Lite iriterad

Publicerad 2011-03-17 11:49:29 i Allmänt

Jaha, då vet vi vad kommunen har tänkt göra då förskolan där barnen går. Det har vrit mycket diskutioner om vad skom ska göras, förskolan är av STORA enoveringsbehov. Alla ytskickt är gamla och slitna, det läcker från taken på alla avdelningar, på avdelningen där Jennifergår finns ingen riktigt värme, dom använder sig av värmefläkar som får stå igång dygnet runt alla dagar i veckan men ändå så är det kallt. Nu har det iallfall beslutats om att kommunen ska flytta alla barn till Hasselskolan, och flytta 4-5:orna i Hasselskolan till Väsbyskolan.
Känns ju inte så jätte roligt att Hampus ska flytas till skolan, hoppas dom anpassar lokalerna ordentligt och fixar till gården så den passar småbarn. Jennifer verkade ju inte heller så glad, hon som varit så lycklig att snart är hon så stor och får börja i skolan och nu ska brorsan också gå där.

Känns som om vi haft riktig otur när det gäller förskolor. Först Jennifer som började på Lergöken, efter 2 månader kommer det fram att försklan är rejält fuktskadad och masor av problem med fukt. Inte konstigt att Jennifer hostade konstant sen den dagen hon började där, men vi trode precis som andra föräldrar att det var de vanliga förskolebacillerna. Jennifers avdelning fick flytta till segelbåten i smedby, och alla barnen slutade hosta.
Där var vi jätte nöjda, 2 av fröknarna följde med dit och allt var toppen. Dom hittade massor av aktiviteter varje dag, gick till gunnes gård flera gånger i veckan, gick ofta ut och grillade korv istället för att vara inne och äta lunch eller mellanmål,  dom hade jätte bra koll på alla barn (vilket borde vara en självklarhet) och var ute mycket.
När vi flyttade så stälde vi ju Jennifer i kö till Hopprepet eftersom det är så nära, tyvärr så har vi aldrig varit riktigt nöjda. Tycker inte att de hittar på så mycket med barnen, dålig koll på vad barnen har gjort/ätit m.m.  svårt att få kontakt med vissa fröknar, säger knapt hej när man kommer och lämnar på morgonen. Sen finns det undantag, det finns några fröknar som är toppen men tyvärr så är dom alldels för få. Jennifer fick en ny fröken i höstas som är jätte bra men sen gjorde dom om avdelningarna så nu har hon inte den fröken längre.
Med dålig koll på barnen så menar jag att om jag frågar hur dom har ätit så är det sällan jag får något svar så det slutade jag med att fråga om, kolla blöjatrosor när dom är ute (dom viste att dom behövde ha koll på Jennifer), eller bara det att fråga/säga till att hon/han ska gå in och kissa innan det är för sent, ha lite koll på kläderna, flertalet av Hampus kläder har försvunnit.
Det är specielt det här med små utflykter som jag tycker dom är väldigt dåliga på, och jag har tagit upp det flera gånger. Har själv jobbat på en småbarnsavdelning, vi hade en dag i veckan avsatt till att göra utflykt med alla barnen på avdelningen. Vi tog med mellanmål och gick iväg till skogen eller någon lekplats på lagom gångavstånd. Hade två dubbelvagnar med oss så de minsta kunde sitta i vagn. Gick allid bra, om det var något barn som gnällde och inteville gå så gällde det alltid någon av dom största barnen som då var 3år.
Sen gjorde vi ibland spontana "utflykter" till lekparkerna utanför dagisgården lite då och då, ofta när alla avdelningar var ute samtidigt på gården.
Men när jag tar upp det med personalen på Hampus avdelning så verkar dom tyck att det är jätte jobbigt att gå iväg med små barn. Dom får börja gå till skogen på sin höjd 1 gång i veckan när dom är 2-3 år. Annars är det bara gården som gäller. Är bara 5 årsgruppen som får gå iväg på utflykter, och det händer på sin höjd 1 gång i månaden. Det finns ju massor av lekparker i närheten, hur jobbigt kan det vara att ta med sig några barn och gå 100 meter så dom får göra något annat. I dagis åldern så är ju det jätte spännande, det är sånt som barnen verkligen uppskattar.
När jag jobbade så var vi till och med iväg på teater med 3 åringarna, men det får ju knapt 4-5 åringarna göra där mina barn går.


Detta inlägg blev lite längre än vad jag hade tänkt mig, hoppas att det inte blev allt för rörigt.

Kommentarer

Postat av: Pernilla

Publicerad 2011-03-18 21:14:53

Usch, det låter inget kul alls.

Har ni valt skola till Jennifer? Blir det Hasselskolan?

Samtidigt som närheten är viktig så kan man ju inte stå ut med vad som helst.

Hoppas att det löser sig!

Postat av: Nettan

Publicerad 2011-03-18 22:13:03

Vi valde Fresta som 1:a hands val men hon kom in på Hasselskolan. Känns ju både possitivt och negativt.

Possitivt att vi fortfarande då kommer ha barnen på samma ställe. Negativt att vi inte är nöjda med en kombinerad förskola/skola.

Konstigt att dom går ut med informationen precis efter skolvalet, tyckeratt dom kune ha kommit med informationen iallfall 1 vecka tidigare då vi skulle svar på skolerbjdandet.

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Nettan

Hej Välkomna hit till min blogg! Jeanette heter jag och är 25 år, bor Norr om Stockholm i Upplands Väsby. Har tillsammans med min sambo Magnus två barn, Jennifer 7 år och Hampus 4 år. Familjen är i fokus här i bloggen, allt vad det innebär med 2 underbara, busiga och härliga barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela