Godmorgon

Publicerad 2013-01-31 10:59:03 i Allmänt

Sitter i sängen och dricker kaffe, snart dags att dra igång dagen. Känns som om jag har början till både nackspärr och ryggskott så det får nog bli en lugn dag.
Lite små ärenden som ska uträttas, några telefonsamtal och ta hand om lite tvätt.
Biblioteket ska vi hinna med också, lämna tillbaka och låna nya böcker till barnen.

Kan inte sova....

Publicerad 2013-01-31 02:23:16 i Allmänt

Natten till idag sov jag jätte dåligt, vaknade flera gånger pga värken i nacken. Var helt slut och jätte ont när det var dags att gå upp, så då sov jag till 11, mellan ca.8.30-11 så sov jag som djupast av ren utmattning.
Och nu sitter jag här i sängen, försökt sova i en timme men är inte tillräcklig trött och hittar inget skönt sätt att ligga på för hela tiden så trycker det på olika ömma punkter.
Blir som en ond spiral detta, alltid någonting som hindrar mig från att få sova ordentligt.
Här om dagen tog jag en citodon när jag la mig för jag hade så ont så kudden kändes som en tegelsten, och det va inte alls skönt. Sov sedan hela natten utan att vakna. Men jag vill ju inte behöva ta tabletter för att kunna sova....
Surfar runt lite på mobilen nu, så jag tror och hoppas att jag blivit lite tröttare och kan göra ett nytt försök att lägga mig ned på kudden.
Högerarmen och handen har iallafall domnat bort så jag har nog inget val.

Ny app

Publicerad 2013-01-31 02:04:00 i Allmänt

Laddade ned en ny app idag, händer ytterst sällan men idag kom jag på att jag skulle kika på utbudet :)
Hittade en där man kan göra bildkollage.



Hemmadag

Publicerad 2013-01-30 20:37:00 i Allmänt

Idag har vi varit hemma hela familjen, Jennifer har haft lite feber och börjar bli riktigt förkyld. Hampus ville inte till dagis när Jennifer skulle vara hemma så då behövde han inte det, skulle annars bara gått 9-14.
Jennifer hade 37.9 sist jag kollade med jätte snorig och hostar så det blir till att vara hemma imorgon med.
Får se hur vi löser morgonkvällen, Jennifer skulle ha gått på dans och Hampus har gympa. Både jag och Magnus ska vara ledare imorgon på gympan, på något sett så fixar vi det. Jennifer är ju inte dunder sjuk så hon kanske kan sitta lite vid sidan om och ha med sig surfplattan.


Lite korthus bygge sysselsatte sig barnen med tidigare ikväll :)



Myskväll

Publicerad 2013-01-29 23:32:53 i Allmänt

Efter att ha hämtat barnen idag så tog vi en vända i Centrum, Jennifer fick 2 dubletter i födelsedagspresent så de skulle bytas. Tyvärr fanns inte det som hon skulle byta till, hon fick 2 stycken discolampor och skulle byta den ena till en lavalampa som hon också önskat sig. Skulle tydligen finnas i Täby så vi får se om vi kan ta oss dit imorgn, ska nog ringa innan och se om det stämmer och isåfall be dom lägga undan en. Hittade ett album för några samlarbilder som båda barnen har, så de fick ett varsit. Kostade bara 20:-/st :) Så då hade de att göra när de kom hem. Perfekt så kanske vi slipper dessa bilder liggandes överallt på golvet, med betoning på Kanske ;) Efter middagen så gjorde jag smothie, min favorit på apelsinjuice (gärna färskpressad men jag fuskade med köpt) ananas, mango och frysta hallon. Barnen tycker det är jätte gott, själv har jag i en bit ingefära i smothien som jag mixar efter att ha hällt över till barnen. Förberedde även till morgonendagens smothie när jag ändå höll på, halva ananasen och mangon ner i en burk. Så bara att tillsätta hallon och juice imorgon och mixa. Jag och Hampus satte oss i soffan och myste, tände ljus och tittade på Barnkanalen. Jennifer plockade lite i sitt rum och gjorde sina läxor. Jätte duktig är hon på sina matteuppgifter! Passade på att lägga mig inne hos Hampus när han skulle sova, ibalnd somnar han då snabbare och ibland tar det längre tid. Idag gick det snabbt, direkt efter somnade jag.... Sov mellan 19.30-20.30, jätte skönt då jag sov väldigt dåligt inatt. Nu ska jag bara ta det lugnt en lite nstund innan jag ska lägga mig, blir lite sovmorgon imorgon. Jennifer har lite feber och är hes, så hon får vara hemma och vila imorgon så får vi se åt vilket håll det går åt.

Vilken kille

Publicerad 2013-01-29 18:42:00 i Allmänt

Hampus ville fixa middagen idag, så han bestämde falukorv och pasta. Han fixade matlagningen helt själv, så duktig kille.
En riktig superkock! :)

Lugn dag här hemma

Publicerad 2013-01-29 13:52:00 i Allmänt

Jennifer är på utflykt idag med skolan, de skulle besöka konserthuset vilket hon tyckte skulle bli jätte roligt. Matsäck hade hon med sig, valde själv pannkakor och nyponsoppa. Dom kommer nog ha en jätte bra dag!
Jag och Magnus åkte och köpte wienerbröd, fixade sedan lite choklad på dom hemma också. Chokladwienerbröd är verkligen svårt att få tag på!
Så en lugn morgon/förmiddag här hemma. Magnus har nu åkt till jobbet och jag ska hämta barnen om en liten stund.
Får se vad vi ska hitta på i eftermiddag.

Öl och tapas

Publicerad 2013-01-28 23:42:00 i Allmänt

Senare under lördagskvällen gick vi för att ta en öl och prata lite på Bistro Bohem Blev även bjudna på en varsin Tapastallrik, supergott men tyvätt var vi fortfarande ganska så mätta... Tonfisken med kall sås till var jätte god, trodde inte att jag tyckte om det men smaken förändras ju.

Fondueboden

Publicerad 2013-01-28 22:58:58 i Allmänt

En restaurang jag verkligen kan rekomendera, liten och jätte mysig, bra service och underbar mat. Härligt när menyn inte är så stor och omfattande så man får svår beslutsångest över vad man ska äta... ;) Som ni förmodligen kan gissa efter namnet så är det fondue som serveras, ostfondue (som går att få vegetarisk), fisk eller kött och som efterrätt toblerone med färska frukter och glass. All buljong är egenkokt och till fonduen serveras 7 sorters såser och pommes eller bakadpotatis. Vi beställde köttfondue och fick då in nötkött, fläskkött och kyckling, och vill man ha mer av någonting så var det bara att säga till. Kycklingen var min favorit med salsa, bbq sås och chilibea. Tobleronen med färska jordgubbar och ananas var underbart gott! En restaurang helt i min smak, här kan man sitta och äta och umgås länge. Men man måste boka bord minst 1 vecka innan man ska dit, poppis ställe.

Gott skratt :)

Publicerad 2013-01-28 20:09:17 i Allmänt

Spenderade då en tid på att kika igenom bröllopstidningar igår, mycket bilder på klänningar och tillbehör. Inte så mcyket läsning men en del hittade jag mellan alla annonser. Bland annat en liten "intervju" med några barn i olika åldrar. Var lite olika frågor om bröllop, varflr man gifter sig, hur man friar, hur bröllopet är m.m. Några roliga svar som jag skrattade gott åt :)

Lördag

Publicerad 2013-01-28 12:55:00 i Allmänt

I lördags så hade vi barnvakt hela dagen, jag och Magnus firade 10år tillsammans.
Vi började dagen med att åka till Grand Hotel där vi gick på Bröllopsmässa. Så mycket att titta på, efter ca.2,5 timme på plats så va man helt snurrig av alla ringar, inbjudningskort, små presenter, klänningar och ännu fler klänningar....
Lite nya idéer och tips iallafall, tror jag hittade vigselringen jag vill ha också :)
Men ganska så trevligt att spendera en dag på Grand, känns väldigt lyxigt och speciellt med ett glas champagne i handen :)
Vi avslutade med att köpa med oss några tidningar, de satt jag och tittade igenom igår.

Kalas

Publicerad 2013-01-26 00:49:00 i Allmänt

Idag gick vi upp extra tidigt för att hinna fixa frukost och fira vår underbara dotter som fyllde 8år idag!
Frukost på sängen och paket, en väldigt nöjd tjej som sedan åkte till skolan :) Hon gick dessutom med sig glass att bjuda på i klassen.

Vid 17 tiden fick vi över släkten på kalas, vi bjöd på tacos och fika. De sista gästerna gick vid 21.30, la en mycket nöjd tjej sängen då.
Kameran hade jag knapt tid för, men ska kika igenom på söndag om det blev några bilder att ha.
Nu ska jag sova, vill vara utvilad imorgon då en helgdag stan med Magnus väntar :)




Kalas imorgon

Publicerad 2013-01-24 23:54:40 i Allmänt

Känner att det var alldeles för många måsten med städning m.m. men orken finns inte. Har haft en jätte dålig dag idag pga nacken, fick ligga och vila i sängen hela förmiddagen. Jag sa till Jennifer innan hon skulle sova att jag hade en del att göra här hemma, framförallt att städa. Fick då till svar från Jennifer att det viktigaste var inte att det är städat imorgon, utan de viktigaste är gästerna och att hon får presenter :) Så jag lyssnar på min dotter och slappar istället, tror att jag behöver det. Min envisa inflammation i på ena sidan av nacken som suttit i sen i November vill ju aldrig ge med sig, vila är nog nödvändig. Så TV3 play med Hollywoodfruar, ett glas vin och ostbågar fick det bli istället. Känns jätte bra!

Bamsegympa

Publicerad 2013-01-24 22:00:34 i Allmänt

Då har vi startat igång vårterminen med Bamsegympa, som Hampus har längtat! Nu har han förutom sin kusin i gruppen även sin bästa kompis från dagis. Litet rörigt blir det kanske med dom tillsammans men dom har väldigt roligt :) Nytt koncept och nya barn i gruppen, vår huvudledare som gått Bamseutbildningen gjorde det bara för några dagar sedan. Vi får köra på kanske 2 veckor till sen kommer det nog sitta, Hoppas sedan att både ledare och barn går kvar till nästa termin, så mycket lättare då när alla känner varandra och kan rutinerna.

Drömmer mig bort....

Publicerad 2013-01-23 23:09:27 i Allmänt

När dte är så här kallt här hemam så känns det lite extra bra att surfa runt på olika resesajter. Ving har några riktgit härliga hotell som man gärna drömmer sig bort till. Kolla in dom här bilderna, man glömmer ju bort att det är vitt här hemma utanför fönstret

Drake

Publicerad 2013-01-23 18:26:00 i Allmänt

Hampus har klippt och klistrat på dagis idag tillsammans med hans kompis Olle. Massor av detaljer har han gjort, men tydligen så var han inte riktigt klar.
Han gillar verkligen att pyssla!



Med posten

Publicerad 2013-01-23 16:42:00 i Allmänt

Fick ett trevligt paket med posten idag :)

Välja restaurang

Publicerad 2013-01-23 11:08:10 i Allmänt

Vilket problem det kan vara då.... Lyxproblöem kanske man ska säga ;)
Ska ju då ut och äta på Lördag, men har inte enats om mågon restaurang ännu. Kollat in alla möjliga alternativ men vet inte riktigt vad vi vill. Har iallfall ett jätte rba förslag nu, hoppas bara ett de har ett ledigt bord! Ganska liten restaurang och det är löningshelg så risken finns ju att det är fullbokat redan...

Vardagsslyx

Publicerad 2013-01-22 23:51:19 i Allmänt

Var iväg på möte nu på kvällen så det blev tidig middag, redan vid 16.40 för att jag skulle hinna iväg och hämta Jennifer hos en kompis innan mötet. Var jätte hungrig när det var färdigt vid 21-toden, inte så konstigt med den tidiga middagen. Ringde Magnus på vägen hem, så när jag kom hem så hade han förberett lite mat :) En tallrik med två snittar, en med kräftstjärtar och citronmajonnäs och en större med en hemmagjord skagen. Alldeles lagom och jätte gott! Sen hade han även fixat ett fat med chokladdoppade apelsinklyftor, kiwi och jordgubbar. Passade även på att ta ett glas rött till det. Det kallar jag vardagslyx!

Bröllopsmässan

Publicerad 2013-01-22 15:47:26 i Allmänt

På Lördag så är det dags, jag och Magnus ska besöka Bröllopsmässan på Grand Hotel :) Ska bli väldigt spännande och roligt :) Får se om vi kanske får några nya ideér. man vet aldrig.... Vi firar även 10år tillsammans på Lördag, så det känns ganska så passande med Bröllopsmässa tyckte vi. Har fixat barnvakt hela dagen så efter mässan så ska vi ut och äta. Men vi har fortfarande inte bestämt var, alldeles för många restauranger att välja på i Stockholm! Ska nog boka bord på 2 ställen nu under eftermiddagen, så kan vi fundera någon dag till på dom. Löningshelg så det lär ju vara fullsatt annars.

Varför anstränga sig?

Publicerad 2013-01-21 22:07:00 i Allmänt

Känndes så idag iallafall vid middagen, idag blev det snabbmat i form av helfabrikat rakt av. Vilket inte är så vanligt här hemma.
Och barnen åt och åt, inget gnäll utan bara glada miner och jag fick höra hur gott det var....
Fiskpinnar, pulvermos och färdig dressing blev det!

Jaja, inte alltid det klagas när jag lagar mat. Men de är ju dom iddagrna man kommer ihåg som mest tyvärr.
Har iallfall efter några år av försök fått barnen att uppskatta hemmagjorda köttbullar framför färdiga.
För det har vi försökt med i några år, stått och rullat egna köttbullar och barnen ratar dom. Så köttbullar brukar vi ha köpta i frysen för de dagar som tiden inte finns till.

Rastlös

Publicerad 2013-01-21 18:35:19 i Allmänt

Otroligt rastlös just nu, vill göra massor men min högra axel värker jätte mycket..... Behöver fixas en del här hemma, men axeln gör det ju inte så roligt eller enkelt.
Får istället ta och mysa med Hampus i soffan istället. Han har redan borstat tänderna och ska snart i säng. Jennifer är på trampolinträning till kl.20

Vad är det för fel?

Publicerad 2013-01-21 13:34:00 i Allmänt

Jennifer var ju hemma i fredags med lite småfeber på morgonen/förmiddagen och sen var det borta.
Nu har Hampus haft likadant sen igår, tempen är inte hög men högre än normalt. Han är inte sjuk, men inte heller helt pigg.....
Ibland säger han att han har ont i halsen, men inte hela tiden. Förkyld är han inte.

Röjar-Ralf

Publicerad 2013-01-20 21:15:52 i Allmänt

Idag har vi varit hela familjen inna i stan på förmiddagen och tittat på Röjar-Ralf. Filmen visades i 3D vilket båda barnen tyckte var jätte roligt. Hampus var jätte duktig, han har inte riktigt klarat att sitta så länge förut, så det kändes som om det skulle bli en utmaning. Men han var jätte duktig! Han satt själv först, men sen började det bli lite läskigt och då tog han av 3D glasögonen och satte sig i mitt knä, sen satt han hos mig eller Magnus resten av filmen. Jätte mysigt tycker jag :) Barnen blev bjudna på festis och godis, alldeles lagom. Jennifer var väldigt spänd över tävlingen som var där vi skickade in teckningen som hon hade ritat. Tyvärr så vann ingen av våra barn den tävlingen men de fick en varsin liten goodie bag när vi gick ut från bion. Påsearna var perfekta, för efter bion så gick vi och åt på McDonalds och då satt de så fint vid ett bord och kikade i påsarna medan jag kunde gå och beställa mat. Magnus åkte till jobbet direkt efter bion. Härlig dag, bion kan jag verkligen rekomendera. Men med mindre barn så kanske inte i 3D så den inte blir lika läskig. För Hampus tyckte den var bra efter att ha tagit av sig glasögonen.

Champagne ikväll :)

Publicerad 2013-01-19 11:57:00 i Allmänt

Magnus jobbar helg, så ikväll har jag bjudit över Sofie. Vi köpte/beställde champagne tillsammans när vi var på Mat mässan i November. 1 flaska ligger kvar i vår kyl och den tyckte vi att de var dags att dricka upp nu! Så ikväll blir det god mat (men jag vet inte vad ännu), champagne och trevligt sällskap.

Tecknings tävling

Publicerad 2013-01-19 11:47:29 i Allmänt

Får se om barnen har samma tur som mig... ;) i samband med bionpremiären vi ska på imorgon så har arrangören anordnat en tävling för alla barn. De skulle skicka in en bild på en favorit karaktär ur filmen, så här blev resultatet :)

Mysdag med Jennifer

Publicerad 2013-01-19 00:18:00 i Allmänt

Igår hade jag och Jennifer några timmar för oss själva, vi åkte till Stinsen för att köpa träningskläder och fika. Mysigt med lite tid bara med henne :) Sen åkte vi hem och fixade middag, Jennifer vill så gärna hjälpa till i köket nu för tiden. Det har hon gärna gjort förut också, men intresset har ökat ordentligt! Hon bakade desserten helt själv, kladdkaka blev det :)

Lite sent.....

Publicerad 2013-01-18 19:53:00 i Allmänt

Nu är julen borta här hemma, granen åkte visserligen ut förra veckan men resten har jag bara inte orkat ta tag i. Men nu är det nedpackat i kartonger och väntar på att någon stark vill bära ned de i källaren.... ;)

Blev lite städning här hemma också så det känns lite extra bra att ta helg nu :)


Förmiddagen spenderades med shopping i Uppsala med min farmor och farfar. Skulle inhandla nya fjädrar (tror jag de hette) som håller upp bakluckan på bilen, de gick sönder precis innan jul. Blev även ett besök på Ikea :)

Nu blir det fredagsmys med barnen!

Oj vad jag har shoppat!

Publicerad 2013-01-16 23:25:00 i Allmänt

Idag fick jag ett ordentligt ryck, efter att ha hämtat barnen så bar det av mot Väsby C, för att senare lite oplanerat fortsätta till Täby C

Har nog aldrig shoppat så mycket på en och samma gång, var helt slut när jag var färdig :)

Men nu är ny varm vinterjacka inhandlad till mig, och jag var vågad och gick ifrån den vanliga svarta som jag alltid köper. Det blev en lila!
Köpte även en skidjacka som skulle vara både vind och vattentät och massa andra bra funktioner som snölås m.m. Den blev däremot svart, men med lite rosa detaljer.

Magnus fick en ny jacka han med, en helt annan modell än den han har nu. Hoppas det blev rätt storlek bara, han får prova imorgon när han är hemma.
Men även han kanske ska köpa sig en skidjacka, samma modell som jag köpte.

Hampus fick en onepice och gympaskor till våren/sommaren.

Jennifer fick nya träningskläder, med gympa i skolan 2 dagar, trampolinträning 1 gång i veckan, truppgymnastik 1 gång i veckan och dans 1 gång i veckan så går det åt mycket träningskläder. Behöver nog köpa ytterligare någon uppsättning, men nu klarar hon sig några veckor till iallafall. Hon verkar ha vuxit ur nästa allt sen tidigare.
Så nya tights, linne (som tyvärr inte passade och hon provade inte i affären), tunn överdragsjacka, dansskor och gymnastikskor.
Även ett par skidhandskar som hon verkligen behövde inhandlades.

Betalade allt med presetkort som jag tidgare vunnit, och har fortfarande pengar kvar :)
Hade verkligen tur då 2 av jackorna var på rea, den ena var till och med på halva rea priset.
Även jennifers träningskläder och gymnastikskorna var på rea eller klubberbjudande. Så även det Hampus fick.
Det enda på ordinarie pris var min skidjacka och Jennifers skidhanskar.

Så jäkla nöjd!
"Bara" jackorna skulle igentligen ha gått på det presentkortet var på. Men nu med all rea så fick jag ännu mer för presentkortet :) Saker som verkligen behövde inhandlas också, så det känns ju jätte bra.


Hittat min grej ;)

Publicerad 2013-01-16 14:36:46 i Allmänt

Drog hem andra vinsten på knappt 1 månad :) vann presentkort på Stadium i mitten av December och nu 4 biljetter till Galapremiären av nya barnfilmen Röjar-Ralf som går på Park nu på Söndag.

Ska bli jätte roligt, just Bio är någonting som vi är väldigt sega på att komma iväg på.... Som Sune i Grekland väntade vi hela hösten på att den skulle ha premiär, men tror ni vi har gått ännu.....

Lite spännande och se om/vad de kan vara för extra när det står att det är Galapremiär :)

Jennifer kommer missa sin truppgymnastik träning, men det står hon nog ut med.

Badhuset

Publicerad 2013-01-15 00:36:29 i Allmänt

Idag blev det badhuset efter skolan med båda barnen, deras ena kusin Alva och så fick jag sällskap av min kusin Ida.
Trevlig eftermiddag, men tiden gick alldeles för fort! Jennifer och Alva skulle på Trampolinträning kl.18 och innan dess hinna äta middag. Dessutom blev Jennifer akut trött och på sitt värsta humör efter badet...
Fick iväg dom i tid iallafall, skönt att de blev hämtade och Jennifer blev även hemkörd.
Själv hade jag möte med två nya gympaledare, de ska ha Hampus grupp i vår. Trevlig möte :)

Ska försöka somna nu men var inte jätte trött och Magnus somna innan mig och ligger nu och snarkar högt......

Väsjöbacken

Publicerad 2013-01-13 23:57:49 i Allmänt

Idag har jag och Emelie varit i väsjöbacken, så roligt och så jobbigt :) Märks att man inte är van längre, benen värkte efter några åk.... Får se till att dte blir lite oftare! Just i väsjöbacken har jag inte varit många gånger, undrar varför? Hittade "liftkortsfickan" som man ska ha på armen, sist jag var där var i Januari 2006. Men jag märkte att jag borde investera i ett par nya skidor, de jag har var jätte bra när jag köpte dom och jag har tagit väl hand om dom men de är inköpta 2003.

Ut på äventyr :)

Publicerad 2013-01-13 10:34:27 i Allmänt

Lite seg här hemma men snart dags att sätta fart. Magnus ska till gymmet och sen ska jag släppa av Hampus där så ska de bada någon timme. Jennifers truppgymnastik börjar idag , så hon ska iväg snart. Själv så ska jag möta upp Emelie i Väsjöbacken :)Inte åkt skidor på 2 år nu, då va vi 1 vecka i Björnen hela familjen. Kommer garanterat kännas imorgon, men det är det värt!

Hoppas skidorna och allt annat nödvändigt finns kvar i källaren efter inbrottet! Dörren är fortfarande sönder då Väsbyhem ännu inte valt att reparera dörren, och försäkringsbolaget står inte för reparationen då vi bör i hyresrätt.

Seg dag

Publicerad 2013-01-10 13:05:00 i Allmänt

Massor av tråkiga måsten här hemma, men det går så segt..... Flera högar som ligger som bara måste gå igenom, och julsakerna vill jag få bort. Får bli en till kopp kaffe och sen får jag sätta fart!

Jul

Publicerad 2013-01-10 01:12:18 i Allmänt

Det här är nog enda bilden jag är med på från jul, jag och Jennifer och så min ena syster som sitter brevid. Och en bild på stora tjejen som snart fyller 8 år!

De va det....

Publicerad 2013-01-10 01:09:39 i Allmänt

Verkar få skuta upp valen om ev. liten resa, ringde FK igår då jag tyckte det var märkligt att jag fortfarande inte hört någonting från dom sen jag blev sjukskriven. Med tanke på jul och nyår så känndes det som om det skulle ta längre tid, men inte så här länge.
Hade tydligen inte kommit in någon anmälan till dom ännu..... Hade blivit en miss hos mitt jobb, så idag kom anmälan in så från och med idag så börjar handläggningstiden. Jag som hade hoppats på att få veta ganska så omgående om jag fick rätt till sjukpenning eller inte. Men nu blir det väl inget besked förrän till slutet av Februari.

Jobbiga val ;)

Publicerad 2013-01-07 22:06:19 i Allmänt

Vi funderar lite på om vi ska försöka ta oss iväg hela familjen på någon liten minitripp, funderat på skidåkning i Romme då barnen pratar så mycket om skidor. Jennifer fyller år snart och jag och Magnus firar 10 år dagen efter hennes födelsedag. Så en kombo att få ihop någon resa då skulle ju vara perfekt :)
Även kikat på Helsingforskryssning, vilket vi även där vet att hela familjen skulle uppskatta. Men nu så hittade jag jätte bra priser till Sälen över påsk, weekend med boende och liftkort för 1000:-/person.
Så nu är det många funderingar! Ganska trevliga sådanna men ändå.... ;) Kanske boka barnvakt och så går jag och Magnus ut och äter på vår 10 års dag och så skidresa till påsk?
Bara 2,5 vecka kvar så det är väl dags att bestämma sig nu, både om någon resa ska bokas (lutar då mer åt kryssningen då lör - sön i Romme nästan gick på lika mycket som tor - sön i Sälen) och om vi istället firar vår dag utan barn, för då behöver vi ju barnvakt.

Jaaaa :)

Publicerad 2013-01-06 19:26:23 i Allmänt

Slapp boka läkartid idag, vaknade imorse och mådde mycket bättre :)
Men jag tar inte ut någonting i förskott, har haft någon enstaka dag under de här förkylningsveckorna då det varit bra för att sedan va tillbaka i förkylningsträsket dagen efter.

Julaftonsmorgon

Publicerad 2013-01-06 01:07:15 i Allmänt

Då fortsätter vi med Julafton! Magnus och jag väckte barnen på morgonen som redan då hade kommit in i jullovstider och sov länge :) Väldigt glada men trötta fick de se att tomten varit och lämnat paket i julstrumpan som de hängt upp på dörrarna till sina rum. Vi hade även lagt lite paket under granen som vi öppnade i lugn och ro på morgonen inna nvi fixade oss iordning. Min mamma och systrar kom över på brunch sen vid 11 tiden, härligt att få tillbringa lite tid hemma på självaste Julafton. För mig är det iallafall en väldigt värdefull tid, då känner jag verkligen lugn och njuter av att få spendera tid med min familj i lugn och ro.
Mysigt att komma upp till ett julpyntat hem Det är en speciell känsla tycker jag när man vaknar upp på julaftonsmorgon :)
Så mysigt tid med barnen, de var väldigt förväntansfulla och det lyste glädje :)

Bättre sent än aldrig ;)

Publicerad 2013-01-06 00:23:00 i Allmänt

Idag har jag satt mig ned för att kika igenom julens bilder från kameran. Brukar normalt sett vara en hel del bilder, men i år var det inte många. Dels för att kameran glömdes nort men sen var det nog att jag var dunderfökyld hela julen (och samma som fortfarande håller i sig) så jag orkade helt enkelt inte. Men vi startar med 22 December, julfirande hemma hos oss med mamma, mina systrar, mormor, moster och mina kusiner. Tyvärr flera som var sjuka och inte kudne komma, men blev en lugn och mysig dag med min släkt. Dock blev det bara bilder på maten med kameran. Gästerna vara helt enkelt inte stilla när jag försökte fota dom så de blev inget av dom bilderna. Maten sprang iallfall inte ifrån mig ;)
Vi fixade ett mini julbord, lite småplock som ägghalvor med skagen, kavringsnittar med ägg och senapssill och med leverpastej och smörgåsgurka, skagenklämmor med tunnbröd och pepparkaksgrisini med ädelostdipp, lax och romröra och rödbetssallad. Lite ost och kex och skinksmörgås till lunch. Jätte gott och alldeles lagom.
Sen dukade vi upp kaffe och glögg med hemmagjort julgodis. Vi hade amerikansk chokladfudge som är en av mina favoriter, chokladknäck, chokladbräck med smartis och marshmallows, wienernougat, variant av rockyroad och 2 sorters ischoklad.

Dunderkur någon?

Publicerad 2013-01-05 16:24:00 i Allmänt

Någon som har en grym dunderkur mot förkylning? Riktigt less nu! Så fort jag rör mig så dunkar hela huvudet, annars är det rätt okej.

Nu blir det en hemmagjord smothie iallafall, lite vitaminer kan väl aldrig skada ;)
Kiwi, apelsin, ananas och jordgubbar va de som jag hade hemma. Tog även i en bit ingefära för bästa effekt.


Ni får ursäkta om det blir lite knasiga stavningar nu och i förra inlägget, mobilen har en förmåga att ändra ord......



Godmorgon.....

Publicerad 2013-01-05 12:10:15 i Allmänt

Eller vad säger man när man vaknar vid 11 tiden?
Ungefär den tid jag gått upp större delen av de senaste veckorna. Sover jätte dåligt om nätterna pga jobbig förkylning som inte vill ge med sig. Senaste veckorna sitter de endast i bihålorna, och det gör att hela huvudet känns jätte tungt och värjer.
Hade bestämt att om det nämndes likadant när jag vaknade igår så skulle jag ringa och boka tid hos läkaren.
Vaknade upp igår och kunde andas ur näsan utan problem, nässprayen behövdes inte förrän vid middagstid. På bättringsvägen!
Men så vaknar jag idag med ännu värre värk i bihålorna, inte jätte täppt men fruktansvärt ont.
Dessutom nacken som inte alls vill idag, så ont så ont både uppe, nere, fram och bak av huvudet....
För se hur det blir imorgon, blir det inte bättre så får jag gå till läkaren på måndag. Kan det vara bihåleinflammation kanske?
Men jag har haft bihåleinflammation 2 gånger tidigare och då satt de bara på ena sidan, vilket läkaren sa var det typiska kännetecknet. Nu sitter de på båda sidor...
Hur som hellst så är det jäkligt drygt, och jag är jätte leds!

Smådjursmässan

Publicerad 2013-01-04 23:29:00 i Allmänt

Tror att de var så den kallades för, eller husdjursmässan MEN jag skulle nog inte vilja ha en stor fjällko i mitt hem... ;) Idag har vi tillsammans besökt husdjursmässan i Kista, fick trevligt sällskap av Nilla och barnen. Vi tog pendeln dit och hem, gick jätte smidigt och som jag nämnt innan så brukar de vara populärt hos barnen. Vi kikade på diverse djur, och barnen fick rida och vara inne i "klapphagar" med får och getter. De fick även klappa råttor, marsvin, igelkottar, ormar m.m. De verkade väldigt nöjda. Men vi var nog ganska så överrens om att ljudnivån där inne var värre än på ett lekland då alla hundar där inne skällde konstant! Med mig hem sen fick jag bara med mig Hampus, Magnus åkte till jobbet och Jennifer hängde på kusinerna och blir även borta över natten. Jag och Hampus tog ett stopp i centrum, han somnade i vagnen och jag passade då på att få kika lite i butikerna i lugn och ro. Sen hem och packa ihop en övernattningsväska till Jennifer som hon kom och plockade upp lite senare. Lite mobilbilder från dagen

Premiär

Publicerad 2013-01-03 15:12:00 i Allmänt

Ja igår blev det 2 premiärer för oss :) Förts så tog en promenad med barnen till biblioteket, de är ganska nytt här i Väsby då de gamla låg i gamla gymnasiet som rivits. Vi va visserligen där vid invigninge noch kikade men vi har aldrig varit iväg och lånat böcker med barnen. Men det måste vi göra om! De hade en kuddhörna där man kunde sitta och läsa, så jag läste ett visst antal Mulle meck böcker för Hampus... :) Jennifer har blivit väldigt intresserad av att läsa så hon uppskattade besöket mcyket! Vi skaffade lånekort och passade på att låna med oss några böcker hem. Efter det så var dte dags att gå hem och äta middag, men istället så hamnade vi på restaurangen Tiger som låg precis brevid. Jätte mysigt hade de gjort som en regnskog inne i restaurangen, barnen tyckte det var jätte fint och spännande. Tror att de gjorde mycket så de satt stilla, de var till och med regnskogsljud, fågelkvitter och åskoväder ibland. Kan även tillägga att maten var mycket bra! :) Sen blev det bussen hem, tog bara 5 minuter så var vi innanför dörren. Väl hemma så somnade barnen snabt. Härligt med en spontan eftermiddag!

Disney On Ice

Publicerad 2013-01-02 00:12:08 i Allmänt

I lördags var vi på Globen och tittade på Disney on Ice med barnen, det var mycket uppskattat! Första gången för Hampus att besöka Globen, så bara det var väldigt stort för han :) Vi tog pendeln in till stan, jag får så ont av att köra bil längre sträckor och barnen tycker det är roligt att åka tåg och buss så det valet var enkelt. Så det blev ett riktigt äventyr för dom :) Tror att vi får sattsa på att gå på det nästa år också, roligt när det är någonting som uppskattas av båda barnen. Lite bilder från mobilen, kameran har jag inte hunnit tämma ännu. Hampus på pendeln in till stan, förväntansfull var han :)

Nytt År

Publicerad 2013-01-01 23:00:31 i Allmänt

Ja då var det ett nytt år och nya dags äventyr! Magnus jobbade 14-00.30 igår så han missade tyvärr nyårsfirandet, men jag och barnen var bortbjudna till goda vänner. Härligt när man är själv med barnen ändå vet att alla kommer få en toppen kväll. Vi var 6 vuxna och 5 barn, och sen kom Magnus över sista timmen innan vi gick hem. Jag tycker barnen var ovanligt lugna, tjejerna satt och spelade sällskapsspel och datatspel, Jennifer och Linne hade även lite teater för oss vuxna senare under kvällen. Hampus hittade lite leksaker som han ppysslade med annars så lånade han Jennifers surfplatta och satt stilla med den, han kan annars vara överallt och högljud och retas lite med tjejerna. Vi blev bjudna på jätte god mat och dryck, och självklart trevligt sällskap. Vad mer kan man begära? :) Hampus blev dock lite rädd vid tolvslaget så jag fick sitta inne hos honom, men så fort jag satte mig brevid honom i soffan så blev han lugn. Den neda bilden som blev tagen av mig under kvällen tror jag, Jennifer när hon och Linne har show :)

Om

Min profilbild

Nettan

Hej Välkomna hit till min blogg! Jeanette heter jag och är 25 år, bor Norr om Stockholm i Upplands Väsby. Har tillsammans med min sambo Magnus två barn, Jennifer 7 år och Hampus 4 år. Familjen är i fokus här i bloggen, allt vad det innebär med 2 underbara, busiga och härliga barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela