Gör jag något fel?
Bakade lussebullar med barnen idag, helt underbart gott! Vi fikade precis efter att de var färdiggräddade, drack glögg till och myste med tända ljus.
Sen så fickade jag och Magnus lite senare då han inte hade hunnit komma hem till första fika (stackars mig som fick fika två gånger...) och då hade redan bullarna hunnit bli torrare. Tycker alltid att det är så, de måste ätas helt nygräddade. Spelar ingen roll om jag byter recept, samma sak iallafall.
Den här gången fick barnen baka alla nullar själva, och det gick jätte bra. Men nästa gång så ska jag nog ta och baka själv, iallafall en större del av degen. Jag har senatse åren gjort som när man gör vanliga kanelbullar, kavlar ut degen, brer smör och har på strösocker och så rullar jag ihop och skär skivor och har på pärlsocker då jag inte tycker om russin. De brukar bli mycket saftigare och godare, men jag fick ge mig den här gången då barnen ville göra riktiga lussekatter såklart.
Sen så fickade jag och Magnus lite senare då han inte hade hunnit komma hem till första fika (stackars mig som fick fika två gånger...) och då hade redan bullarna hunnit bli torrare. Tycker alltid att det är så, de måste ätas helt nygräddade. Spelar ingen roll om jag byter recept, samma sak iallafall.
Den här gången fick barnen baka alla nullar själva, och det gick jätte bra. Men nästa gång så ska jag nog ta och baka själv, iallafall en större del av degen. Jag har senatse åren gjort som när man gör vanliga kanelbullar, kavlar ut degen, brer smör och har på strösocker och så rullar jag ihop och skär skivor och har på pärlsocker då jag inte tycker om russin. De brukar bli mycket saftigare och godare, men jag fick ge mig den här gången då barnen ville göra riktiga lussekatter såklart.