Stranden

Publicerad 2011-06-30 23:02:59 i Allmänt

Man måste ju variera sig, så igår så spenderade vi dagen vid stranden :)







Blev kvar ett par timmar innan det vara dags att packa ihop allt, vi behövde åka hem från landet så Jennifer kunde gå på kalas.

Baddagar!

Publicerad 2011-06-30 20:55:25 i Allmänt

I tisdags så spenderades dagen vid poolen på landet, blev några timmar med sol och bad tillsammans med barnen.



Jennifer sitter och äter lite lunch





Hampus tar en liten tupplur på filten, jobbigt att bada.



En härlig dag vid badet

Publicerad 2011-06-30 17:27:06 i Allmänt

Igår kväll kom vi hem från två dagar på landet, lämnade av Jennifer hos sin kusin där det var kalas och så fortsatte jag och Hampus hem. Spenaderade tt par timmar åt att packa upp, ta hand om massor av tvätt och städa upp sånt som jag aldrig han med innan vi åkte. Magnus kom hem till kl.22, trevlig att hinna ses något :)

Idag har vi iallafall varit iväg hela familjen och badat på Norskogsbadet, Nilla och barnen hängde också med. Var inte fullt så mcyket folk som sist vi var där, vilket var väldigt skönt. Oscra som inte alls ville bada under dagen kom på ca.10 minuter innan vi behövde packa ihop att det faktiskt var väldigt roligt att bada :)
Ska fixa lite middag nu, återkommer med lite bilder.

Då somnade precis busfröt, han skulle titt...

Publicerad 2011-06-28 18:50:50 i Allmänt

20110628083 (MMS)

Då somnade precis busfröt, han skulle titta på Byggare bob och hann väl inte titta mer än fem minuter innan han somnade. Han har varit trött sen vi kom hem från poolen vid halv fyra. Snart blir det grillat till middag och sen vill Jennifer titta på allsång på skansen. Hoppas på en lika fin dag imorgon, får se om det blir en tur till poolen eller havet. Just nu känns havet mest lockande :)

Sitter i en solstol vid poolen och latar m...

Publicerad 2011-06-28 12:16:00 i Allmänt

20110628080 (MMS)

Sitter i en solstol vid poolen och latar mig :) jätte härligt! Barnen badar, själv har jag inte vågat mig i än. Fläktar skönt från havet, får se om vi kanske tar en liten tur till stranden också senare idag eller imorgon. Nu kom det en unge hit i Hampus ålder och han körde en sån där el bil, hampus fick väldigt stora ögon :) nu vet jag vad han kommer prata om resten av dagen.

Blev en liten spontan tripp till landet id...

Publicerad 2011-06-27 20:37:38 i Allmänt

20110627078 (MMS)

Blev en liten spontan tripp till landet idag efter jobbet. Kom på det när jag satt på bussen på vägen hem. Hämtade barnen halv sex och klockan åtta kom vi ut till landet. Fick bli middag från Mcdonalds på vägen. Nu blir jag och barnen här till onsdag eftermiddag då vi måste hem. Jennifer ska på kalas hos sin kusin och sen sova där på onsdag. Magnus jobbar hela dagen idag, imorgon och nästan hela onsdag också så han kunde tyvärr inte följa med :( imorgon blir det bad, men nu ska vi äta jordgubbar :)

Nu vill jag ha tillbaka sommaren

Publicerad 2011-06-26 23:28:46 i Allmänt

Vill kunna åka och bada med barnen, picknick, grilla och bara vara ute och njuta av sol och värme. Hoppas att det blir en bra vecka nu, jobbar visserligen en del men ledig 3 dagar och dom ska spenderas utomhus!

Midsommardagen

Publicerad 2011-06-26 20:47:34 i Allmänt

Igår blev vi kvar i Täby till sen eftermiddag, åt upp lite rester från midsommarafton och fika lite till :) Hampus och Hugo lekte och hade jätte roligt, Jennifer tyckte det var lite synd att Elin inte var med.
Jennifer fick iallafall prova att åka ett varv på tomten med Patrick på Idas moppe, det tyckte hon var roligt. Hampus ville gärna men vågade inte riktigt.
På vägen hem stannade vi på McDonalds sen blev det en slapp kväll i soffan och en mycket trött familj, stackars Magnus som jobbade 10-23.30.


Godnatt

Publicerad 2011-06-26 00:22:11 i Allmänt

Nu blir det äntligen sängen för mig, helt slut nu. Har iallafall fått lite nytta gjort här hemma och hunnit mysa med barnen i soffan och kikat på sommarkrysset. Jennifer blev ju så glad att Erik Saade var med :)
Nu tjatar hon ännu mer om hur gärna hon vill gå på grönan, får se till att det blir av snart.

Imorgon är det jobb som gäller, Magnus 11-23 och jag 12-16. Barnen ska få vara med farmor hela dagen, vilket dom tycker ska bli jätte roligt. Har hunnit packa ihop väskor till morgondagen så förhoppningsvis så borde det inte bli så stressigt imorgon innan vi ska åka.

Hoppas ni alla har haft en underbar och trevlig midsommarhelg!

Mer midsommar

Publicerad 2011-06-25 22:35:27 i Allmänt

Lite mer bilder från midsommar firande hemma hos min moster.

Flera möttes upp redan vid 11 tiden för sill lunch, vi kom lite senare och fick i oss lite god frukost/lunch också. Vid 13 tiden så skulle midsommarfirandet starta, vi var på plats kl.13 och var nästan först! Blev en massor av lek för barnen i lekparken intill och sen dans. Runt 15 tiden var det dags att gå tillbaka till Carina och Patrick, där hade de som inte ville gå med och dansa dukat undan lunchen och fixat iordning en härlig fika buffé :)
Innan vi började fika så blev det en tipspromenad, vi behöver inte gå närmare in på resultatet... Vi fikde och sen satt vi länge och bara pratade och hade det skönt i solen som så lägligt visade sig under eftermiddagen.
Sen blev det grillning och en lång härlig kväll ute i parytältet.
Barnen hade en helt underbar dag, Hampus lekte hela dagen med Hugo och Jennife tyckte det var så roligt att få leka med  Elin och sen var mostrarna och mina kusiner där också :)




Ida gör fina blomsterkransar



Grabbarna BUS, dom hade så roligt hela midsommarafton och även idag :)









Efter middagen blev det lite limbo :)





Dans runt midsommarstången!

Publicerad 2011-06-25 22:04:42 i Allmänt

Vi gick till midsommarfirandet vid i Ella Gård, måste vara första gången som vi var i tid. Vi var nästan först på plats, med vår släkt så har det väl aldrig hänt förut ;)
Barnen passade på att leka en massor i lekparken intill och hade jätte roligt medan vi vuxna satt och studerade dom som skulle klä midsommarstången, det tog tid... Tillslut så var den färdigklädd och restes upp och det blev dags för dans. Musiken kan ju diskuteras! Trevligt att Jonas och Carmen kom förbi och dansade också :)









Inte ofta jag kommer med på bild men då jag skulle dansa med barnen så fick Magnus hålla i kameran.











Bilder från Mulle Meck

Publicerad 2011-06-25 21:43:27 i Allmänt

La över bilder från kameran nu och ittade några bilder från Mulle Meck lekparken
Barnen tycker verkligen om att leka där, får bli ett nytt besök där snart men då hoppas jag på lite bättre väder.









Nu är dagens dessert klar :) vit chokladmo...

Publicerad 2011-06-24 10:26:40 i Allmänt

20110624071 (MMS)

Nu är dagens dessert klar :) vit chokladmousse med lime, toppade med jordgubbar och basilika. Ska bli så gott! Hoppas dom håller för en liten bil tur. Snart dags att ge sig iväg till täby men har lite kvar att packa. Trevlig midsommar!

Måste packa

Publicerad 2011-06-23 23:12:51 i Allmänt

Men har ingen lust alls :( Skulle kunna göra det imorgon också men då måste jag ställa klockan så tidigt.
Nu ska vi bara sova borta en natt så det är ju inte jätte mycket som ska ner men man vet ju aldrig med Hampus hur många ombyten som kan behövas. Sen är det ju en ren gissningslek vad det ska bli för väder.

Imorgon ska vi iallafall till Täby och fira midsommar, vi blir ett helt gäng som kommer hålla till hemma hos min moster då dom har en STOR tomt. Så vi hoppas att vädret blir bra!
Sen så komemr vi sova hemma hos min mamma, smidigt med ca.10 min. pomenad avstånd.
Jag hittade iallafall en långklänning igår! Så den ska jag ha imorgon och då är det ju så himla bra att jag till och med kan ha jeans under den utan att det syns :) Men nu hoppas jag ju såklart på lite värme men det kan vara bra att kunna dra på sig ett par jeans under senare på kvällen.

Ska ta tag i packningen nu och så ska jag förbereda salladerna så gott det går. Chokladmoussen gjorde jag färdig tidigare, smeten smakade jätte gott så nu hoppas jag att konsistensen blir bra också. Blev en vit chokladmousse med lite lime i så den blev väldigt fräsh och inte för söt som vit choklad lätt kan bli annars.

Vad ska ni göra på midsommar?

Hampus är jätte trött idag. Han har ålat r...

Publicerad 2011-06-23 15:38:32 i Allmänt

20110623070 (MMS)

Hampus är jätte trött idag. Han har ålat runt och legat på golvet sen vi kom hem. Och när vi handlade så låg han i vagnen och sov i nästan två timmar. Hoppas han inte håller på att bli sjuk. Nu ska barnen ha lite film mys medan jag förbereder pannkakor till morgondagens pick nick. Sen ska det lagas choklad mousse som ska tas med imorgon.

Idag så blev det äntligen lite plantering ...

Publicerad 2011-06-23 11:44:18 i Allmänt

20110623068 (MMS)

Idag så blev det äntligen lite plantering här hemma, bättre sent än aldrig :) jennifers blomma som hon fick hem från dagis har växt jätte mycket så den behövde verkligen få en ny kruka. Blev även en tomat och en chili planta, hoppas på att dom växer mycket. Vi hade tomater för något år sedan på balkongen och dom trivdes jätte bra där. Nu ska vi ta oss iväg och handla det sista inför morgondagen innan magnus åker till jobbet.

Ledig dag

Publicerad 2011-06-22 21:43:21 i Allmänt

Jag och Jennifer har haft en tjej dag på Jennifers begäran :) Vi var i centrum och tittade på skor, kläder och fikade. Sen har vi badat hela familjen på Vilundabadet, så roligt nu när Hampus simmar runt själv med armpuffar och simring. Idag började han doppa huvudet helt själv också :)
Nu ska jag och Magnus kika lite på tv4 play, får berätta mer om dagen senare.

Hittade iallafall en midsommarklänning idag :)

Mat i huvudet

Publicerad 2011-06-22 00:01:11 i Allmänt

Just nu är det mycket mat som snurrar i huvudet, vad ska man hitta på till i midsommar.
Jag ska iallafall göra ett par sorters sallader som grilltillbehör, och sen någon god efterrätt/fika.
Läser lite bloggar och receptsidor nu och försöker få lite inspiration och hitta de perfekta recepten. Började såklart med min svägerskas matblogg, den är jätte bra! http://nybergsmat.blogg.se/
Letade recept där på en melonsallad som jag tänkt göra. Såg även att hon bloggat om den underbar tomat och avokadosalladen som är en favorit, den ska jag också göra till midsommar.
Men nu vill jag ha ett bra recept på Vitchokladmousse eller pannacotta!

Mat

Publicerad 2011-06-20 22:50:42 i Allmänt

Just nu några favoriter på väggen i köket:



Drinkar och tilltugg - Tyvärr lite för dyster framsida men den får vara framme iallafall, många trevliga recept.

Njut en liten smula - Min favorit! Härliga bilder och underbart goda recept på kakor och tårtor.

Fredagsgourmet - En ny bok här hemma, inte hunnit tillaga något ännu men inspirerats lite av bilderna.

Muffins - Bra grundrecept för goda muffins, härlig inspriation när jag bakar med barnen :)

Halv åtta hos mig - Här finns mycket gott att tillaga, även bra inspiration. 


Så nöjd över att vi fick upp listen i köket så vi kan ha kokböcker framme, annars står dom ju undangömda i ett skåp och där får man ju ingen inspiration.


Det här blev jag serverad i lördags när jag kom hem efter jobbet

 

Färskpotatis som både var lätt kokt och stekt, kycklingfile och en citronsås (men Magnus sa något annat ord för sås) och ett skumm på  den också. Skummet gjorde sig inte riktigt på bild. Jätte gott var det, men det skulle igentligen varit knaperstekt backon ovanpå också.


Igår blev det lite onyttigare mat, blev lite småplock av det vi hade hemma efter att barnen hade gått och lagt sig.



Buffalo wings, lökringar och två sorters vårrullar. De trekantiga är med lite currysmak, jätte goda.
Blev även lite salami, stekt sparris och brushetta, till det en kall öl och film mys.



Blev mycket mat nu men jag sitter och funderar på midsommarmat, inte det lättaste då man inte vet någonting om upplägget för dagen eller hur många det blir.

Blev en lång dag idag

Publicerad 2011-06-20 20:26:20 i Allmänt

Efter att ha hämtat barnen på dagis kl.15 så åkte vi till Täby för att hälsa på Petra, Elin och Hugo.
Min kusin Ida var också där, hon kom på moppen då hon precis hade tagit moppekörkortet :)  Petra bjöd på gott fika och barnen lekte massor, Hugo och Hampus böjrade nog bli lite trötta efter ett tag men Elin och Jennifer hade nog gärna lekt länge till. Vi tänkte att vi skulle försöka planera lite inför Midsommarafton, men då vi inte riktigt vet hur många som kommer så var det ju inte så lätt. Får ta och ringa runt lite nu ikväll.
Båda barnen somnade i bilen på vägen hem så de var ju ganska så pigga nu när det igentligen behövde somna. Hoppas att de somnar snart iallafall, lite lättare att prata i telefon då.

Inredning

Publicerad 2011-06-20 11:14:58 i Allmänt

Vi har kikat lite på köksbord ett tag nu men inte riktigt vetat vad det är vi vill ha, men igår så tror jag nog att jag hittade det. Känns som om det här bordet skulle kunna passa in i vårat kök. Ska ta och åka till EM för att titta på det snart, men vi ska inte köpa något nytt bord förrän tidigast i höst. Vi vill gärna att Hampus blir lite större innan så det inte blir massor av repor och hack i bordet direkt. Var bara någon månad sen som Hampus tog tag i kött klubban och bankkade i bordet, med den trubbiga sidan nedåt så det blev en massor av små hål i bordet.





Smartson

Publicerad 2011-06-20 10:04:26 i Allmänt

Jag har anmält mig och hoppas på att få bli en av tio testpiloter via Smartson för TomTom GO LIVE 820
Med mitt fruktansvärda lokalsinne så skulle det vara så kul att få vara med och testa den :)
Sedan har den trafikinformation i realtid och avancerad körfältsnavigering, hur bra låter inte det!
Hjälp mig att hålla tummarna för att jag ska bli en av de tio som får testa TomTom.

http://smartsontestpilot.se/tomtom-go-820/bli-testpilot/


http://www.youtube.com/watch?v=UPY2p7AiKsk

Jobbat färdigt för den här helgen

Publicerad 2011-06-19 19:07:34 i Allmänt

Nu är jag ledig till nästa söndag :) Men det var kul att få komma in och jobba lite, skönt att få göra lite nytta.
Hämtade upp familjen som var var på kalas under eftermiddagen, barnens kusiner som fyller/har fyllt år, vi blev kvar lite så jag också fick fika. Nu har barnen ätit middag, jag och Magnus tänkte fixa lite småplock och äta lite senare.

Godmorgon

Publicerad 2011-06-17 10:28:47 i Allmänt

Eller förmiddag kanske det har hunnit bli nu då jag tog en paus från datorn för några samtal.
Idag är barnen på dagis för första gången på¨nästan 3 veckor, Jennifer är jätte nöjd. Hampus ville helst vara hemma men sen kom han på att han ville träffa sin kompis Samuel så då blev han på bättre humör. När vi kom ill hans avdelning så fick vi veta att Samuel har fått ett syskon och har slutat helt på dagis, såg verkligen hur ledsen Hampus blev så jag kände mig själv ledsen för att behjöva lämna honom där. Han har pratat väldigt mycket om "nya dagiset" där vi var och hälsade på för ca. 1 månad sedan men insåg att vi inte kan få ihop det med hämtning då dom stänger kl.17.15. Tror nog att vi ska tänka om en extra gång och se om dom fortfarande har kvar en plats för honom.

Nu ska jag ta tag i det som måste göras idag innan det är dags att åka till jobbet. Första arbetsdagen på 1,5 vecka, känns jätte bra att åka dit idag :)

segt

Publicerad 2011-06-16 15:36:30 i Allmänt

Drar mig för att sätta igång, men nu MÅSTE jag börja.
Vet att när jag väl börjar så kommer jag bara komma på mer och mer saker som ska rensas,  sen kommer det bli ett enda stort kaos för jag lär väl inte hinna färdigt innan barnen ska ha middag och gå i säng.

Torsdag

Publicerad 2011-06-16 15:00:10 i Allmänt

Me igentligen så trodde jag att det var torsdag igår, skönt att det inte var det så jag hade ytterligare en ledig dag :) Men nu börjar jag längta lite efter att få jobba.
Idag åkte  vi hela familjen till Stinsen vid 10 tiden, vi (läs jag) skulle rea shoppa :)
Polarn o pyret började sin rea idag så jag ville dit och titta, massor av kläder på rea men väldigt besviken då dt som jag var ute efter inte fanns i rätt storlek eller inte var på rean än. Däremot så hade de rea på skalkläderna redan första dagen, vilket dom inte brukar ha. Så ett par gröna skalbyxor till Hampus fick det bli och lite strumpor (som är jätte bra där), jätte nöjd över skalbyxorna då Hampus behövde ett par i rätt storlek. Vi har två par som Jennifer växt ur men dom är precis för stora.
Kikade på H&M också men där fanns nästan ingenting, inte ens på ordinarie till Hampus, han är väldigt svår att hitta kläder till då han är så smal. Han fick iallafall ett par till strumpor från Lindex rea, för där hittade jag inte heller några kläder till honom.
Jennifer fick en sommarpyjamas som hon verkligen behövde och en fin blus/tunika från H&M rean, blir perfekt till hösten i skolan.

Nu har Magnus åkt till jobbet och jag ska ta och plocka lite här hemma. Skulle behöva rensa ur massor av pärmar och mappar med papper i. Ska röja upp på matbordet så jag kan rensa och sortera. Sånt där fruktansvärt tråkigt jobb men ganska så nödvändigt ibland. Tror att vi har en hel bunt med kvitton/garantipapper kvar på saker som vi inte ens har kvar längre. 

Trevlig dag på er!

Här kommer lite fler blider

Publicerad 2011-06-15 21:45:35 i Allmänt

Från färjelägret när man ska över till ljusterö





Jennifer balanserar på stenar vid vattnet

Barnen hittade en vattenspridare som dom bara var tvugna att springa igenom, hade lite blöta barn i bilen sen :)















Ljusterö

Publicerad 2011-06-15 21:24:09 i Allmänt

Lite bilder från ett stop vi gjorde på vägen till landet för ca. 1 vecka sedan, vi tog färjan över till Ljusterö och tittade på båtar och åt lite picknick.



Jennifer i bilen när vi sitter och väntar på att få åka ombord på färjan



Vi hittade en perfekt liten fika plats med bänkar och bord







Hampus gick runt och lådsades vara jätte viktigt medan han pratade i "mobilen" :)



Storhandla

Publicerad 2011-06-15 12:34:39 i Allmänt

Sitter och skriver en inköpslista, är helt tomt i kyl och frys. Vi har ju varit lediga en del nu och spenderat mycket tid på landet så hemmet har lixom blivit bortglömt. Igår tog vi iallafall tag i städningen och idag så skulle jag behöva åka och handla. funderar på Ica Maxi i Häggvik, då kan barnen spendera tiden i lekrummet så kan jag handla i lugn och ro och då brukar det gå lite snabbare. Barnen tycker det är roligt första fem minutrarna i mataffären, sen lesdsnar dom ganska rejält.
Kanske att det även blir Lek och Bus idag, skulle igentligen ha träffat Petra, Elin och Hugo idag så hade barnen fått leka av sig men nu var Petra tvungen att jobba. Känns som om vi måste hitta på något kul. Leka med Elin och Hugo får barnen göra på måndag medan jag och Petra planerar midsommar :)

Fika

Publicerad 2011-06-15 12:00:46 i Allmänt

Igår belv det som sagt rabarber- och blåbärspaj och en stor kopp kaffe till det.
Gjorde pajen i min nya rosa hjärtformade ugnsform :) Tycker så mycket iom den, tror att jag ska köpa fler små. Köpte en liten och en mellan (den jag använde igår) den lilla skulle passa perfekt som portionsform, så några till sånna skulle vara väldigt trevligt.
Ny STOR rosa kaffemugg från Ikea också, hälde upp massor av kaffe och ändå så var den inte i närheten av full.

Kvällsmys

Publicerad 2011-06-14 21:04:12 i Allmänt

Har precis slängt ihop en rabarber och blåbärspaj som jag och Magnus ska äta om en stund när vi tittar på Hell´s kitchen. Nu blir det en riktigt slapparkväll i soffan efter mycket jobb och slit idag.
Känns bra att ha fått mycket gjort som vi dragit ut på ett tag nu.

Lillbus

Publicerad 2011-06-14 15:50:18 i Allmänt

Bara några minuter efter att jag städat färdigt och dammsugit hans rum

En liten paus

Publicerad 2011-06-14 15:14:52 i Allmänt

Det är verkligen för varmt här hemma för att orka städa, men nu är jag färdig med Hampus rum :) Tänkte nog försökata tag i att få upp lite tavlor på väggarna nu, dom har legat på hans byrå sen vi flyttade tillbaka.
Det går så segt för Jennifer, hon leker bara istället för att städa så vi skippar faktiskt Lek och Bus. Även Hampus har stökat mer än hjälpt till, så Lek och Bus får bli någon annan dag då dom har varit duktiga.

Skak ta lite nya tag nu, kanske en kaffe först? Får se om jag och Jennifer iallafall kommer ivög för att köpa födelsedagspresenter till barnens kusiner som har kalas på söndag.

Städdag

Publicerad 2011-06-14 12:27:46 i Allmänt

Hur tänker man då man planerar att städa och fixa hemme en så här varm dag? Vädret är inte superfint ute men fy vad varmt det är inne, och nu ska vi hålla igång så man blir ännu varmare.
Var på Ikea igår och köpte en extra trådbacksställning till Jennifers garderob, så det fixade jag med igår kväll.
Sen har Magnus hämtat upp en del från källaren så vi ska flytta runt lite mellan Magnus garderob och kädkammaren. Ska även fåöver lite till gareroberna i Hampus rum, sen ska det nog bli bra.
Tycker att vi har ganska så många garderober och klädkammare men ändå så har vi brist på förvaring.
Jag rensar ur vart efter och tycker inte att vi har så mycket onödigt liggande.
Jennifer städar sitt rum nu, vi märkte att barnen behöver springa av sig så vi sa att om hon städar ordentligt och Hampus får hjälp med städningen så hittar vi på något kul i eftermiddag. Vilundabadet eller Lek och Bus lutar det åt. Barnen röstade för Lek och bus, själv tycker jag det är lite onödigt dyrt men det kanske är värt det i slutändan. Barnen får ju verkligen springa av sig där och så blev Jennifer inspirerad att städa så hon får åka dit.

 

Nyss hemkommen från badet

Publicerad 2011-06-13 16:14:27 i Allmänt

Usch vad kallt det var! För det första så blåste det kallt och sedan började det blåsa upp ruktansvärda stormbyar.
Barnen lekte i sanden men ville inte bada, jag hittade lite lä om jag låg helt platt på filten. Magnus byggde upp en liten mur av våra väskor så det blev lite mer vindstilla. Tror att vi ändå blev kvar i nästan 2 timmar, kändes ju drygt att plocka ihop allt på en gång.

Vilken match!

Publicerad 2011-06-12 23:41:29 i Allmänt

Blev en trevlig eftermidda hemma hos Ida, lunch, fika, tevligt sällskap och sol :)
Barnen hade det jätte bra då Idas kusiner är i samma ålder som mina barn, men det tog någon timme innan dom började leka med varandra. Lite blyga först då det var ett tag sedan visågs sist men sen så lekte dom så bra.

Kvällen spenderades iallafall på Råsunda och matchen mellan AIK - Malmö
AIK spelade verkligen bra, specielt första halvlek. 2-0 slutade matchen och det kändes så otroligt skönt!
Det var grymt bra stämning hela matchen igenom, nästan lite derbykänsla i klacken.

Bilder

Publicerad 2011-06-12 23:37:08 i Allmänt

Här kommer bilder från Nationaldagen :)
Jag jobbade då mellan 12-15 och Magnus var ledig, han och barnen åkte in till vasaparken runt 14 tiden och jag kom dit efter jobbet.





Shirley Clamp med flera uppträdde på scenen



Barnen får tatueringar



Tipspromenad! Det var inte så många frågor men vid varje fråga så var det någonting man skulle göra, uppskattat av barnen. När de hade klarat av alla frågor så fick alla barn välja mellan en piggelin eller GB badboll. Både Hampus och Jennifer valde badboll! Trots värmen och Hampus som verkligen älskar piggelin.



Provade på längdhopp



Jennifer satte sig och målade, då passade Hampus på att springa runt lite extra mycket.



Började så klart med att måla en svensk flagga






Hampus gillade att cykla runt i parken

Söndag

Publicerad 2011-06-12 12:14:47 i Allmänt

En lugn och skön förmiddag har vi haft, fick en välbehövlig sovmorgon också.
Nu ska jag packa ihop lite extrakläder till barnen och mig själv, har ju ingen aning om vad man ska ta på sig med det här vädret. Shrt eller jeans, tunn kortärmad tröja eller långärmad tjocktröja?
Vi ska iväg nu vid 13 tiden, ska inhandla en present (jag vet att det är i sista sekund men vet precis vad det ska bli), hämta fotbollsbiljetter hos min pappa h(an skulle också ha gått men har blivit sjuk) och så ska vi vara på kalas kl.14. Min kusin Ida som fyller 15 år idag :)
Kl.19 är det Råsunda som gäller och AIK - Malmö, har en biljett över om någon hinner läsa och är intresserad!
Barnen blir kvar i Täby så får jag hämta dom ikväll när matchen är slut, Magnus jobbar till kl.23 ikväll igen.



Lite bilder från landet förra veckan

Publicerad 2011-06-11 21:31:12 i Allmänt

Jag och barnen åkte till landet förra veckan, Magnus kom ut och gjorde oss sällskap en dag innan det var dags att åka hem igen.




Äntligen på landet!



Glada ungar, dom blev så lyckliga när de såg poolen när vi kom fram :)



Vilka stora barn jag har!






Här har vi storfiskarn :)
Jennifer har blivit en hejare på att fiska, hon drar upp en massor av fisk och fixar med allt själv.



Spelkväll! Duktig på kort och yatzy är hon också :)




Min lilla kille som posar för kameran :)



Nu är bilderna här :)

Publicerad 2011-06-11 20:30:19 i Allmänt

Var ju ett tag sedan jag ladda över alla bilder från kameran men nu är dom här :)
Var ett par hundra bilder att redigera!

Börjar med några bilder som är ca.1,5 vecka gamla då jag och barnen var och tittade på djuren utanför Cirkus Maximum som var här i Väsby.





Jätte söta små ponnys bakom, försökt få med dom på bild men dom var inte stilla en sekund.





Jennifer bakom kameran



Hampus bakom kameran

En lång dag vid badet

Publicerad 2011-06-11 19:24:05 i Allmänt

Idag gick vi hemifrån ca. kl.10 för att åka till Täby och Norskogsbadet, hämtade upp svärmor och barnens kusin på vägen. V kom hem 18.30!
Var på badet mellan 11-17 och sen stop för mathandling och lämna av kusinen och svärmor. Jagkan lova att jag känner slut, dels av värmen, sen i huvudet för det blir väldigt hög ljudnivå på badplatsen. Är en stor pool i två sektioner (djup och barn) och så är det inhängnat så allt ljud stannar kvar. Idag måste dom nog ha slagit rekord vad gäller antalet badande, har aldrig sett i närheten av så mycket folk som det var idag.
Ska fixa lite snacks till barnen som sitter i soffan och ser helt utslagna ut, sen ska jag ladda upp massor av bilder.

Hemma!

Publicerad 2011-06-11 00:25:16 i Allmänt

Nu är vi hemma igen, med allt vad det innebär. Tomt kylskåp, fick direkt gå och handla det nödvändigaste, packa upp (så tråkigt) och tvätta. Nu har vi iallafall fått lite tvätt fixad, inhandlat frukost och mat till morgondagens matsäck och fredagsmyst med barnen. Imorgon börjar Magnus jobba igen, ingen rolig helg med tider som 10-23 och 11-23 

Imorgon tar jag med mig barnen, svärmor och barnens kusin Alva till Norskogsbadet i Täby :)
Ska bli jätte härligt med en heldag med sol och bad, jag kan ju bara inte få nog. Jennifer blev så glad när jag berättade att Alva skulle följa med :)

Vi har semester

Publicerad 2011-06-09 18:55:14 i Allmänt

Ni kanske har märkt det?
Så härligt att vara ledig hela famliljen :) Vi tillbringar mestadels av tiden på landet, har gjort små dagsutflykter för att bada och bara njuter av att vara lediga.
Imorgon är det dags att åka hem igen, jag måste till jobbet för att skriva på papper och Magnus börjar jobba på lördag morgon igen.

Idag och igår har vi haft heldagar på stranden, igår på Solö och idag här i Enviken. Idag badade till och med jag, jätte härligt!
Ska ladda upp bilder när vi kommer hem :)
Om jag bara kom på hur man mobilbloggade? Ska göra ett nytt försök, skulle vara så mycket lättare.
Ska ut och heja på familjen nu som spelat krocket i skuggan, sen ska vi börja med middagen. Ikväll blir det hemmagjorda grillade hamburgare, ska bli jätte gott.

Ha det så bra allihopa, ska ggöra ett nytt försök nu och se om jag kan mobilblogga.

Jobbhelg igen

Publicerad 2011-06-05 09:59:30 i Allmänt

Började jobba i fredags, 3-timmarspass så det var helt okej. Kvällen tillbringades på Olive house uteservering med trubadur, god mat och trevligt sällskap :)
Igår jobbade jag lite mer och när jag kom hem hade Magnus fixat iordning så vi kunde gå ner till ängen med picknik och nya grillen. Jätte mysigt att kunna gå ner dit och nu även kunna grilla, varför skaffade vi ingen grill redan förra året? Var helt slut i ryggen sen när vi kom hem, la mig på sängen och vilade en timme innan vi tittade på en film.

Magnus och barnen har precis åkt iväg och ska vara borta hela dagen, jag ska snart åka till jobbet. I eftermiddag/kväll ska jag möta upp Emelie i stan och vi tänkte nog ta oss till kungsan och Smaka på Stockholm eller vad det nu heter. Ska bli jätte trevligt, men blir nog inte så sent då jag redan är helt slut i kroppen. 

Imorgon ska jag jobba ett par timmar mitt på dagen sen tänkte jag möta upp familjen inne i stan för nationaldagsfirande. Läste att det skulle vara en del aktiviteter och artiste i vasaparken, så det är vårat mål imorgon :) 

Jennifer kan!

Publicerad 2011-06-02 18:02:21 i Allmänt

Nu har det släpt för Jennifer, hon har cyklat ca. 2 gånger 50m nu på eftermiddagen helt själv. Jag sprang ca.1m bakom henne. Vi har tränat en hel del nu i dagarna, så skönt att hon äntligen kan :)

Ledig

Publicerad 2011-06-02 16:41:21 i Allmänt

Njuter av att vara ledig!
Åkte till landet i tisdags eftermiddag, gjorde först ett stop med barnen för att titta på djuren vid cirkusen som var precis vid oss. Vi tittade på kameler, zebror, hästar i väldigt olika storlekar, getter och kossor.
Barnen tyckte att det var jätte roligt och spännande :)

Nu har vi haft riktigt ledigt, inte gjort någonting igentligen. Besök i norrtälje, solat, cyklat, slappat, barnen har badat i poolen och Jennifer har varit och fiskat 2 gånger.
Nu på dagen så kom min pappa och Annelie ut också, Magnus kom ut i morse. Imorgon kl.15 börjar jag jobba igen, jobbar till på måndag men sen är jag ledig i nästan 2 veckor igen.
Ska möta upp några tjejer imorgon kväll på Olive house i Väsby, äta middag och lyssna på trubadur som är där. Ska bli jätte trevligt. 
Ska försöka ladda upp lite bilder idag annars så blir det i helgen. 

Nu ska jag ut och njuta av solen! 

Om

Min profilbild

Nettan

Hej Välkomna hit till min blogg! Jeanette heter jag och är 25 år, bor Norr om Stockholm i Upplands Väsby. Har tillsammans med min sambo Magnus två barn, Jennifer 7 år och Hampus 4 år. Familjen är i fokus här i bloggen, allt vad det innebär med 2 underbara, busiga och härliga barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela