Jennifer 5 år

Publicerad 2010-01-28 23:53:25 i Allmänt





Jennifer blev väkt väldigt tidigt så Magnus skulle hinna vara med och fira henne.
Så det var en väldigt trött men glad 5 åring som fick frukost på sängen och presenter.

Lite bilder från kalaset

Publicerad 2010-01-28 23:52:31 i Allmänt

   

Några bilder från fika bordet, kakorna har jag lagt upp bilder på i tidgare inlägg.

 



Jennifer och alla hennes presenter.

         

Tack alla ni som kom på kalaset och firade Jennifer, hon var så nöjd när dagen var slut.

Mer kalas

Publicerad 2010-01-28 00:20:06 i Allmänt

I Södags var det dags för kalas igen :)
Morgonen var väldigt seg, kom upp sent men då hade Magnus redan hunnit med att ta hand om hela köket.
Sen blev det städning och vid 15 tiden kom gästerna, blev fult hus :)
Jennifer var så glad när alla kom, hon började bli otålig redan vi 12 tiden.
Hon fick så mycket presenter, satt väldigt länge och öppnade och hon blev så glad för allt. Vi får tacka så jätte mycket för alla fina saker hon fick. Än har hon inte riktigt hunnit öppna alla förpackningar, några barbie dockor bla. som fortfarande ligger i kartinger. Känns bättre att hon kan öppna dom i lugn och ro och hinna se efter vad hon fått än att slita upp allt med en gång.
Efter kalaset så stannade Sofie kvar och åt middag med oss, vi bestälde hem pizza.
Bilder kommer.

I måndags så var det dags för den riktiga födelsedagen för vår lilla princessa. Nu är hon 5 år!!!
Blev väkt av oss på morgonen med paket, frukost på sängen och hon verkade så nöjd :)
Efter dagis  var det dags för gympa och sen kom vi hem och åt födelsedagsmiddag.
Hampus hade redan somnat när vi kom hem så vi tog det lite lugnt och sen satte vi oss vid matbordet i vardagsrummet och åt, Jennifer tycker det är mysigt. Hon hade bestämt maten själv, fick välja vad hon ville så det blev stuvade makaroner med falukorv och bacon.
Sen mycste jag och Jennifer i soffan och tittade på familjen annorlunda, vi gillar båda det programmet.

Igår kom Petra, "lilla" elin (inte kusin Elin) och Hugo över, vi såg knapt Jennifer och Elin under de timmarna de var här. De stängde in sig i Jennifers rum och sen satt de där och lekte med barbie dockor. De lekte så bra ihop, får se till att de träffas oftare. Hugo verkade tycka mycket om Hampus alla bilar.

Imorgon ska jag försöka komma iväg och handla, men får se om jag kommer ut från parkeringen. Plogbilden har plogat upp en ordentlig vall mot infarten. Förhoppningsvis är det lite uppkört imorgon.
Får även se hur Hampus mår, an har varit dålig i magen och nu på kvällen har han känts lite varm och inte varit helt okej. Förstår mig inte riktigt på honom den här veckan, först tror man att han är magsjuk, sen inte, och så blir han dålig igen och sen vet man inte, han är ju pigg och glad (nästan) hela tiden iallafall.
Han hade även fått stora röda utsla/eksem runt munnen idag när jag hämtade honom från dagis. Vi var ich to allergitest mot tomat förra veckan då han blir röd av tomat. Frågade vad de ätit idag och det hade inte funnit några tomater till lunch och för örigt verkade han inte ha ätit nåonting konstigt. Men någonting har hab fått utslag av, blir inte riktigt klock på det här.

Kalas

Publicerad 2010-01-23 23:44:01 i Allmänt

Idag har vi haft barnkalas för Jennifer, vår lilla tjej som nu blir 5 år!?! Svårt att förstå, hon har blivit så stor vår sötnos. Vi var iallfall på Barnensdjungel och hade kalas idag, kändes för stökigt att ha det hemma. Så skönt att ha det på en plats som Barnensdjungel, man behöver inte göra någonting och barnen har det jätte bra. Alla var helt röda i ansiktet då de sprang så mycket, förstår inte var de får all energi ifrån. Kändes som om det blev väldigt lycket iallfall :) För er som läser bloggen så tackar vi så jätte mycket för alla jätte fina presenter Jennifer fick.


Apan kommer på besök och hälsar på alla på kalaset.






Vi var inte hemma förrän 17.30 men då hade vi stannat och handlat middag på vägen också.
Magnus har varit dålig större delen av veckan och jag har haft ont i rygg och nacke och sen igår börjat känna av magkatarr igen. Har väl varit stressad då vi haft helgen inbokad med kalas, Magnus sjuk och jag ont så jag inte kan göra någonting. Idag har det däremot känts mycket bättre men ingen av oss hade ork för matlagning efter en eftermiddag på Barnensdjungel. Så idag blev det stekt lövbiff med pommes och bea :) Jätte gott och fånigt enkelt.
Sen fixade jag och Jennifer kakor som vi bakade tidigare i veckan som vi ska ha på kalaset imorgon.

     

Torsdag

Publicerad 2010-01-22 00:19:24 i Allmänt

Idag var barnen på dagis och jag och Magnus var hemma.
Jag hade ryggskott, och sjukt ont i nacken och låg bara och vilade. Magnus var fortfarande dålig och låg och sov hela dagen. Vi kände oss båda lite bättre efter många timmars vila så det var tur när det var dags att hämta barnen på dagis. Hampus hade tydligen varit väldigt dålig i magen, flera som är magsjuka på hans avdelning. Han är jätte pigg och vild som vanligt men han får vara hemma imorgon iallfall. Kalas i helgen så då vill vi inte att han är sjuk. Gick hem och lämnade Hampus hos Magnus, jag och Jennifer åkte iväg och handlade.
Först stannade vi på barnenshus och köpte lite saker till söndagens kalas sen bar det av till coop, fick tag på det mesta av det jag inte handlade igår.
Det fick bli färdig mat som vi hade i frysen, ingen av oss orkade laga mat. Tur att man göra storkok ibland.
efter maten fickade jag och Jennifer och åt semla, Magnus fick smaka en lite bit.
Sen har jag och Jennifer bakat mer kakor till kalaset på söndag, imorgon ska vi garnera kakorna så dom blir fina. Hittade några recept till som jag tror att vi ska göra på söndag efter barnkalaset eller söndag förmiddag. Fick en Muffins receptbok i julklapp och det fanns många recept och så fina bilder på allt, väldigt inspirerande.
Nu har vi tittat på film och borde väl lägga mig nu men måste nog fixa lite innan.
Imorgon ska det städas och sen börjar Jennifers dans så en sväng till Täby blir det också. 

Lång dag

Publicerad 2010-01-21 00:19:33 i Allmänt

Den här dagen började jätte bra, gick upp kl.8 och jag var utvilad och pigg!
Vi gjorde oss iordning och Magnus ohc Jennifer gick vid 8.45 och sen jag och Hampus 9.30.
Jennifer var på dagis som vanligt men Hampus var ledig, vi skulle till husläkaren och ta allergiprover mot tomat.
Var jätte mysigt att bara få vara med Hampus idag, nästa vecka så ska jag försöka få en dag med bara Jennifer om min rygg bara vill ge med sig. Hon har pratat om att åka till badhuset så jag hoppas att vi kommer iväg.
Innan husläkaren så hann jag springa in på polarn o pyret och få tag på 2 jackor på rean som stratade idag :)
Blev en blå rutig skaljacka till Hampus och en orange/röd rutig skaljacka till Jennifer. Jag som hade tänkt att köpa en på rea nu till Hampus då det fanns flera blå modeller och sen köpa en ny lila skaljacka från vårnyheterna till Jennifer. Igår när jag kollade på pop:s hemsidsa så visade jag Jennifer jackorna som fanns och då sa hon att hon ville ha en rutig orange/röd. Den jackan fanns ju också med på rean så då fick hon som hon ville men både jag och Magnus blev väldigt förvånade över att hon inte skulle ha rosa eller lila.

   

Här är busungarna med nya jackorna, de ville inte ta av sig dom sen. Ska dra åt resåren nedtill sedan så sitter de lite bättre. Kan ju konstantera att Jennifers jacka inte matchar med rosa byxor.

Blev lite inhandlat till helgens kalas, men långt ifrån allt. Min rygg ville inte alls som jag ville, har varit nära på att få ryggskott. Kan inte böja mig, hade svårt att köra vagnen och gör jätte ont helt enkelt.
Vi får komplettera med det som saknas i helgen, har iallfall ingredienser till en halv tårta.

När vi skulle hämta Jennifer från dagis så gick Hampus direkt till sin avdelning. Han stälde sig och tittade in och vinkade, sen kom hans fröken och några kompisar och vikade tillbaka. Hampus fick gå in och säga hej men han började klä av sig, han ville inte hem.
När vi väl kom hem så var jag så slut, värken satt inte längre bara i ryggen utan nu var det även nacken.
Magnus ringde och sa att han var på väg hem, jätte skönt tänkte jag. MEN Magnus måde inte bra, hade varit dålig hela dagen men stannat på jobbet för att de skulle ha möte på eftermiddagen. Så jag som hade hoppats på avlastning och lite vila fick ställa in mig på att fortsätta ha ont. Middagen blev sen idag, allt gick så långsamt.
Självklart så Somnade inte Hampus som han alltid gör kl.18.30-19 utan han somnade vid 21. Jennifer kom upp ett par gånger också, hade svårt att somna som vanligt. Efter 21.30 tror jag iallfall att båda barnen sov och vi äntligen kunde koppla av.

Imorgon har jag vattengympa hos sjukgymnasten, får se om jag klarar av att ta mig dit. Skulle verkligen behöva det men jag kan inte köra när jag har så ont.
Om jag kommer iväg så måste jag smita in på pop och se om jag kan fynda lite mer på rean, hade inte tid att titta på annat än jackorna idag. Skulle vilja hitta en fleece jacka, tröja med bil tryck och jeans till Hampus.

Ett nytt försök

Publicerad 2010-01-19 23:54:25 i Allmänt

Var inne för nån dag sedan och slrev ett jätte långt inlägg och la in bilder.
Tryckte på spara och publicera och så bara försvann allt!
Gjorde ett nytt kortare inlägg och skulle tryckte på publicera igen, och så försvann allt igen!!!
Sen gav jag upp.

Jag ska jag börja med min arbetsträning och jag är så glad att jag fick plats på ett företag där jag verkligen skulle vilja jobba. Om det inte leder till ett jobb efter arbetsträningen så är det en väldigt bra start för att få jobb inom resebranshen. Ska arbetsträna på luftfartsverket på brommaflygplats.
Börjar den 1 februari, känns så bra.

I helgen så var det inte så mycket som hände, vi skulle ha gjort massor av saker men inte blev det gjort.
Hade iallfall tevligt middagsbesök både fredag och lördag :)
Fredadag eftermiddag kom mamma och mina systrar över, Magnus jobbade hela dagen och kvällen.
Johanna och Jessica lekte med Jennifer och var ute en sväng i pulkabacken och stannade de kvar på middag.
Lördagen fick vi besök av Sofie och Nicke, de hade handlat på vägen så det var jätte skönt.
Vi hjälptes åt att fixa middag, Tacos och lite senare åt vi chokladfondy (stavning???). Vi hade en riktig spelkväll, startade först med Tingeling med Jennifer innan hon skulle lägga sig :) Sen betade vi av spelen vart efter, rita och gissa, kockspelet, den ofrivillige spelaren och risk. En mycket trevlig kväll, tack så mycket.
Förstår inte folk som inte tycker om att spela spel, det är ju så roligt. tur att vi har några vänner som tycker likadant :)
Någon annan som vill komma över på en spelkväll så säg gärna till.



Här är efterrätten uppdukad, till det så serverades det espresso med baileys och en skväll varm mjölk.



Jennifer fick en drink ur ananasskalet.

Tar mig en liten paus

Publicerad 2010-01-13 13:53:00 i Allmänt

Idag har jag hunnit med mycket :-)
Gick inte upp förrän vid 9.15, tog det lite lugnt. Började städa och sen åkte jag och tränade.
Kom hem för 1 timme sen och har hunnit med en dusch och mer städning.
Nu sitter jag och äter lunch och det känns jätte bra.
Farfmor och farfar kommer snart över och hämtar en pulka som Jennifer ska få i present.
Hennes gick sönder när vi var på landet under nyår och så skulle de köpa en ny till henne i present.
Visade sig vara en väldigt svår uppgift, de är slut i varenda affär. När jag var på ica igår så hade de iallfall så då köpte jag en åt dom.
Sen är det dags att hämta barnen från dagis och så ska jag börja med middagen.
Ikväll kommer pappa och Annelie över på middag så det blir trevligt.

Lugn måndag

Publicerad 2010-01-12 23:19:05 i Allmänt

Idag blev det en väldigt lång sovmorgon, gick upp vid 11, jätte härligt.
Hade haft väldigt int i natt och vaknat mycket så jag var helt slut när klockan ringde vid 9.
Undrar om jag har mer ont pga. att jag körde en del bil igår? Isåfall så kan det bli en jobbig start när jag ska börja arbetsträna.
Satt lite vid datorn och fixade färdigt med Jennifers kalas inbjudningar.
Bokade även en tid hos husläkaren åt Hampus, tror att han är allergisk mot tomat.
Hämtade barnen kl.15 sen bar det av, hade en del att göra.
Lämnade lite kalasinbjudningar hos dom som bor i närheten, Siba och sen skulle vi till Ica Maxi och handla. Jennifer ville leka så då var ICA perfekt, så hon var i lekrummet och så handlade jag och Hampus, han var så nöjd hela tiden. När vi kom till frukten så fick han en banan från barnkorgen och så kunde jag gå i affären en liten stund till utan problem.
Fick bli middag på ica också, korv med bröd. Hemma igen vid 18.45 och då var det dags för Hampus att sova.
Jennifer satt uppe ett tag i soffan och myste.
Magnus jobbade till 20.00 ikväll och sen skulle han träffa en vän inne i stan. Jag har bara passat på att ta det lugnt, tittat på Tv  och myst med Jennifer.

Här händer det mycket och ingenting

Publicerad 2010-01-12 00:02:37 i Allmänt

Har inte haft tid att uppdatera, har varit fult upp hela tiden men samtidigt kan jag inte rikigt komma på vad jag gjort. Hampus har blivit frisk nu iallfall, jätte skönt. Vi andra har däremot varit lite små förkylda.
Jennifer fick jätte ont i ena örat igår, trode att det var öroninflammation men efter Alvedon och nässprej så gick det över. Hon fick vara hemma idag iallfall, hade lite ont i örat senare igår kväll som även då gick över efter nässprej. Imorgon ska båda barnen till dagis, nu får det vara slut på alla sjukdagar.

I helgen så har vi tagit det ganska lugnt, inte haft så mycket ork att hitta på nåt.
Blev iallfall lite planering inför Jennifers kalas, middag hemma hos Lotta, lek ute i snön med snowracer och slalom skidor i sigma backen. Funkar faktiskt riktigt bra att träna på slalom i sigma backen, alldeles lagom höjd och lutning.  Jag hoppas att snön ligger kvar läng, är så härligt att kunna vara ute i snön :-)

Lugn dag

Publicerad 2010-01-06 17:25:23 i Allmänt

Sitter just nu i köket och äter nybakat bröd, jätte gott :)
Har haft en otroligt lugn dag, och då har jag ändå varit själv hemma med båda barnen.
Hampus har mått lite bättre idag, lite mer ork att vara uppe och leka.
Jennifer har varit väldigt snorig och har hostat lite, men hostan var som värst igår kväll och inatt.
Får se hur det blir med Jennifer, förhoppningsvis är det inte mer än en vanlig förkylning.
När Hampus sovit har Jennifer passat på att sitta i lugn och ro och spelat tv spel och kollat på disney channel.
Jag har fixat med lite av varje, tvättat lite, bakat bröd och gjort "storkok" eller vad man ska kalla det.
Har gjort potatisgratäng med kassler i till middag (massa vitlök med förhoppning om att förkylningen försvinner), passade på att göra i största formen vi har. Så det blir många portioner att frysa in och det är så gott att värma på. Nästan godare när man värmer på gratängen än när man äter den första gången.
Nu ska jag ta hand om lite tvätt innan middagen.

Tiden går så långsamt

Publicerad 2010-01-05 19:14:54 i Allmänt

Varit hemma nu i 2 hela dagar, börjar bli väldigt långtråkigt.
Var och hämtade Jennifer idag på dagis men det gick ju på nån minut, ringde innan jag gick och bad personalen säga till Jennifer att klä på sig. Ville inte ta med Hampus in då han är sjuk.
Har fixat med bilderna nu iallfall, nu finns allt inne på bilddagboken. Har ni inte lösen så fråga.

Jennifer kom för en stund sen och frågade om hon fick göra en smörgås, vist fick hon det.
Hon ville göra själv så jag väntade lite innan jag gick in i köket och tittade.
Hon hade dukat upp med massor, hårt bröd, smör, taco ost, körsbärstomater, salami och mjölk.

Nu ska jag få i säng Jennifer, Hampus sover redan.

Hampus

Publicerad 2010-01-05 15:26:47 i Allmänt

Just nu så har det bara varit Hampus som tagit upp all tid, han har varit sjuk i 1 vecka nu.
Så det har inte varit så mycket att uppdatera om.
Vi har hunnit med 2 vändor på sjukhus med han och nu hoppas vi att han ska bli bättre innan helgen.
Är han fortfarande dålig på torsdag så ska vi beöka läkaren igen och kolla sänkan igen, ärden som igår eller högre så blir det antibiotika. Men vi hoppas på att det ska gå över utan några mediciner, förutom hans astma mediciner då som han behöver. Febern verkar iallfall ha försvunit nu efter 6 dagar.
Vi andra har klarat oss ganska så bra, lite allmänt förkylda bara, men vem är inte det nu i den här kylan.

Har fått in alla bilder från jul och nyår på datorn, ska försöka få lite tid att få in dom i bilddagboken och lite här i bloggen också.

Om

Min profilbild

Nettan

Hej Välkomna hit till min blogg! Jeanette heter jag och är 25 år, bor Norr om Stockholm i Upplands Väsby. Har tillsammans med min sambo Magnus två barn, Jennifer 7 år och Hampus 4 år. Familjen är i fokus här i bloggen, allt vad det innebär med 2 underbara, busiga och härliga barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela