Ny vecka igen

Publicerad 2010-06-14 12:21:19 i Allmänt

Helgen gick snabt, men den har varit väldigt trevlig.
Landet fredag-lördag, tyvärr så regnade det så vi blev mest inne. Vi blev bjudna på jätte god mat, både till middag på fredagen och lunch på lördagen innan vi behövde åka igen.
Hoppas på att solen kommer tillbaka och att vi kan komma ut till landet lite mera och då kunna vara ute i solen. Blir lite roligare då, finns inte så mycket att göra inne.

I lördags fylde min kusin Ida år så vi åkte dit och fikade, presenten blev en biljett till DIF-AIK i oktober med mig :)
Efter fikat så åkte vi hem till mamma, var nyfiken på hennes nya lägenhet. Det ser ut att bli jätte fint när allting är färigt. Hon har inte hunnit köpa alla möbler än så än så länge kan hon inte heller packa upp alla kartonger.
Vi blev kvar och åt pizza, kom hem sent och då fastnade vi i soffan och tittade på film.
Jag, mamma och mina systrar var på Ikea en sväng igår och då hittade vi nog det mesta som hon behövde, bara soffa kvar. Imorgon ska jag hjälpa henne att hämta utemöbler till balkongen från plantagen, jag är väl inte till sån stor bärhjälp men jag har stor bil.

Hade alldeles för ont igår, för mycket bilkörning under helgen och så sov jag tokigt natten till söndag. Blev hemma igår kväll, vilade och blev faktiskt lite bättre i nacken :)

Idag var det iallfall jobb som gällde, började 6.30 imorse. Men det är ganska skönt för sen har jag hela dagen ledig då jag bara jobbar 4 timmars pass.
Har suttit och pluggat lite, tog en paus nu men ska snart återgå till IATA böckerna igen. Ska till Eskilstuna nästa vecka och då måste jag ha hunnit läsa ut boken jag håller på med nu. Gärna hunnit titta lite i nästa bok också innan dess.
Fick precis ett samtal från en resebyrå som jag varit i kontakt med, bokat in ett möte i slutet av Juli. Hoppas att det kan leda till en praktik/arbetsträning, är verkligen jätte svårt att få en plats på resebyråerna nu.
Jag vill ju arbeta på en resebyrå sen när jag ska börja arbeta så det skulle verkligen vara en STOR försin första del att ha praktik där innan jag ska söka jobb... eller om det kan leda till en anställning.


Ikväll har Jennifer sin första dag på simskolan :) Hon har verkligen längtat.
Blir 2 veckors intensivkurs, 5 dagar den här veckan och 4 dagar nästa vecka.


Nu ska jag återgå till böckerna. 



Fullbokad helg

Publicerad 2010-06-11 12:20:41 i Allmänt

Har precis fått Hampus att sova, men tyvärr i soffan så jag får se hur länge han ligger kvar.
Måste in i duschen nu och sen ska jag packa.

Har planerat att åka om någon timme, först till Täby och hälsa på min mamma i hennes nya lägenhet. Sen väntar vi in Magnus som slutar jobba runt 16 tiden och så åker vi till landet. Farmor fyller år idag så vi ska dit och fira henne, vi blir kvar där tills imorgon.
Imorgon så ska vi till Täby igen, kusin Ida fyller år.
Måste bli färdig med present till henne också, har mina ideér men måste bestämma mig. Mamma skulle vara med på presenten också men hon viste inte heller vad v i skulle välja.

Söndag ska jag jobba 16-20 men som min nacke varit sista tiden så är jag osäker på om jag orkar.
Igår osmnade jag vid 20.00 för jag hade så ont, tog en värktablett någon timme innan men fick bara ondare.
Magnus och barnen har iallafall tänkt åka med Lotta och Jonas till Magnus kusin Malin som fyller år och har öppet hus på eftermiddagen.

Mycke kalas i helgen, jätte trevligt :)

Helsingfors

Publicerad 2010-06-10 12:58:41 i Allmänt


Var så trött på allt i helgen. Fortfarande slut efter flytten, blir aldrig någon ordning. På tok för lite garderober, Magnus har fortfarande kläderi en flyttkartong som står mitt i hallen, jag har klädern utspridda i hela sovrummet, barnen har iallfall fått en varsin garderob. Kaffebryggare och brödrost fungerande inte, nu fick vi de tillslut utbytta förra veckan. Soffankuddarna säckade ihop efter 1 vecka, får ont i ryggen och sitter inte alls bra i soffan. Hopplöst att få barnen att somna i samma rum. Känns som om vi aldrig kommer komma iordning här och det är lång tid kvar tills vi får flytta hem igen.

Inbrott i bilen för 4 veckor sedan, 1 krossad ruta, bilstereo, cd-skivor, laddare till mobil och dvd, Hampus vagn och alla tillbehör till den (många och dyra när man börjar räkna) och en kassa från Ikea som jag inte fick upp kvällen innan. Min gymväska med träningskläde och skor i blev också stulet.
För 1 vecka sedan konstaterade vi även att Magnus cykel blivit stulen. Den har varit kvar på våran gård, innanför inhägnaden där de bygger. Vi har frågat var den kan vara då vi intesett den sista månaden, inte fått något svar.

Sen för ca. 1 vecka sedan så står cykeln utanför vår port. MEN Magnus alla lås (han hade flera då han tappar bort nycklarna) var bortklipta, fästningsanordningen till barnstolen var borta och sadeln var utbytt. Så någon har snott Magnus cykel och förmodligen så bor den personen i våran port eller i den brevid.
Efter att Magnus varit nere och tittat coch känt på cykeln ett par gånger, för att vara säker på att det var hans så har cykeln nu blivit flyttad. Förmodligen har tjuven sett att Magnus varit nere och tjuven fattat att det är han så nu står väl cykeln där vi inte kan hitta den. Gjorde en polisanmälan och polisen sa att vi skulle ringa med en gång om vi såg den igen, då skulle de skicka en bil.

Fick iallfall in pengar i veckan för allt som blev stulet i bilen, så det känns skönt att det är klart nu.

Det här är bara lite av det som hänt sista tiden, men det har iallfall varit alldeles för mycket för mig. eftersom jag redan har ont jämt pga. whiplsh skadan så blir det för mycket när sånt här händer. Har haft ont konstant sista veckorna, värktabletterna har inte ens hjälpt.
Kände att jag bara måste komma iväg nåt, så jag slipper alla måsten och både jag oh Magnus tyckte att det var en bra ide att Jennifer skulle följa med.
Hittade en sista minuten till Gran kanaria, kan säga att jag var väldigt nära att boka men det skulle blivit så struligt att få ihop det medHampus dagistider och Jennifer skulle ha missat flrsta 2 dagarna av simskolan som hon börjar på nästa vecka.
Så i söndags bestämde jag mig för att boka en kryssning till Helsingfors, inte gran kansaria direkt men vi fick komma bort lite.
Ringde dagis och kollade att det var okej med Hampus avdelning att han kunde gå lite extra 2 dagar, inga problem. Sen ner till Resia för att boka resan, vann ett presentkort där innan jul så det var ett perfekt tillfäälle att utnyttja det nu. Så kl.17 i måndags gick båten och vi var med :)


Vi åkte med Silja line och Serenad, jätte stor båt och det fanns massor att göra. Jennifer trivdes bra i lekrummet, som faktiskt var väldigt stort och bra för att vara på en båt. Många butiker :) och massor av restauranger.
Vi bokade buffe första kvällen, det var det som fanns kvar att välja på när vi bokade. Och ännu en gång så har jag kommit fram till att aldrig mer äta buffe på en finlands båt. Jennifer tyckte det var jätte spännande att få ta maten själv, jag hittade god lax till förrätt men varmrätterna var inge vidare. Vi blev mätta men det var absolut inte prisvärt.





sen var det familjeshow på stora scenen, så vi satt där och totta de sen tog bandet över och då var Jennifer snabb att gå upp på dansgolvet. Hon dansade hela kvällen och jag gorde henne sällskap sista stunden, gick ju inte att lämna bordet och våra drinkar folk var som tokiga. Jnnifer gillade verkligen att de hade barndrinkar, men de självlysande pinnarna i drinken var bättre än själva drickan.









Ja, så hade vi en hel dag i Helsingfors också. Det var dåligt väder när vi klev av båten, tog oss in till centrum men det var mest kallt och inget intressant hittade vi.
Det vi shoppade blev på H&M, lite hårspännen, strumpor, trosor och ett par byxor till Jennifer. Så vi gick tillbaka till båten tidigt, och då kom solen fram. Så promenade ntillbaka blev väldigt trevlig, vi passade på att sätta oss ute också en liten stund när vi var tillbaka ombord.




Kl.14 öppnade badet så då var vi först på plats, vi var helt själva där under tiden vi badade.
Det var flera bubbelpooler och några pooler med varmt vatten men inga bubbler. Jennifer tränade på att simma, hon börjar på simskola på måndag så hon tycker att det ska bli väldigt spännande.
Fick låna telefonen och ringde till Spa avdelningen, ficken tid för en 25 min. massage kl.16
Det var helt tomt i vänt/relaxrummet där så receptionisten sa att Jennifer kune sitta där om hon ville så tittade såg hon efter henne.






Sen blev det lekrum, lite shopping, en jätte god middag och en ny familjeshow.
Jennifer dansade lite mer men sen var jag så trött så jag fick slita henne från dansgolvet ;)




Vi har haft det helt underbart, så härligt att kunna åka bort med bara 1 barn och få tid att bara ägna sig åt den som är med. Det var väldigt uppskattat av Jennifer, hon ville att vi skulle åka bort flera gånger bara vi två. Men hon ville gärna åka en gång med samma båt igen, och då skulle  vi åka hela familjen :)


Nu ska jag ta hand om Hampus, lilla sjuklingen.

Tillbaka igen :)

Publicerad 2010-06-10 11:27:20 i Allmänt

Har haft ett långt uppehåll nu, tänkt att jag ska in och skriva ibland men inte haft någon ork.
Arbetstränar fortfarande på Bromma och trivs jätte bra, men har väldigt ont i nacken hela tiden.

Har precis varit på en Helsingforskryssning med Jennifer, jätte härligt :) Nu är jag hemma med Hampus som är förkyld och har lite feber. Ska försöka få Hampus att sova nu, han är jätte trött. Sen så ska jag se om jag kan skriva lite om kryssningen och få in några bilder.

Om

Min profilbild

Nettan

Hej Välkomna hit till min blogg! Jeanette heter jag och är 25 år, bor Norr om Stockholm i Upplands Väsby. Har tillsammans med min sambo Magnus två barn, Jennifer 7 år och Hampus 4 år. Familjen är i fokus här i bloggen, allt vad det innebär med 2 underbara, busiga och härliga barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela