Flytta

Publicerad 2011-03-31 11:41:22 i Allmänt

Sitter och kikar lite på hemnet, finns massor av fina radhus och villor om man bara kan tänka ig att flytta ifrån stockholm. Man behöver inte flytta särskilt långt för att priserna ska gå ned rejält, tittat lte på Strängnäs, mariefred, nyköping, eskilstuna. Måga fina radhus runt 1 500 000:-
Ska kika på Uppsala också, men där är det nog dyrare.

Är det helg nu?

Publicerad 2011-03-31 10:08:07 i Allmänt

Jobbveckan är slut för min del :) Börjar jobba igen på måndag kl.10.30
När jag kom hem igår så började jag känna att nacken inte alls var bra, när Magnus sen kom hem så kunde jag inte ens sitta upp. La mig i sängen, värktabletterna slut så det blev en ipren och en alvedon och så sov jag i 3 timmar. Kom upp och åt en god middag vid 20.30 och sen tittade vi på Sveriges mästerkock på tv4play.
Ofta att det smäller till så där när jag vet att jag kan slappna av, jobbigt men samtidigt bra att jag kände mig ok när jag jobbade.
Har väldigt ont idag också, eller mest att det trycker på nerver i muskelfästet så jag får yrselattacker. Hoppas att det ger med sig snart, är själv hemma med barnen hela eftermiddagen/kvälen och hela morgondagen. Vill gärna kunna hitta på någonting roligt imorgon, men då måste jag vara bra också.

Nu ska jag skriva CV, vilket jag inte alls är bra på. Kika lite på arbetsförmedlingen också, kanske att det finns något intressant jobb? hoppas såklart att jag blir kvar på Ticket i Solna men är inte helt säkert så jag måste leta nytt jobb mdan jag väntar svar.

Bilder från i lördags

Publicerad 2011-03-30 00:05:23 i Allmänt

Glömde ju kameran i bilen när vi var i centrum och tittade på Linda, klantigt!
Var inte lätt att fånga barnen på bild när dom lekte på Lek & Bus men ett par bilder på Hampus blev det iallafall :)











Hittade en bild på Jennifer också :)



För övrigt så händer det inte så mycket här hemma, jag har jobbat till kl.19 och sen har vi tittat på fotbollen och blev sen kvar i soffan och slö tittat på TV. Vad jag längtar till på måndag efter att ha sett matchen från Råsunda.
Imorgon jobbar jag dag, så då kan jag hämta barnen i lagom tid så vi hinner hem i lugn och ro innan det är dags för middag och läggning.

Fredagsmys!

Publicerad 2011-03-29 13:53:53 i Allmänt

I Fredags var det ju bara jag och barnen hemma och då blev det en riktig mys kväll.
Tände ljus och tittade på TV

Bestälde nya ljuslyktor från en hemsida som jag hittat, blev även 2 st. rosa hjärtformade ugnsformar (kanske reda nskrivit det) dom får jag fota någon annan gång.
Jätte nöjd över nya ljus lykotrona, men inte så lätt att fånga dom på bild.



Härlig helg

Publicerad 2011-03-27 21:26:00 i Allmänt

Igår blev det först städning här hemma, även barnen hjälpte till och bråkade om vem om skulle dammsuga :)
Kl.13 var det dags att titta på Linda Bengtzing i Väsby centrum, Jennifer träffade både Alva och Linnea där så hon var så glad. Dom hade lyckats få platser längst fram vid scenen och när Linda var på scenen så gick hon fram till tjejerna pratade med dom och dom fick säga sina namn i mikrofonen. Hade en överlycklig tjej med oss därifrån sen :)
Vi åkte sen till Barnenshus och fick änligen på dom nya hjulen på Hampus vagn, tog nästan 1 år innan problemet blev löst. Handlade även en present då vi hade blivit njudna på 3 års kalas.
Kl.15 blev det Lek & Bus, Angelica från Jennifers avdelning kom också med sin bror och deras mamma. Blev lite mer än 3 timmars lek där, snacka om att vi var slut när vi var färdiga där. Köpte med oss chinamat/sushi på vägen hem, jätte gott var det och skönt att slippa laga mat då vi inte var hemma förrän kl.19
Sen blev det spelkväll, jag, Magnus och Jennifer spelade monopol hela kvällen.


Idag har Magnus jobbat, jag och barnen har varit på 3-års kalas. Nu ikväll så har jag och Jennifer myst i soffan och tittat på Alvin och gänget 2

Middag

Publicerad 2011-03-25 19:53:34 i Allmänt

Då var middagen avslutad, riktigt mätt är jag nu.
Blev en god toast till mig själv med gravlax, hovmästarsås och citron. Barnen ville ju såklart ha våfflor idag, och jag åt en våffla som efterrätt.
Snart börjar Let´s Dance finalen så då ska vi mysa i soffan och kanske att vi orkar äta lite chips också.


Har bokat biljetter till Derbyt nu också! Den 4 April är det äntligen dags för fotbollssäsongen igen, inleds med derby. Mycket spännande!!!




Min middag :)  Mycket gott, borde passa på att äta det lite oftare då Magnus jobbar.



Hampus äter voffla. Har sin nya glass tröja från polarn o pyret som han själv valt. Självklart var jag ju tvungen att köpa tröjan då han ville ha en med glassar istället för bilar som det annars ALLTID ska vara.




Min söta lilla tjej :)

Härliga fredag

Publicerad 2011-03-25 18:03:50 i Allmänt

Så härligt med fredag, och ännu härligare blir det då jag är ledig idag :)
Jag och barnen tog sovmorgon imorse, det tackar jag för. Sen tog vi det bara lugnt på förmiddagen innan vi gjorde oss iordning för att åka till centrum. Då vi inte skulle handla massor så tog vi bussen ned, nästan smidigare än att få in och ur barnen och vagn i bilen, leta parkering och hålla koll på tiden så man inte får böter också.
Med vagnen så åker man ju gratis på bussen så det är perfekt! Vi var nere i Centrum kl.13, en snabb vända på leksaksaffären, sen kl.13.30 så hade barnen tandläkartider. Tog lite tid men det gick bra, Hampus öppnade inte munnen så mycket men tandläkaren var nöjd iallafall.
Sen blev en ny runda inne på BR, barnen fick ett varsitt litet "magiskt" ritblock med pennor till då dom varit duktiga hos tabdläkaren. Sen gick vi och fikade, jätte förvånad över hur fint dom satt, och länge. Hampus brukar tappa tålamodet väldigt snabt men inte idag.
Vi var inte hemma förrän kl.16.30 så nu är jag rätt så slut.
Jag ska nu göra våfflor till middag till barnen, efter deras önskemål :) Själv ska jag passa på att göra mig en toast med gravlax på, bara jag i familjen som tycker om det så nu ska jag passa på. Blir bara barnen och jag hemma ikväll, Magnus jobbar tyvärr. Imorgon är vi lediga hela familjen.
Planen för morgondagen är Väsby centrum kl.13 då Linda Bengtzing ska vara där och sen åker vi till Infra city. Först barnenshus och få ordning på vagnen och köpa en present, sen blir det Lek och Bus. Tänkte vara färdiiga där lagom till middagstid så vi kan köpa med oss lite chinamat hem :)

Underbar kväll

Publicerad 2011-03-22 23:03:26 i Allmänt

Slutade jobba kl.19 ikväll och var inte hemma förrän kl.20.00. När jag kom hem så fick jag mysa lite med Hampus, bordet var dukat med levande ljus och maten var precis färdig. Det blev färsk pasta med tomatsås och salami, rose champagne och sedan jordgubbar. Trevlig överraskning en tisdags kväll :) Vi firade att Maguns skrivit kontrakt på sitt nya jobb, på Berns! Jätte glad att han fått det här jobbet, det låer väldigt bra så jag hoppas att det kommer bli så också.

Tradera

Publicerad 2011-03-22 11:24:56 i Allmänt

Precis packat ihop 10 paket med kläder som blivit sålda på tradera :)
Nu finns det lite mer utrymme i garderoberna, dessutom så har vi varit iväg med ett par kassar med kläder till röda korset. Så har jag även 2 hyllplan med kläder som ska ges bort till vänner.
Galet vad mycket kläder det går åt när barnen är små och växer mycket.

Godmorgon

Publicerad 2011-03-22 09:50:03 i Allmänt

Då var det tisdag och idag blir det eftermiddagspasset på jobbet, slutar inte förrän kl.19
Hoppas att dagen ska flyta på bra, nacken känns för tillfället bättre än igår men fortfarande inte bra. Kanske hjälpte zone gelen och vetekudden igår?
För Hampus blir det en jätte sen dag på dagis idag, Magnus kommer inte och hämtar förrän precis innan stängning kl.18. Så länge har han aldrig gått förut, dessutom så var han sjuk hela förra veckan så jag hoppas att det går bra.
Jennifer blir hämtad runt 15.30 av Nilla och Elin, sen åker dom vidare för att hämta upp Alva och Oscar. Jennifer fick i present av Nilla med familj en pysselkurs och den är det dags för nu ikväll, hoppas på att få se vad hon har gjort när hon kommer hem ikväll. Kursen skulle inte vara slut förrän kl.21 så det kommer nog vara en trött tjej som vi får hem.

Nu ska jag göra ett nytt försök att få tag på sjukgymnasten, sen ska jag få lite gjort här hemma innan det är dags att åka till jobbet.
Måste beställa kaffe också såg jag nu, katastrof om det skulle ta slut!!!

Så ont

Publicerad 2011-03-21 19:09:07 i Allmänt

Idag har verkligen inte varit någon bra dag, värken i nacken har bara blivit värre och värre. har ibland perioder då nacken inte alls är bra och förmodligen så är det väl en sån period nu :(
Dessutom världens träningsvärk i benen och magen, känner mig som en gammal tant som knapt kan röra på sig.

Jag ska värma vetekudden, koka en kopp the och bädda ner mig i soffan med barnen, sen ska vi titta på Halv åtta hos mig innan det är dags föör barnen att sova.

Fick samtal från verkstan idag också, nu är alla plåtskador reparerade sen krocken, och det går på försäkringen. Men AC:n började strula och tydligen så gick det inte att bara laga utan det måste bytas ut, 4500:- skulle det gå på!  Inte så roligt, men känns ganska så nödvändigt. Vi har både helförsäkring och garanti på bilen, men det är ingenting som täcker det felet. Känns lite drygt.

Jobbhelg

Publicerad 2011-03-21 11:08:06 i Allmänt

Helgen bara flög iväg, precis som det brukar vara när det är jobbhelg.
Var hemma med Hampus till fredagen, då blev han äntligen feberfri. I lördags och söndags jobbade jag 12-16, var faktiskt jätte skönt att komma iväg och det var lagom mycket att göra på jobbet.
I lördagskväll var vi bortbjudna så barnen sov borta, blev en sen kväll eller natt kanske man ska säga.
Kändes väldigt konstigt när vi vaknade på söndag morgon då det var helt tyst här hemma.

Nu ska jag försöka göra någonting åt min nacke som inte alls är bra.
Känns som om någon nerv är i kläm uppe i nacken, får yrselattacker med jämna mellanrum. Känns väldigt läskigt då allt börjar snurra har fått så lite då och då sen krocken med ett rådjur i december förra året plus att jag just nu har den vanliga värken i nacken. Tror på att det får bli ett långt varmt bad ikväll och sen sitta med vetekudden.

Varför all denna snö?

Publicerad 2011-03-18 18:20:29 i Allmänt

Så blev det vinter igen, jag som verkligen började få vårkänslor och tyckte det var så skönt med SOL
Hampus struntade iallfall i snön och klädde sig i riktig sommar outfit, kläderna är från förra elelr förr förr året så linnet slutar precis vid naveln. Strl.74 var det vist, så dom måste ha handlats in precis innan vi var på Rhodos 2009




Tror nog att shortsen passar i år med, även om det är strl.74


Annars så har vi mest slappat idag, fixat lite i köket, plockat lite med tvätten som torkat, packat övernattningsväskor till barnen. Min farmor och farfar kom över med lite mat, så skönt då vi varken har bil nu och Hampus inte är helt bra. Dom stannade och fikade lite så det var trevligt med lite sällskap.

Hampus satt och tittade på BeeMovie men somnade



Han hade bäddat så fint, satt i sin fåtölj, lagt ut pläden, tagit fram sina gos och katten.




Nu blir det fredagsmys här hemma med vindruvor, chips och lets dance.
När Magnus kommer hem så blir det kräfttoast och champagne, längtar.


Trevlig helg!

Äntligen fredag!

Publicerad 2011-03-18 10:35:50 i Allmänt

Så härligt med helg, även om jag vari hemma hela veckan och skajobba lördag och söndag så känns det skönt med fredag. Magnus ksulle ha slutat kl.16 som vanligt men måste nu jobba över lite, förhoppningsvis så bir det inte jätte sent. Frågade barnen vad dom ville ha för middag ikväll, pannkaka fick jag till svar så det ska jag göra. Till mig och Magnus bir det kräfttoas senare ikväll när han kommer hem från jobbet, ska bli jätte gott. Ska till och med drick lite champagne till toasten :)
Imorgon blir det jobb 12-16 för min del, ska bli jätte roligt faktiskt. Var över en vecka sedan jag jobbade nu så jag längtar tillbaka. Sen så ska vi på fest morgon kväll, så det blir till att snabt ta sig hem för att byta om och gå iväg. Barnen får vara hemma hos farmor, dom har längtat efter det. På Söndag jobbar både jaga och Magnus så Hampus får vara kvar med farmor och Jennifer blir hämtad av mormor ett par timmar.

Nu blir det mys med Hampus, vi ska titta på Toy story 2
Han är feberfri nu, hostan låter värre men han hostar inte lika ofta som innan.

Lite iriterad

Publicerad 2011-03-17 11:49:29 i Allmänt

Jaha, då vet vi vad kommunen har tänkt göra då förskolan där barnen går. Det har vrit mycket diskutioner om vad skom ska göras, förskolan är av STORA enoveringsbehov. Alla ytskickt är gamla och slitna, det läcker från taken på alla avdelningar, på avdelningen där Jennifergår finns ingen riktigt värme, dom använder sig av värmefläkar som får stå igång dygnet runt alla dagar i veckan men ändå så är det kallt. Nu har det iallfall beslutats om att kommunen ska flytta alla barn till Hasselskolan, och flytta 4-5:orna i Hasselskolan till Väsbyskolan.
Känns ju inte så jätte roligt att Hampus ska flytas till skolan, hoppas dom anpassar lokalerna ordentligt och fixar till gården så den passar småbarn. Jennifer verkade ju inte heller så glad, hon som varit så lycklig att snart är hon så stor och får börja i skolan och nu ska brorsan också gå där.

Känns som om vi haft riktig otur när det gäller förskolor. Först Jennifer som började på Lergöken, efter 2 månader kommer det fram att försklan är rejält fuktskadad och masor av problem med fukt. Inte konstigt att Jennifer hostade konstant sen den dagen hon började där, men vi trode precis som andra föräldrar att det var de vanliga förskolebacillerna. Jennifers avdelning fick flytta till segelbåten i smedby, och alla barnen slutade hosta.
Där var vi jätte nöjda, 2 av fröknarna följde med dit och allt var toppen. Dom hittade massor av aktiviteter varje dag, gick till gunnes gård flera gånger i veckan, gick ofta ut och grillade korv istället för att vara inne och äta lunch eller mellanmål,  dom hade jätte bra koll på alla barn (vilket borde vara en självklarhet) och var ute mycket.
När vi flyttade så stälde vi ju Jennifer i kö till Hopprepet eftersom det är så nära, tyvärr så har vi aldrig varit riktigt nöjda. Tycker inte att de hittar på så mycket med barnen, dålig koll på vad barnen har gjort/ätit m.m.  svårt att få kontakt med vissa fröknar, säger knapt hej när man kommer och lämnar på morgonen. Sen finns det undantag, det finns några fröknar som är toppen men tyvärr så är dom alldels för få. Jennifer fick en ny fröken i höstas som är jätte bra men sen gjorde dom om avdelningarna så nu har hon inte den fröken längre.
Med dålig koll på barnen så menar jag att om jag frågar hur dom har ätit så är det sällan jag får något svar så det slutade jag med att fråga om, kolla blöjatrosor när dom är ute (dom viste att dom behövde ha koll på Jennifer), eller bara det att fråga/säga till att hon/han ska gå in och kissa innan det är för sent, ha lite koll på kläderna, flertalet av Hampus kläder har försvunnit.
Det är specielt det här med små utflykter som jag tycker dom är väldigt dåliga på, och jag har tagit upp det flera gånger. Har själv jobbat på en småbarnsavdelning, vi hade en dag i veckan avsatt till att göra utflykt med alla barnen på avdelningen. Vi tog med mellanmål och gick iväg till skogen eller någon lekplats på lagom gångavstånd. Hade två dubbelvagnar med oss så de minsta kunde sitta i vagn. Gick allid bra, om det var något barn som gnällde och inteville gå så gällde det alltid någon av dom största barnen som då var 3år.
Sen gjorde vi ibland spontana "utflykter" till lekparkerna utanför dagisgården lite då och då, ofta när alla avdelningar var ute samtidigt på gården.
Men när jag tar upp det med personalen på Hampus avdelning så verkar dom tyck att det är jätte jobbigt att gå iväg med små barn. Dom får börja gå till skogen på sin höjd 1 gång i veckan när dom är 2-3 år. Annars är det bara gården som gäller. Är bara 5 årsgruppen som får gå iväg på utflykter, och det händer på sin höjd 1 gång i månaden. Det finns ju massor av lekparker i närheten, hur jobbigt kan det vara att ta med sig några barn och gå 100 meter så dom får göra något annat. I dagis åldern så är ju det jätte spännande, det är sånt som barnen verkligen uppskattar.
När jag jobbade så var vi till och med iväg på teater med 3 åringarna, men det får ju knapt 4-5 åringarna göra där mina barn går.


Detta inlägg blev lite längre än vad jag hade tänkt mig, hoppas att det inte blev allt för rörigt.

Längtar

Publicerad 2011-03-16 19:33:47 i Allmänt

Kom på att jag hade tänkt att bjuda på några fler bilder igår, bilder från Hampus 2 års kalas.
Nu är det nästan bara 2 månader kvar tills han fyller 3 år, helt galet vad tiden går fort.



En mycket god och fin tårta, undrar om det inte får bli en likadan i år med?



Vad tittar alla på?



Mina älsklingar






Alva och Jennifer ute på ängen och leker




Hoppas på att vi får en lika fin dag i år då vi ska fira Hampus, senaste två åren har varit helt underbara med sol och värme. Har varit så härligt att kunna fira hans fördelsedag på ängen istället för att trängas 25-30 personer i vår lägenhet.

Doctorn

Publicerad 2011-03-16 17:05:08 i Allmänt

Då har vi varit på besök hos Löwets närakut. Hampus hade 38.2 i temp när vi var där och det är runt det han har legat förmodligen då vår temrmometer visar lite för lång temp. Tog sänkan och den var lite för hög, speciellt då han haft feber till och från sen i torsdags/fredags förra veckan. Ev. bihåleinflammation men kan vara någon annan ifeltion också.  Så nu är det antibiotika som gäller och hemma resten av veckan.
Det var skönt att få komma ut lite idag iallfall, men nu är Hampus väldigt trött igen.

Ska ta tag i matlagningen nu, tänkte göra en lasagne. Perfekt att göra mycket av, då får jag några matlådor också. Men komprecis på att formen som jag brukar göra lassagne i står i kylen med en chokladkaka i, får se om jag har någon annan bra form.  
Får se om lasagnen kan locka Hampus att äta, annars så får jag prova med smothie som jag köpte idag. Han äter bara välling nu när han är sjuk, vill försöka få i honom någonting annat.

Ännu en förkyld dag

Publicerad 2011-03-16 09:02:31 i Allmänt

Nu ska jag få iväg Jennifer till dagis sen blir det nog till att ringa vårdcentralen eller sjukvårdupplysningen.
Hampus hostar och hostar, det sitter djupt ner och låter inte alls bra. Han känns även varm idag, hittar inte vår termometer men den är ju ändå inte så bra och så är han jätte snorig. Magen har iallfall varit ok sen igår kväll.
Har nu varit förkyld i 2 veckor varav feber till och från nästan 1 vecka.

...

Publicerad 2011-03-15 18:43:07 i Allmänt

Då har farmor och farfar varit över med en påse från mataffären,lite frukt och mjölk, Jennifer kommit hem från dagis och middag har vi ätit. Snart börjar matchen!!!
Magnus jobbar till kl.23 idag, men just idag så gör det inget nu får jag se på matchen ostörd.

Hampus status: Relativt pigg (mycket pigg jämfört med igår), snorig, hostig, lite grönt klet i ena ögat och fortfarande dålig i magen. Så det blir ytterligare en hemma dag imorgon.
Kan man vara både förkyld (luftrören), ha ögoninflammation och magsjuk samtidigt? Jag tycker det verkar vara lite väl mycket samtidgt.

Nu börjar det bli lite långtråkigt

Publicerad 2011-03-15 14:26:33 i Allmänt

Hade hoppats på att Hampus skulle bli frisk nu så han får gå på dagis imorgon. Jätte mysigt att vara hemma med honom men han behöver aktiveras och träffa sina kompisar. Jag har flera ärenden som måste uträttas och så behöver jag träna.
Hampus hostade oavbrutet igår kväll efter att vi hade lagt honom, som vanlgt så är det hopplöst att få i honom medicin. Idag har hostan varit lite bättre och han har varit mycket piggare, men då fick han diare istället. Två gånger snaste 2 timmarna har han bajsat och det är jätte löst, men han är så pigg och glad. Så nu vet jag inte om han är magsjuk eller vad det är. Ren är han iallfall, han har ju fått duscha två gånger idag :)
Så nu lutar det ju åt att vi blir hemma imorgon också.
Hade tänkt ta mig ut på en promenad i det fina vädret men nu vet jag inte om jag vågar, även om Hampus får en blöja på sig så lär det gå rakt igenom.
Sitter iallafall på balkongen just nu, vi har 30 grader här så jag sitter ute med kortrmat på mig och har det riktigt bra. Hampus står och tittar ner på grävskopan som är här utanför, så han är också väldigt nöjd.

Hampus

Publicerad 2011-03-15 11:54:12 i Allmänt

En nyduschad liten sötnos

Nervös

Publicerad 2011-03-15 11:24:42 i Allmänt

Börjar bli lite smått nervös nu inför kvällens match
Hoppas självklart att när matchen är slut så står det 4-0 i matcher och AIK är vidare i slutspelet

Drömmar om GULD....

Sommar och sol

Publicerad 2011-03-15 10:30:48 i Allmänt

Nu vill jag ha SOL, värme och semester. Börjar ledsna på det här trista vädret, alla ytterkläder som ska å och av när man ska ut med barnen och skrapa rutorna på bilen.
Jag tycker verkligen om vintern, det ska vara ett par minus och massor av snö. Men nu när det bara är slaskigt och så fryser det på, blir is och så går det runt så, då är det inte roligt längre.
Så härlit med inglasde balkongen nu, man kan sitta där ute och riktigt känna hur solen värmer.

Då Hampus hade sönder min dator så har vi inte kvar några bilde från förra året, men här är några härliga sommarbilder från min mormors kamera som jag la över förra veckan.




Jennifer värmer sig i solen efter att ha badat i havet ute på Grinda




Badkrukan Jennifer busar med moster Johanna :)


Och jag busar med Hampus i poolen



Åh, vad jag längtar till sommaren!!!



Lilla sjuklingen

Publicerad 2011-03-14 16:29:12 i Allmänt

Hampus fortsätter vara förkyld, han är trött och orkar/vill inte leka. Han har totalt lekt 2 gånger 5 minuter idag.
Annars så är det soffan som gäller eller ligga på en filt på golvet. Hn är snorig och hostan har blivit mycket värre, men feber verkar inte ha idag iallafall.
Vi satt och spelade lite memory en stund, men han var lite för trött så det blev bara en omgång.
Han är jätte duktig annars, köpte ett Toy story memory för ett par veckor sedan, är från 3 år men han fixar det.






Hampus följde med mig ner för att hämta posten, bara reklam men ås var det ett stort paket. Bra talming, paketet var till Hampus :)
Han blev lite ivrig och ville snabt upp för att öppna.



I paketet var en Molo Jacka som jag bestälde i fredags. Snabb leverans, det gillar jag :)

Skor

Publicerad 2011-03-14 14:22:12 i Allmänt

Så var det skorna jag skrev om tidigare, var på lagerutförsäljning med Vincent skor igår :)
Då Claes var här i lördags så kollade jag med honom också om jag skulle hålla koll efter skor till Alva och Oscar också. Så jag letade på efter skor som kunde passa Hampus och Oscar, men i dreas storlek så fanns endast glittriga och blommiga söta små sandaler. Inga vår skor eller tuffa sandaler alls :(
Till tjejerna fanns det däremot dessto mer :) Blev ett par lila Uggs och ett par finstövlar i skinn till Jennifer som hon kan ha nästa vinter. Ett par sandaler skinn med stängd tå, variant mellan gympasko och sandal som är jätte bra men till ordinarie pris på tok för dyr.
Till Alva hittade jag ett par sommar sandaler och ett par sneakers i skinn som var snygga.
Totalt 375:-, riktigt bra!!! Har sett vinterstövlarna i butik som jag köpte till Jennifer, tror att dom tog 1200:- för dom så jag är mer än nöjd.

Jag har bilen inlämnad på reparation så min mormor var så snäll och körde mig, så på vägen hem så stannade vi till i Täby centrum. Jag lämnade in mobil på programuppdatering eller vad dom nu gjorde, lite bättre fungerar den nu iallfall. Men kan fortfarande varken skicka eller ta emot sms, använda mailen eller internett.
Inte heller se missade samtal, så det får bli en tur till stan i veckan och lämna in den i butiken på kungsgatan där dom har en tekniker som siter.

Medans vi väntade på att mobilen skulle bli färdig så gick vi in på Jarmeus och tittade på mer skor.
Här hittade vi sommarsandaler till båda barnen, sånna som blinkar när man går. Jennifer har alltid velat ha sånna men har inte fått några då dom inte suttit bra, så hon blev ju jätte glad :)
Till Hampus hittade vi även ett par skinnsandaler med stängd tå (liknande som Jennifer fick från vincent) och ett par vinterkängor till nästa vinter. Båda från Kavat så riktigt bra skor och båda på 50% det gillar vi :)

När jag kom hem så fixade Magnus färdigt med garderoberna i Hampus rum, så nu har vi några extra hyllor och lådor på plats. Så jag organiserade om lite med kläder och skor, nu har vi massor av plats över i garderoberna i hallen. Gissar på att vi fyller dessa hål ganska så snabt.
Passade även på att gå igenom barnens sommarkläder som jag la undan efter förra sommaren, Jennifer hade några korta leggings och klänningar som funkar i år med. Hampus hade ca.10 par shorts som han kan ha i sommar igen och en hög med ca.10 till som måste provas men jag tror att han kan ha. Så till Hampus behöver vi nog inte köpa så mycket mer sommarkläder till. 

Fler bilder

Publicerad 2011-03-14 12:27:23 i Allmänt

Här sjunger dom och dansar till Man boy, Saade är den största idolen :)









Sen var det dags att gå in till våra platser och sätta oss.
Jennifer och Linnea stod up och dansade till alla låtar, dom hade så roligt och det var underbart att titta hur lyckliga dom var.
Vi hade en liten tjej som satt framför oss, hon kanske var 3 år. Hon tyckte det var mycket roligare att titta på Jennifer och Linnea än att titta på scenen.











Var väldigt svårt att fånga tjejerna på kort, man hada ju hela tiden helt fel vinkel.

Avslutar med bilder på Bästa Linda Bengtzing :)








Bilder från i fredags

Publicerad 2011-03-14 11:57:56 i Allmänt

Då kommer bilderna från fredagens genrep i Globen :)


 

3 mycket förväntansfulla tjejer









Här har det handlats blinkande kaninöron och mello brosher.
Publikuppvärmning med massor av musik så tjejerna står och dansar för fullt.










Nu kommer lite bilder

Publicerad 2011-03-14 09:28:19 i Allmänt

Blev fullt upp igår, ingen tid alls att sitta vid datorn.
Får skriva mer om gårdagen senare, gjorde en hel del fynd :)  Har nu skåpen fulla med barnskor i varierande storlekar och modeller.

Ska snart lämna Jennifer på dagis, jag och Hampus blir hemma då han fortfarande är förkyld.


En bild på lördagens schlagerdessert




Till vänster är det små chokladformar som är fylda med hackade jordgubbar, lime, basilika och toppade med riven vit choklad.
Jonas och Carmen hade med sig lite gott från Gateau, chokladmarränger och macarones.
Hade aldrig smakat macarones innan, åt en choklad och den var verkligen jätte god men man kan inte äta så många då dom är väldigt söta. Jag som inte är så jätte förtjust i marräng älskade dom här marrängtopparna.
Tror det bliren till kaffet snart :)

Tyvärr hann vi inte med att få några bilder på maten, blev lite stressigt/nervöst innan stora finalen började.
All mat stod på bordet 2 minuter innan sändningarna började.

Det bjöds på:
Creoque caprese, toast med mozarella, tomat och basilika, i några hade vi rökt skinka i också.
Caprese spett
Färskostfylda champinjoner
Tunt skivad fläskfile med god marinad (claes som gjorde detta så vet ej vad som var i)
Ugnsrostade cocktailtomater
Vindruvshalvor som var toppade med chevreröra och hackade pistgenötter
Grönsaksstavar med dipp
Flera sorters salami
Oliver
Räkor
Snittar med majonäs och kräftstjärtar
Vegetariska mini vårrullar
Samoas (tror jag de heter, som vårrullar men trekanter och mer kryddade)
Buffalovings
Barnen fick små spett med korv och köttbullar och potatiscroketter 


Tror att det  var allt, väldigt gott var det iallfall.

Vilken härlig dag

Publicerad 2011-03-12 15:02:24 i Allmänt

Satt med en kopp kaffe ute på balkongen på förmiddagen, termometern visade 27 grader i skuggan (vi har inglasad balkong) sen flyttade vi termometern til soeln och då visade den 43 grader!!!
Kan lova att det var varmt, men så härligt med SOL.

Vi hade en helt udnerbar kväll igår, Jennifer hade det så roligt med Linnea och Felicia. Jennifer och Linnea stod upp och dansade hela kvällen, så glad att vi bestämde att gå tillsammans.
Har lite fult upp idag så jag får ladda över bilder imorgon.

Nu är Magnus och handlar, Hampus sover på soffan, Jennifer hemma hos Linnea och jag städar. Sen är det dags att sätta igång med maten, det ska bli massor av plockmat ikväll. Plockmat är en stående tradition när det gäller mello. Sofie, Jonas och Carmen, Cleas och barnen kommer över ikväll, ska bli jätte trevligt.

Hoppas nu bara att RÄTT LÅT VINNER!!!!
 

Rätt val

Publicerad 2011-03-11 14:42:21 i Allmänt

Ja, idag gjorde jag rätt val att stanna hemma. Hampus har mest vilat i soffan och sov sedan 1,5 timme, han brukar sova 30 min. När han vaknade kändes han varm och mycket riktigt så visade även tempen det.
Nu är ju vår termometer inte så bra men han har nog mellan 37.5 och 38 grader, inte så mycket men inte helt frisk. Hoppas att han är bra till imorgon så han får leka med kusinerna som ska komma över imorgon kväll till Mellon.

Snart är det dags

Publicerad 2011-03-11 12:06:50 i Allmänt

Har en mycket förväntansfull tjej här hemma (och nej, jag syftar inte på mig själv ;) )  Om bara några timmar ska vi bege oss in mot stan och Globen för att titta på Mello genrepet.
Har blivit till en riktigt trevlig tradition nu, 3:e året för Jennifer att följa med men jag har gått i flera år.
Bra uppladdning inför lördagkvällen stora FINAL!!! Och i år så är det nog fler bidrag än vad det brukar vara som faktiskt är riktigt bra.  Här håller vi på Eric Saade, Danny och Linda Bengtzing. Linda är klart bäst, men tyvärr tror jag inte att det håller i Eurovision. Eric tror jag mest på när det gäller Eurovision. Dannys låt är också riktigt bra, men den är som hans andra låtar, en riktigt bra låt att lyssna på hög volym i bilen :)
En gammal klasskompis till mig är nära vän till Sara Varga, så jag gav låten någon extra chans och lyssnade innan direktsändningen av hennes deltävling. Tycker den blev bättre och bättre för varje gång, men tyvärr ingen riktig schlager. Sara Varga spelas iallfall en hel del här hemma, till och med Magnus gillar den låten.

Ska bli så spännande ikväll :)

Blev inte riktigt som planerat

Publicerad 2011-03-11 09:56:19 i Allmänt

Idag var jag färdig kl.9 precis som planerat, gick till dagis och lämnade först Jennifer sedan gick jag för att lämna Hampus. Blev mött i dörren av Hampus fröken som berättade att 6 av 22 barn varpå plats idag, resten är hemma och har antingen feber och förkylda eller magsjuka. De flesta insjuknade igår/inatt eller under morgonen.
Var väldigt osäker redan innan vi gick till dagis om jag skulle vara hemma, Hampus är väldigt förkyld, hostar massor och ibland känns lite varm. Men tänkte att det bara är en dag kvar den här veckan sen får han vila i helgen. Men när Anki berättade att så många var sjuka så bestämde jag mig ganska så snabt att vi går hem. Även några syskon som blivit magsjuka gick på Jennifers avdelning så vi gick och hämtade upp henne också. Fröknarna tyckte inte det var konstigt utan tyckte att det var jätte bra, dom hade helst gått hem dom med.

Så nu är vi hemma igen, så jag tänkte ta tag i kaoset här hemma. Vi får gäster imorgon så det är lika bar att sätta igång. Har massor av tvätt som ligger också så det är lika bra att sätta igång, så kanske man slipper göra sånt tråkigt i helgen.

Lite gott och blandat :)

Publicerad 2011-03-10 21:38:40 i Allmänt

Gårdagens kvällsfika, en god liten latte och Åre choklad var vad som sererades när vi slöade i soffan.
Mycket gott!!!




I tisdags så bakade jag och framförallt barnen semlor, kanske inte dom finaste med underbart goda.
Precis lagomstora också så man inte blev så där äckligt mätt, men Magnus tryckte ju såklart i sig två.




Jag kör vidare på mat temat när jag ändå håller på.
Så här kommer bilder från i lördags då det blev traditionella plockmaten samtidigt som vi tittar på Mello.






Nu i helgen är det Mello igen :)
Jag sitter och tittar på lite recept på plockmat för att få lite nya ideér, vi kommer få över lite gäster så det kan vara kul om vi bjuder på någonting nytt.
Imorgon så värmer vi upp med att åka in till globen och titta på mello genrepet, har blivit en riktig traditin nu :)

Sveriges mästerkock

Publicerad 2011-03-09 20:05:30 i Allmänt

Nu ska vi bädda ner oss i soffan och titta på Sveriges mästerkock :)
Magnus är ute i köket och gör en varsin latte, och så ska vi äta choklad från Åre chkladfabrik.

Ha en trevlig kväll!

Onsdag

Publicerad 2011-03-09 14:03:07 i Allmänt

Sitter hemma hos min mormor, jag och Jennifer är här. Var och lämnade in min bil på Toyota i Täby för reparation efter att vi körde på rådjuret i december. Så nu skulle det ta 5-8 arbetsdagar innan bilen är färdig.
Jennifer har hostat jätte mycket och har ont i halsen så hon blev hemma idag, vi har spenderat dagen iTäby. Gick och handlade lunch i täby centrum och nu hjälper jag mormor att få över alla hennes bilder på min dator så jag kan framkalla foton åt henne.

Ska lägga över några bilder här på bloggen sen, många fina sen i somras :)

Blir så fruktansvärt trött på myndigheter och läkare

Publicerad 2011-03-08 13:41:21 i Allmänt

Har ansökt om aktivitetsersättning på 50% då jag inte klarar av att jobba mer än så, just nu är ju till och med gränsen 30% men jag vill ha möjligheten till 50% inom kommande året.
Min läkare har sagt att hon ska skicka in läkarutlåtande och försöka hjälpa till att få igenom detta, även min handläggare på arbetsförmedlingen. Nu ringde handläggaren på FK som har hand om min ansökan och berättade att efter 3 påminnelser från henne och 1 från mig igår så skickade min läkare sent igår ett mail att hon avböjer möte med FK och arbetsförmedlingen. Anledningen, för dålig ekonomisk ersättning!!! Hon menar att det får en vårdcentral göra då dom har mer utrymme ekonomiskt.
Så nu är det bara att börja om från början igen då. Och möte med Arbetsförmedlingen verkar inte vara det lättaste heller, min handläggare är sjukskriven och jag har fortfarande inte blivit kontaktad av någon ny. Sista datumet som jag är inskriven där och får aktivitetsstöd är sista mars, innana dess så skulle vi även få in ett möte med min arbetsplats fr ev. lönebidrag så dom kan anställa mig på kanske lite mer procent än vad dom igentligen behöver.
Börjar bli lite för stressad nu och känner att jag har ont pga. det. Vet ju faktiskt ingenting om vad som kommer hända 1 April. Tänk om det inte fungerar med en anställning pga. osäkra förhållanden på min arbetsplats, vad gör jag då? och även om jag får en anställning på 30%, vad gör jag på resterande procent, får jag någon ersättning?
Kanske måste göra så som min förra handläggare på FK sa, sök ett jobb på 100%, härda ut någon vecka eller ett par för att sedan kunna bli sjukskriven på 50-70%. Men det verkar ju idiotiskt!

Bilder från restaurangbesöket igår

Publicerad 2011-03-03 21:03:08 i Allmänt

Hade inte hunnit få över bilderna när jag skrev förra inlägget, så här kommer nu några bilder från igår.
Tyvärr böve de inte de bästa, så svårt med ljuset på restaurangen.










Jag vet att Hampus har pyjamaströjan på sig, den hade han hela dagen. Vägrade att byta på morgonen, men det funkar det me.

Restaurangbesök

Publicerad 2011-03-03 16:40:39 i Allmänt

Igår efter att jag hade hämtat barnen från dagis så tog vi bussen och tåget in till stan för att möta upp Magnus.
Barnen tyckte att det var jätte spännande att åka komunalt, specielt Hampus.
När vi mött upp Magnus vid centralen så gick vi till Jensens där vi hade bkat bord, en alldeles lagom utflykt en onsdagskväll :)
Tycke om restauranger som är barnvänliga, barnen fick målarböcker/menyer och färgpennor, dom har bra och billig barnmeny, dessutom mjukglassbuffe till efterrätt. Jennifer som inte får äta lactos nu fick pannkakor som hon sedan fick garnera som hon ville vid glassbuffen.
Jag och Magnus åt en varsin kalvbiff som var väldigt bra, vi delade även på en förrätt och åt efterrätt så sen var jag mätt tills det var dags att gå och lägga sig flera timmar senare.

Bilder från i tisdags

Publicerad 2011-03-03 16:31:46 i Allmänt

Var inne några gånger igår på bloggen men den fungerade inte, var något fel med hela blogg.se
tänkte visa vilka duktiga barn jag har som gärna hjälper till med matlagningen här hemma :)
I tsidags så hjälpte dom mig med att skära grönsaker.




Provar kläder

Publicerad 2011-03-01 12:39:52 i Allmänt

Jag har rensat massor senatse veckorna balnd barnens kläder. Så nu är det dags att försöka gå igenom vad som behöver inhandlas. Det mesta i Hampus garderob börjar bli litet, specielt byxor men kan säkert funka någon månad till. Så min fundering är om det kan funka tills det är dags att inhandla sommarkläder, tunna långbyxor och shorts? Jag hoppas iallafall det.
Jennifer har nog allt hon behöver, kanske lite nya strumpor skulle behövas. Men jag hittade en heldress på Lindex som jag tyckte var tuff, men osäker på hur den skulle sitta på. Såg en tjej på leklandet vi var på i helgen, hon såg ut att vara i samma ålder och samma storlek som Jennifer och hade den dressen på sig. Den såg jätte fin ut, så igår inhandlade jag en till Jennifer. Hon var först lite tveksam men när den väl var på så gillade hon den :)

Så här kommer lite bilder från igårkväll.
Hampus ville ju såklart också vara med på bild.




Skridskoåkning

Publicerad 2011-03-01 11:46:13 i Allmänt

I söndags blev det skridskoåkning på Norrviken. Jennifer tycker at tdet är jätte roligt att åka skridskor men Hampus var inte lika förtjust. Han hade väldigt svårt att stå upp, sen är han den enda som har helt nya skridskor också så dom var väl lite halare. Han tyckte det var roligare att köra runt å pulkan.
Mysigt iallfall att komma ut lite tillsammans.
Jennifer hade lite ont i rumpan när vi kom hem, blev några vurpor.



 






Om

Min profilbild

Nettan

Hej Välkomna hit till min blogg! Jeanette heter jag och är 25 år, bor Norr om Stockholm i Upplands Väsby. Har tillsammans med min sambo Magnus två barn, Jennifer 7 år och Hampus 4 år. Familjen är i fokus här i bloggen, allt vad det innebär med 2 underbara, busiga och härliga barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela