Steninge slott

Publicerad 2009-11-25 22:06:40 i Allmänt

Idag har det varit fult svhema hela dagen.
Var iväg och storhandlade på förmiddagen. Vi ska ha middags gäster på fredag så det blev lite gott till fredagen, en del basvaror till kommande veckan och så passade jag på att stor shoppa julgodis ingredienser.
Så nu har vi hela skafferiet fult med blockchoklad av alla möjliga slag, hackade nötter, strössel, nougat, sirap till knäck och kola m.m. Köpte jäst till lussebullar, men glömde saffran när jag kom till kassan.
Var sedan iväg och klipte mig, var verkligen på tiden.
Åkte en snabb sväng till Täby C. skulle lämna tillbaka en tröja och köpa tomtekläder till Hampus.
Blev även ett varis mjukt paket var till barnen som vi ska lägga i julstrumpan.
Vid 14.45 hämtade jag barnen och så åkte vi till steninge slott. Hade lästa att på onsdags eftermiddagar så får barnen färga ljus från steninges egna ljusstöpning. Jennifer tyckte att det var väldigt spännande och var väldigt nöjd över resultatet.
Vi tittade lite i outletshoppen men hittade inget specielt, tyvärr. Gick upp på övervåningen och kikade på julmarknanden. Var inte så väldigt mycket men vi hittade lite goda delikatesser som vi fick provsmaka och så köpte vi hem lite gott också.
Magnus hoppar trampolin på onsdagkvällar så jag och Jennifer har suttit och tittat på sällskapsresan tills hon somnade.


Jennifer visar upp sina ljus

Helgen

Publicerad 2009-11-24 16:11:51 i Allmänt

Börjar väl med fredagen. Dans som vanligt för Jennifer, jag och Hampus pasade på att handla lite till helgen. Skulle åkt och storhhandlat på förmiddagen men haft så ont i nacke och rygg så jag fått massa domningar i armar och händer. Försöker bara ta det lugnt nu på dagarna så det kanske blir bättre någon gång. Efter dansen åkte vi hem, jag fixade middag och sen kom Sofie över och åt med barnen. Jag ochMagnus skulle bort på kvällen så Sofie kom och var barnvkat. Tack så jätte mycket för all hjläp Sofie.
Jag, Magnus, Nilla och Cales var bjudna på middag hemma hos min pappa och Annelie. Oscar fick också följa med, bara stora barnen som var hemma. Vi blev bjudna på jätte god mat och blev kvar ganska länge. var iallfall en väldigt trevlig kväll.
Har för mig att vi kom hem vid ca. 01, trötta och ville gärna komma i säng. Pratade lite med Sofie och allt hade gått bra under kvällen. Magnus gick in i vårat sovrum där Jennifer somnat och skulle bära över henne till sin säng, då märkte han att hon hade kissat på sig. Kul avslutning på kvällen. Hon hade bara legat på Magnus sida så jag kunde bädda om och lägga mig och sova, Magnus fick ta soffan.

Lördag
Vi åkte till Täby, lämnade av Jennifer hos min mormor som hade pysselhelg för alla barnen.
Jag, Magnus och Hampus gick till Täby centrum en stund och tittade lite på julklappar, köpte vintervantar till Jennifer och så fick hon ett par byxor. Sen gick vi tillbaka till min mormor och så fick vi lite lunch. Blev kvar där ett tag och hjälpte Jenniferlite med julpyslandet.
Vid 16.30 var det dags att åka in till stan, vi skulle till Stadion och titta på snowboard och skidfinalerna i LG Winter Jam. Det var roligt att komma iväg på det, men usch vad mycke man längtade tillbaka till Åre näe man såg dom åka. Hann träffa Emelie nån minut, hon hade fult upp. Vi får väl träffas i jul igen då hon kommer hem.
Tog lite bilder men sitter vid fel dator nu så dom kommer senare.
Åkte hem vid 19.30 och kom då på att klockan var ganska så mycket och att jag och Magnus inte ätit någon middag. Barnen fick korv med bröd på stadion iallfall. Stannade till i Sigma och bestälde pizzor, åkte hem och packade ur bilen sen gick Magnus tillbaka till sigma och hämtade pizzorna. Vi var hemma lagom för att se på robinsson. Så det blev en kväll i soffan framför tv:n med pizza, skön avslutning på dagen faktiskt.

Söndag
Jag och Jennifer åkte ganska tidigt till min mormor igen, pysslade hela dagen.
Nu har vi massor av tomtar, grisar, snögubbar m.m. Jennifer har hunnit slå in en hel del paket redan.
Nästa helg ska vi pyssla i bollstanäs församlingshem med Nilla och Alva och så har vi köpt lite pyssel på panduro och barnenshus. Jenniferälskar att pyssla, kan sitta jätte länge med sånt. Så det blir väl en hel del hemma gjorda julklappar i år.

18 månader koll, BVC

Publicerad 2009-11-22 00:53:14 i Allmänt

Glömde ju bort förut att berätta att jag var på 18 månaders koll med Hampus på BVC i Måndags.
Han brukar alltid vara så pigg och glad, tycker det är jätte roligt att vara där (och för övrigt också).
MEN i Måndags var det verkligen inte Hampus dag, började redan när jag hämtade på dagis.
Hampus var jätte grinig och det fortsatte tills vi kom till bvc.
Vi gjorde ett stop innan hos husläkaren, vi skulle tillbaka till labbet. Vi var där förra fredagen och då skulle Jennifer ta blodprov för att se om hon kanske har allergi mot lactos eller gluten. Det behövdes ganska mycket blod så då måste dom ta blodprovet i armen, fick då med oss bedövningsplåster hem så skulle vi komma tillbaka. Så Jennifer kände ingenting, bara lite på sosta röret dom var inne på. Hon var så duktig, var jätte rädd först men så fort dom började så gick det jätte bra. HOn hade sån otur att de kom knapt något blod så de fick hålla på väldigt länge innan de fick till alla rören. Därav tyckte Jennifer att sista gjorde lite ont.
Sen på kvällen fick hon EMD:s jul CD för att hon varit så duktig.
När vi sen kom till bvc så började barnen leka med en gång, de var båda helt vilda i vänt/lekrummet.
Ganska så snabt efter att vi kommit så kom sköterkan ut och det var vår tur. Hampus bara gallskrek, han ville ju åka rutschkana. Han fick åka några åk till sen var vi tvugna att gå in, han fortsatte att skrika, kastade sig runt på golvet och ville inte alls vara där. Han visade verkligen att han har ett ordentligt humör.
Vi lyckades tillslut få upp han på vågen, med kläder och blöja på. Han väger nu 11.1 kg så han har lagt på sig ordentligt nu. Mäta han gick desto bättre, 83cm lång.

Sen har han fortsatt att visa det här humöret resten av veckan och än så länge ser det inte ut som om han tänker ge sig. Han vägrar dricka välling sen i måndags, varken innan han ska sova eller under natten. Och så vaknar han flera gånger under kvällarna och nätterna och är jätte ledsen.
Fick höra av Hampus fröken att just vid 18 ånader så brukar barn börja drömma mardrömmar så det kan mycket möjligt vara det. Nu framåt helgen så har han även börjat bli lite förkyld så ikväll gav jag han nässpray vid ett tillfälle då han vakande till. Verkar faktisk som om det hjälpte.
Vi hoppas att han snart ska få sova ordentligt om nätterna, både vi och han blir ju trötta när han vaknar hela tiden.
Hampus äter kakor efter kusinen oscars dop

Jennifer och Hampus

Jennifer

Publicerad 2009-11-19 16:41:35 i Allmänt

Jennifer är så duktig, vi var precis och tittade på allt hon har gjort under hösten på dagis.
De har hunnit med en hel del, men Jennifer är väldigt besviken över att hon inte får göra allt som 5 åringarna.
Alla kompisar hon har haft sen hon började där är ju 5 år så det är väl dubbelt så tråkigt att vaken få följa med på allt de gör och att inte få leka med sina "gamla" kompisar. Även hennes fröken sa idag att de är lite synd då hon egentligen passar mer in i 5 års gruppen än 3-4 års gruppen. Eftersom hon är född i januari så är hon närmare 5 åringarna åldermässigt än många i 3-4 års gruppen.
Vi bokade in utvecklingssamtal nästa vecka, får väl kolla lite med dom då om hon får vara lite med 5 åringarna kanske. Hon kommer ofta hem och är besviken för att hon inte får göra något roligt på dagis. Vet att hon ibland har fått hänge med 5 åringarna när de haft mindre grupper och då har hon varit så glad.

Nu ska det bli matlagning, falukorv och potatismos. Har ingen ork att komma på något roligare och dessutom så älskar barnen falukorv.

Ska försöka komma fram till någon bra plan för helgen också.
Min mormor ska ha pysselhelg, brukar varje år bjuda hem barnbarnen, Jennifer och mina kusiners kusin som är som Jennifer. De brukar vara väldigt uppskattat så Jennifer ser verkligen fram emot helgen.
Det brukar vara 1 dag med pyssel och då sitter de verkligen hela dagen men i år så blir det både lördag och söndag så får barnen komma och gå som dom vill. Var så svårt att få ihop en dag annars då alla kunde.
Jag tänkte att jag skulle pyssla lite med Jennifer på söndag för då har vi ingenting annat inbokat (än så länge).
På lördag så är det WinterJam på stadion, skid och snowboard tävling. Skulle vara väldigt roligt att åka in till stan och titta. Så vi får väl se hur vi lägger upp planerna för lördagen, tror iallfall att Jennifer gärna vill fälja med dit och titta.
Emelie pluggar i Åre, en eventutbildning och just nu så har hon praktik här i stockholm och då är hon på det företaget som håller i arrangemanget på lördag. Hon har haft så fullt upp sista veckan så vi kommer inte hinna ses något innan det är dags för henne att åka tillbaka till Åre på måndag. Så tar vi oss in till stadion så får jag även hälsa på Emelie så det skulle ju vara trevligt.

Imorgon blir det iallfall att åka och stor handla innan barnen ska hämtas.
Sen ska vi hem till min pappa och Annelie på kvällen tillsammans med Nilla och Claes och äta middag. Ska bli jätte trevligt.

Nu är det dags att börja med middagen, Hampus börjar redan bli riktigt trött.

Förkyld

Publicerad 2009-11-19 14:00:38 i Allmänt

Jag hade tänkt att jag skulle skriva här i måndags redan.
Berätta lite om helgen och kryssningen men istället så har jag varit ordentligt förkyld.
Har inte haft så mycket inplanderat i veckan så jag har passat på att ligga och vila 3 av 4 dagar, jätte skönt.
Förkylningen går över så mycket snabbare om man bara har tid att vila.
Igår skippade jag däremot sängen och åkte till Täby C. KÄnde mig pigg på morgonen så det var skönt att komma utanför dörren. Hade även tid hos läkaren på eftermiddagen så jag var ju tvungen att gå ut.
Shoppade lite julklappar till Hampus med min mormor, hon ville ha lite hjälp med vad hon kunde köpa till honom. Blev mycket fint :-)
Sedan åt vi lunch och så hjlpte jag henne att starta igång hennes nya mobil, la in massa nummer och sånt.
Annars så har det inte hänt mycket i veckan.
Kryssningen var jätte härlig, så skönt att komma iväg bara jag och Magnus. Var väldigt länge sen sist.
Vi åt jätte god mat och drack mycke gott vin, och en del drinkar blev det i baren också. Måste ha blivit ganska många drinkar då jag lyckades få upp Magnus på dansgolvet ;-)
Jätte trevligt iallfall.
På båten passade vi även på att shoppa lite julklappar, perfelt då det är så billigt.

Nu ska jag ta en kopp te och äta en smörgås, sen är det dags att fixa mig iordning.
Idag har de öppet hus på Jennifers avdelning på dagis, förra onsdagen var vi på öppet hus på hampus avdelning.
Pratade precis med Magnus, han ska försöka sluta lite tidigare så han också hinner komma och titta. Jag tror att Jennifer skulle bli jätte glad om han hinner komma dit.

Städa

Publicerad 2009-11-13 23:38:06 i Allmänt

Så gick hellt plötsligt ytterligare en vecka.
Har inte gjort något specielt men endå så går tiden så fort.
Har sattsat på att komma igång med träningen igen efter ett par tröga veckor, hyfsat resultat.
Var på ett nytt pass, Afro power dance, jätte roligt men otroligt jobbigt. Hade träningsvärk flera dagar efter.
Kändes illafall väldigt bra, tur att jag har dansen i grunden för min träning, märker av det i de flesta pass jag går på. en del har ju verkligen ingen känsla för musiken och då går det bara inte. Fick en del kommentarer från några andra på Afro passet att jag var väldigt bra och det syntes att jag hade dansat innan :-) Det kändes väldigt skönt att höra då jag själv tyckte att jag var jätte stel och klumpig.
Dagen efter, i tisdags så var jag på ett Step up pass. Behöver jag tillägga att min träningsvärk inte blev bättre efter det.... Kunde knapt gå under onsdagen, och i vaderna kändes det även under hela torsdagen.

I tisdags så var vi iväg och vaccinerade oss, har tvekat väldigt mycket om vi ska göra det.
Då det inte var klart om Hampus skulle få vaccineras så kände vi att vi iallfall ska göra vad vi kan för att fösöka hålla honom frisk (och oss själva såklart också). På bvc så veccinerade de barn och medföljande föräldrar så det var ju perfekt, annars hade jag och magnus fått vänta ytterligare ett par veckor.
Kändes som att om vi nu ska vaccineras så är det lika bra att göra det med en gång, det tar ju endå nån vecka innan vacinet hjälper.
De hade inga bedövningsplåster på bvc, till min stora besvikelse. Lyckades iallfall klara av att ta sprutan men det var inte lätt. Blev helt skakis efteråt, det gjorde faktiskt inte ont men jag hade ju gått och spänt mig hela dagen. Är så fruktansvärt sprut rädd.
När vi var färdiga gick Magnus med barnen ut i lek/vänt rummet på bvc och jag fick dätta mig i korridoren i en soffa och så kom sköterskan med vatten och pepparkaka till mig.
Jennifer var jätte duktig, sa inte ett ord, tyckte inte att det gjorde ont och verkade inte vara det minsta rädd.
Jag och Magnus har haft ont i armen, typ träningsvärk men Jennifer har inte känt någonting.

I går så var jag hos sjukgymnasten, behövde lite hjälp med några funderingar kring träningen.
Fick även plats i en vattengympa grupp 1 gång i veckan, känns jätte bra.

Nu ska jag återgå till städningen/packningen så vi kan bli färdiga och komma i säng snart.
Imorgon ska vi först på Oscars dop sen hem och packa färdigt. Vid 17 tiden kommer mamma hit och sen åker jag och Magnus iväg. Ska på Åbo kryssning lördag - söndag. Ska bli jätte härligt att åka iväg bara vi två.
Mamma tar hand om barnen till söndag morgon sen kommer Sofie hit (hon är på båten nu fredag-lördag som vi ska åka med sen) och tar hand om hampus och Jennifer på söndag eftermiddag. Jennifer ska följa med min mamma först och få träffa mostrarna ett tag på dagen.

Skriver mer när vi kommer hem igen.

Fredag

Publicerad 2009-11-06 23:23:16 i Allmänt

Den har dagen gick undan.
Var uppe tidigt imorse, hade planer på att gå till gymmet vid 9 tiden men kände mig väldigt omitiverad att vara inne på själva gymmet. Fanns inget pass vid den tiden så jag skippade det.
Tycker bara om att gå på pass, känns så fruktansvärt tråkigt att träna själv på gymmet, men nån gång får man väl göra det också.
Åkte och handlade iställe, behövdes lite inför kvällen/helgen, så det var skönt att få det avklarat så tidigt.
Åkte och hämtade Lotta så fortsatte vi hem till min mamma, kom hem igen vid 13 tiden och då var det dags att hämta barnen.
Tillbaka till Täby, nu till dansskolan. Jag och Hampus åkte till kid2kid och kollade om det fanns några slalom skidor till Jennifer. Tyvärr så hade dom redan hunnit sälja skidorna på 90cm och hade bara 1m skidor vilket blir för långt.
Fick iallfall en del pengar då de hade sålt en lite av sakerna jag var där med tidigare i veckan :-)
Vid dansskolan hade de öppnat en ny butik, mycke inredning men även kläder.
Hittade en liten present till Lotta som jag köpte, sen får vi väl se om vi kommer på något mer annar så får vo komplettera lite nästa gång vi ska dit. Skönt att nästan ha en till present avklarad, nu är det ju snart dags för resterande november/december gänget att fylla år ;-)

Hemma igen vid 16.30 och då satte vi igång med middagen, Pizza.
Jennifer gjorde i princip allt själv. Jag hjälpte till med att få ut degen (färdig) på plåten men hon kavlade ut den lite extra, skar skinka, två sorters salami och annanas. Jag blandade till tomatsåsen, den behövdes kryddas upp en hel del men Jennifer hade på den på degen.
Perfekt mat då Jennifer vill hjälpa till med matlagningen, och hon var så stolt. Resultatet blev en super god pizza och båda barnen åt jätte mycket. Tack Nilla för tipset :-)
Sen blev det Idol.

IKEA

Publicerad 2009-11-04 23:39:41 i Allmänt

Idag kom jag äntligen iväg till IKEA :-)   Som jag har längtat.....
Behövde inget speciellt men var väldigt nyfiken på jul sortimentet och Jennifer ville leka i nya lekrummet :-)
Blev iallfall god middag på IKEA, en påse med diverse julsaker som inslagnings papper, ljus av olika slag och servetter.
När vi kom hem så var Jennifer väldigt intresserad av att få slå in julklappar så hon satte genast igång med att göra pärlplattor. De blev jätte fins, så imorgon ska jag stryka dom så får hon slå in dom när vi kommer hem imorgon kväll eller i helgen.
Idag fyller pappa år men vi ska inte dit förrän imorgon. Både pappa och Annelie jobbade sent idag så vi kom fram till att det passar bättre imorgon istället. Magnus var iväg på nåt julbord med hans köks chef idag också. Så han hade inte kunnat hänga med idag men imorgon jobbar han bara dag som vanligt.

Har även pratat med min läkare idag, hon ringde mig på förmiddagen.
Hon hade läst mitt mail, jag avslutade mailet med att ursäkta mig för att det blev lite långt och kanske lite rörigt men jag var så irriterad. Hon skrattade lite och sa att hon behövde fråga några saker och så skulle hon skriva ett brev till hon på kommunen. Och blev det inte bättre av det brevet så skulle hon skriva ett nytt. Känns skönt, hon verkar inte heller ge sig.

Johannas kalas

Publicerad 2009-11-04 14:03:55 i Allmänt

I Lördags så firade vi min lilla syster Johanna som fylde 11 år (i söndags igentligen).
Jag och barnen var där på kalas, Magnus hjälpte Johan och Monica att flytta.
Var bara närmsta släkten som kom och fikade. Johanna skulle ha badkalas sen för sina kompisar i myspoolen på söndagen.
Efter kalaset så hämtade jag upp Magnus och Sofie så åkte vi till Fresta kyrka och tände ljus.
Vi kom dit ganska sent så det var kolsvart ute, var jätte fint med alla tända ljus.
Sen var vi bjudna på middag hos Johan och Monica i nya hemmet.
Vilken skilnad det var sen innan renoveringen, jätte fint har dom fått det. Och självklart blev vi bjudna på jätte god mat. Tack för en trevlig kväll.

Lite bilder från Johannas kalas.
 



Häxan jennifer  Hampus, Jennifer och Johanna  Syster Jessica  Syster Johanna   

Så förbannad

Publicerad 2009-11-03 13:12:21 i Allmänt

Fick hem brev från kommunen idag angående dispans för barnen.
De får gå 30/h vecka fram till den 15 november då min sjuersättning går ut för att övergå i rehabiliterings ersättning. Fortfarande hendlar det om 100%, jag har 0 % i arbetsförmåga och ska arbetsträna på 25% för att så småning om kunna gå upp till 50%.
Förutsättningen att jag ska klara av arbetsträningen är att jag sattsar på rehebiliteringen. Jag måste träna flera gånger i veckan, även besök hos sjukgymnast, personlig tränare och det kommer väl bli en del möten med läkare, arbetsförmedling och försäkringskassan.
Hon som bestämmer på kommunen om barnens tid på förkolan har bestämt att barnen endast får gå de timmar jag arbetstränar inkl. restid.
Hon bad mig skicka in sjukintyg, utdrag ur journalen från min utredning på sophia hemmet och även skriva ner magnus arbetstider. Jag undrar om hon ens har läst mitt sjukinty (annat än vilket datum som står) och mina journaler. Det står klart och tydligt att jag ska arbetsträna på låg nivå för att ha ork och tid att genomföra den träning som jag behöver. Om jag inte tränar så kommer värken förmodligen bli ännu värre men om jag tränar så kan det förhoppningsvis stanna på den nivån det är i dag.
Har skrivit ett långt mail till min läkare på spine center idag, hoppas att hon kan hjälpa mig med ett intyg.
Orkar verkligen inte med det här längre, jag vägrar ringa ett till telefonsamtal till hon på kommunen.
Jag kände mig pigg och glad, hade inte allt för ont i nacken, massa planer för dagen så kom det där brevet och förstörde allt.

SM GULD

Publicerad 2009-11-01 17:27:35 i Allmänt

SM Guld, SM Guld, SM Guld........
Och Tjernström fick göra det absolut avgörande målet :)
Jag är så lycklig


SM GULD  SM GULD  SM GULD  Hampus

Långsam dag

Publicerad 2009-11-01 13:02:47 i Allmänt

Den här dagen går så otroligt långsamt.
Matchen börjar kl.15 och det känns som om klockan aldrig går framåt.
Magnus har precis åkt in till stan för att koll på djurgården och jennifer är hos min pappa och Annelie.
Har lagt ut några annonser på blocket och hoppas på att få lite sålt.
Känns som om 2 par slalomskidor och 1 snowboard är lite väl mycket när man bor i stockholm. Ett par skidor behåller jag illafall.
Magnus har lassat hela bilen full med saker idag, ska åka till Täby och kid2kid imorgon och lämna in allt.
Förstår inte hur allt fick plats i vårat föråd innan. 

Nej nu måste jag komma på nåt att sysselsätta mig med så tiden går.
Vill bara att matchen är över nu och AIK är svenska MÄSTARE

Om

Min profilbild

Nettan

Hej Välkomna hit till min blogg! Jeanette heter jag och är 25 år, bor Norr om Stockholm i Upplands Väsby. Har tillsammans med min sambo Magnus två barn, Jennifer 7 år och Hampus 4 år. Familjen är i fokus här i bloggen, allt vad det innebär med 2 underbara, busiga och härliga barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela