Falskt alarm

Publicerad 2012-07-12 01:53:01 i Allmänt

Var visst inte vattkoppor iallafall. Så det spar vi till ett annat olägligt tillfälle, lär väl bli till jul då istället för semester...
 
Ringde vårdguiden idag då jag kände mig ytterst tveksam över dessa prickar han har, bara ett fåtal har blivit till blåsor, resten blev pyttesmå och torkade in direkt. Han mår verkligen toppen och verkar knapt störas av att det kliar heller. Sköterskan på vårdguiden tyckte vi skulle boka tid hos läkaren så då gjorde vi det. Husläkaren var väldigt tveksam till vattkoppor, tog prov om det ev. var streptokocker (svinkoppor) men det visade inget heller.
Läkaren sa att det var väldigt osannolikt att det är vattkoppor och trode mer på någon kombination av värmeutslag och virus i kroppen. Det enda som tyder på någon sjukdomssymptom (förutom prickarna då) är något svullen lymfkörtel på ena sidan av halsen.
Utslagen, som det först började med innan det gick över till prickar kom efter att barnen hade varit på fjärilshuset i söndags. Hampus hade där inne klagat på att han tyckte det var väldigt varmt, och det är ju otroligt varmt och fuktigt där. Och i lördags så var det ju också fruktansvärt varmt och fuktigt ute. Innan de så hade han lite hosta och smått snuvig.
Läkaren såg ingen anledning till att hålla sig inne, i och med att prickarna inte har någon vätska så borde de inte smitta (om det ems har kunnat smitta från start). Så imorgon ska vi äntligen bege oss ut! Hoppas bara vädret är på vår sida då :)
Just nu är planen att ut och cykla på förmiddagen, ta med lite picknick och hitta någon lekplats. Sen efter att Magnus slutat jobba så ska vi åka till jordgubbssjälvplock här i Väsby, vilket barnen verkligen ser fram emot. 

Kommentarer

Postat av: cia

Publicerad 2012-07-12 10:29:59

så jättebra att det inte var vattkoppor! ha det så skönt på semestern nu! =D

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Nettan

Hej Välkomna hit till min blogg! Jeanette heter jag och är 25 år, bor Norr om Stockholm i Upplands Väsby. Har tillsammans med min sambo Magnus två barn, Jennifer 7 år och Hampus 4 år. Familjen är i fokus här i bloggen, allt vad det innebär med 2 underbara, busiga och härliga barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela