Rensat förådet

Publicerad 2009-10-30 15:37:49 i Allmänt

Har varit i källaren ett par timmar idag och rensta, helt slut nu.
Försöker lägga ut annonser på lite saker nu som bara står.
Någon som är intresserad av en snowboard, så gott som ny.
Har också en golfbag med några klubbor i junior modell, men det är nog lagom för nån i min längd.
Säg till om intresse finns.


    

Sammanfattning av veckan som gått

Publicerad 2009-10-29 10:32:09 i Allmänt

Hade skrivit ett jätte långt inlägg som försvann.
Nu orkar jag inte skriva om allt men får försöka ta med det jag orkar och kommer ihåg.

Måndag, jätte trött, jätte ont så jag var hemma hela dagen och bara tog det lugnt.
Fick några telefonsamtal gjorde och fick iväg några brev.

Tisdag, började med att åka till min mormor så barnen blev klipta.
Träffade carro och Rachael i Täby centrum. shoppade lite bland annat ett par nya skor till Jennifer, present till min Johanna som fyller år på söndag och Jennifer gjorde julklapp till Alva och till sig själv på panduro.
Vi åt middag hemma hos Lotta. Vi tog med oss rostbiff och Lotta gjorde potatisgratäng, jätte gott. Drack årets första julmust till middagen :)

 Jennifer  två nyklipa barn  Hampus väntar på sin tur att bli klipt

Onsdag, optikern och synundersökning. Förstod inte riktigt vad hon menade när hon var färdig med undersökningen. Jag såg mycket sämre sen sist men jag hade inte så mycke sämre synfel. ???
Behövde iallfall nya glasögon, hittade ett par jätte snygga bågar. Dom skulle vara klara om ca.10 dagar.
Linser funkade inte alls igår, förmodligen pga. förkylning. Hon skulle beställa den sort jag behöver så får jag komma tillbaka och prova igen.
Träffade min farmor och farfar efter och gick och tittade på en fin jacka/vinter jacka till Jennifer. Hon ska få den i julklapp. Sen åt vi lunch på farbror, jätte gott.
När magnus kom hem så tog jag och Jennifer en sväng till centrum, de skulle ha troll disco på dagis så vi gick och letade efter nåt passande. Hittade ingenting. till slut så blev det lila hårspray, lila nagellack och en lila klänning. Hon tvättade håret när vi kom hem och så gjorde jag flätor när håret var blött så hon hade lockigt hår idag.
Emelie kom över på kvällen, åt middag med oss och så gjorde hon mig sällskap medan Magnus var på trampolinträning.

Idag har jag tänkt att komma iväg och träna, var ett tag sen nu. Har inte alls känt mig bra så jag har inte haft någon ork att träna. Hoppas att Magnus hinner hem i tid så jag kan gå på ett pass som börjar kl.17 Step styrka, sofie skulle nog hänga på också.
Bokade precis in med min farmor att hon och farfar kommer och passar barnen ett par timmar imorgon på dagen. Jag och Magnus behöver komma ner i källaren och rena ur förrådet. Tänkte lämna in en hel del på Kid2kid. Sen kanske vi kan få lite ordning där nere så vi ser vad vi har. Låter kanske inte så jätte roligt men nödvändigt.
Vi behöver även åka och storhandla imorgon. Sen åker jag hem till Emilia imorgon och träffar Emilia och Emelie, ska bli jätte trevligt.

Hampus älskar bilar   jennifer, nyklipt och nya skor

Födelsedags firande och Fika dag

Publicerad 2009-10-26 12:07:38 i Allmänt

Den här helgen gick riktigt snabt, tyvärr. Det var en riktigt bra helg.
I lördags så sov vi (jag) länge, åt frukost och sedan tok vi det lite lugnt och började lite smått med städning. Var inte så mycke som vi trode så det gick ganska så snabt. Sen satte vi igång med matlagningen inför kvällen. Vi hade gjort det väldigt enkelt för oss så vi bjöd på Tacos. Skar grönsaker, blandade lite dipp, stekte köttfärs, dukade, sen fanns det inte så mycke mer att göra. Nån gång efter 17 så kom dom första gästerna och sedan rullade det på. Alla verkade jätte nöjda med maten och fikat. För en gångs skull så var det en del som inte kunde komma så det var lagom många här. Annars när vi har kalas och bjuder in släkten så kan ALLA komma och vi har det alldeles för trångt för att få in över 25 personer här. I lördags blev 17 st tror jag.
Jag får passa på att tacka här för alla presenter jag fått. Jag fick bland Iittala vitvins gals, baksett med massa tillbehör, trosor, strumpor, spikmatta, Nespressos mjölkskummare, chokladpralin formar, presentkort på spa, "presentkort"/pengar till nya kurs och shopping hos "pralin tanten" och spel. Funderar på om jag glömt nåt nu men jag tror inte det. Jag ser verkligen fram emot spa behandlingen, kommer försöka boka in en tid ganska så snart.
Måste bara bestämma mig för vilken behandling jag vill gå på först.
Spelet jag fick var från Sofie och Nicke, de blev kvar när alla andra hade gått i lördags så då prov spelade vi lite och det var jätte roligt. Det får vi snart göra om.

Igår så hängde Jennifer och Sofie med Lotta ut i skogen och plockade svamp. Jag och Hampus åkte till Täby Centrum och på vägen dit släpte vi av Magnus hos Lotta, han skulle fixa iordning det sista på tomten inför vintern.
i Centrum så träffade jag först på farmor och farfar, vi drack lite kaffe och sedan så skulle jag träffa Emelie som kom tillbaka till stockholm i lördags. Med henne var även Erik och Camilla som jag gick i samma klass som i mellan och högstadiet, efter det så har vi inte träffats så mycke. Det var jätte roligt att träffa dom igen också.
Vi gick i centrum ett par timmar, fikade en gång till.
Var inte hemma förrän 18.30 och då hade Magnus middagen färdig, cosos sallad och kyckling.
Sen tittade jag på film hela kvällen.

Idag så är jag helt slut i kroppen, orkar inte göra nåt. Har illafall bokat in en synudersökning på onsdag. Sen får man väl se vad dom säger där, antar att jag behöver nya glasögon. Ska även prova linser på onsdag, har gjort ett försök tidigare och då gick det inte alls så jag hoppas på att det ska gå bättre nu. Skulle vara så skönt om jag klarar av det, jag tycker glasögonen bara är ivägen. Har fortfarande inte vant mig vid att ha det, och då fick jag väl mina första glasögon för över 10 år sedan.

Nu är det 3 veckor kvar tills jag och Magnus åker på kryssning :-)

Bilddagboken

Publicerad 2009-10-24 00:18:49 i Allmänt

Glömde ju bort att skriva att jag i veckan uppdaterade bilddagboken lite.

Länk finns till vänster, har ni inget lösenord så får ni säga till.

Fredag

Publicerad 2009-10-24 00:16:52 i Allmänt

Det blev en lång dag idag, är helt slut nu.
Borde gått och lagt mig för länge sen men jag måste hänga tvätt innan så istället sitter jag vid datorn och försöker glömma bort tvätten. Magnus jobbade hela dagen idag så han har fortfarande inte åkt från jobbet.
Var och handlade allt som behövs inför imorgon, inte roligt för ryggen. Kunde knapt gå när jag var färdig och värken har suttit i resten av dagen. Magnus får ta med sig kassarna från bilen när han kommer hem, tur att det är kallt ute.
Jennifer hade dans idag så vi åkte till Täby efter att jag hämtat barnen från dagis.
Vi åkte hem till min farmor och farfar så fick Jennifer byta om där och barnen åt mellanmål. Sen körde jag jennifer till dansskolan så var Hampus kvar, sen kom jag tillbaka och fikade medan Jennifer dansade.

På vägen hem stannade vi till på Kid2Kid (secondhand butik för barn saker), jag skulle kolla om det var dags att börja lämna in vinter saker och det var det :)
Har en hel del som vi skulle behöva bli av med för att få lite plats här hemma.
Slalompjäxor, skridskor, slalomskidor, vinterskor m.m. Har lämnat in ett par omgångar med leksaker tidigare och förra fredagen lämnade vi in Jennifers gamla bilstol och den hade redan blivit såld. Får ta tag i det här nån gång nästa vecka och lämna in lite, har ju också lite pengar att hämta för sålda saker :)
De hade en hel del slalomskidor inne och skridskor så jag hoppas att vi kan hitta något i Jennifers storlek i bra skick. Känns så onödigt att köpa sånt nytt då det kommer växas ur ganska så snabt.

Igår bokade jag in en kurs på Iderika här i Väsby, Julmys är temat och det ska bli så roligt.
Sofie, Nilla, Elin, Annelie och Lotta ska med så får vi se om vi får med oss någon mer.
Börjar längta till julen nu, har börjat köpa några julklappar men julpyssel känns det som om man kan vänta ett tag med (Sofie!!!). Är alltid ute i god tid när det gäller julklappar, är så skönt när december väl kommer.
Blir så hysteriskt då och sen så har vi ju halva släkten som fyller år i november/december också.
Sista veckan/veckorna inna njul så är jag så upptagen med julgodis och pyssel så då finns det ingen tid för julklapps shopping.

Nu ska jag nog försöka ta tag i det där med tvätten, känner att jag verkligen skulle behöva komma i säng för att orka med morgondagen.

Så var man 1 år äldre

Publicerad 2009-10-23 09:52:48 i Allmänt

I Onsdags så fylde jag år och jag fick en jätte härlig dag.
Det började med att Magnus och barnen hade ornat en jätte god frukost och jag fick sovmorgon.
Efter frukosten åkte vi ner till Centrum och gick lite i affärer, vi träffade Nilla och Oscar och åt lunch med dom.
Sen skulle vi handla till middagen så vi tog Oscar med oss då också för Nilla hade tid hos optikern.
När vi var färdiga i centrum gick vi till nya badhuset, Jennifer har tjatat länge nu på att hon vill tillbaka dit och bada. När vi kom dit så var vi helt själva, jätte härligt. Jag och Jennifer avslutade badandet med ca. 20-30 minuter i bubbelpoolen, så skönt.
När vi kom hem så började vi fixa iordning middag, paj och sallad.
Under kvällen så kom Nilla, Claes, Elin, Alva, Oscar och Pappa och Annelie över och åt middag.
Det blev en lung och jätte bra dag.

Nu ska jag iväg och handla, imorgon ska vi bjuda lite släkt och vänner på middag.

Irriterad

Publicerad 2009-10-19 11:20:57 i Allmänt

Kände att jag bara måste få avreagra mig lite.
Känner mig fruktansvärt irriterad just nu och för tillfället kan jag inte gör något åt det.
I torsdags så var jag på avslutningssamtal på Sophiahemmet och träffade även min handläggare från FK där.
Alla var överrens om att jag inte har någon arbetsförmåga i nu läget, så jag är nu sjukskriven på 100%
Läkaren som skulle skriva sjukintyget var min läkare på spinecenter så det blev då lite fördröjning och hon ringde mig imorse och sa att hon skickat sjukintyg till mig idag. Så förhoppningsvis får jag det med posten imorgon.
Då komunen inte har något sjukintyg och jag inte jobbar så får barnen bara gå 15 timmar i veckan på dagis.
Jag har fruktansvärt ont och barnen vill inte vara stilla, de behöver ju sysselsättas och jag har verkligen ingen ork. Behöver få förläng dispaans men nu så måste jag helt plötsligt ansöka om allt från början, kontakta rektorn för enheten och begära blanketter, förskolan ska göra en egen utredning och sedan ska allt till komunen och sedan genomgå en utvärdering. efter det ska det tillbaka till förskolan och då förhoppningsvis så får barnen mer timmar. Det här kan ta någon vecka om vi har tur och inget behöver kompliteras.
JAg försökte förklara att jag som sjukskriven på 100% inte har rätt till ersättning om barnen är hemma med mig men det fick jag ett snabt svar på att den frågan angår inte komunen.
Så det är upp till oss att fixa barntillsyn så jag kan få sjukersättning.
Var så arg när jag hade pratat med komunen så jag ringde FK.
Min handläggare förstod inte hur de kan neka barnomsorg när jag är sjukskriven, hon skulle ringa upp komunen och berätta hur det är för min del. Min läkare blev också upprörd, funderar på om jag ska ringa henne med.
Ska gå till dagis när Magnus kommer hem och prata med dom.
Det här är verkligen inte vad jag har ust med just nu, jag har jätte ont, är trött och behöver träna.
Får dåligt samvete över att jag inte orkar göra något roligt med barnen och dessutom så frågar Jennifer hela tiden varför hon inte får vara på dagis och leka med sina kompisar.
Hoppas att FK får tag på komunen och att sjukintyget kommer imorgon för utan sjukintyg kan jag inte göra nåt.


Återkommer lite senare då jag är på bättre humör

Prima Donnor

Publicerad 2009-10-12 10:32:12 i Allmänt

I lördags åkte vi hem till Lotta på dagen, hon åkte till turkiet senare på eftermiddagen så passade på att åka över innan. På vägen dit hann vi med att köpa lördags godis, köpa avgasrör, och stanna vid minneslunden i fresta.
Vi hade med oss lunch som vi åt och sedan gick Magnus och barnen ut och fixade i trädgården.
Magnus stälde undan utemöbler, krukor m.m. Jennifer hjälpte till att kratta gräsmattan.
Mycke blev gjort iallfall, nu ska det bara fixas här hemma också.....
När vi kom hem så började fixa mig iordning och kl. 18 så åkte jag och Sofie in till stan.
Vi skulle titta på Prima Donnor på Hamurger Börs. Vi hade bokat bord innan så vi hade sittplatser under showen.
Vi var väl både lite tveksamma till maten om den skulle vara bra, ofta så kan det vara lite halvdant gjort på sånna ställen. Maten var iallfall jätte god, jag åt kalventrecote med grmolata potatis och Sofie åt röding med potatis pure. Sen blev det en varsin kaffe drink och tryffel till den, vi var jätte nöjda med middagen.
Sedan började showen och det var jätte bra och vi skrattade jätte mycket.
Kan verkligen rekomendera ett besök.

Under söndagen hände inte mycket. Vi gick ut på en promenad och efter ett tag så började det bli väldigt kallt så vi ringde Sofie och kollade om vi fick komma över på en fika. Hon hade köpt ny soffa i fredags så vi var nyfikna på hur det såg ut nu. Jag och Magnus blev sittande där väldigt länge, jätte snygg soffa och den var väldigt skön.
Sen gick vi över till klockvägen och tittade in i Johan och Monicas nya hus/Lills gamal hus. Det har verkligen blivit jätte fint där inne, enorm skilnad mot innan. Väldigt avundsjuk på köket.
Väl hemma igen så gjorde vi inte så mycke, vi var alla väldigt trötta.

Nu var det länge sen

Publicerad 2009-10-09 13:36:54 i Allmänt

Har varit så mycke sista veckorna så jag har inte haft tid eller ork att sitta vid datorn.
Har haft 2 veckors arbetsprövning som försäkringskassan skickat mig på.
Har gått så där, lite för långa dagar för mig så jag har inte orkat så mycket annat.
Men det var skönt att göra något och frammförallt jätte skönt att få det på papper från arbetsterapeuten vad jag kan och inte kan göra. Nu kan försäkringskassan inte tveka längre.

Bland några saker som hänt sista veckorna så kan jag börja med onsdagen förra veckan.

De ringde från dagis vid 11 tiden, Jennifer hade ramlat.
Först så förstod jag inte att det var Jennifer de menade, det är ju Hampus som är den som klättrar och ramlar hela tiden. Hon hade iallfall fått ett jack under hakan och de tyckte att hon borde åka till sjukhuset för att få en bedömning om det behöver sys eller inte.
Jag var på arbetsprövningen på söder så för mig skulle det ta minst 1 timme innan jag var hemma och Magnus jobbade också. Jag gick med en gång och på vägen ringde jag Nilla som kunde ställa upp och hämta Jennifer.
Hon tog barnen och åkte till Jennifer sedan kom de och hämtade upp mig vid tåget så åkte vi till när akuten på Löwet. Det var inga där så det gick jätte snabbt, men Jennifer var jätte rädd.
Hon började skaka när vi kom fram till dörren men sen så gick det jätte bra och hon var så duktig.
Det behövdes inte sys utan de tejpade istället, då skulle det bli finare ärr.
Jag får passa på att tacka Nilla en gång till, det var verkligen jätte skönt att få hjälp.
Personalen lät ju väldigt oroliga när jag pratade med dom och jag hade ju ingen aning om hur illa det var.
Nu har hon fått ta bort tejpen och såret ser fint ut, det har inte läkt helt och kommer nog bli ett ärr. Tur att det var under hakan så det kommer väl knapt synas.

I helgen så blev det en lugn fredag kväll, Jennifer hade feber så hon låg mest i soffan och sov.
Hampus somnade tidigt och jag och Magnus var trötta. Vi åt god mat och sen halvsov vi i soffan och hade nån film på. Kan inte ens komma ihåg vad vi såg.
Lördagen hade vi städdag här hemma, skönt ibland att få gäster så man måste ta hand om allt.
På kvällen kom Emilia och Daniel över på middag, vi bjöd på svenska kräftor till förrätt och Cure de file (hur det nu stavas) till varmrätt. Det blev jätte gott och perfekt mat att bjuda på då det gick att förbereda. Så tråkigt om man måste stå i köket halva kvällen när man har gäster.
Dom hade med sig massa kortlekar, de hade lärt sig ett nytt kort spel och till de behövde man 4 st. kortlekar.
Vi spelade ett par gånger efter middagen och det var roligt. Vi älskar ju att spela så det är alltid roligt med något nytt. Blev en jätte trevlig kväll iallfall med mycket trevligt sällskap.

veckan som gått har det väl inte hänt så jätte mycket.
Jag har sattsat på att komma igång med träningen ordentligt.
Hade tid med personlig tränare i tisdags, hon var verkligen jätte bra. och i går så var jag hos sjukgymnasten och gick igenom vad vi gjorde i tisdags och hon tyckte att upplägget verkade väldigt bra. Så nu är det bara att köra på. Hann med 2 pass också den här veckan , det är jätte roligt att komma iväg och träna.

Nu är det fedag igen, tycker att det precis var det.
Ska hämta barnen på dagis och så ska vi åka till dansskolan.
Sen blir det väl lite fredagsmys, Jennifer vill titta på Idaol så det får väl bli att titta på det ikväll.
Ska fixa något gott att äta också.
Imorgon ska jag och Sofie in till stan och gå på Prima donnor på Hamburger Börs.
Får återkomma om det senare.



Om

Min profilbild

Nettan

Hej Välkomna hit till min blogg! Jeanette heter jag och är 25 år, bor Norr om Stockholm i Upplands Väsby. Har tillsammans med min sambo Magnus två barn, Jennifer 7 år och Hampus 4 år. Familjen är i fokus här i bloggen, allt vad det innebär med 2 underbara, busiga och härliga barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela