Teater

Publicerad 2012-12-31 00:34:54 i Allmänt

Jennifer när de hade teater :) Mobilbild och tyvärr dålig kvalitet, hon var så söt med uppsatt hår och finklänning :)

Fullt upp!

Publicerad 2012-12-31 00:25:00 i Allmänt

Här är det fullt upp, Magnus jobbade bara 2 dagar och nu har han varit ledig i 3.
Idag var vi iväg till Salem och hälsade på min morfar tillsammans med min mamma och moster och kusiner. Bytte lite julklappar och åt lunch tillsammans. Trevligt och alldeles lagom utflykt :)
Jennifer följde inte med oss, hon hade bokat lekdate med sin kusin sen innan. När vi kom för att hämta upp henne på vägen hem så blev vi erbjudna att stanna kvar och äta middag, jätte trevligt och vi tackade ja såklart!
Klockan var bara 16.00 så jag släpte av Magnus och Hampus där och åkte hem och hämtade upp träningsväskan. Som behövde dammas av rejält...... Senast jag tränade var någon gång i oktober.
Jag och Sofie hade bokat att vi skulle träna tillsammans och det var tur, annars hade jag aldrig kommit iväg. Trevligt med lite träningssällskap då vi var i gymmet.

Hos Nilla och Claes blev vi bjudna på risotto och kyckling, sen visade barnen upp en teater de hade övat in, den skulle vara på 11 kapitel (till Lasse-Majas detektivbyrå) men vi fick efter ca.30 min. avbryta vid kapitel 2. Klockan vara då närmare 21.00 och vi behövde ta oss hemåt. Nyår imorgon och då tor jag inte barnen vill sova tidigt, så lite sömn är nödvändigt.
Mycket trevligt med sånna spontan middagar, Tack så mycket! :)

Godmorgon

Publicerad 2012-12-28 09:15:09 i Allmänt

Suttit uppe en stund själv med Hampus, mysigt! Vi har pysslat med hans nya smurfhus och smurfar, nu blev det lite tv och frukost. Hampus ville ha kall pizza från igår, jag fattar inte vad det goda med det är men det är även Magnus favorit frukost...
Ska dricka upp mitt kaffe och väcka Jennifer nu, dags att göra sig iordning för den här dagen.
Idag väntar lekland tillsammans med barnens kusiner :)

Avslöjad

Publicerad 2012-12-27 23:26:00 i Allmänt

Ibland vet man bara när barnen lånat kameran utan att fråga.....


Spelkväll

Publicerad 2012-12-27 22:10:23 i Allmänt

Idag invigde jag och barnen Hampus nya spel, Monopol Junior Party De va ett av de bättre barnspelen vi har, så less på att spela memory...... Spelet är från 5 år vilket Hampus blir i Maj, men de funkade jätte bra. Han fattade reglerna och inga problem med att räkna. Spelet tog alleles lagom lång tid för att behålla koncentrationen också :)

Så va det gjort!

Publicerad 2012-12-27 16:44:24 i Allmänt

Vi hade inbrott i källaren någon gång under veckan innan jul, upptäckte det sent på fredagskvällen. Idag har alla haft öppet så nu har jag fixat med att anmäla det till försäkringsbolaget och till våran hyresvärd.
Svaret från hyresvärden/kvartersvärden var väl inte det bästa, vi får ta tag i det efter alla jul och nyårsledighet då alla är tillbaka igen. Vi var flera som hade haft inbrott och det känns som om vi vill få det fixat NU! Han bad oss flytta allat som var värdefullt så länge.....
Som det är nu så är det inga svårigheter för den som vill att komma in och plocka på sig ännu mer.
Det possitiva var väl att han insåg at tdte är ett stort problem, jag sa att detta är 3:e gången vi har inbrott sen vi flyttade hiot för 6 år sedan. De ska ta tag i att försöka utöka säkerheten så det blir svårare att ta sig in. Men då det är flera lås så verkar det som om de som gjort inbrott bor i huset.
Som när Magnus cykel blev stulen och någora veckor senare stod fastlåst i cycklestället utanför oss men med ny sadel och nytt lås.....

Hemmamys

Publicerad 2012-12-26 16:17:00 i Allmänt

Nu har vi varit långlediga över jul, Magnus va,ledig 5 dagar i rad. Så länge tror jag knappt han var ledig i somras.
Men idag jobbar han, och även imorgon men sen ledig 3 dagar till.

Vi har hunnit fira jul med alla i släkten nu.
Julaftons förmiddagen här hemma med min mamma och mina systrar. Sen vidare till Magnus syster med familj och firande med Magnus släkt.
Julbord, tomte, julklappar och spel. Väldigt trevligt :)

Juldagen var vi hemma, pappa och hans fru kom över på lite glögg och sen kom min farmor och farfar över på middag.
Sen slappa vi i soffan och passa på att njuta av sista lediga dagen.

Idag jobbar Magnus 13-00.30 och lika imorgon. Jag och barnen har pysslat med deras julklappar, byggt massor av lego.
Nu tittar vi på nya film och vilar lite, blivit många sena kvällar nu så barnen är lite trött.
Magnus körde på shorts den här julen......
Mycket julklappar har det blivit.
Dukat för julmiddag hos Magnus syster
Litet julbord hos oss igår, alldeles lagom många rätter. Sen blev det ost och kex och julgodis efter maten och julklappsutdelning.
Legobygge idag

Uppesittarkväll

Publicerad 2012-12-23 21:34:13 i Allmänt

Har på bingolottos uppesittarkväll, ett glas rött och litejulklappar som ska slås in.
Snart Julafton!

Soffläge

Publicerad 2012-12-22 19:42:42 i Allmänt

Gästerna kom sraxt före kl.13 och åkte 17.30
Blev några bortfall pga sjukdom så vi blev inte så många, men en lugn och jätte trevlig dag har vi haft.
Skönt när man vet att vi alla hjälps åt, mer tid då att sitta och umgås :)
Lite julklappsutdelning blev det också.
Barnen fick av min morfar (som tyvärr var sjuk men vi hade köpt julklappen och vi fick ge den idag) Nintendo Wii konsoll med Mario Cart, nu är det precis inkopplat och väldigt uppskattat!
Av min mormor så fick barnen biljetter till Disney ön Ice, vi ska gå hela familjen och titta på det nästa lördag. En mycket uppskattad julklapp av Jennifer, Hampus har aldrig gått på det tidigare men jag tror han kommer gilla det.
Av mina kusiner fick de lego, Friends till Jennifer och Star Wars till Hampus. Precis vad de önskat sig.
Jag fick ett halsband av min kusin, en sten sätt i hänger. Inte vilken sten som helst, en bit av Råsunda! Hon är så duktig och påhittig, hon har lackat den och fixat och resultatet blev jätte bra! Bild kommer senare :)
Jag och Magnus fick en Triss adventskalender av min mormor, så vi har att sysselsätta oss med :)
Så om ni får en hälsning från Thailand om någon vecka så vet ni hur det gick ;)

Nu ska jag återgå att bara slappa i soffan, min nacke värjer mer än vanligt. Förmodligen började jag slappna av ordentlig när dom gick och jag visste att vi inte har några mer måsten förrän julafton.
Bortsett från att slå in julklappar då, men de har jag till och med sparat en del med mening. Tradition att slå in julklappar den 23e december och uppesittarkväll med Bingolotto.

JUL

Publicerad 2012-12-22 02:46:58 i Allmänt

Nu har vi jul, här i vårt hus..... :) Hade inte mycket inbokat idag, bara fixa här hemma, göra ordning julskinkan och kanske fixa lite med övrig julmat. Men.... Jag och Hampus åkte till Solna C för att hämta upp julklapp från jobbet som kommit. Stannade på Coop på vägen hem och kompletterade med det vi missade igår när vi handlade. Jätte mysig och lugn dag med min söta son :) När vi sen kom hem så fick vi sätta igång med städning, pepparkakshus som skulle dekoreras och ta in julgranen och klä den. Vi hade bara julskinkan som behövde göras idag, men vi satte igång med övrig julmat också. Så det blev rätt så sent. Sen kände jag att jag ville få färdigt med tomtar, bordsdekorationer m.m. i vardagsrummet för att få den där riktiga julkänslan när vi kommer upp imorgon. Är något speciellt när hemmet är julpyntat, så härligt! Vi börjar fira jul tidigt i år, redan imorgon lördag får vi hem släkten på min sida. Ska bli jätte trevligt! Blir lite lättare lunch och jag har delat ut lite till alla så vi slipper fixa allt själva. Sen blir det fika med massor av hemmagjort julgodis. På söndag ska vi bara vara hemma, slå in de sista julklapparna och njuta av ledigheten och att det är Jul.

Julpyssel

Publicerad 2012-12-19 23:20:00 i Allmänt

Igår och idag så har det pysslats och bakats julgodis och lussebullar (3:e vändan i år). Igår blev det chokladknäck och en variant av ischoklad som jag toppade med pistagenötter. Gjorde äve nen stor satts av en Amerikansk chokladfudge som är en av mina favoriter. Tycker inte om vanlig fudge pga konsistensen men den här är mer som en tryffel men lättare att göra. Idag så blev det julpyssel från att barnen kom hem till kl.18 och då hade jag förberett och köpt revbensspjäll och sallad så det var inget jobb. Blev lite varierat pyssel, tomtar av små keramikkrukor, målade ljuslyktor av gamla glasburkar, julkort, mini tvålar och målade gipsfigurer/julgranspynt. Imorgon ska vi dekorera ljus och fortsätta göra kort. Barnen fick också vara med och göra ischoklad, var roligt att se Hampus så koncentrerad när han hällde upp chokladsmeten i formarna.

Snart jullov

Publicerad 2012-12-19 22:39:48 i Allmänt

Idag var sista dagen för Hampus på förskolan, han hade sett fram emot den här dagen länge. De åt julbord alla förskolebarn tillsammans inne i klassrummet och det har Hampus sett fram emot sen någon månad tillbaka.
De hade dukat upp långbord och sen fick de gå och ta mat från en liten buffe, Hampus var jätte nöjd :)
De har även julpysslat och bakat pepparkakor idag och igår, så en riktigt nöjd kille som nu gå på jullov.

Imorgon har Jennifer terminsavslutning, känns som om det är välbehövligt. De har också haft en ganska så lung vecka med julpyssel, juldans och julbord idag.
Jag och en till mamma ska till skolan imorgon efter lunchrasten och servera barnen och lärarna i de två montessoriklasserna för förskolebarn och 1:or fika. Sen blir det avslutning för hela skolan och då är alla föräldrar välkomna på kvällen.

Några bilder från lördagen

Publicerad 2012-12-19 01:00:25 i Allmänt

Härligt drinktilltugg som Magnus la upp
En mycket speciell men god årgångschampagne från 1995 drack vi till maten Jag och Sofie beställde den efter att ha fått provsmaka den på Mitt kök mässan för någon månad sedan.
Saffransdoftande fisksoppa bjöd vi på, jätte gott. Gjorde hemmagjort vitlöksbröd till soppan också.
Här är vi på Hilton och väntar på att Raw ska börja

Helgen

Publicerad 2012-12-19 00:56:33 i Allmänt

Tror att jag missat att berätta om helgen...

Vi började med riktigt härligt fredagsmys hela familjen, händer inte ofta kan jag lova. Men så härligt, dock var jag ganska så förkyld men höll mig mer vaken än Magnus som somnade så fort filmen kom igång. Vi tittade på Madagaskar 3, rätt så rolig faktiskt :) Barnen verkade uppskatta en helkväll i soffan och att bara vara.

I lördags så blev det låång sovmorgon för mig, vilket verkade göra susen för förkylningen. Märkligt, den kom väldigt plötsligt men slog till ordentligt, och den gick över nästan lika fort.
Sen blev det lite inhandling av mat till kvällen ohc lämnade barnen till deras farmor där de sedan sov över.
Jag och Magnus bjöd Sofie och Nicke, våra vänner och även Magnus kusiner på middag och sen åkte vi in till stan och tittade på Raw comedy club. Blev sen ett par drinkar och en alldeles lagom lång kväll.
Var verkligen jätte trevligt, skönt att få komma iväg själva (utan barn alltså) man hinner pratat och umgås med sina vänner mycket mer då. Och så blir man ännu gladare när man kommer och hämtar barnen dagen efter :) Eller just den här gången så vara vi kanske inte fullt så glada, vi fick veta att Jennifer hade kräkts 2 gånger under morgonen.....

Jennifer var hemma i måndags men i skolan på tisdagen, hon hostar jätte mcyket och nu börjar jag tro att hon kan ha spytt av att hostat upp för mycket slem. Hostan verkar sitta väldigt djupt, får se hur vi gör imorgon om hon kanske får vara hemma då också.

3:e Advent

Publicerad 2012-12-17 00:45:00 i Allmänt

Om 1 vecka är det jul!!! Jag som brukar tycka att December går så långsamt, och brukar hinna med massor av omgångar med att baka julgodis men i år vet jag inte vad som hände..... Det började långsamt och jag ville inte börja baka julgodis för tidigt, nu vet jag knapt om jag kommer hinna! Eller så illa är det ju inte, jag är hemma hela veckan men det är ju så mycket som ska fixas med nu. Och så en axel på det som inte alls funkar, lite svårt med planering och att fullfölja det man tänkt sig. Fixade iallafall julblommor idag, men de blev inte alls som jag tänkt mig för jag hittade inte mitt julblommorpynt. Vi skulle igentligen ha firat Sofie idag, men Jennifer hade kräkts på morgonen så vi fick ställa in det. Jätte tråkigt :(

Lucia

Publicerad 2012-12-13 13:22:24 i Allmänt

Snart dags att åka till Hampus förskola och titta på deras luciatåg, ska bli jätte mysigt.
Håller nu på att koka kaffe och förbereda fika, vi blir några stycken i släkten som åker och tittar på honom. Hampus har lägtat jätte mycket till idag :) En liten söt pepparkaka ska han vara, bestämde han själv redan för någon månad sedan. Sångerna har övats in ordentligt, så de kan han!

Julklappar

Publicerad 2012-12-12 11:05:42 i Allmänt

Massor av inspiration, hittar massor av saker jag själv önskar mig i julklapp. Fast igentligen så letade jag en liten julklapp till någon jag inte alls tror vill ha något liknande....
Underbara ugnsformar från Rice, blir så mcyket roligare att laga mat :) Vill ha fera storlekar och olika färger.
Ljusstakar, lyktor och fina ljus kan man väl aldrig få för mycket av?

Paketinslagning

Publicerad 2012-12-12 01:21:56 i Allmänt

Julklappsinslagningen är igång här hemma, dock någon vecka senare än vad jag brukar. Lägger gärna ned mycket tid på att fixa fina paket, ska se om jag kan hitta lite roliga tips på inslagningar imorgon. I princip alla julklappar är inhandlade, några väntar vi på med posten. Tycker om att köpa julklappar men tycker inte om att ge mig ut i julshoppings kaoset som råder i slutet av december.

Jippi!

Publicerad 2012-12-12 01:17:32 i Allmänt

Vad glad jag blev när jag precis gick in för att snabbt kolla en blogg som jag brukar följa. Till min stora förvåning så såg jag att jag hade vunnit 1:a pris på en tävling som hon la upp för ett tag sedan.
Jag vann 4 stycken jackor från Stadium!
Blir väl till att bege sig till en butik imorgon kanske och spana in utbudet på riktigt. Inte alltid det överstämmer med bilderna på hemsidan. Men riktigt roligt!

Julgodis

Publicerad 2012-12-11 14:00:00 i Allmänt

Här hemma bakades det julgodis under helgen. Minsa systrar som här fredag - lördag och under lördagen sen så bakade vi tillsammans. Dels så fick dom lite med sig hem men framförallt så bakade vi till vi ska fira jul med min släkt på mammas sida. Vi ska vara här hemma då och äta lite plockmats lunch och sen blir det fika. Blir redan den 22:a i år, men så blir det ibland om man ska få ihop det med många inblandade. Tror att vi blir 15 stycken då om jag inte räknat fel. Men på julafton så kommer min mamma och mina systrar över någon timme på förmiddagen och äter brunch med oss. Ska bli jätte mysigt. Lite bilder från helgen

Väntar....

Publicerad 2012-12-09 17:25:04 i Allmänt

Fullt upp har det varit i helgen, jätte härligt då det bara har varit trevliga saker och inga tråkiga måste.
Men nu sitter jag och barnen här hemma i soffan och är ganska så slut, har precis beställt pizza från pizzaonline så nu hoppas vi att de snart kommer. Snacka om höjden av lathet, men det får vara så ibland ;)

Fredag

Publicerad 2012-12-07 13:58:07 i Allmänt

Härligt att återigen få vara ledig en fredag, och hela helgen för den delen med. Inga probelm att vänja mig vid det ;)
Och Magnus jobbar sin sista helg för det här året.... Låter ju bra iallfall.

Ikväll så ska vi fira min svägerska Pernilla som fyller år på måndag, men då hade hon tänkt ligga på stranden under en palm..... Jaja, vissa har det bra ;)
Ska bli jätte trevligt ikväll iallafall, härligt att jag inte jobbar som jag skulle ha gjort och får vara med ikväll. Plockar med mig två extra gäster ockå, mina systrar.
Min mamma skulle iväg på julfest med jobbet så jag hade lovat sen långt tillbaka att dom kunde komma hit ikväll då jag skulle ha jobbat till kl.20.
Nu löste det sig ju iallafall, och härligt att få sällskap när Magnus jobbar helg. Ikväll kommer som sagt Johanna och Jessica, blir kvar imorgon på dagen och bakar julgodis med mig och barnen. Sen imorgon eftermiddag så kommer Carro och Rachael hit och gör mig och barnen sällskap, och dom blir kvar till på söndag.

Gympaavslutning

Publicerad 2012-12-06 22:33:00 i Allmänt

Idag var det terminsavslutning på gympan för Hampus, så idag fick vi vara med inne i hallen och titta på :)
Han var jätte duktig, men behöver nog gå upp till en grupp med större barn för mer utmaning. Han gjorde det förra terminen men nu fick det bli med mindre barn för tiden passade oss bättre.


Härliga vinter

Publicerad 2012-12-05 21:25:39 i Allmänt

Vilken vinter vi fick! Jag tycker ju om snö, och snöstorm har jag varit med om förr så det är ju bara att gilla läget ;)

Blickar framåt

Publicerad 2012-12-04 21:14:12 i Allmänt

Snart nytt år och med det nya utmaningar, kommer säkert bli jätte bra!

Memory

Publicerad 2012-12-04 18:17:09 i Allmänt

Hampus är jätte duktig på spel, idag tog vi fram memory efter att vi kom hem från dagis. Han vann stort :)

Dansuppvisning

Publicerad 2012-12-03 21:40:00 i Allmänt

Då har vi varit på Danderyds gymnasium i aulan och tittat på Danshusets julshow Måste säga att jag tycker Laisings håller mycket bättre klass! Men några nummer var bra, och såklart varJennifer var jätte duktig. Hon strålade på scenen, märks att hon älskar att stå i rampljuset :) Blev inga bra bilder, försökte istället att filma när hon dansade. Men hon är på vänster sida på första bilden och åt höger på andra bilden, knälång lite vid jeanskjol.

Dansuppvisning

Publicerad 2012-12-03 12:51:58 i Allmänt

Idag ser vi fram emot Jennifers dansuppvisning på Danderyds gymnasium. Hon var där igår för genrep, och det hade gått jätte bra sa hon :)
För Jennifer blir det en lång kväll då hon sedan ska direkt vidare till trampolinträningen.

Julgodis

Publicerad 2012-12-02 23:12:31 i Allmänt

Första julgodiset gjorde igår häe hemma :) Inte något avancerat, blev mer något att sysselsätta barnen med så jag fick fixa middagen. Dumle, nötter och mini marshmallows och så choklad på det, jätte enkelt.

Lussebullar

Publicerad 2012-12-01 22:45:00 i Allmänt

Idag har vi bakat :) Har fått flera tips sista veckorna på hur bullarna ska bli saftigare, plockade ihop alla tips och måste säga att resultatet blev mycket bra! Barnen var jätte duktiga på att baka ut olika sorters lussebullar, själv gjorde jag en stor fläta till 1:a adventsfikat imorgon.

1 December

Publicerad 2012-12-01 16:44:00 i Allmänt

Äntligen December, härliga Julmånad :) Barnen fick öppna första paketen i sina julkalendrar, båda väldigt nöjda. Jennifers paket idag var lite större än kommande, en samlarbok för Monster High samlarkort. Kommer komma en del kort i kalendern som hon kan fylla på med. Och Hampus fick lördagsgodis i sin. Min farmor och farfar som fixat kalendern till Jennifer och jag (med lite hjälp av Magnus) som fixat Hampus kalender. Perfekt att kunna dela upp det lite, annars hade det kanske blivit 1 kalender och att de fått paket varannan dag.
Jennifers kalender, en fin tavla men motivet kommer ju inte fram förrän när de närmar sig julafton. Den blev ganska så tung så jag vågade inte hänga upp den på väggen så den fick en plats på en hylla i Jennifers rum istället.
Hampus kalender, den fick iallafall hänga på väggen. Den blev inte lika tung, men den här är svårare att fixa då paketen måste vara väldigt små för att få plats i "fickorna".

Om

Min profilbild

Nettan

Hej Välkomna hit till min blogg! Jeanette heter jag och är 25 år, bor Norr om Stockholm i Upplands Väsby. Har tillsammans med min sambo Magnus två barn, Jennifer 7 år och Hampus 4 år. Familjen är i fokus här i bloggen, allt vad det innebär med 2 underbara, busiga och härliga barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela