Måste packa

Publicerad 2010-03-25 22:27:38 i Allmänt

Så var vitrinskåpet och CD hyllan borta :)
Verkligen roligt att lägga ut annonser på blocket, kan rekomendera det.
Helt plötsligt så har vi massor av plats här i vardagsrummet, så nu fick påskriset plats också :)
Det tråkiga är väl att hela vårat stora matbord är fullt med glas och skålar, det ser verkligen mycket mer ut nu när de står utspridda på bordet än när de stod i skåpet.
Måste få ner allt i kartonger eller in i köksskåpen, men för att få in någonting i köksskåpen så måste jag oacka ner saker ur skåpen. Har alltså lite att göra, men har ingen ork.
Hampus vaknar vid 6 tiden på mornarna nu och sen går han och väcker Magnus. Så jag måste ju få bort allt innan jag går och lägger mig annnars så kommer vi antagligen vakna av ljudet när glasen åker i golvet imorgon.
Var iallfall nere i trappen och hämtade in 2 kartonger men nu måste jag ner och hämta papper och bubbelplast också. Sen återstår det "bara" att välja ut vad som ska packas ned redan nu, ska det i magasinerings kartonger eller evakuerings lägenhets kartonger. Måste få någon bra organisering på det också, vilka kartonger som ska var.


Måste ju också berätta om hur duktig Hampus är. Han går på pottan nästan varje gång han behöver kissa när vi är hemma. Han kan vara mitt i någonting och leker med Jennifer och så märker han att han behöver kissa så går han genast till pottan. Han har kommit på det här med pottan helt själv, så duktig.
Och dricka ur glas eller mugg har han också börjat göra, ibland har han lite för bråttom så det kommer lite för mycket dricka men oftast så går det väldigt bra.

Hemma

Publicerad 2010-03-25 14:45:13 i Allmänt

Ja nu var det dags att vara hemma med Hampus igen.
Han har varit väldigt förkyld ganska länge nu, först var det väl i ca.2 veckor, någon dag då han var lite bätte för att sedan vara förkyld i nästan 3 veckor igen. Vet sedan tidigare att när han är förkyld så här länge utan någon förbättring alls så brukar det sedan bara gå utför. Det går både RS virus och körtelfeber på Hampus avdelning på dagis. Så jag ringde vårdguiden i tisdags och de rekomenderade att vi skulle ta Hampus till läkaren då förkylningen hålt i sig så länge.
Så igår så var Jennifer på dagis och jag tog Hampus till lättakuten hos vår husläkare. Läkaren konstaterade ganska snabt att det var en vanlig förkylning men då den hålt i sig länge och med tanke på Hampus tidigare långdragna förkylningar så blev det penicillin.

Så nu är vi hemma, men jag tycker att Hampus redan blivit lite piggare. Jennifer fick gå på dagis några timmar idag på dagen så Hampus får lite lugn och ro men snart är det dags att gå och hämta henne.


Idag har vi tagit tag i städningen här hemma som vi verkligen har legat efter med.
Känns skönt att ha det rent och fint, så nu kan man sätta igång och packa också.... Känns inte så lockande att börja packa messa kartonger, då jag bara några få saker åt gången så tard et sin tid. Vi måste börja nu men vet inte alls var vi ska få plats med alla kartinger.
Har även lagt ut annonser på blocket så vi blir av med lite saker, förhoppningsvis kommer det en som köper vårat vitrinskåp ikväll. Får väl bli en plats för att stapla kartonger där istället. Sofie fick ta över vår fotölj och fotpall också så nu har vi en del plats i sovrummet för kartonger.
Skötbordet är sålt också och blir upphämtat i slutet av påsken, skönt att vi får ha det kvar ett tag till. Har ingen aning om var vi ska göra med Hampus kläder, men skönt att vi fick det sålt snabt så behöver vi inte tänka på det mer. Var jätte roligt att sälja saker på blocket har jag kommit fram till så jag sitter och funderar på om jag kan komma på fler saker att sälja :)
Har och kommer att lämna in lite leksaker m.m. på Kid2Kid också och så har jag kläder ute på tradera. KÄnns så skönt om man hinner sälja sånt som vi inte behöver mera sitället för att packa ner i kartonger och sen när vi flyttar in så måste vi packa upp allt och gå igenom det igen.
LÄmnade även in lite kläder på öppna förskolan och tänkte ta med mig lite till dit, verkar jätte smidigt att sälja kläder där. Får se imorgon om det har försvunnit lite av det jag tog med mig.

Hoppas iallfall att hampus ska vara bättre imorgon så vi kommer iväg till öppna förskolan. Barnen är lediga och Jennifer ser fram emot att åka dit. Verkar som om några dagar hemma med vila och penicillin har gjort susen för Hampus förkylning. Om inte annat så blir det iallfall en tripp till Täby och dansskolan imorgon eftermiddag.



Hampus provar nya byxor, lika glad som vanligt :-)




Jennifer provar nya tröjan som hon är så gald att hon fått, Hampus har fått likadan men var inte alls på humör för att fotas.



Busungarna på Öppna förskolan

Schlager helg

Publicerad 2010-03-16 19:20:41 i Allmänt

Den här helgen har det verkligen blivit mycket Schlager :)

Kan börja med fredagen, Magnus åkte till jobbet tidigt flr att sedan åka till Göteborg över helgen.
Jag och barnen var lediga och åkte till öppna förskolan vid 9.30, barnen tycker verkligen om att vara där och jag fick dom knapt därifrån. Tror iallafall att vi kom iväg vid 12.30 och då var Hampus helt slut, han brukar sova vid 11.30.
Utrettade några ärenden på vägen till Täby och sen åkte vi och fikade hos farmor och farfar. Lämnade Hampus där, han skulle vara där hela kvällen. Sen var det dansskolan för Jennifer.
Vid 16 tiden så gick jag och Jennifer till tåget där vi mötte mamma, Johanna, Jessica och Sofie. Nu var det dags att åka till stan för att äta middag och gå på melodifestivalens genrep i Globen.
Vi åt på Jensens, helt okej men inte mer än så, det var iallafall väldigt skönt att äta på restaurang istället för att själv fixa middag och ta hand om disken.
Kl.19 var vi i Glben, först var det 1 timmes publikuppvärmning sen satte de igång med riktiga genrepet.
Var jätte bra, jag tycker det är en väldigt bra tradition vi har nu att gå på genrepet på fedags kvällen varje år.
Var inte hemma förrän vid 00.30, gissa om Jennifer var trött, och vem var inte först uppe på lördag morgon? Jo Jennifer!

Lördag dag var bara lugn, vi var hemma och barnen lekte med varandra på Hampus rum.
På eftermiddagen åkte vi iväg med Sofie och handlade mat inför kvällen, blev mycket god mat.
När vi kom hem så började vi smått fixa iordning, sen kom Emelie över och skulle titta på finalen med oss och äta middag. Middagen blev lite småplock, som ALLTID när det gäller sånna kvällar. I år blev det lite mindre men minst lika gott. Vi köpte lite olika sorters kallskuret, mest salami, en tomat och avokadosallad, en grönsallad med goda frön och nötter, buffalo wings, vitlöksbröd, toast, ost och kex, schlager chokladbollar (som vi fick i globen), fruktfat och godis. Till maten drack vi mousserande.
Man kan väl säga att det inte var någon av våra favoriter som vann.
Har inte hört någon tycka att hon var bäst, ingen som röstat på Anna men hur kunde hon då vinna?
Efter finalen så spelade vi melodifestivalen spelet :) Blev en inte allt för lång spelrunda sen höll vi alla på att somna.

Söndagen var lång och jobbig, jag var jätte förkyld och hade lite feber. Hampus var också väldigt förkyld och hostade mycket. Vi var bara hemma och vilade.
Jennifer fick följa med Sofie till vilunda hallen på fotografering för gympagruppen.

Igår så blev jag helt sängliggande, men lyckades bli av med det värsta förkylningen och febern.
Hampus är fortfarande väldigt förkyld och hostan blir värre.
Han gick på dagis idag då jag och Magnus jobbade men imorgon så får jag vara hemma med honom. Hoppas att det sen ska bli bättre till helgen, hans hosta blir ju så jobbig pga. förkylnings astman.

Helg igen

Publicerad 2010-03-06 19:44:52 i Allmänt

Igår var jag och Jennifer och hälsade på Nilla, Alva och Oscar.
Jag och Nilla gick igenom massa urväxta kläder, tog med mig 1 kasse till oscar och kom hem med 1 kartong och 2 kassar. Så nu är det fult med kläder här hemma.
Jennifer och Alva lekte från kl.11.15 och tills att jag kom tillbaka och hämtade Jennifer kl.18

Kvällen igår tog vi det bara lugnt, alla var trötta.
Åt iallfall en väldigt god middag, passade på när Magnus var ledig.
Till förrätt hade jag fixat olika sorters salami och skurit upp lomo, till det åt vi tomat och basilika sallad.
Varmrätt bestod av ugnsrostad potais och palsternacka, stekt oxfile, vitlök och chili smör och pepparsås.
Det blev mycket gott.

Fortsatte projektet med att lägga Hampus i stora sängen i hans rum, tog 1 timmei Torsdags, 45 min. igår och 20min. idag.
I fredags kom han in till oss vid 5 tiden på morgonen, idag var det vid 6 tiden så vi får väl hoppas på 7 imorgon.


Idag satte vi igång tidigt imorse, först frukost och sen började vi röja.
Städade under sängen och fick sedan dit kartongerna med vit rinskåpet i.
Magnus städade köket och så hängde vi tvätt, har en maskin kvar att hänga.
Jennifer städade sitt rum och sedan var det dags för henne att bli hämtad. 11.30 blev Jennifer hämtad av min pappa och Annelie, de skulle till Täby och gå på bio. Magnus åkte till jobbet precis efter så det har bara varit jag och Hampus hemma större delen av dagen.
Jag har sorterat kläderna som jag fick hem igår, har hunnit få ut en hel del på tradera men lite kvar att ta tag i.
till middag blev det lite imprviserat av resterna från igår. Stekte strmlad oxfile och salami, rödlök, grädde och pepparsåsen. Sen värmde jag på potatisen som var över och lite potatiskroketter.
Blev jätte gott och räcker till en matlåda till mig också.

Nu är det snart dags för melodifestovalen :) och bara en vecka kvar tills vi ska till Globen :)

Ha en trevlig kväll

Bilder

Publicerad 2010-03-04 22:43:29 i Allmänt


Några  bilder från gårdagen besök på Vilundabadet








Projekt läggning av Hampus

Publicerad 2010-03-04 22:26:21 i Allmänt

Hampus har börjat klättra ur spjälsängen, han kastar sig över med huvudet före.
Vi måste få honom att sova i "myshörnan", en vanlig stor säng som står på golvet som han nu har massa kuddar och gossedjur i. Den står direkt på golvet och har inga ben så det är inte högt upp.
Gjorde första försöket ikväll, la mig med honom i sängen och så fick han välling och låg sedan stilla ganska länge.
Men han tröttnade ju efter ett tag och började fara runt, efter ca.30min så villehan till spjälsängen.
Svårt att byta rutiner när hans gamla säng fortfarande står kvar, vi har ju inget förråd längre så vi kan inte ta bort spjälsängen. La honom i spjälsängen och gick ut, han var väl uppe på max 1 minut igen.
La mig igen i den stora sängen och efter ca.30 minuter sov han så fint.
Han har nu sovit i lite mer än 2 timmar utan att kommit upp, får se hur resten av kvällen och natten blir.
Kommer förmodligen ta någon/några veckor innan han vänjer sig ordentligt men det är bara att ställa in sig på det.


Imorgon är det iallfall fredag och vi är alla hemma hela kvällen.
Så det bli fredagsmys och bara lata sig.

Onsdag

Publicerad 2010-03-04 10:53:47 i Allmänt

Igår var vi lediga allihopa :-)
Var iväg och badade på vilundabadet, barnen hade det jätte roligt och Jennifer blir mer och mer vågad i vattet.
Ska försöka komma iväg lite oftare med henne så hon blir mer van vid vatten till sommaren, men hon har verkligen blivit duktig nu.
Efter badet bar det av till IKEA, mötte även upp farmor och farfar där. Vi började med att äta lunch och sen skulle vi köpa vitrinskåp. Jennifer lekte i lekrummet, ville inte gå med oss och titta i varuhuset.
Så nu har vi äntligen köpt vitrinskåpet efter endast 2(?) år. Men det får ligga i kartongerna tills vi flyttar in igen i oktober. Vi passade på då det nästan var halva priset den här veckan på just det vi har tittat på.
Sen blev det bara 2 haklappar, en ny dörrmatta och 2 ljusstakar som vi ska ge bort i present.
Tycker jag var väldigt lite för att ha gått på IKEA, brukar alltid bli en massa onödiga saker när man är där.
kartongerna gick precis in i farmor och farfars bil så det var perfekt, så slapp vi flytta på bilstolarna.

Nu ska jag åka och jobba och sen är det helg igen :)

Ska lägga upp bilder från badhuset ikväll, sitter vid fel dator nu.

Om

Min profilbild

Nettan

Hej Välkomna hit till min blogg! Jeanette heter jag och är 25 år, bor Norr om Stockholm i Upplands Väsby. Har tillsammans med min sambo Magnus två barn, Jennifer 7 år och Hampus 4 år. Familjen är i fokus här i bloggen, allt vad det innebär med 2 underbara, busiga och härliga barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela