GULD

Publicerad 2010-02-24 22:18:55 i Allmänt

Äntligen ett till GULD :)
Vad ska man göra när OS är över???

Nä nu ska jag hänga tvätt och sen tror jag att jag ska försöka komm i säng tidigt ikväll.
Ryggen och nacken värker och lite små förkyld, vill verkligen vara pigg imorgon när jag ska åka och jobba.

Varit iväg på BVC idag, 5 års koll för Jennifer och allt var bra. Hon fick en vaccinationsspruta oc hvar jätte duktig, hon sa att det inte gjorde ont alls. Hon är nu 108cm och väger 17.5kg
Vägde och mätte Hampus också, 11.2kg och 86cm

bygget

Publicerad 2010-02-23 13:17:09 i Allmänt

Skrev ju precis om bygget dom håller på med här. Är van med mycket ljud men nu undrar jag verkligen vad de håller på med. Ett dovt mullrande ljud och hela huset skakar.
Känner under fötterna att det skakar, fönstrena skakar och allt som står på fönsterbrädan, även datorn.
Undar vad de gör.Nu vaknade Hampus av det också, och nu gå han ur spjälsängen själv.

En till dag hemma

Publicerad 2010-02-23 13:12:43 i Allmänt

Så blev vi hemma idag me, inte så jätte roligt men jag känner att jag också behöver vila så det är bara att passa på. Hampus är lite piggare idag men ännu mer snorig än gårdagen, om det är möjligt.
Vi har stått i fönstret och tittat på TRAKTORN, som Hampus säger. Traktor för Hampus är alla stora fordon som åker runt här på vår gård, lastbilar, grävskopor och så traktorer. Så det är iallfall en här hemma som är väldigt road av alla byggarbetare och fordon som rör sig här i området. Själv börjar jag bli riktigt trött på allt oljud som det blir när det nu river, gräver och bygger.

Imorgon ska vi till BVC, har tid för 5-års koll för Jennifer och så ska vi mäta och väga Hampus. Tror att båda barnen har vuxit väldigt mycket, de håller på att växa ur alla kläder båda två.

Hemma med Hampus

Publicerad 2010-02-22 11:45:09 i Allmänt

Det blev en lugn dag (än så länge) hemma, Hampus är jätte förkyld och hostar massor.
Skulle ha jobbat idag men det blev jag som fick stanna hemma med Hampus, har själv fruktansvärt ont i rygg och nacke och massa spänningshuvudvärk.
Inväntar ett samtal från bilelektikern, fick bogsera dit bilen i fredags. Bilen har betett sig lite underligt 3 gånger närmsta månaden. När jag var på väg hem från affären i fredags så var det tredje gången som bilen var konstig, när jag kom hem sa jag till Magnus att vi måste ringa och boka tid hos bilelektriker innan bilen stannar.
Plockade in maten jag köpt i kylen och sedan skulle vi till Täby för att först träffa farmor och farfar och fika, skulle även hämta Lotta som ville följa med till Täby Centrum. Sen hade Jennifer dans på eftermiddagen.
Bilen stannade efter bara knapt 1 km. Precis innan en korsning märkte jag att mätarna började fara upp och ner så jag var snabb och fick in bilen till kanten.
Ringde farmor och farfar och sa att vi hade blivit stående, de var redan i centrum och väntade på oss. De gick hem och skulle ta bilen för att bogsera bort vår bil. Ringde mamma och hon kom och hämtade Jennifer så hon kom till dansen i tid. Jennifer blev jätte ledsen när bilen stannade så det var tur att vi fick henne till dansen.
Vi kom iallfall iväg till Täby sen och fickade på mumma som ligger brevid dansskolan, jätte trevligt fik med ett lekrum för barnen.
Nu sitter jag som sagt och inväntar samtal från bilelektrikern, undrar hur dyrt det blir.
Han trode iallafall att bilen skulle vara färdig i eftermiddag.

Fredag kvällen var jag hemma hos Sofie och dit kom även Nilla och Elin. Vi åt Raclette och spelade melodifestivalspelet. Jag och Elin vann :) Jätte trevlig kväll, men sent blev det.

Lördagen skulle jag ha åkt till Täby, hade fixat barnvakt då Magnus jobbade men det slutade med att jag blev hemma och Sofie kom hit iallfall och tittade på melodifestivalen.
Var ute en sväng på dagen och det var så fruktansvärt kallt, fick jätte ont i nacke och rygg. Kollade på SL och såg att tåg var instälda och massor av förseningar. Kändes inte alls lovande att jag ens skulle komma fram till Täby. I efterhand känns det väldigt bra att jag blev hemma, fick bara mer och mer ont och läste att hela roslagsbanan hade blivit instäld och penndeln var inte mycket bättre. Men jätte synd att jag inte hann träffa Emelei någonting mer innan hon åkte tillbaka, gissar på att det säkert var fler på plats som det var länge sen jag såg sist.

Alla hjärtans dag och Semlor

Publicerad 2010-02-18 01:25:56 i Allmänt

Igår så var jag helt slut hela dagen, nacken och ryggen värkte efter en dag på jobbet och sedan ett träningspass i måndags. Tog det lugnt på förmiddagen, behövde verkligen vila men hade en lång lista på allt som behövdes göras här hemma. Semeldag också så jag skulle gå och köpa semlor.
Fick iallfall 2 maskiner tvätt fixat, plockade lite och sedan bakade jag en pajdeg som sedan blev grunden till en ost och skinkpaj till idag. Jag behlvde matlåda och Magnus behövde ha färdi middag då han kommer hem sent och hämtar barnen 17.15 när jag jobbar kväll.
Bestämde mig sedan för att det var lättare (och mycket billigare) att baka semlor istället för att ta mig iväg och köpa. Med bakmaskin är det ju inte så jobbigt att göra degen, sen blev det bara halv sats så titalt 9 semlor.
Barnen var med och bakade, Jennifer har varit med många gånger tidigare och är jätte duktig men Hampus har aldrig bakat förut. Han tyckte att det var jätte roligt, men hann somna innan dom var färdiga.

Idag har jag sovit, tvärslocknade efter en värktablett igår kväll innan jag la mig.
Sen har jag jobbat 15-20 så jag var hemma vid 20.30, pratade med Sofie på vägen hem så hon kom över och tittade på film och OS med oss. Vi behövde även planera mat inför fredagen då jag, Nilla och Elin ska komma över till Sofie och äta middag och spela Melodifestivalen spelet. Ser fram emot den kvällen :-)









I söndags var det Alla Hjärtans Dag, om någon missat det ;)
Jag fick sovmorgon och när jag blev väkt vid 9.30 så hade Magnus och barnen varit i Sigma och handlat frallor och annat gott till frukost. Blev en lång och mycket god frukost sen blev det en slapp dag. Vi tittade på film och tig det lugnt. Åkte iväg en sväng på eftermiddagen, hälsade på hos Lotta och lämnade en liten Alla hjärtans dag present och sen åkte vi och handlade lite till middagen.
Vi hade inte så mycket ork att göra något avancerat till middag så det blev några olika smördegsknyten och en toast med kräftröra till förrätt och sedan lövbiff med potatiskroketter och bea till varmrätt. Till de så drack vi champagne.
Sen blev det mer film, vi hyrde sista Falck filmen. Vad ska vi nu göra på söndag kvällar?

       

Äntligen helg

Publicerad 2010-02-13 14:03:12 i Allmänt

Sovmorgon imorse, jätte skönt.
Upp och åt frukost vid 9.45 sen gjorde vi oss iordning för att ta oss ut till pulkabacken.
Hampus åkte pulka och Jennifer åkte snow racer och slalom. Hon åkte jätte bra på skidorna idag, kan verkligen hålla balansen. Blir verkligen sugen på att åka på skidsemester.

Igår kom mormor över och skulle göra slingor på mig, hon hade med sig Jessica också som hade ont i huvudet så hon inte orkade vara i skolan. Jessica följde med och hämtade barnen på dagis, det var väldigt uppskattat.
Hampus hade gjort ett jätte fint Alla hjärtans dag kort som vi fick med oss hem igår :)
Sen bar det av till dansskolan som vanligt på fredagar.
Hampus kissade på pottan för första gången igår också. Han var helt galen, skulle sitta på pottan hela tiden (då kom det inget) och sedan leka med vattnet inne i badrummet. Sen hade vi satt på Hampus blöjan igen och tyckte att det räckte så blev han helt tokig och drog i blöjan men fick inte av den. Vi tyckte att han kunde ha den på då varken jag eller Magnus hade lust att sitta inne på toa hela kvällen.
efter ett tag då Hampus hade slitit ordentligt i blöjan och var jätte arg så tog jag av den, han sprang till toa dörren som var stängd och fick inte upp den, då kissade han på golvet. Så han hade väl varit jätte kissnödig och verkligen ville gå på pottan och kissa. Men varken jag eller Magnus förstod att det var därför han var så arg, vi är ju inte vana vid att han går på pottan då han är kissnödig. Vi hjälpte han in i badrummet oc hsatte han på pottan och då kissade han lite till. Så nu börjar han bli stor och kan gå på pottan.
Vi får väl köra igång med ordentlig potträning nu.


Nu sitter vi och tittar på reprisen av OS invigningen.
Ska snart göra oss iordning och sen bär det av till Centrum för att köpa present och sedan vidare till Täby på kalas. Patrik fyller år så vi ska hem till Patrik, Carina, Ida och Emma, blir middag och tårta. Ska bli trevligt.

Tisdag

Publicerad 2010-02-09 20:04:18 i Allmänt

Har suttit och försökt att lära in flygplatskoder på morgonen/förmiddagen, helt hopplöst.
Förstår inte hur jag ska få in allt, har iallfall börjat få kolla på de svenska flygplatserna
Sen har jag varit i Täby och träffat Carro och söta Rahael.
Var jätte roligt att se dom då det var länge sen sist, men det bli ju så då dom bor på Irland.
Vi hann med en lunch och sitta och prata lite sen blev det en liten sväng i butiker, hittade massa fina kläder till Jennifer på Åhlens. Har nästan aldrig tittat på kläder där till Jennifer förut men måste ta med henne dit så hon kan prova lite. Var mycket kläder med Pippi och Barbapappa, finns säker mycket fint till Hampus också men hann aldirg till pojk avdelningen. Hittade även jätte fina lampor till barnens rum, så de ska de få när vi flyttat tillbaka igen i vår nyrenoverade lägenhet. En lila och en rosa till Jennifer och en blå och en lime grön till Hampus.
Sen bar det av till Linda och hämtade lite Aloe produkter, jätte snällt.
Ska ha en Aloe kväll imorgon, första gången på VÄLDIGT länge. Ska titta igenom lite papper ikväll så jag inte missar något, ska iallfall bli jätte roligt.




Så hann det gå en vecka

Publicerad 2010-02-06 22:56:02 i Allmänt

Började som sagt på LFV påBromma i måndags, så roligt. Trivs redan jätte bra och då har jag bara hunnit vara där 2 dagar än så länge. Det här kommer verkligen bli bra, och så skönt att komma iväg.
Onsdag var jag och barnen på Mora Träsk tillsammans med Nilla och barn.





Torsdagen blev det födelsedagsfika på Gösgränd, Elin fylde 14 år.
Igår var vi hemma hos Emilia och Daniel på middag, jätte trevligt och mycket god mat. Vi hade med oss Hampus men Jennifer fick vara hos farmor. Kom hem sent så det var lite segt imorse men kom till slut upp och sedan iväg och hämta Jennifer.
Magnus har jobbat kväll idag så det har bara varit jag och barnen hemma hela eftermiddagen och kvällen. Jennifer och Hampus fick lite naturgodis och så hade de picknick i Hampus rum




       

Ikväll har jag och Jennifer myst i soffan hela kvällen och tittat på Melodifestivalen :-)
Innan det började så fixade vi iordning massa gos mat, blev lite småplock som vi åt framför tv:n.
Jennifer var jätte duktig och hjälpte till med att skära och lägga upp.

Imorgon så ska vi ta och få lite ordning här hemma, gå igenom källaren och sen ska vi hem till Lotta på kvällen. Fick veta igår att Jonas kommer hem imorgon och stannar bara till tisdag morgon, ska på några intervjuer. Så imorgon kväll ska vi träffas allihopa och äta middag tillsammans, ska bli jätte trevligt.

Helgen

Publicerad 2010-02-01 10:06:33 i Allmänt

Haft en lång och skön helg, inte en massa måsten utan bara tagit det lugnt.
Alla har varit friska också, jätte skönt. Emelie var hemma i helgen så jag har hunnit träffa henne lite också :) Hon var över i Torsdag och fikade på eftermiddagen och så blev dev det en till fika igår, tack så mycket.
Fredagen blev det dansskolan, en liten shopping runda i Täby C. och så lämnade vi av en present hos min mormor som fylde år.



Dagens shopping.

När vi kom hem så fixade jag lite middag till barnen, plockmat som var väldigt populärt.
Sen kom Sofie och hämtade Jennifer, de skulle ut och åka pulka. Vi la Hampus för natten och satte igång med våran middag. Sen så satt vi i lugn och ro och åt middag, precis när Let´s Dance började kom Sofie och Jennifer tillbaka. Jennifer satte sig i soffan med en gång och Sofie fick lite middag. Tänk om vi hade det så lugnt varje fredag kväll.

I lördags så hade Jennifer en kompis här hemma, jag städade och rensade ur garderober och Magnus tog Hampus med sig och åkte till sin mamma. När Magnus kom tillbaka så hade jag tänkt att åka och träna men då kände jag att det var väl lika bra att fortsätta med städningen, det jobbigaste tycker jag är att komma igång. Så det blev lite rensning i garderober och många påsar med sopor.
I veckan så måste vi ner i källaren också och rensa ur de vi behöver fram till hösten, förråden töms på måndag.
Lördagkvällen blev det plockmat framför tv:n och Robinson finalen.

   

Igår åkte jag och Jennifer till Täby C. Vi träffade Emelie och gick och fikade, tack så jätte mycket. Sen gick jag och Jennifer på Bio, vi såg Det regnar köttbullar. Efter filmen så åkte vi hem, jag lämnade av Jennifer och så åkte jag och tränade. Var jätte skönt att komma iväg en sväng till gymmet, kände att jag verkligen behövde det.
Magnus hade redan middagen färdig när jag kom hem så vi åt en tidig middag, som var jätte god.
Sen gick jag och la mig och vilade, hade jätte ont i nacken, förmodligen efter lördagens städande. När barnen lagt sig så hyrde vi en film på nätet och tittade på Johan Falk. Vi har ju följt Johan Falk på 4:an nu och så idag visade de Wallander? De sa att de skulle sända Johan Falk i 6 veckor men de har bara varit 3 veckor. Hyrde ialflall 4:an och den var bra, synd bara att vi måste hyra via laptopen som har HDMI. Inte lika bra bredband på den datorn som på stationära.

Idag så ska jag till Bromma flygplats för min första dag på arbetsträningen, äntligen :)
Ska vara där kl.12 så jag passar på att ta det lite lugnt nu på förmiddagen.
I eftermiddag blir det gympa, Magnus ska hjälpa till så vi åker allihopa.

Om

Min profilbild

Nettan

Hej Välkomna hit till min blogg! Jeanette heter jag och är 25 år, bor Norr om Stockholm i Upplands Väsby. Har tillsammans med min sambo Magnus två barn, Jennifer 7 år och Hampus 4 år. Familjen är i fokus här i bloggen, allt vad det innebär med 2 underbara, busiga och härliga barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela