Jahaja, ensam ikväll med

Publicerad 2012-02-29 22:21:36 i Allmänt

Jag blev ju hemma idag då jag är sjukskriven veckan ut och Magnus hade ledig dag. Blev ju tandläkarbesök för Jennifer, vilket hade gått jätte bra :) jag passade på att vila ut lite då, sen var det full fart här hemma igen då dom kom hem runt 12 tiden.
Jennifer hade simskola under eftermiddagen så det blev lite bad för alla utom mig. Jag tog en hälig promenad i solen ned till centrum, shoppade en tröja till mig själv och sen mötte jag upp Magnus och Hampus och gick tillbaka till badet.
Magnus åkte in till stan för att spela poker, så bara jag och barnen hemma ikväll.

Imorgon är vi också lediga hela familjen, härligt! Blir teater imorgon förmiddag och sen får vi se om vi hittar på något mer. Kanske jag ska ta med mig Jennifer på bio? Känns väl som en lagom lugn aktivitet ;)
Ska iallafall lyxa till det lite till middagen imorgon, pepparbiff, kanske potatisgratäng och någon god sås och så ett glas rött. Sen jobbar ju Magnus hela helgen, börjar bli så less på våra arbetstider.
fixade lekdate till Jennifer på lördag och blev då även bortbjuden på middag, trevligt :) så slipper man sitta själv här hemma och titta på mellon och laga middag som barnen ändå ratar....

Nu tror jag att jag ska gå igenom lite kläder som jag rensat ur barnens gardeober, kanske kan få ut lite på Tradera ikväll.


Slapp förmiddag

Publicerad 2012-02-29 10:54:22 i Allmänt

Magnus är iväg med barnen, Jennifer hade tid hos tandläkaren nu på förmiddagen. Själv passar jag på att bara vila, gör som läkaren sa och verkligen försöker ta det lugnt. Tror själv inte att jag inser hur mycket jag behöver vila för att få bort det här, men hoppas att det är borta till på måndag. Är det inte det så kommer jag nog gå till läkaren och höra efter om jag borde vara delvis sjukskriven även nästa vecka, men får så dåligt samvete då om jag är borta från jobbet mer.... Aja, jag tror att det här är första gången som jag är borta från jobbet pga. min nacke, igentligen så skulle jag nog ha varit hemma vid fler tillfällen men jag brukar bita ihop, ta några värktabletter och försöka ignorera värken när jag är på jobbet. Så det  väl därför det blev så här nu.

Jag skulle behöva en resa, någon som vill bjuda mig?  
Har hittat den perfekta resan HÄR jag och min mamma är väldigt sugna på att åka.  
Gillar Solresors Träningsresor, de verkar vara lagom mycket, man kan vara med på det man vill och det är ingen hälsoresa med bara veganmat hehe....

Jag är inte helt med

Publicerad 2012-02-28 23:53:56 i Allmänt

Har varit riktigt slut sista riden, ett besök hos läkaren igår efter att ha jobbat 1,5 timme istället för 6 timmar igår. Så nu har jag sjukskrivit mig resten utav veckan, inflammation i musklerna i nacken och axlar/skuldror. Förhoppningsvis så kan jag jobba enligt schemat nästa vecka. Har verkligen känt mig trött och orkar inte göra så mycket. Gjorde som läkaren sa och vilade, låg i sängen till kl.13 idag!

Hade iallfall en hälrlig helg, först middag hos Emilie och Joel i fredgas. Jätte trevligt, hälrigt att bara jag och Magnus kom iväg då vi fixade barnvakt.
I lördgas var jag på tjejkväll med god mat, MELLO, trevligt sällskap och sen blev det utgång här i väsby för några av oss. Jätte trevligt men man kanske skulle gått hem lite tidgare för att va lite piggare under söndagen.....
I söndags så fick vi först fika/lunch besök av pappa och Annelie sen blev det lite shopping i Täby och sen firade vi min mamma som fylde år.

Nej nu ska jag återgå till att vila :)
Lediga hela familjen onsdag och torsdag, kanske hittar på något kul då. Får se bara vad jag orkar med.

Måste ju meddela att det blev årets första balkonghäng idag :) jag och Jennifer satt ute och fikade och pysslade i någon timme. Jätte mysigt, strålande sol och när vi kom ut dit så var det straxt över 30 grader. Fick öppna upp ett fönster lite så vi fick in lite frisk luft och då hamnade temperaturen på behagliga 20 grader.

Trottsålder....

Publicerad 2012-02-23 22:46:37 i Allmänt

Oj vad Hampus testar gränser, säger emot, springer iväg, vägrar lyssna... jag listan kan bli lång!
Jag som har varit så slut nu sen i tisdags då jag hade en riktigt jobbig vecka på jobbet som avslutades i måndags kväll, hade behövst lite lugn och ro men det har jag då inte fått.
Nu sover han iallfall sen någon timme tillbaka, men han vägrade att sova i någon säng så han ligger på golvet...

Igår så hade vi en trevlig förmiddag på Lek & Bus med Nilla och Oscar, killarna röjde gärnet och var totalt orädda :) Själv blir jag jätte nojjig på sånna ställen, och inte bara vad gäller Hampus. Oscar hade någon stil när han skulle klättra över vissa hinder så han körde huvudet före, jag blir ju jätte nervös. 

Imorgon blir det dagis iallafall för Hampus, känns som om han kan behöva det så han får göra av med alla extra energi som han verkar ha. Idag blev det inte mycket gjort, men han verkade trött hela dagen.

Nu ska jag nog ta och komma i sägn så jag vaknar upp pigg och utvilad imorgon. Har inte allas kännt mig på topp idag, nästan lite små febrig, jätte ont i nacken, lite ont i halsen osv.... fick ställa in kvällens barngympa :(
Imorgon så ska jag vara bra, vi har barnvakt och ska bort till vönner på middag och det vill jag inte ställa in.

En härlig frukost i lugn och ro. äntligen ...

Publicerad 2012-02-21 09:41:44 i Allmänt

imag0360 (MMS)

En härlig frukost i lugn och ro. äntligen ledig efter en nästan 9 dagar lång arbetsvecka..... jag var ledig i fredags men så mycket vila blev det inte då, hemma med vild 3 åring.

Så slut

Publicerad 2012-02-18 00:05:37 i Allmänt

Den här veckan på jobbet har verkligen varit hysterisk, vi är fem i butiken varav 3 sjuka och 1 delvis hemma med sjukt barn. Så var det jag kvar, jag som jobbar minst av oss alla. Tror att jag jobbat runt 35 timmar söndag - torsdag och så jobbar jag helgen nu och måndag. Då är jag bara anstäld på 25% då jag inte kan jobba så mycket mer, så en hel del mer tid blir det. Kommer synas på lönen iallafall :)
Nej, det här är mer än vad jag orkar, normalt så kansk jag skulle kunna fixa en sån vecka, sen är jag ledig flera dagar. Men som det varit nu så har vi legat efter så mycket pga. att vi hela tiden är för få på plats och så får vi ägna tid åt att försöka hitta någon som kan komma in och jobba extra osv. så det blir massor av extra jobb plus massor av stress.
Sista dagarna har jag varit helt slut när jag kommit hem, allt som börde göras här hemma och ärenden som ska göras de får bli någon annan gång.

Var iallafall ledig idag, jippi! Eller...? Hade behöft mer vila men Hampus fick 49 graders feber natten till idag så han blev hemma. Dock så hade febern gått över till morgonen (konstigt) men han hostade jätte mycket.
Magnus kom på att han missat säga till mig att Jennifer klagat över att hon haft ont i magen när hon varit kissnödig, att vi kanske ´borde ta upp det när vi ska på utredningen för njurbäckeninflammationen som hon drog på sig runt jul/nyår. Själv tyckte jag det verkade dumt att vänta, så jag ringde husläkaren och de tyckte vi skulle komma dit idag.
Passade då på att boka in en dubbeltid så de även kunde lyssna på Hampus lungor. Det visade sig ju att Jennifer hade urinvägsinfektion igen, inte så bra då det kan vara ett tecken på att det inte läkt ordentligt (eller vad nu läkaren menade) så penicillin och vänta in svar från odlingen på tisdag.
Hampus  lungor lät inte helt ok, så vi får köra igång med hans astma medicin igen. Han fick  förkylningsastma när han var under året och behövde regelbundet medicineras för det, men sista året så har det inte längre behöfts.
Vi skulle köra på vintern ut nu.

Nej nu ska jag sova, så ont i kroppen så jag hoppas verkligen att jag ska vara okej till imorgon. Jobbar 11-18 imorgon, blir trött bara jag tänker på det just nu...

vilken helg

Publicerad 2012-02-14 14:14:41 i Allmänt

I lördags så var det Kick off med jobbet, jag trode jag visste vad jag hade att vänta mig men helgen överträffade mina förväntningar.
Fick gå upp jätte tidigt då inregistreringen var redan 9.30, vi höll till på Clarion på söder.
Fika och sedan 2 timmar med diverse info/underhålling från ledningen. De bjöd verkligen på sig själva, helt underbart. Många skratt blev det!
Efter lunchen så var det dags för Spelen på Söder, lite liknande stadsuppdraget som jag gjort en gång när jag var på en möhippa. Men de här var specialgjort för oss, allt material var för Ticket.
Vi var runt 350 personer och uppdelade i lag om 3-6 st, En del behövde jobba under dagen och kom in senare till middagen så därför varierade lagen lite. I drygt 3 timmar höll vi på, fick upp 85 frågor på surfplattan som vi blev tilldelede i varje lag. En del saker man skulle fota eller göra men mest frågor som liknade När och fjärran spelet, alltså lite allmän fakta som vi i branshen kan/borde kunna :) Sen var det även ca.15 stationer som vi skulle besöka, här fanns det 8 olika kartor så det var lite olika stationer som lagen fick besöka.
Vid de här stationerna så var det våra leverantörer som fanns på plats, en del med någon snabb fråga och en del med olika aktiviteter som skulle utföras för att få poäng. Vid de som tog längre tid så bjöds det även på antingen något att dricka eller äta, verkligen jätte trevlig och roligt men vi var helt slut när vi sedan kom tillbaka.
Det var väldigt stressigt och tajt om tid hela tiden, och det mnärktes att alla tog det på största allvar :)

Fritidsresor bjöd på Afterwork och hade med sig sina maskottar :) Så lite mingel innan vi fick checka in och snabbt byta om inför kvällen.
Prisutdelningen startade för årets säljare, butik m.m. Men sen gick brandlarmet... Brandkåren kom och de blev lite stöllda när ca.200 tjejer började skrika så fort dom såg dom, haha.... Vet inte riktigt vad det är med brandmän, själv tycker jag inte det är så märkvärdigt men jag var ganska så ensam om det av oss tjejer.

Sen fick vi iallafall fortsätta med prisutdelningen och efterföljande middag då även våra leverantörer var med. Tror att jag hörde att vi var ca.400st. då. Sen fortsatte det med trevlig underhålling och så dansade vi tills klockan 03. Sov inte många timmar då det var frukost kl.8.30 och sedan jobb 11-18
Några vidare på efterfest på hotellet, de hade slutat straxt efter kl.06, tur man inte hängde på.

Det var min helg det, helt underbar men så slut jag var efter. Även igår så kände jag mig slut i hela kroppen.

Missade ju

Publicerad 2012-02-10 12:04:41 i Allmänt

var så mycket med kalas och sånt så jag missade ju att visa vad jag blev bjuden på.
Jag ochc Magnus firade 9 år tillsammans den 26 Januari (en torsdag), dagen efter Jennifers födelsedag. Vi jobbade båda två och gick precis om varandra men på fredagkvällen när jag kom hem från jobbet så hade Magnus förberett en underbar middag :)



En skaldjurssoppa på egengjord hummerfond och färska räkor i, färsk hummer med dillmajonnäs och smördegskrustad med skagen. Helt underbart gott!
Till det så blev det Champagne, äkta såklart :)

Ser ni presenten också? Jag fick ett jätte fint armband av Magnus som jag hade önskat mig.



Hittade den här bilden occkså :)
Den är nog fårn veckan efter, jag och Jennifer hade en myskväll och tittade på tv. Vi hjälptes åt och gjorde fruktspätt som vi rullade i rostad cocos. Jätte gott!

brrrr....

Publicerad 2012-02-10 09:23:30 i Allmänt

-20 när jag var och lämnade barnen idag, så kallt så det gjorde ont i kroppen. På med varma sockor när jag kom hem men har fortfarande inte tinat upp.

Ska ta och börja fundera på packning också, Som sagt Kick off i helgen och jag har inte riktigt koll på vad jag ska ha med mig. Nämnde för min kollega igår att jag inte hade börjat fundera på vad jag skulle ha på mig under middagen, hon såg helt förvånad ut ;) De flesta började tydligen planera förea veckor innan och många ansträngde sig riktigt ordentligt. Så nu fick jag ju lite panik, har haft 2 olika klänningar i tanken men inte tänkt så mycket mer på det. Har nu hängt fram dom och så ska jag fundera lite. Undrar om jag kan ha någon annan klänning som är lite roligare?
De jag har är 2 helsvarta, en lång och en kort. Men jag tänkte att man kan ju ha lite smycken, ska leta fram min festväska, skofronten ser dock lite trist ut men ska se vad jag kan hitta.
Kan man ha kort svart klänning och lila pumps tro? Hmmm.... nej nu måste jag nog ta tag i det här på riktigt!!!!
Locktången tänktej ag iallafall packa ned, den används alldeles för sällan.



Den långa svarta klänningen, vet att jag lagt upp den hä bilden tidigare. Köpte den inför en 40-års fest och sen tror jag inte att jag använt den igen. Jätte fin och ska absolut bli använd fler gpnger, MEN problemet är att jag inte vet vad jag ska ha för skor till. Jag måste shoppa skor!

Dn andra hittar jag ingen bild på och kameran ligger på laddning.


Nu hittade jag bild på klänningen när jag satt och kikade på lite annat
Men av någon andledning så kan jag int ladda upp bilden här på bloggen..? Länk finns HÄR


Termobyxorna ska med också! Vi ska tydligen ha en utomhusaktivitet som våra leverantörer har prnat. 3,5 timme är det planerat att det ska ta, och huvudbonad kommer vi få på plats.....

Torsdag

Publicerad 2012-02-09 13:38:06 i Allmänt

Snart helg igen :)  Ledig fredag och sen Kick off på lördag - söndag. Lite jobb på söndag också men den dagen kommer nog gå ganska så snabt.

Igår blev det badhuset, vi kom dit en stund innan Jennifers simskola började så hon också fick vara med och bada lite på äventyrsdelen. Hon har blivit jätte duktig på att simma nu och är inte allas rädd för att få vatten i ansiktet, hoppade från kanten föera gånger :)
Hampus helt orädd som vanligt!

Idag kom jag iväg och tränade efter att ha lämnat i skola och på dagis, jätte härligt. Sen har det blivit lite fixat här hemma, börjar inte förrän kl.16.30 idag! Gillar inte de nya tiderna, har säkert sagt det förut men den extra timmen vi har öppet nu varje dag gör skillnad.

Nej nu ska jag fixa det sista här hemma inna ndet är dags att börja gå ner till tåget.

Hur var det med minnet???

Publicerad 2012-02-08 11:31:20 i Allmänt


Haha... insåg precis att Jennifer har ju simskola idag kl.16.15, så då vet jag vad det blir för eftermiddagsaktivitet för hennes del iallafall.
Får se vad jag och Hampus hittar på, skulle passat perfekt att bada men jag känner verkligen inte för det idag. Får fundera lite på det, men kanske att vi åker ned till badet direkt efter skolan så blir det bad, då hinner Jennifer vara med oss en liten stund också innan simskolan börjar.

Utvecklingssamtal

Publicerad 2012-02-08 10:32:11 i Allmänt

Idag så är det dags för utvecklingssamtal i skolan för Jennifer. Vi fick hem ett papper i fredags där vi skulle gå igenom vad Jennifer tyckte om olika saker i skolan och vad hon har för mål, mycket bra svar måste jag säga. Klok lite tjej :)
Ska bli spännande iallafall att höra efter vad hennes lärare säger.

Får se sen vad vi hittar på i eftermiddag, vi borde vara hemma runt 15.30 så kanske hinner vi hitta på något kul innan det är dags för middag. Kanske pulkabacken?



Sitter och leker Bilar 1 med Hampus :) Han...

Publicerad 2012-02-06 17:52:34 i Allmänt

imag0335 (MMS)

Sitter och leker Bilar 1 med Hampus :) Han har väldigt bestämda åsikter om hur det ska gå till..... men nu tror jag att vi får ta och värma oss med en varsin kopp te, riktigt kallt här hemma.

Jippi!!!!

Publicerad 2012-02-05 00:02:00 i Allmänt

Äntigen har årets Melodifestival dragit igång :) Som jag längtat!
Kvällens startfält var väl både bra och mindre bra.... En del oväntat måste jag ju säga. Men i sin helhet en väldigt underhållande kväll. Längtar redan till nästa vecka, men då får jag väl se mellon på playkanalen under söndagskvällen, är på kick off nästa helg. Men jag hoppas/antar att jag kommer få en uppdatering under kvällen utav mina vänner :)

Vinter

Publicerad 2012-02-03 11:09:00 i Allmänt

Så kom vintern tillslut, och rejält kyligt blev det! Jag tycker det är jätte härligt med snön, men på mornarna när det är närmare -20 när vi lämnar på dagis och skola då är det inte så kul. Okej med -5 och sol men som det varit nu så är det för kallt!
Var inne och kikade på aftonbladet, såg översta rubriken om att det är jätte halt på vägarna och massor av olyckor. Tänkte att då tar jag väl pendeln idag då till jobbet. Spelar igentligen inte jätte stor roll förutom att jag kommer bli ca.30 minuter senare hem till Lotta för att hämta barnen ikväll om jag åker komunalt.
Rubriken nedanför på Aftonbladet, Kaos i tågtrafiken, passagerare fast i tunnel i 3 timmar!
Jaha..... Då återstår frågan, bil eller tåg?

Var iväg och jobbade under eftermiddagen, ...

Publicerad 2012-02-02 19:56:18 i Allmänt

imag0329 (MMS)

Var iväg och jobbade under eftermiddagen, kom hem för en stund sedan. Inge kul väder att gå hem i... Nu kommer Magnus och barnen, de har varit på gymnastik. Vet inte var jag fick energin ifrån då jag igentligen är helt slut, men jag slängde ihop en scones deg och ska bjuda Magnus och Jennifer på lite kvällsfika.

Om

Min profilbild

Nettan

Hej Välkomna hit till min blogg! Jeanette heter jag och är 25 år, bor Norr om Stockholm i Upplands Väsby. Har tillsammans med min sambo Magnus två barn, Jennifer 7 år och Hampus 4 år. Familjen är i fokus här i bloggen, allt vad det innebär med 2 underbara, busiga och härliga barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela