambo Magnus två barn, Jennifer 7 år och Hampus 4 år. Familjen är i fokus här i bloggen, allt vad det innebär med 2 underbara, busiga och härliga barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela