Semester

Publicerad 2012-07-31 23:44:09 i Allmänt

Ja som sagt, den är ju slut nu. Men den här sommaren hade gärna kunnat få bjuda på några fler dagar med SOL! Vill ha fler dagar med sol och bad, men de kanske kommer några till nu i Augusti? Känns iallafall jätte skönt att vi har semester inbokad i Oktober, då bär det av till Rhodos :) Som vi längtar! Just nu känns det som om vi gärna skulle vilja åka NU, men det hade inte gått. Kunde inte förrän September eller Oktober och då kändes det som om vi skulle uppskatta semetsern mer i början av oktober än första veckan i September. Nyöppnade vattenparken som tillhör hotellet vi ska bo på och grannhotellet. Super då barnen älskar vattenrutschkanor, gratis inträde så vi kommer nog spendera mycket tid där. Inte jätte stort, vilket känns jätte skönt för mig (som inte alls tycker om vattenrutschkanor men börjar lära mig...). Här är delen för lite mindre barn. Det här gänget längtar barnen efter :) Båda är inbokade på respektive barnklubb Och det här längtar jag efter ;) Takterassen med härlig utsikt över poolen, självklart med en god drink i handen :)

mobilen.....

Publicerad 2012-07-30 17:17:34 i Allmänt

Inte helt med på hur jag ska få till bilderna när Jag bloggar från mobilen, skulle varit två olika bilder i förra inlägget.... Och bilderna blir tydligen jätte stora! Vi var helt själva idag på stranden, jätte lugnt och skönt. Eller så lugnt det nu kan va när Hampus är där...;)

mobilen.....

Publicerad 2012-07-30 17:17:23 i Allmänt

Inte helt med på hur jag ska få till bilderna när Jag bloggar från mobilen, skulle varit två olika bilder i förra inlägget.... Och bilderna blir tydligen jätte stora! Vi var helt själva idag på stranden, jätte lugnt och skönt. Eller så lugnt det nu kan va när Hampus är där...;)

semestern slut....

Publicerad 2012-07-30 17:09:17 i Allmänt

Men vad gör det när man är ledig ändå :) Jobbade igår söndag och är ledig nu fram till på lördag igen, sen två veckor schemalagt ledigt till nästa jobbhelg.

Är på landet fortfarande, barnen var här när Jag jobbade igår.
Idag har vi varit både vid stranden och poolen, sammanlagt 4 timmars badande.
Nu passar jag på att njuta av eftermiddagssolen på altanen, barnen leker och Jag passade på att hälla upp ett glas rose :)

mygg

Publicerad 2012-07-26 15:24:38 i Allmänt

Fruktansvärt mycket mygg här på landet! Jennufers rygg idag, och då har det ändå lagt sig väldigt mycket jämfört mot igår...

regn, regn, regn...

Publicerad 2012-07-17 16:22:23 i Allmänt

Det finns ju inget slut på det här ovädret....
Tog med mig morgonkaffet ut idag och satte mig i solen medan barnen lekte. Men det blev inte så långvarigt, slog snabt över från sol till åska. Sen kom det både hagel och regn.
Sprack upp igen och jag fick sitta och sola på balkongen ca.30min. sedan började det regna igen och med det kom även ett riktigt åskoväder.
Var inne i sovrummet och hade fortfarande persiennerna nere, såg hur hela rummet lös upp och så smällde det till. Blixten måste ha slagit ned precis här utanför!
Hampus tyckte det var lite läskigt och ville att vi skulle stänga fönstrena så det inte lät lika högt.

Har iallafall passat på att ta tagi hemmet när det ändå inte går att vara ute, storstädning på gång!

Var är solen?

Publicerad 2012-07-14 11:24:37 i Allmänt

Nu vill jag ha sol och Sommar!
Blir så less på regnet, igår gjorde vi ett försök att ta oss till badet. Var jätte fint väder på förmiddagen med klarblå himmel men när vi kom fram till badet så kom åskmolnen, det började blixtra och ösregna. Blev istället att vända tillbaka till Väsby och Vilundabadet. Barnen badade med sina mostrar i över 3 timmar och hade jätte roligt. Men åskan hördes även inne på badhuset trots hög ljudnivå där inne, det fanns inget stopp på ovädret...

Borta!?!

Publicerad 2012-07-12 23:13:54 i Allmänt

Gjorde 3 mobilinlägg idag till bloggen, men inget har kommit in....
Var lite bilder från dagen då jag inte hade kameran med mig.

Blev iallafall en cykeltur till en lekplats och vi hade lite matsäck med oss. Sen har vi plockat jordhubbar, Hampus var helt till sig :)

Falskt alarm

Publicerad 2012-07-12 01:53:01 i Allmänt

Var visst inte vattkoppor iallafall. Så det spar vi till ett annat olägligt tillfälle, lär väl bli till jul då istället för semester...
 
Ringde vårdguiden idag då jag kände mig ytterst tveksam över dessa prickar han har, bara ett fåtal har blivit till blåsor, resten blev pyttesmå och torkade in direkt. Han mår verkligen toppen och verkar knapt störas av att det kliar heller. Sköterskan på vårdguiden tyckte vi skulle boka tid hos läkaren så då gjorde vi det. Husläkaren var väldigt tveksam till vattkoppor, tog prov om det ev. var streptokocker (svinkoppor) men det visade inget heller.
Läkaren sa att det var väldigt osannolikt att det är vattkoppor och trode mer på någon kombination av värmeutslag och virus i kroppen. Det enda som tyder på någon sjukdomssymptom (förutom prickarna då) är något svullen lymfkörtel på ena sidan av halsen.
Utslagen, som det först började med innan det gick över till prickar kom efter att barnen hade varit på fjärilshuset i söndags. Hampus hade där inne klagat på att han tyckte det var väldigt varmt, och det är ju otroligt varmt och fuktigt där. Och i lördags så var det ju också fruktansvärt varmt och fuktigt ute. Innan de så hade han lite hosta och smått snuvig.
Läkaren såg ingen anledning till att hålla sig inne, i och med att prickarna inte har någon vätska så borde de inte smitta (om det ems har kunnat smitta från start). Så imorgon ska vi äntligen bege oss ut! Hoppas bara vädret är på vår sida då :)
Just nu är planen att ut och cykla på förmiddagen, ta med lite picknick och hitta någon lekplats. Sen efter att Magnus slutat jobba så ska vi åka till jordgubbssjälvplock här i Väsby, vilket barnen verkligen ser fram emot. 

Egentid

Publicerad 2012-07-10 23:45:14 i Allmänt

Eller egentid med Jennifer var vad jag fick idag, jätte mysigt. SPecielt då vi varit fast hemma med vår sjukling.
Så fort Magnus kom hem från jobbet så åkte jag och Jennifer till Kista och gick på Bio, blev Ice Age 4 i 3D. Jennifer tyckte det var jätte spännande med 3D och vill snart gå på bio igen :)

Vi gick sen lite och kikade i butikerna iKista, var inne på BR och Jennifer hittade massor av saker hon ville ha. Jag sa att jag tyckte det hon tittade på var lite väl dyrt att bara köpa så där (350:- för någon håruppsättning leksakskit), och speciellt så var de ganska så onödiga småsaker som hon redan har en uppsjö utav hemma. Försökte med att vi har ju gått på bio nu, vi kanske kan åka iväg någon annan gång för att shoppa lite. Försöka få henne att förstå att man inte bara kan slösa bort pengar på allt, bara biobesök går ju på några hundra.
Då svarar hon mig - Men har du inte det där kortet du brukar betala med???  Precis som om det inte är riktiga pengar.
Eh, jo visst hade jag mitt Visa kort med mig! Jag tror inte riktigt att hon förstod vad jag försökte få fram...

Sen lite senare så stannade vi och handlade middag på vägen hem. Vi pratar lite när vi går tillbaka till bilen om semester och resor. Vi ska resa bort i höst och hon längtar verkligen men så sa hon att hon gärna skulle vilja hälsa på Carro och Rachael i Dublin snart igen också. Då sa jag att i år har vi nog inte råd med det, så sa jag men det är klart om vi skulle vinna massa pengar så är det klart att vi kanske kan åka dit också.
Då säger hon att det skulle vara jätte kul om vi vann massor av pengar, då kunde hon och Hampus få hälften av pengarna. Sen sitter hon och funderar lite och säger att om vi vann pengar så skulle hon och Hampus få 1000:- och jag och Magnus få 1000:- och det är ju massor av pengar :)

Fest

Publicerad 2012-07-10 15:04:20 i Allmänt

I lördags var vi på fest, Magnus syster och man som båda firade sina 40 årsdagar och sin 5 åriga bröllpsdag. Var en jätte trevlig kväll, som blev väldigt lång :) Åkte inte hemåt förrän runt kl.04

Hade kameran med mig men blev knapt några bilder alls, hade alldeles för trevligt för att komma ihåg att fota :)
Tack för en härlig fest!



Här har vi precis kommit fram till Kairo

 

Frida häller upp välkomstdrinken



Så har vi tjejerna som skötte allt under kvällen :)

Ja mer bilder än så blev det inte, var några till men solen låg på så de blev tyvärr inge bra.

Pricken

Publicerad 2012-07-10 14:52:56 i Allmänt

Visst var det vattkoppor, de ser mycket bättre ut idag men det är mycket prickar. Mest på magen och ansikte men även rygg, armar och fötter. Ryggen kliar mest, men han är så duktig och försöker låta bli att klia.
Han är precis lika pigg och glad som vanligt, inge tecken på att feber skulle vara på gång.
Barnen passar på att gå ut och leka i lekparken när inga andra barn är där så de får lite frisk luft.

Här hemma misstänks just nu vattkoppor.......

Publicerad 2012-07-09 08:51:40 i Allmänt

imag0647 (MMS)

Här hemma misstänks just nu vattkoppor.... Så jag är just nu inte så bitter över det dåliga vädret. Får se hur det här utvecklas under dagen, massor av prickar på rygg och mage, även i ansiktet men pigg och glad.

Om

Min profilbild

Nettan

Hej Välkomna hit till min blogg! Jeanette heter jag och är 25 år, bor Norr om Stockholm i Upplands Väsby. Har tillsammans med min sambo Magnus två barn, Jennifer 7 år och Hampus 4 år. Familjen är i fokus här i bloggen, allt vad det innebär med 2 underbara, busiga och härliga barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela